Dobro stoji, ali ko brani kriminalcu da vjeruje?giannibelif wrote: ↑11/04/2023 22:08 Znam muslimana vjernika i družim se i radim sa takvima koji svaki mjesec naprave toliko dobrih dijela da neko za dva života ne napravi toliko. Njihov post i njihov hadz nije isti kao hadz i post kriminalaca. Nije i neće biti nikad. Ja nisam religiozan, odrastao sam u porodici i nosim genetiku od Banata i Podunavlja pa do Opolske Provincije u Poljskoj, žena mi je religiozna onoliko koliko djelima pokazuje, a kraj nje niko neće ostati gladan. Ja da sam musliman, ne bi mogao pojesti iftar a da me neko čeka ispred u autu, da sam pokrao milione, da ne uvažavam komšiluk i prijatelje, da nekoga nazivam nevjernikom, bio on musliman imenom i prezimenom ili ne bio čak.
Islam je, opet ponavljam jakooo cudan po tom pitanju. Zagrebite malo ispod, istrazite. I opet vam nece biti jasno.
Barem meni nije. A citao sam neke stvari i citam dan danas. I nije mi jasno.
Moj zakljucak moze samo biti da Bozija logika nije ista kao ljudska.
Kreni samo od ovog
Islam pociva na tome da sve sto se zbiva, događa iskljucivo Bozijom voljom. Kako onda odgovaras za nesto sto nisi izabrao, ili jesi? Ili ipak nisi?
Stavka 2, musliman je samo onaj koga Bog uputi da bude musliman / vjernik. Ako te Bog nije uputio, nece ni covjek vjeruj mi. Kako onda da odgovaras za nesto sto nisi izabrao.
Do sabaha mogu pisati upitnike.