Sebija All about

Post Reply
Dozer

#19551 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

moonca wrote: 10/04/2023 18:00
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) na petom je mjestu sa 3.220 zaposlenih te 5.486.632 KM neto profita.
:wink:
Cccc....upravo je ovo problem. UKCS je JAVNA ustanova, nije privatna, i sama cinjenica da "posluje" s toliko neto profita ukazuje da nesto debelo ne stima.
A ne stima upravo ono o cemu pisem godinama:
- visestruko prenaplacivanje usluga,
- naplata famozne participacije (guljenje koze s ledja OSIGURANIH gradjana),
- STEDNJA na svemu sto je potrebno za funkcionalno lijecenje (nijedan javni UKC na planeti NE STEDI na lijecenju pacijenata/osiguranika)
- razne druge muljaze u vidu naplate od ZZO na ime pacijenata kojima nisu radjeni navedeni tretmani, operacije i sl., ili davani skuplji lijekovi posto su ih pacijenti sami donosili, a isti su prikazivani kao da ih je dao UKC, itd.itd.itd.

Jedna istinski nezavisna revizija ce potvrditi sve ovo iznad.

Ukratko - Sebija se niposto ne smije busati ustedama i profitom UKCS-a, jer je upravo to indikator raznih njenih muljaza. Taj profit je podatak kojim se zamazuju oci neznalicama i nepismenima, jer je UKCS dio Javnog Zdravstvenog Sistema koji direktno finansiraju gradjani, i NE MOZE imati profit.
Ako ima profit, to znaci da je neko opljackan. A svi znamo ko je opljackan, kao i ko je pljackas, zar ne?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19552 Re: Sebija All about

Post by pici »

Sve javne ustanove sa krajem godine moraju biti na nuli.Ne smiju imati ni feninga vise nit manje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19553 Re: Sebija All about

Post by pici »

Premijer FBiH Fadil Novalić zatražio je, kao ovlašteno lice, ocjenu ustavnosti Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo po kojem su poništena akademska zvanja Sebije Izetbegović.

Dopis koji je jučer stigao u Skupštinu KS iz Ustavnog suda FBiH, a u kojem se traži očitovanje ovog zakonodavnog tijela, ne otkriva na šta se tačno Novalić žali odnosno da li je u pitanju samo određeni član Zakona ili Zakon u kompletu.

No, cilj je jasan: Sebija Izetbegović pokušava preko Novalića srušiti Zakon po kojem joj je oduzeto zvanje magistra nauka te tako poništiti sve odluke koje je donosio Senat Univerziteta u Sarajevu.
Sad je jasnije zasto lendo nece da potpise, nije samo u pitanju fotelja u vlOdi vec sultanijina diploma.I u dogovoru sa HDZ-eom i SDP-eom, trazili su premijersku poziciju.fOdilj je dinastijska dvorska luda i radi ama bas sve sto mu ovi narede.
uglavnomja

#19554 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

skrijelj

- I ranije je njegov zamjenik tražio da se ocijeni jedno autentično tumačenje koje je UNSA tražio od Skupštine na tumačenje iz bivšeg zakona iz 2017. godine. I tada se Ustavnom sudu obraćao federalni nivo da se da mišljenje. Postoji nešto što je očigledno zlonamjerno od tog premijera kada je u pitanju UNSA i KS. Nisam time iznenađen, neka Skupština radi svoj posao, Vlada svoj posao, Ustavni sud svoj, ja im želim sreću, ali UNSA će nastaviti da radi svoj posao. Bilo koji udar na Zakon o visokom obrazovanju neće donijeti Sebiji niti diplomu magistra, niti će joj donijeti uvjerenje o položenim ispitima, niti sve one akte koje nije predočila niti nije mogla dokazati Univerzitetu da je uredno i regularno završila svoj postdiplomski studij - mišljenja je rektor Škrijelj.

https://avaz.ba/vijesti/bih/821798/rekt ... m-ispitima
Dozer

#19555 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

pici wrote: 11/04/2023 11:42 Sve javne ustanove sa krajem godine moraju biti na nuli.Ne smiju imati ni feninga vise nit manje.
Tacno. Pa tako i UKCS.
uglavnomja

#19556 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Vlada KS zvanično zatražila od UO KCUS-a da pokrene pitanje Sebijine smjene

"Vlada Kantona Sarajevo na posljednjoj sjednici donijela je zaključak o pokretanju pitanja zakonitosti rada direktorice KCUS-a.

Svom predstavniku u Upravnom odboru Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Vlada je izdala naredbu da se ovo pitanje razmotri na prvoj sjednici Upravnog odbora.

Na osnovu statuta KCUS-a, direktor mora biti profesor iz medicinske oblasti koju KCUS pruža.

Rad Sebije Izetbegović na KCUS-u postao je pravno-formalno upitan nakon što je ostala bez zvanja magistra te zvanja redovne profesorice.

Podsjećamo, Sebija je bila profesorica ginekologije na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. "
Dimu1927

#19557 Re: Sebija All about

Post by Dimu1927 »

pici wrote: 11/04/2023 11:42 Sve javne ustanove sa krajem godine moraju biti na nuli.Ne smiju imati ni feninga vise nit manje.
kad pogledas finansijske planove odnosno izvjestaje za proslu godinu, niko nije na nuli, pogotovo ne u fening

sta bude sa neutrosenim sredstvima?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#19558 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

Dimu1927 wrote: 11/04/2023 14:38
kad pogledas finansijske planove odnosno izvjestaje za proslu godinu, niko nije na nuli, pogotovo ne u fening

sta bude sa neutrosenim sredstvima?
ostanu neiskorištena.

ali nisu ni sve ustanove budžetski korisnici.
Billy The Pljuc

#19559 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

Blixen

#19560 Re: Sebija All about

Post by Blixen »

voli ona taj rad :lol:
muha_sa

#19561 Re: Sebija All about

Post by muha_sa »

https://avaz.ba/vijesti/bih/821976/prim ... espiratora

INSTALIRANI U KCUS-U

Prim. dr. Ismet Suljević: Odgovore trebaju dati oni koji su naredili korištenje kineskih respiratora
moonca

#19562 Re: Sebija All about

Post by moonca »

A pomenuti je ..
Napominjem da sam u to vrijeme bio protuzakonito smijenjeni šef Klinike, šikaniran od odgovornih, sa Sebijom Izetbegović na čelu.
neka se suzdrzi.. izjava :zoka:
Dozer

#19563 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Zasto?
Covjek fino rekao strucno misljenje i uputio nadlezne na adresu na kojoj se trebaju raspitati ko je naredio da se ti respiratori koriste u JIN. Svi znamo ko je to naredio, i zasto.

Sad ostaje da se ispitaju posljedice, preciznije - koliko je ljudi umrlo na tim respiratorima, sto ce onda biti osnov za tuzbu za visestruko ubistvo radi prikrivanja drugog kriminala. Svega ce tu biti, samo polako.

Ona ako ne dobije na kraju bar 10 godina robije, ima da se udara nogama u gujicu.
forumskivojnik

#19564 Re: Sebija All about

Post by forumskivojnik »

:shooo:

Senka Nožica: Senat ne može sutra raspravljati o doktoratu Sebije Izetbegović
https://www.klix.ba/vijesti/bih/senka-n ... /230412118
uglavnomja

#19565 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Dozer wrote: 12/04/2023 15:59 Zasto?
Covjek fino rekao strucno misljenje i uputio nadlezne na adresu na kojoj se trebaju raspitati ko je naredio da se ti respiratori koriste u JIN. Svi znamo ko je to naredio, i zasto.

Sad ostaje da se ispitaju posljedice, preciznije - koliko je ljudi umrlo na tim respiratorima, sto ce onda biti osnov za tuzbu za visestruko ubistvo radi prikrivanja drugog kriminala. Svega ce tu biti, samo polako.

Ona ako ne dobije na kraju bar 10 godina robije, ima da se udara nogama u gujicu.
mah munka, citirala da je bio smijenjen, ali je preskocila da je bio sa najvisim akademskim zvanjem (i vjerovatno sa najvise iskustva)
uglavnomja

#19566 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

avaz vec ima napisano sutrasnje rjesenje :D

nema vise prdr

https://avaz.ba/vijesti/bih/822072/avaz ... n-doktorat
armin071

#19567 Re: Sebija All about

Post by armin071 »

I ova Nogetina pa majke mi mene bi bilo stid reći da sam advokat i braniti ovakav nonsens kada je u pitanju “naša” princeza…. Nego princezo uzmi te vreće zlata što ti je svekrva zaštekala i hvataj se noge kod brata Erde u Tursku. Poganac te ionako izjeda lagano i ko zna koliko ti je još ostalo. Obraza ionako nemaš tako da i ne treba očekivati da te je sramota…
moonca

#19568 Re: Sebija All about

Post by moonca »

Dozer wrote: 12/04/2023 15:59 Zasto?

Kome je rekao.nekom novinaru.. :-)

.Zaboravila se atmosfera na pochetku pandemije. smrtnosi gradjana u Italiji itd...
Americi su koristili shta su imali.. nakon nekog vremena.. su otkrili..da i nije svaki bolesnik za respiratora.. jer se pokazalo ..da povechava moguchnost smrti.. a pacijent je i onako .polu ziv.. pa shta da rade. izgledalo je da oboljeli ima samo jednu zelju..da u bolnici ima jedan respirator i za njega... Niko nije odgovarao za smrtnost pojedinca od ( covida) niti che... kakve su to insinuacije.. :?
Billy The Pljuc

#19569 Re: Sebija All about

armin071 wrote: 12/04/2023 17:57 I ova Nogetina pa majke mi mene bi bilo stid reći da sam advokat i braniti ovakav nonsens kada je u pitanju “naša” princeza…. Nego princezo uzmi te vreće zlata što ti je svekrva zaštekala i hvataj se noge kod brata Erde u Tursku. Poganac te ionako izjeda lagano i ko zna koliko ti je još ostalo. Obraza ionako nemaš tako da i ne treba očekivati da te je sramota…
To da ima stida ne bi se bavilo time čime se već bavi. Inače je prate kontroverze, zna se da je u Hagu branila Brunu Stojića, za sina kažu da se predozirao a za što ja fakat ne znam da li je istina jer ga nisam poznavao. Inače je onomad za najveću od svih hanuma izricala hvalospijeve, slošilo joj se i samo joj se ona javila na telefon haman, ostalo je legendarno već. Zahvaljujući hanumi i njenoj organizaciji posla i rukovođenjem čitavog niza sjajnih ljekara na KCUS-u (fakat ih je pobrojala hepte) njojZI je spašen život.

Helem šta reći, Gojko Berić je rekao sve:

"Meni su u cijeloj ovoj priči najzanimljivije dvije prve dame naše advokature, Senka Nožica i Vasvija Vidović. Ni krive ni dužne, dobile su skoro sve sporove. Čine to na jednostavan i elegantan način - stanu pred TV kamere i izjave da je proces njihovom klijentu politički montiran i da je sve što mu se stavlja na teret rađeno po zakonu!"
Better Man

#19570 Re: Sebija All about

Post by Better Man »

Billy The Pljuc wrote: 12/04/2023 22:30
armin071 wrote: 12/04/2023 17:57 I ova Nogetina pa majke mi mene bi bilo stid reći da sam advokat i braniti ovakav nonsens kada je u pitanju “naša” princeza…. Nego princezo uzmi te vreće zlata što ti je svekrva zaštekala i hvataj se noge kod brata Erde u Tursku. Poganac te ionako izjeda lagano i ko zna koliko ti je još ostalo. Obraza ionako nemaš tako da i ne treba očekivati da te je sramota…
To da ima stida ne bi se bavilo time čime se već bavi. Inače je prate kontroverze, zna se da je u Hagu branila Brunu Stojića, za sina kažu da se predozirao a za što ja fakat ne znam da li je istina jer ga nisam poznavao. Inače je onomad za najveću od svih hanuma izricala hvalospijeve, slošilo joj se i samo joj se ona javila na telefon haman, ostalo je legendarno već. Zahvaljujući hanumi i njenoj organizaciji posla i rukovođenjem čitavog niza sjajnih ljekara na KCUS-u (fakat ih je pobrojala hepte) njojZI je spašen život.

Helem šta reći, Gojko Berić je rekao sve:

"Meni su u cijeloj ovoj priči najzanimljivije dvije prve dame naše advokature, Senka Nožica i Vasvija Vidović. Ni krive ni dužne, dobile su skoro sve sporove. Čine to na jednostavan i elegantan način - stanu pred TV kamere i izjave da je proces njihovom klijentu politički montiran i da je sve što mu se stavlja na teret rađeno po zakonu!"
I Senka i Vasvija su advokatice, koje isključivo brane kriminalnu mafiju i kriminalce,a nikad obični i pošteni svijet. Svaša ta se za Vasviju pričalo u vezi njene uloge u ratu i raznih kriminalnih aferima.
Horke

#19571 Re: Sebija All about

Post by Horke »

Ne kontam ovu opasku za žalbu i da ne mogu zasjedati dok ne prođe rok za žalbu. Pravilo je da u inspekcijskim rješenjima stoji klauzula da se protiv Rješenja može izjaviti žalba. Izjava žalbe ne odlaže mjere izvršenja.
moonca

#19572 Re: Sebija All about

Post by moonca »

Better wrote: 13/04/2023 08:59 su advokatice, koje isključivo brane kriminalnu mafiju i kriminalce,a nikad obični i pošteni svijet.
🫢
Billy The Pljuc

#19573 Re: Sebija All about

Better Man wrote: 13/04/2023 08:59 I Senka i Vasvija su advokatice, koje isključivo brane kriminalnu mafiju i kriminalce,a nikad obični i pošteni svijet. Svaša ta se za Vasviju pričalo u vezi njene uloge u ratu i raznih kriminalnih aferima.
Da, podugačka je lista šljama visokog ranga kojeg su iste branile i brane. Složio bih se sa Berićem, nema sumnje da ne vladaju materijom ali opšti utisak da ih je režim stvorio ili bolje rečeno da beskrupulozno koriste sve manjkavosti sistema u službi onima koji su krivi da krivlji ne mogu biti. Naravno sve obilato naplate a i pored toga uživaju status nedodirljivih i uživaju beneficije koje im se serviraju od strane onih kojima na kraju i služe.

Znam da ih zaboli patka što ostavljaju generalno loš opšti utisak kod onih koji iole kritički razmišljaju, nisu jedine, ima tu još advokata koji su u usponu ili su se već uspjeli etablirati u prije svega kriminalnim krugovima tzv. političkih partija koje, ruku na srce, apsolutno imaju udjela u sve i jednom kriminalu koji donosi novac. Isto se vrlo lako uvidi čak i amaterskom analizom imovine koja im pripada.

Fala SDA prije svega, žuto-riđem govnetu i najvećoj od svih hanuma za ovakvo stanje, potonjoj želim da postane jedan od rijetkih slučajeva koje je Nožica izgubila a nije da ih nema, mada je još rano išta očekivati uz ovakav korumpirani sistem. Zato mi se i sviđa što Škrijelj ovako radi, dobro promisli i savjetuje se sa pravnicima i onda tek povuče potez. Sve nastojim da ne podlegnem euforiji kad vidim da govna padaju jedno za drugim i onda se sjetim da je ovo samo početak i da ništa nije završeno.
hladan.preminger

#19574 Re: Sebija All about

Post by hladan.preminger »

moonca wrote: 13/04/2023 11:20
Better wrote: 13/04/2023 08:59 su advokatice, koje isključivo brane kriminalnu mafiju i kriminalce,a nikad obični i pošteni svijet.
🫢
Poštenom svijetu trebaju što bolji advokati kad se nađu u toj potrebi, a ne ovi megafoni stranački.
laik1981

#19575 Re: Sebija All about

Post by laik1981 »

Better Man wrote: 13/04/2023 08:59 I Senka i Vasvija su advokatice, koje isključivo brane kriminalnu mafiju i kriminalce,a nikad obični i pošteni svijet. Svaša ta se za Vasviju pričalo u vezi njene uloge u ratu i raznih kriminalnih aferima.
Brane onoga ko ima love da ih plati, a obicni i posten svijet obicno nema love ni za kakvog advokata, a ne za Vasviju i Senku..
Post Reply