AMERIKA

Post Reply
Njanjavi

#6376 Re: AMERIKA

Post by Njanjavi »

Moderni rat sine je davno prevazisao tu brutalnu fizicku silu, i samo jos kromanjonci poput amera se drze te doktrine da bi validovali ogromne novce za koji lupaju svoj populus po usima da bi se elita povezana sa drzavnim aparatom bogatila.
Moderni rat se najvise danas odvija u cyber sferi i na ekonomskom polju.
Uz svu silu koju je pokusala američka imperija ostvarit po bliskom istoku, kinez i rus kolonijalisticke ambicije ostvariše po africi na kultura nacin bez ispaljenog metka.
Realno pricajuci to je uspjesna doktrina rata za moderno doba.
Kakav rat dominacijom iz zraka decko nije ti ovo video igrica.
breuer

#6377 Re: AMERIKA

Post by breuer »

vidiš da vole video igre, pa im procure info...
Osmi Socrates

#6378 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Jel' to ovaj bogati lupa da je kineski soft power jači od američkog? :lol:
istra_hr

#6379 Re: AMERIKA

Post by istra_hr »

djugum wrote: 14/04/2023 09:47 Svako ima pravo navijati ali...samo treba vidjeti kako se mokri snovi stovaoca ruske "mocne" armije pretvaraju u nocnu moru.
:thumbup: ... Da, ovi iznad tvog posta "bre-njavi" su odavno već mokrih gaća
istra_hr

#6380 Re: AMERIKA

Post by istra_hr »

Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 12:10 Jel' to ovaj bogati lupa da je kineski soft power jači od američkog? :lol:

I ne samo kineski - i ruski software je bolji
Weekend is coming... 8)
Osmi Socrates

#6381 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Amer mu fino dao internet da lupa ovakve stvari koristeći tastaturu koju mu je Amer dao.

Dao mu je i milion drugih stvari, ali ovo je najočiglednije. :lol:

E pa baš bih volio da vam dođe svijet u kojem će vam Kinez biti glavni. Koji ćete vi kurac Kinezu? Od Afrikanaca ima neku korist, od Evropljana koji su pukli u rasuđivanju nema nikakvu. Nit' hoćete radit' za bagatelu, nit' možete proizvesti jeftinije od njega. Kad se Kinez izjednači sa Amerom, vas više neće biti.
Osmi Socrates

#6382 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

O Rusima neću, jer je neozbiljno. Oni su zaglavili u 19-om vijeku.
PaulTracy

#6383 Re: AMERIKA

Post by PaulTracy »

Njanjavi wrote: 14/04/2023 07:54 Nema odvratnije teme na forumu zbog krda ovih americkih ljuboguza.
I cim se neko ne slaze sa njihovim ostrascenim glorifikovanjem americke propagande odma je il rusofil il cetalj.
Pravo amerikaniziran mozdani sklop, il si njihov il si nas.
Ima dosta jacih vojnih sila od amerike samo nemaju svi tu imperatorsku doktrinu i kolonijalne aspiracije kao ameri a i pametnija sila nikad ne fleksa misice u prazno i na slabijem kao ameri.
I vidi cuda, gdje god su ih fleksali dobili su i po picki.
Ima amer tehnologiju i pare ali nema mozga za te stvari.
Amer nikad nije bio mislilac vec siledzija koji na brutalnu silu pokusava doc do cilja do kojeg je nemoguće doc na silu.
Svaki popo ima popu iznad sebe, amer nikad nije bio glavni popo nit ce kad bit.
Te američko propagandne bajkice da su nekad bili najveca sila na svjetu mogu prodavat svom uspavanom mutavom populusu al ni njima vise.
Sad jedino mogu mutavom bosnji koji nastavlja vjerovat u bajkicu u koju ne vjeruje ni amer vise.
Sreća za Ukrainu što ne ratuju protiv naših istočnih komšija ili Amerikanaca.
Istočni bi poklali vec par hiljada civila a Amerikanci Kiew pretvorili u prah i pepeo.
Njanjavi

#6384 Re: AMERIKA

Post by Njanjavi »

Plaho velka nadmoc amera a sve vise i vise pocinju licit na kinesko društvo.
Rus ih perfidno ujebo ideologijom doslovno cjela woke kultura im je iz ruske kuhinje.
Drkaju kurcice pritajeno na marxizam decenijama doslovno, bez ispaljenog metka ih rus sjebo.
A kinezi sad uzimaju pod svoje a amer hudi rasirenih rukica jedva doceko socijalni krediting all made in prc :D
Tako se vode ratovi djeco, kakve pušketine kakvi bakraci.
Njanjavi

#6385 Re: AMERIKA

Post by Njanjavi »

To što se rus ne kurci i ne fleksa svoja dostignuca i silu ih cine mnogo zajebanijim igračem i ozbiljnijim od amera.
Amer od starta sve nesto na silu i na propagandu pokusava.
Rujo samo suti, muti i smjeska se.
Samo vi sebe zavaravajte da je ostatak svjeta u kamenom dobu a amer kobiva civilizacijski vrh.
Amer nema pameti da sredi svoju državu kako treba a sredjivali bi svjet.
Kako da ne.
Osmi Socrates

#6386 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Sanjaj budaleštine. :lol:

Nikad mi neće biti jasno da Evropljanin navija za Kineza ili Rusa, to je za posebno psihijatrijsko ispitivanje.

Ili vam je dosadilo postojati, ili ostavljam mogućnost da ste iz Srbije ili RS-a, jer tamo je sve puklo.
istra_hr

#6387 Re: AMERIKA

Post by istra_hr »

:lol: ... weekend is coming
Osmi Socrates

#6388 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

I čuj Rus se ne kurči. :lol:

Pa kurčiili su se nekim nevjerovatnim oružjima prije Ukrajine. Rus ima ovo, Rus ima ono. Sad čitav svijet zna gdje je Rus civilizacijski, a pogotovo vojno.

Za Amera nikad nećete znati šta zaista ima dok ne dođe vrijeme da to koristi. O nekim super oružjima laje onaj koji se boji. Eto, isto i Kinezi sad. Laju, a da dođe do ozbiljnog rata počelo bi im stanovništvo crkavati od gladi za par mjeseci.
GandalfSivi

#6389 Re: AMERIKA

Post by GandalfSivi »

Svasta insan na sabahu nauci. Cirkus od ponjava…
kakabanja213

#6390 Re: AMERIKA

Post by kakabanja213 »

Stvarno, otkud izranjaju ovi likovi. Znaci on, kojemu zivot zavisi od dostignuca i izmisljotina zapadnog mozga (zadnjih 40tak godina uglavnom americkog) kaze unistavaju ih rusi i kinezi. Pa kralju moj ti, ako radis i primas kakvu platu, ako ti je banka izdala kakvu karticu placas Americi postotak, americkoj pameti (kinez trenutno isto to radi).
jeza u ledja

#6391 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Mutave Bosnje ne razumiju da Amer nema mozga.
Osmi Socrates

#6392 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Ma sasvim sigurno su sve to pokupili gledajući američke serije. Ne vjerujem da su gledali kineske i ruske.
Avetinho

#6393 Re: AMERIKA

Post by Avetinho »

lavi wrote: 13/04/2023 23:59
Avetinho wrote: 13/04/2023 20:43

Da. A svi znamo da je u stvari Vojska Republike Srpske najbolja.
a šta to misliš da sam neki Srbin pa malo da iritiraš? :kiss:
Samo sam se ponadao da bi možda mogao shvatiti koliko ti je komentar bio ... nepromišljen :D
djugum

#6394 Re: AMERIKA

Post by djugum »

istra_hr wrote: 14/04/2023 12:14
djugum wrote: 14/04/2023 09:47 Svako ima pravo navijati ali...samo treba vidjeti kako se mokri snovi stovaoca ruske "mocne" armije pretvaraju u nocnu moru.
:thumbup: ... Da, ovi iznad tvog posta "bre-njavi" su odavno već mokrih gaća
Jos me proglasise balavcem :lol: :-) doduse nebi imao nista protiv da mi se oduzme jedno barem 20 kuka :D
Njanjavi

#6395 Re: AMERIKA

Post by Njanjavi »

Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 12:36 Sanjaj budaleštine. :lol:

Nikad mi neće biti jasno da Evropljanin navija za Kineza ili Rusa, to je za posebno psihijatrijsko ispitivanje.

Ili vam je dosadilo postojati, ili ostavljam mogućnost da ste iz Srbije ili RS-a, jer tamo je sve puklo.
Vidis upravo pokazujes tu indoktrinisanu furku na koju te navukla woke kultura.
Ili si sa nama ili protiv nas.
Ja nit navijam za smrdljivog rusa a ni za peksinavog kineza, pod kineskom cizmom će nam bit x puta gore.
Ja fakat ne kontam odakle ti ideja da ja navijam za bilo koga.
Halali sto ne pusim te propagandne bajkice iz američke kuhinje jer validujem realnu opasnost iz ruske i kineske kuhinje koje su cak i ameri svjesni.
Amer da je sila kolka ste vi umislili da jest davno ni napo u ruse i kineze.
I da smo nacisto nisam ni srbin vec bosanski musliman ako je tolko bitno za diskurs sa vama :)
Last edited by Njanjavi on 14/04/2023 13:46, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#6396 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Lik hladno tvrdi kako postoje jace vojne sile od Amerike, ali kao nemaju tu “imperatorsku doktrinu”….u trenutku kad Rusija pokazuje tu svoju “moc” bukvalno pokusavajuci prosiriti svoju imperiju, a Kinezi svako malo zveckaju oruzjem prema Tajvanu, zeleci ih uklopiti pod svoje. I to obicno kad neki americki politicar ode na Tajvan u posjetu.

Ali znate, oni su jace vojne sile, samo eto nemaju tu imperatorsku doktrinu. :lol:

Vi to ne shvatate jer ste woke.
kakabanja213

#6397 Re: AMERIKA

Post by kakabanja213 »

Njanjavi wrote: 14/04/2023 12:32 Plaho velka nadmoc amera a sve vise i vise pocinju licit na kinesko društvo.
Rus ih perfidno ujebo ideologijom doslovno cjela woke kultura im je iz ruske kuhinje.
Drkaju kurcice pritajeno na marxizam decenijama doslovno, bez ispaljenog metka ih rus sjebo.
A kinezi sad uzimaju pod svoje a amer hudi rasirenih rukica jedva doceko socijalni krediting all made in prc :D
kakabanja213

#6398 Re: AMERIKA

Post by kakabanja213 »

Njanjavi wrote: 14/04/2023 12:32 Plaho velka nadmoc amera a sve vise i vise pocinju licit na kinesko društvo.
Je li to Rus gurnuo marksizam Amerikancima da drkaju kurac pritajeno godinama zivota ti??? Znas li ti uopste sta je marksizam, od kada je i odakle potice???
Njanjavi

#6399 Re: AMERIKA

Post by Njanjavi »

Opet se izvrću moje rjeci al haj to je prosjecni klix forumas, tipicno za klix :)
Ima i rus i kinez imperialisticke tendencije al su malo kulturnije od američkih.
Rus i kinez osvojiše afriku na kulturica nacin bez ispaljenog metka.
To je brain power.
Tajvan ako se i desi sranje ima kinez pravo na to i u to nemamo sta mi ulazit, a bgmi ni amer.
To je izmedju tajvana i kine.
Rus isto tako napo ukrajince zbog sranja izmedju njih ne kontam cemu mjesanje ostatka dunjaluka u taj konflikt uopste.
Ah da, valja zaradit na ratu, valja oprat pare i testirat oruzje in real time.
Jako plemenito od strane "civilizovanog" ostatka svjeta.
Haman mnogi zaboravise kakav je belaj bio kad je rus na kubu parkirao svoje oruzje sredinom proslog stoljeca i koliko je to bio razlog za kmeketanje amera.
liyf

#6400 Re: AMERIKA

Post by liyf »

Osmi Socrates wrote: 14/04/2023 07:33 Pa ne znam kakav kreten moraš biti da i pomisliš da je Kina vojno i blizu Americi. Ovako su i Rusi ismijavali Ameriku, dok nisu pukli k'o kokica u Ukrajini i čitavom svijetu pružili na uvid koliko su vojno (pa čak i civilizacijski) zaostali.

Baloni su tema za malu djecu, a ne za ozbiljne razgovore o vojnoj sili.
a što to Kina nema mogućnost da parira Americi? Mislim da se ove godine pokazalo dosta moći od strane Kineza, a da su Amerikanci slabo odreagovali. Naravno, reći bilo šta loše o američkoj vojsci ovdje je jednako kao da si rekao da je Rusija najjača vojna sila. Svakako, Amerika je kroz historiju imala više propusta u sistemima nego Kina.

Kako god, ne vidim razlog da se neko ismijava ili naziva budalom jer ima mišljenje, niko od nas nema tačan uvid u stvarnu moć tih država, a i da je A jača od B, to na terenu ne znači ništa. Samo obzerviram situaciju gdje je Amerika ispala grozan world policeman, što ih je konstantno držalo na "tronu"
Post Reply