Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Rejhana

#93701 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rejhana »

dr_Evil wrote: 12/04/2023 13:18 @palermo , a jesi li pomislio da ne govori svi Bosnjaci kao ti?

Evo za primjer vecina BiH je tradicionalno na ikavici, ako sad ja napisem mliko da li sam onda UZP-ovac? Ili jednostavno od Dreznice pa sve do Babinovaca se pricala ikavica stotinama godina?

Muhamed Hevaija Uskufija je napisao sve što je pisao ikavski, uključivši i onaj njegov tursko-bosanski rječnik.
dr_Evil

#93702 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 12/04/2023 13:21
Ko ja ? Pa jebo te, ja u Tuzli kad kazem de mi malo vise saransaka, gledaju me u cudu. Zasto bi govorili kao ja ? Al posto smo na forumu I trebaju se slijediti neke norme, onda sam samo toplo I pazljivo ukazao na gresku.....ne vidim cemu tvoj komentar ?
Eh eto, ja kao hercegovac jos od doba Troje, uvijek pisao ovde umjesto ovdje, i nedelja umjesto nedjelja, pa me optuzise da sam genocidas.

Pa sam se po "stare" dane morao ispravljati. Nije bas neki argument, ima nas samo gluhih :)
palermo

#93703 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Horke wrote: 12/04/2023 13:26
palermo wrote: 12/04/2023 13:14

Samo da te ispravim posto stalno pravis istu gresku...slijedecih a ne sledecih.....slijedi a ne sledi....moze ti valjati...
U ovom kontekstu (pridjev) ne kaže se ni slijedeći, jer je to glagol (slijedeći politiku USA). A ako se radi o pridjevu, onda je sljedeći (molim sljedećeg na redu da uđe).
E, hvala ti na dopuni :thumbup:
dr_Evil

#93704 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Rejhana wrote: 12/04/2023 13:27
dr_Evil wrote: 12/04/2023 13:18 @palermo , a jesi li pomislio da ne govori svi Bosnjaci kao ti?

Evo za primjer vecina BiH je tradicionalno na ikavici, ako sad ja napisem mliko da li sam onda UZP-ovac? Ili jednostavno od Dreznice pa sve do Babinovaca se pricala ikavica stotinama godina?

Muhamed Hevaija Uskufija je napisao sve što je pisao ikavski, uključivši i onaj njegov tursko-bosanski rječnik.
Velika nepravda je uradjena prema nasoj ikavici, i nema volje da se ispravi. Ne znam zasto se odricemo tog dijalekta.
Login77777

#93705 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

@archi_a pocela smjena… :lol:
snOga nOroda. :bih:
LSD

#93706 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

archi_a wrote: 12/04/2023 13:26
LSD wrote: 12/04/2023 13:23

Drhto sa francuzicom je vec odavno na smetljištu historije, ali je zato adekvatno nagrađen za svoju politiku od strane agresora.
Odradio je posao, svaka mu cast :thumbup:
Image

:lol: :lol:
Ovo više govori o vašem krivoustom. Slao je momke koji su ostavljali kosti po vrletima Bosne i Hercegovine i onda nagradio glavnokomandujućeg ARBiH, koja im je presudila. :lol:
Možda nisi informisan dovoljno, ali ovaj orden kojim predsednik agresorske države kiti sretnog Drhtu je zahvala sto je ovaj smijenio komadanta ARBIH Halilovića, po naredbi iz Zagreba :lol:
statixx

#93707 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

Vidim EP Mostar ostvarila rekordan gubitak od 80 mil KM, da nisu krali poglavici iza ledja. :D
archi_a

#93708 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Jeste, jašta je. :lol:
dr_Evil

#93709 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

statixx wrote: 12/04/2023 13:31 Vidim EP Mostar ostvarila rekordan gubitak od 80 mil KM, da nisu krali poglavici iza ledja. :D
Kazu nadokandili komplet gubitak vec u prva tri mjeseca ove godine. Kazu kise nije bilo, sad ima, ili je poglavica dobio isaret iz uncle sam ambasade da ga ceka Novaliceva stolica u sudnici.
statixx

#93710 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by statixx »

dr_Evil wrote: 12/04/2023 13:33 Kazu nadokandili komplet gubitak vec u prva tri mjeseca ove godine. Kazu kise nije bilo, sad ima, ili je poglavica dobio isaret iz uncle sam ambasade da ga ceka Novaliceva stolica u sudnici.
Ocito je sanacija dosla kasno. :D
archi_a

#93711 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Login77777 wrote: 12/04/2023 13:31 @archi_a pocela smjena… :lol:
snOga nOroda. :bih:
Naravno. Klizno radno vrijeme. Mogu početi kad god hoću. Evo, danas odlučio da počnem oko podne. Čin, jebi ga. Uvijek tu za vas. Kontradiverziona. :wink: :bih:
archi_a

#93712 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

DaysleepeR wrote: 12/04/2023 13:25 Sve te sekira osim što nam djeca zaostaju u ovoj zatucanoj sredini.
Samo nek je francuzice.
Ne brini ti za bošnjačku djecu. Biće oni spremni za svakog neprijatelja koji želi da im oduzme pravo na život u svojoj zemlji Bosni i Hercegovini. A prije svega da budu dobri ljudi. :bih:
Last edited by archi_a on 12/04/2023 13:41, edited 1 time in total.
pemanapemani

#93713 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pemanapemani »

doktor78 wrote: 12/04/2023 12:13
pemanapemani wrote: 12/04/2023 11:08

Ovo isto kao situacija iz 2014., kada je veliki građanin Komšić bez problema pustio da Čović uđe u Predsjedništvo i koalirao sa tim istim HDZ, a danas je najbitniji faktor za opstanak države da bude 2-1 u Predsjedništvu.

Ma hajte molim vas.
Istine radi, 2014. Komšić se nije po zakonu mogao ponovo kandidovati, jer je već dva uzastopna mandata bio član Predsjedništva.
Za ostatak posta se apsolutno slažem.
U tome i jeste fazon.
Umjesto da je veliki građanin Komšić pogurao nekog drugog proBiH Hrvata da ga zamijeni (Miletić, Marjanović, Komšić I., Kukić itd.), on je kandidovao nekog anonimnog dedu iz Livna. U isto vrijeme su HDZ batinaši prebili Kukića u Mostaru, a DF aktivisti lobirali po Sarajevu da se ne glasa za Martina Raguža, te preplavili grad plakatima kako je Raguž glavni ideolog zločinačke hb.

Toliko je građaninu Komšiću stalo do države da je indirektno podržao Čovića, kako bi njega sačekalo mjesto u Predsjedništvu 2018.
Jebi ga, kako bi skinuo, recimo, Miletića ili Marjanovića kada bi se pokazalo da su duplo sposobniji i bolji za državu od njega.
Onda na kraju, prije izbora 2018., je praktično rasturio BH blok (DF, SDP i NS) i objavio samostalnu kandidaturu, a SDP i NS optužio da rade za HDZ.

Onda on i njegovi jarani danas nekome drže moralne pridike, seru o neophodnosti 2-1 u Predsjedništvu, vade slike sa ratnim zločincem Kordićem iz juna 2014. (pola godine nakon nastanka fotografije DF ulazi u koaliciju sa HDZ) i optužuju trojku da podržava ratne zločince i sl.
palermo

#93714 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

statixx wrote: 12/04/2023 13:31 Vidim EP Mostar ostvarila rekordan gubitak od 80 mil KM, da nisu krali poglavici iza ledja. :D
Ne, nikako, sva javna poduzeca pod HDZ kontrolom funkcioniraju na isti nacin....pravi gubitke, ima ko ce nadoknaditi....
LSD

#93715 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

Aliju Izetbegovića su Richard Holbrooke i njegov tim opisivali kao "nerealnog, nepopustljivog i nepraktičnog", doimao se više kao vođa nekog pokreta nego kao državnik. Interno su ga zvali Izzy. "Izzy je devet godina svog života proveo u zatvoru", napisao je Holbrooke državnom sekretaru SAD Warrenu Christopferu. "On nema razumijevanja za ekonomski razvoj ili modernizaciju, niti ga to zanima. Pokazuje nevjerovatno malo razumijevanja za patnju koju je njegov narod pretrpio, njemu su Bosanci apstakcija, a ne nekoliko miliona ljudi koji većinom žele mir".
Izzy legenda :lol: :lol: boli ga ćundara za modernizaciju i patnju naroda :gunjastajl:
Last edited by LSD on 12/04/2023 13:46, edited 1 time in total.
BHCluster

#93716 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

dr_Evil wrote: 12/04/2023 12:47
BHCluster wrote: 12/04/2023 12:43

Pa ako treba staviti na dnevni red zasto izgovori?
Zato sto je tacno apsolutno, to je sizifov posao. Bilo kakva izmjena ustava nije moguca dok se HDZ i SDA ne dogovore, po ovom kapacitetu.

Niti ocekujem da ce Schmidt nametnuti nesto sta ce ici na stetu HDZ-a, ili SDA. Etnickih partija u svakom slucaju. Jednako kao sto je ovom izmjenom ojacao HDZ i SDA, tako ce i svakom narednom.

SDA se sada uplela u to da kaze da ce podrzati u parlamentu demokratizaciju procesa, i treba iskoristiti taj momentum dok trpe pritisak javnosti. Pa nek onda MZ se slika sa HDZom. Zato treba staviti, ali nema nista od toga, jedna od ove dvije etnicke mafije ce se povuci uvijek.
Da dok se daju izgovori na jednoj strani, hdZ/uZp strana ne posustaje i nastavlja nametati svoju politiku.
dr_Evil

#93717 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

LSD wrote: 12/04/2023 13:44
Aliju Izetbegovića su Richard Holbrooke i njegov tim opisivali kao "nerealnog, nepopustljivog i nepraktičnog", doimao se više kao vođa nekog pokreta nego kao državnik. Interno su ga zvali Izzy. "Izzy je devet godina svog života proveo u zatvoru", napisao je Holbrooke državnom sekretaru SAD Warrenu Christopferu. "On nema razumijevanja za ekonomski razvoj ili modernizaciju, niti ga to zanima. Pokazuje nevjerovatno malo razumijevanja za patnju koju je njegov narod pretrpio, njemu su Bosanci apstakcija, a ne nekoliko miliona ljudi koji većinom žele mir".
Izzy legenda :lol: :lol: boli ga ćundara za modernizaciju i patnju naroda :gunjastajl:
Dobra :thumbup:
archi_a

#93718 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Dobro ti secesionističko štivo, al ni to vam neće pomoći u namjerama da izvrnete činjenice. :wink:

Vezano za spominjanje amerikanaca, jel to ova ekipa?

Image

Image

:pisnuo:
Dnevna doza secesionističkog samošamaranja.
dr_Evil

#93719 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Bomastican naslov, a u tekstu nista o tome :D
LSD

#93720 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by LSD »

archi_a wrote: 12/04/2023 13:52

Dobro ti secesionističko štivo, al ni to vam neće pomoći u namjerama da izvrnete činjenice. :wink:

Dnevna doza secesionističkog samošamaranja.
https://www.sarajevograd.org/evo-sta-je ... ga-naroda/

Sarajevograd.org je tebi secesionisticko štivo :lol: ocam, neviđeno samozapišavanje :lol: :lol:
BHCluster

#93721 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Jelo ovo javno preduzece u sekularnoj drzavi ili sta je?

Image
Rejhana

#93722 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rejhana »

E to ti je reći pravi beg :gunjastajl:

Ali "Izzy" :lol:
archi_a

#93723 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Treba ne bit glup pa skontati da sam naglašavao da su se davale različite izjave, zavisno od tajminga i potreba. :wink:
Al, kad izvučeš ono što tebi odgovara, onda to govori o tvojim namjerama. Naravno, nisam ni očekivao da ćeš skontati, jer...... Ocam' :lol:
dr_Evil

#93724 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Ne bi mi lijeno pa potrazih ovaj clanak na klixu, evo zbog cega je zasluzan:
"Da nije bilo Alije Izetbegovića, ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Da je otišao u Tuzlu, Sarajevo bi palo i Slobodan Milošević (op. a. bivši predsjednik Savezne Republike Jugoslavije) je to rekao", tvrdi.

Za Izetbegovića je kazao da je bio uspješniji u vođenju revolucije nego u vladanju zemljom.

"On nije imao iskustva u upravljanju državom", dodao je Holbrooke.
Rejhana

#93725 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Rejhana »

dr_Evil wrote: 12/04/2023 14:00 Ne bi mi lijeno pa potrazih ovaj clanak na klixu, evo zbog cega je zasluzan:
"Da nije bilo Alije Izetbegovića, ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Da je otišao u Tuzlu, Sarajevo bi palo i Slobodan Milošević (op. a. bivši predsjednik Savezne Republike Jugoslavije) je to rekao", tvrdi.

Za Izetbegovića je kazao da je bio uspješniji u vođenju revolucije nego u vladanju zemljom.

"On nije imao iskustva u upravljanju državom", dodao je Holbrooke.

Nemoj doktore, nemoj zbog djece :lol: :lol: :lol:
Locked