Ja kada sam išao u Plavu lagunu - Kanegra, pokazivali su mi smještaj za personal, ono, bungalovskog tipa dvije ili tri sobe, mini kuhinjom, klimom, i kupatilom. Ništa luksuzno ali sasvim pristojno i uredno, međutim...Kada sam došao tamo smještaj je u konclogor baraci u sobi 2x2 gdje su ubačena tri raspala prljava kreveta, crvotočni ormar i jedan mali prozor sa žaluzinama

Nema klime, a od ranog jutra sunce prži u zidove i temperatura je 200 stepeni preko dana, jbš saunu

Tako se dobro održava, da je ta ćelija puna prljavštine i paučine, a ljudi tek krenuli dolaziti tu, znači godinu dana nije ušla metla i džoger

Kupatilo i wc dijeli nekoliko soba, smrdljivo, zasrano i zapišano 24/7, dok dođeš na red usereš se doslovno! Stave u sobu (žensku) dvije cure od 23 godine i ženu od 50+

i kaže svađa svako malo...mi spasioci smo prema tvrdnji regrutera i NJIHOVOM HR pravilniku trebali biti odvojeni od ostalih radnika, a mene stavilo u sobu sa dva krezuba šljakera koji čitavu sedmicu u istoj garderobi rade i spavaju...Zamalo da se pobijem prvi dan sa nekim zadriglim Slavoncem koji čitavu noć hrče, hropti i zviždi ko pretis lonac!
Kada sam pitao ove što naše što su tu kakva je ovo štala i gdje su oni bungalovi za personal, dobio sam odgovor da je to za šefove, uhljebe i njihove švalerke i da mi iz BIH tu ne možemo ni primirisati....E tad sam im se najebo majke lopovske i rekao idem kući jebala vas i RvaCka i sezona! Ima još jedan hotel za radnike u Umagu, ali je isto odron samo takav, razlika je samo što je od zidanog materijala za razliku od ove štale...
Naravno, kada su mi prezentovali posao pričali su jedno, a kada sam došao nešto sasvim drugo...Politika Plave lagune je u fazonu daleko smo dosta od BIH, pa će ljudi koji su došli ipak ostati i pokriti se ušima

E pa nisu svi glupi i naivni ko što mislite! Nije ni čudo što im svi razgule poslije dva dana kad vide gdje su došli...