LGBT+ parada - 2023.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#426 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by konektovan »

Hoće li biti slika sa lgbt iftara?? :mrgreen:
Dimu1927

#427 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Dimu1927 »

Armin2013 wrote: 13/04/2023 13:14 A što se tiče iftara i LGBT, istina je da je zabranjeno u Islamu (i sam sam protiv toga, iz drugih razloga, da se izjasnim) ali treba biti iskren prema sebi koliko muslimana pije cijelu godinu pa posti (i alkohol je zabranjen), koliko žena i djevojaka hoda ured golo po ulici pa posti, koliko nas krade, laže, kladionice pune, ali svi mi ipak postimo u nadi da to malo izbalansiramo da tako kažem. Pa ne vidim zašto LGBT populacija ne bi postila i organizovala iftar.
Na kraju krajeva (prema Islamu) svi ćemo polagat račun za sebe, tako nek svako se brine za sebe, vjera treba biti lična stvar, naravno ko vjeruje u to.
A svi imamo primjere da nam se političari guraju u prve safove, usta im puna vjere, a i sami smo svjedoci šta nam rade.

lp,

nemam nista protiv cak je i pozitivno.
nije nicije od nas da zabranjuje nekome da posti ili da vjeruje u nesto, bez obzira na tu nekakvu orijentaciju
na kraju krajeva taj iftar nikoga drugog ne ugrozava ni u kojem pogledu, ni vjernika ni ostale
Ateista

#428 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

John Cleese wrote: 13/04/2023 13:58
no_sikiriki wrote: 13/04/2023 13:54

“Ateisticki iftar” by djevojka and ateista.
Sad da cujem dezurne provokatore, je li gay iftar bolji ili gori? :lol:
Naj je gori Tejo od sve djece.
Hrana je bila sasvim u redu, ali pustao je blasfemicnu muziku :| :D
Hrana je bila halal, ali muzika nije. :lol:
Hank Paldum

#429 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Hank Paldum »

Ali kako je sve to providno :lol:
Mogli su objaviti “Iftar za posjetioce svih orijentacija” ili “Iftar za svakoga, bez diskriminacije i predrasuda” i bila bi ista poruka i poenta, između ostalog i da su homoseksualci pozvani.
Ali se mora naglasiti da mjesec Ramazan za muslimane ima poseban značaj a sa obzirom da mnogi LGBTIQ+ prakticiraju Islam, organizovat će se iftar za LGBTIQ+ osobe koji su vjernici i koji nisu.
Gdje biraju riječi u pozivu gdje znaju da će zasmetati vjernicima zbog načina kako se homoseksualnost gleda u Islamu a onda kada druga strana napiše “gay iftar” onda su te osobe negativci :D

Nije to ništa kakvim negativcima se Sarajlije, Bošnjaci, muslimani još planiraju napraviti od strane NVO i domaćih članova istih. Vele, ako nije došlo do skandala kod prijašnjih gay parada, mora sad. E pa neće doći (mada ne sumnjam da će se pokušati nešto još ekstremnije za 1-2 godine) i dobit ćete taj dan najgoru kaznu koju zaslužujete, bit ćete ignorisani, neće te dobiti pažnju sa vašim attention whoring, i onda ćete se pokupiti i otići kao pokisnut miš.

Neće vam nikada uspjeti da Sarajevo, Bošnjake i muslimane izjednačite sa onima što su neki dan napadali u Banja Luci.
Ma kakvo izjednačavanje, ono je se već zaboravilo, ne uklapa se u propagandu kod drugih tema da su većinski bošnjačka mjesta ista ili čak gora i testiraju se skoro 30 godina do te mjere da bi više i jednom Šveđaninu ili Švicarcu pukao film do sada.
Džaba vam je, valja Sanji i Ivani još ekstremnije laži pisati.
Ateista

#430 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

last mohicans wrote: 13/04/2023 13:59
Sara03 wrote: 13/04/2023 07:58
Vjerovatno i dosta homoseksualaca zna da čini grijeh, da ne mogu protiv sebe i svojih nagona, ali vjeruju u boga i trude se slijediti uputu u drugim dijelovima. Ko si ti da sudiš i propituješ njihove odluke? Ima valjda vrhovni tumač i sudija, koji je stvorio i tebe i njih. Neko ti sada može reći kako je širk gori od homoseksualnosti, kako time vrijeđaš njegovu vjeru.

Da li ti polažeš puno pravo na "svoju vjeru"? Ovo što pričaš, zvuči kao da si je u granapu nabavio. Tvoja vjera nije samo tvoja. Oni imaju pravo da je prakticiraju kako i koliko žele, štagod ostali mislili o tome. To bi valjda trebala biti stvar između pojedinca i boga.
Takvi ne mogu iskreno vjerovati u Boga. Ukratko, oni su licemjeri, isto kao i oni što loču, kradu, zvaknu klempe i tako to, a busaju se u vjeru. Biti istinski vjernik je danas teško biti. Ni jedni,ni drugi, ni treci nisu istinski vjernici i ne treba prljati ime vjere. Oni su griješnici i licemjeri.
Toliko je razlicitih nacina na koje ljudi vjeruju ili ne vjeruju, da se ovako nesto ne moze tvrditi.
Cak i za politicare koji nas kradu i lazu, ne mozemo tvrditi da li iskreno vjeruju ili ne, mozda neki od njih imaju neko svoje opravdanje za svoje postupke i uvjereni su da ce im bog oprostiti i da ih razumije zasto to rade.
Gay osobe mozda smatraju da ih je bog stvorio takvima i da ce ih zbog toga razumjeti.
Uostalom, ne znaci da ovi koji organizuju iftar vjeruju, vec sam naveo da sam i ja cafir drugima pravio iftar, mozda i oni tako, mozda neko ne vjeruje ali prihvata obicaje zbog tradicije, mozda su mu roditelji vjernici pa zbog njih praktikuju.
Znam i za takve slucajeve onih koji nisu neki vjernici ali eto obiljeze bajram, bozic, uskrs i slicno, u svojoj familiji imam jednu takvu osobu koja jede svinjetinu, pije alkohol, ne posti, ne ide u dzamiju, mislim da ni ne vjeruje u boga, ali mu svake godine dodjem na bajram jer mu je to dio porodicne tradicije.
Sve je to ok i ne treba nikog vrijedjati dok god su ok namjere.
Ateista

#431 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ateista »

Hank Paldum wrote: 13/04/2023 15:02 Ali kako je sve to providno :lol:
Mogli su objaviti “Iftar za posjetioce svih orijentacija” ili “Iftar za svakoga, bez diskriminacije i predrasuda” i bila bi ista poruka i poenta, između ostalog i da su homoseksualci pozvani.
Ali se mora naglasiti da mjesec Ramazan za muslimane ima poseban značaj a sa obzirom da mnogi LGBTIQ+ prakticiraju Islam, organizovat će se iftar za LGBTIQ+ osobe koji su vjernici i koji nisu.
Gdje biraju riječi u pozivu gdje znaju da će zasmetati vjernicima zbog načina kako se homoseksualnost gleda u Islamu a onda kada druga strana napiše “gay iftar” onda su te osobe negativci :D

Nije to ništa kakvim negativcima se Sarajlije, Bošnjaci, muslimani još planiraju napraviti od strane NVO i domaćih članova istih. Vele, ako nije došlo do skandala kod prijašnjih gay parada, mora sad. E pa neće doći (mada ne sumnjam da će se pokušati nešto još ekstremnije za 1-2 godine) i dobit ćete taj dan najgoru kaznu koju zaslužujete, bit ćete ignorisani, neće te dobiti pažnju sa vašim attention whoring, i onda ćete se pokupiti i otići kao pokisnut miš.

Neće vam nikada uspjeti da Sarajevo, Bošnjake i muslimane izjednačite sa onima što su neki dan napadali u Banja Luci.
Ma kakvo izjednačavanje, ono je se već zaboravilo, ne uklapa se u propagandu kod drugih tema da su većinski bošnjačka mjesta ista ili čak gora i testiraju se skoro 30 godina do te mjere da bi više i jednom Šveđaninu ili Švicarcu pukao film do sada.
:lol:

Koji si ti lik, ne znam sta drugo da ti kazem. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#432 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by pici »

Ateista wrote: 13/04/2023 15:07
Hank Paldum wrote: 13/04/2023 15:02 Ali kako je sve to providno :lol:

Koji si ti lik, ne znam sta drugo da ti kazem. :D
Lik je u minKenu na viljuškaku, treba mu hallalit a ramazan je pa... hallalosum
Hank Paldum

#433 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Hank Paldum »

Ateista wrote: 13/04/2023 15:05
last mohicans wrote: 13/04/2023 13:59

Takvi ne mogu iskreno vjerovati u Boga. Ukratko, oni su licemjeri, isto kao i oni što loču, kradu, zvaknu klempe i tako to, a busaju se u vjeru. Biti istinski vjernik je danas teško biti. Ni jedni,ni drugi, ni treci nisu istinski vjernici i ne treba prljati ime vjere. Oni su griješnici i licemjeri.
Toliko je razlicitih nacina na koje ljudi vjeruju ili ne vjeruju, da se ovako nesto ne moze tvrditi.
Cak i za politicare koji nas kradu i lazu, ne mozemo tvrditi da li iskreno vjeruju ili ne, mozda neki od njih imaju neko svoje opravdanje za svoje postupke i uvjereni su da ce im bog oprostiti i da ih razumije zasto to rade.
Gay osobe mozda smatraju da ih je bog stvorio takvima i da ce ih zbog toga razumjeti.
Uostalom, ne znaci da ovi koji organizuju iftar vjeruju, vec sam naveo da sam i ja cafir drugima pravio iftar, mozda i oni tako, mozda neko ne vjeruje ali prihvata obicaje zbog tradicije, mozda su mu roditelji vjernici pa zbog njih praktikuju.
Znam i za takve slucajeve onih koji nisu neki vjernici ali eto obiljeze bajram, bozic, uskrs i slicno, u svojoj familiji imam jednu takvu osobu koja jede svinjetinu, pije alkohol, ne posti, ne ide u dzamiju, mislim da ni ne vjeruje u boga, ali mu svake godine dodjem na bajram jer mu je to dio porodicne tradicije.
Sve je to ok i ne treba nikog vrijedjati dok god su ok namjere.
Problem je što ti gledaš sa ljudske strane strane gdje su namjere ok, ovo je više stvar naručenog NVO skupa koji namjerno dira osjećaje vjernika i tu nisu namjere OK.

Ne trebam napominjati kakvo je BH društvo što se tiče homoseksualaca. Skoro pa niko od običnih građana nije priznao da je peder, od straha i brige kako će okolina, familija, prijatelji i roditelji reagovati.
Za mnoge je priznati da su gay jedan ozbiljan i intiman korak, mora se naći pravi tajming, birati riječi i mjesto, jer time onda rastu šanse da ih mnogi koje znaju prihvate.
Kakav je tajming 20 godina kriti da si gay i onda iz vedra neba pojaviti se na javnom skupu gdje su Klix fotografi i mahati u kameru “Mama Tata vidte ja sam gaaaaay!”?

Drugo, koliko god homoseksualci željeli da skinu teret sa sebe i ne kriju se više, tako i ne žele da nose teret gdje će imati loš ili nikakav kontakt sa familijom, pogotovo roditeljima. U nas religije i vjerski običaji još diktiraju društvo, Popis 2013 je to samo potvrdio. Mnogi roditelji u BiH, pogotovo majke, su vjernice i smatraju da je homoseksualnost blud i grijeh, ali će majčina ljubav na kraju biti zaslužna da ostanu u kontaktu jer majka voli i griješno dijete.
Čak bi joj i bilo drago ako bi sa njom iftario i išao u džamiju jer bi za nju kao vjernicu time rasle šanse da će ga Allah uputiti na pravi put i šejtan iz njega izaći i možda će baš ta majčina ljubav biti most između oca i sina koji će ga na kraju prihvatiti.

Ali pojaviti se na iftaru, nečemu šta je roditeljima važno, i napraviti od toga gay verziju, i da ga onda roditelji gledaju po portalima je ultimativno poniženje za njih.
Znam, da je mnogima drago što se time vjernicima diže pritisak ali svako ko je homoseksualac i bori se čitav život zbog toga zna da bi time postigao kontraefekat.

Doba godine im isto ne odgovara jer nema dijaspore.

Kako onda popuniti iftar sa dovoljno osoba ako zbog gore nabrojanog neće iskreno doći ni 10 duša?
Jednostavno, NVO autobusi iz Skopja i Niša čekaju da krenu, uz dosta Igora i Zorana koji se raduju da će iftariti, uz obavezno prisustvo Lejle Skrillex

Image
caseytron

#434 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by caseytron »

Dimu1927 wrote: 13/04/2023 14:04
Armin2013 wrote: 13/04/2023 13:14 A što se tiče iftara i LGBT, istina je da je zabranjeno u Islamu (i sam sam protiv toga, iz drugih razloga, da se izjasnim) ali treba biti iskren prema sebi koliko muslimana pije cijelu godinu pa posti (i alkohol je zabranjen), koliko žena i djevojaka hoda ured golo po ulici pa posti, koliko nas krade, laže, kladionice pune, ali svi mi ipak postimo u nadi da to malo izbalansiramo da tako kažem. Pa ne vidim zašto LGBT populacija ne bi postila i organizovala iftar.
Na kraju krajeva (prema Islamu) svi ćemo polagat račun za sebe, tako nek svako se brine za sebe, vjera treba biti lična stvar, naravno ko vjeruje u to.
A svi imamo primjere da nam se političari guraju u prve safove, usta im puna vjere, a i sami smo svjedoci šta nam rade.

lp,

nije nicije od nas da zabranjuje nekome da posti ili da vjeruje u nesto, bez obzira na tu nekakvu orijentaciju
na kraju krajeva taj iftar nikoga drugog ne ugrozava ni u kojem pogledu, ni vjernika ni ostale
Sta je pozitivno, gay iftar jel? :lol:
Ludzak

#435 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ludzak »

Pa kad se mogu pozivati lopovi koji milione pohapaju, i koji se drsko ponašaju prema svojim ženama, zašto se nebi i gejevi bili pozvani??
Od iftara su ionako napravili komercionalnu organizaciju sa mnogobrojnim medijima, i mnogobrojnim fotoreporterima. Eee hebi ga, moraju biti viđeni.
John Cleese

#436 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

Dakle, saznajemo da je neko homoseksualac, ni manje ni vise nego zato sto je u njega uNIsao sejtan...

Da ipak upitam, za svaki slucaj - je li to neka morbidna zajebancija? :D
Ili je, gluho bilo, za posmatranje? :|
emigrazione

#437 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by emigrazione »

Ja bih prije govno pojeo nego iftar koji mi peder servira
Dimu1927

#438 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Dimu1927 »

caseytron wrote: 13/04/2023 16:29
Dimu1927 wrote: 13/04/2023 14:04

Sta je pozitivno, gay iftar jel? :lol:
naravno. daleko pozitivnije od parade koja blokira pola grada
John Cleese

#439 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

emigrazione wrote: 13/04/2023 16:49 Ja bih prije govno pojeo nego iftar koji mi peder servira
Ovo je slobodna zemlja i uvjeren sam da te niko nece sprjecavati da to i ucinis :D
MarlboroGold

#440 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by MarlboroGold »

skafiskafsnjak wrote: 12/04/2023 19:21 Homoseksualac musliman ne ide zajedno. Moze mozda u nekom njihovom novom islamu. Allah u Kur'anu je jasno rekao. Tu nema rasprave.
Allah je rijetko šta rekao jasno.

Zato imamo hadise. I opet i u islamu imaš razna tumačenja i sekte.

Kako pobogu ako je sve jasno rekao.

:mrgreen:
Hank Paldum

#441 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Hank Paldum »

Ludzak wrote: 13/04/2023 16:42 Pa kad se mogu pozivati lopovi koji milione pohapaju, i koji se drsko ponašaju prema svojim ženama, zašto se nebi i gejevi bili pozvani??
Od iftara su ionako napravili komercionalnu organizaciju sa mnogobrojnim medijima, i mnogobrojnim fotoreporterima. Eee hebi ga, moraju biti viđeni.
Ti si stoti na ovoj temi što spinuješ da se radi o problemu što je neko pozvan na iftar koji je homoseksualac a ne što se radi o motu ovog iftara ali to nije nikakva slučajnost jer je to trend raznih LGBTIABC+, woke culture, cancel culture, BLM, SJW i ostalih današnjih organizacija pod motom “Ne borimo se više za ravnopravnost već mijenjamo pravila da bi druga strana izgubila ravnopravnost”.

Tako i ovdje, to je planirani spin “Ako se pozivaju lopovi mogu i gejevi”. Kao prvo ne pozivaju se ni gejevi ni lopovi već dođu osobe sa grijesima za koje se pretpostavlja ili zna da su lopovi ali većina smatra da će ih Allah kazniti ili na ovom svijetu odgovarajuće institucije, tako i kod pedera.
Ali je nešto drugačije ako se organizuje gay iftar, pivo iftar, lopovski iftar itd. a namjerno se spinuje da je to tradicionalni iftar a nekoga su otjerali jer je peder.

Nema više borbe za ravnopravnost muškarca koji se osjeća kao žena, da mu se olakša pozicija u društvu a ko ga mrzi samo zbog toga on je sa pravom transfob.
Danas “žensko” gdje više Ivan Drago liči na ženu nego “ona” uđe u ring i razbije lobanju, nos i zube ženi i ako ukažeš na nasilje nad ženama onda si transfob.

Ali to je taj trend i propaganda kao i kod gornjeg problema sa trans osobama, ne bore se više ta udruženja da neki homoseksualac bude ravnopravan u društvu pa bez problema može prisustovati i iftarima kao i ostali. Ne, sada je kao kod novog pravila sa trans osobama, uđi u ring sa iftarom i razbij mu lobanju, nos i zube, a ko god se požali bit će proglašen homofobom.
no_sikiriki

#442 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by no_sikiriki »

John Cleese wrote: 13/04/2023 16:57
emigrazione wrote: 13/04/2023 16:49 Ja bih prije govno pojeo nego iftar koji mi peder servira
Ovo je slobodna zemlja i uvjeren sam da te niko nece sprjecavati da to i ucinis :D

možda se boji da se homoseksualizam može podmenuti i u hrani. :mrgreen:
MarlboroGold

#443 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by MarlboroGold »

Hank Paldum wrote: 12/04/2023 20:41
JohnnyS wrote: 12/04/2023 20:04 Stvore dio ljudi kao homoseksualce, a onda ih osude u svetim knjigama. Kako su bogovi zla stvorenja, sreća da ne postoje
Nije Bog stvorio nikoga kao pedera, lopova, alkoholičara i kockara već je stavio iskušenja pred njih.
Ako si dobio platu i nisi mogao odoljeti kasinu umjesto da doneseš pare kući, to ne znači da moraš kockati jer te je Bog takvog stvorio.
Kako gledaš na djecu koja se rode smrtno bolesna? Je li i to iskušenje?
Hank Paldum

#444 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Hank Paldum »

John Cleese wrote: 13/04/2023 16:49 Dakle, saznajemo da je neko homoseksualac, ni manje ni vise nego zato sto je u njega uNIsao sejtan...

Sigurno je vezan za onaj moj dio posta.
To je se odnosilo na starije religiozne žene koje maštaju o snahi i unučadima, koje na osnovu toga još imaju nadu da će im sin izaći “na pravi put”.
Jedino šta je za posmatranje je što nisi u stanju onakvu jednostavnu rečenicu shvatiti, a smajlije koje postavljaš potvrđuju da si još i ponosan na to.
John Cleese

#445 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

no_sikiriki wrote: 13/04/2023 17:23
John Cleese wrote: 13/04/2023 16:57

možda se boji da se homoseksualizam može podmenuti i u hrani. :mrgreen:
Percipiram njegov izbor kao stvar ukusa, a o ukusima se ne raspravlja :D
kluz franjo

#446 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by kluz franjo »

Dva su jednostavna pitanja ovim komesarima, koji navodno imaju problem sa društveno-vjerskom podobnošću organizatora ...

Ako iftar koji organizuju osobe koje javno podržavaju LGBT pokret nije halal i zbog organizatora ga nazivate "gay iftarom",

kako nazivate iftar koji organizuje osoba koja javno podržava ravnogorski pokret?
I da li je takav "xyz iftar" halal?

Hvala.
Hank Paldum

#447 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Hank Paldum »

MarlboroGold wrote: 13/04/2023 17:28
Nije Bog stvorio nikoga kao pedera, lopova, alkoholičara i kockara već je stavio iskušenja pred njih.
Ako si dobio platu i nisi mogao odoljeti kasinu umjesto da doneseš pare kući, to ne znači da moraš kockati jer te je Bog takvog stvorio.
Kako gledaš na djecu koja se rode smrtno bolesna? Je li i to iskušenje?
Pogano je da ja kao običan smrtnik o tome pišem dok roditelji te djece čitaju pa ispada da im pristajem na muku. Ima sve zapisano, od muke koja će biti nagrađena na onom svijetu do iskušenja, pa neka svako tumači i prihvata kako želi.
Imao sam i ja u familiji i u krugu prijatelja tragedije pa nikada nisam ni pomislio opsovati Boga i sl. već u svemu vidim razlog.

Negdje sam pročitao da ateisti mnogo teže prihvataju gubitak člana familije dok vjernici vide utjehu što će se sa svojima opet sresti.
John Cleese

#448 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by John Cleese »

Hank Paldum wrote: 13/04/2023 17:28
John Cleese wrote: 13/04/2023 16:49 Dakle, saznajemo da je neko homoseksualac, ni manje ni vise nego zato sto je u njega uNIsao sejtan...

Sigurno je vezan za onaj moj dio posta.
To je se odnosilo na starije religiozne žene koje maštaju o snahi i unučadima, koje na osnovu toga još imaju nadu da će im sin izaći “na pravi put”.
Jedino šta je za posmatranje je što nisi u stanju onakvu jednostavnu rečenicu shvatiti, a smajlije koje postavljaš potvrđuju da si još i ponosan na to.
A da, to ima smisla - da je neko homoseksualac zato sto je u njega uNIsao sejtan vjeruju iskljucivo "starije religiozne zene koje mastaju o snahi i unucadiMA" :D

I od srca hvala na trazenom pojasnjenju - iskreno me raduje da na ovom forumu nema debila, koje ne bismo mogli opravdati staroscu i mastanjem o snahi i unucadiMA, a koji bi tako nesto pomislili i jos i napisali u formi tvrdnje, sto bi, moras priznati, zaista bilo za posmatranje, kad bi se desilo, ali srecom, nije se desilo i nadam se da i nece :D
Ajatolah_

#449 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Ajatolah_ »

JohnnyS wrote: 12/04/2023 20:04 Stvore dio ljudi kao homoseksualce, a onda ih osude u svetim knjigama. Kako su bogovi zla stvorenja, sreća da ne postoje
Dakle, kažeš da seksualna orijentacija nije urođena, nego su ljudi rođeni kao i svi drugi, samo su pali pred iskušenjima da imaju odnose s istim spolom? Pa poistovjećuješ li se ti s tom tvrdnjom koju si iznio, je li realno da tebe koji se izjašnjavaš hetero osobom uzbudi muškarac, samo eto čeličnom voljom odolijevaš tim iskušenjima?
Hank Paldum

#450 Re: LGBT+ parada - 2023.

Post by Hank Paldum »

kluz franjo wrote: 13/04/2023 17:31 Dva su jednostavna pitanja ovim komesarima, koji navodno imaju problem sa društveno-vjerskom podobnošću organizatora ...

Ako iftar koji organizuju osobe koje javno podržavaju LGBT pokret nije halal i zbog organizatora ga nazivate "gay iftarom",

kako nazivate iftar koji organizuje osoba koja javno podržava ravnogorski pokret?
I da li je takav "xyz iftar" halal?

Hvala.
Ne, to se zove “Iftar gdje FGR jedva čeka da ga Bošnjaci odbiju pa da možete govoriti da Bošnjaci neće državu i suživot jer kako očekivati da Jovan želi živjeti sa njim. Opet Bošnjak kriv”.

Problem kod tvog NVO spinovanja je što iftar nije organizovao neko ko je homoseksualac kao npr. Deen i ništa više, već jasno piše u objavi da je iftar za sve LGBTIABC+ osobe koje praktikuju Islam i ostale LGBTIABC+ osobe. Znači podvučeno je da je fokus na tim osobama.

Mali četnik kojeg ne mogu očima smisliti je u funkciji gradonačelnika Banja Luke i tog istog grada i ne piše nigdje da je ravnogorski pokret organizovao iftar.
Da dođe Elton John u Sarajevo i kao ministar kulture VB organizuje iftar, neće to niko zvati gay iftarom.

Ali zanimljivo kako kod djeteta foruma, vama je odjednom sporno što je simpatizer četničkog pokreta nakon onoliko pohvala o zlatnom dječku, samo jer vam to sad ide u prilog.
Post Reply