Pa upravu je, nema.
Ja sinoc, tj. jutros u pola 3 prosao, nigdje zive duse.
Upravo tako, Penny je tu najmanji problem.mistek wrote: ↑13/04/2023 14:50Ma kako par kuća. To kad uspiju uraditi eksproprijaciju, mogu uraditi vala sve. Penny je tu najviše eksponiran medijski kao problem, ali najmanje će biti problem. Pa evo, kad su se dogovarali prije godinu, je li bilo da Penny traži do 2023. da iseli, pa se zatezalo i ko zna šta je bilo. Bilo "Šta oni imaju tražiti". U biti, to je ništa, iselili bi ubrzo (i iselit će kad bude volje da se radi). Kad je Penny problem, što ne srede do Pennya? Tu bi se već osjetile neke stvari. Sad već praktično 3 godine stoji kako stoji, problem jedna kuća (koja možda i nije problem)._BataZiv_0809 wrote: ↑13/04/2023 11:31 Kad se prodje Penny, nema objekata do groblja i to je par kuca. Ne kontam sta je tu zapelo.
Ali, da si živ i zdrav, kad se dođe do Bara, tamo ima da se sruši: 5 zgrada, 9 kuća, stare vrbe, i još 5-6 drugih objekata (šupe, garaže, nedefinisani objekti i sl.). Nit ko misli o tome, nit ko radi na tome, a da kreneš danas u taj proces, treba ti 10 godina da očistiš (i opet da imaš probleme kao na ovom dijelu do Velešića sada). S druge strane, nulta je praktično čista. Ihtijarević zauzeo zemlju, em je ilegalno, em evo bila hajka tako da si ga mogao šutnuti kako hoćeš. Ništa nije urađeno, niko ni ne pokušava. Za dvanaestu ne moraš ništa eksproprijaciju raditi, apsolutno ništa. Trebaš otjerati Esmeraldu, koja je svakako planirani put, trebaš malo pijacu pomaknuti, isto planiran put i ima 2 kuće/šupe srušiti. Ne ide.
Dosta guzvu prave oni koji udju u kruzni i blokiraju ulaz drugima da prodju dalje. Treba nekad i saobracajne kulture biti da se smanje guzve.
Drinska ulica je uzrok ovom pofalićkom zakrčenju, i željeznički nadvožnjak kod Mljekare. Dok je još smanjen intezitet željezničkog saobraćaja, dok je ljeto, treba srušiti ovaj nadvožnjak i izgraditi novi, širi, sa 4 trake za brži protok saobraćaja ispod njega. Isti problem je i sa nadvožnjakom u Buća Potoku, i rasterećenjem ova dva uska prolaza rasteretio bi se saobraćaj i Putem života i Zmajem od Bosne. Ostaje još usko grlo kod "Zelo" parkinga i kod "fantomske" zgrade na Grbavici
Gluho bilo poslati patrolu u guzvama. Ipak im je podaleko od stanice.dječak sa šibicama wrote: ↑14/04/2023 18:18 Papci ne znaju voziti u kruznom toku, recimo ja sam siguran da 90% vozaca nema pojma kako uci u kruzni tok ako mu je namjera izaci na trecem izlazu ili "njegovom lijevo" u trenutku ulaska.
O zmigavcu da ne govorim.
nikad na potezu mercator-energoinvest nije bila guzva ,vec od automehanike prema zeljeznickoj ...dječak sa šibicama wrote: ↑14/04/2023 20:26 Ja ne znam ni koji je model rjesenja te saobracajnice, sjetite se nakon rata guzvi, tamo kod danasnjeg Merkatora udjes u saobracajnicu i do Z. stanice treba ti pola sata i vise.
Ja sam na nekoj temi rekao da su to papci iz Pofavelića koji navru u kružni i blokiraju nas od Željezničke koji hoćemo pravo.
Pa jesu bile najvece guzve kada je bila kasarna i cesta 1x1.dječak sa šibicama wrote: ↑14/04/2023 20:26 Ja ne znam ni koji je model rjesenja te saobracajnice, sjetite se nakon rata guzvi, tamo kod danasnjeg Merkatora udjes u saobracajnicu i do Z. stanice treba ti pola sata i vise.
Mozda konacna izgradnja 1. trasnferzale i neki kruzni tok kod Vize, a u drugom pravcu ni sam ne znam. Navodno je najveci problem cep iz pravca Pofalica. I to bi se mozda rijesilo izgradnjom gradskog AP. Sve, za sada, SF.
Sve zavisi od doba dana. Ali generalno, poslije 16:00 h su velike gužve i to iz pravca željezničke stanice. I prije dok nije bilo kružnog bile su strašne gužve. Posebno u traci koja skreće za Velušiće. Kružni u Pofalićima je najgori. Tu su redovni udesi. Ljudi ulijeću kao kamikaze. Isto tako česta je pojava da lik ide kružnim tokom i onda zustavi auto i pušta druge da se uključe u kružni. Također je grozan kružni u Buča potoku, a posebna glupost je semafor prije kružnog i nakon kružnog. Taj nakon kružnog u pravcu Boljakovog je posebna priča. Jedno do dva auta se uključe u deset minuta na glavnu cestu i oni postavili semafor. Ljudi ulaze u raskrsnicu bez da mogu proći i onda im se upali crveno i blokiraju ove što im je zeleno. Ili još gora stvar. Autom malo prođe semafor, ali nije ušao u raskrsnicu, onda se upali crveno i umjesto da ostane na semaforu, on hladno prolazi. Isto kod Fabrike duhana. Svi koji hoće lijevo ne idu u kružni tok, pa iz kružnog na tu stranu, već odmah skreću lijevo i blokiraju protok saobraćaja, a lijepo ima znak obaveznog smjera da se ide u kružni tok.