Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
carobnjak_N wrote: ↑23/01/2023 13:52
Postavljanje table na kojoj nešto uzbudljivo piše će sigurno jako poboljšati život građana u Istočnom.
Bravo za načelnika, kakav genije.
Hoće...pogotovo onim koji ovdje rade.
Trebalo bi javno objavit imena i prezimena svih vojnika i oficira sarajevsko-romanijskog korpusa VRS koji su bili na položajima oko grada.I napisati-ova lica su učestvovala u opsadi grada Sarajeva.Pa nek strahuju i idu preko Tvrdimića.
Ne treba ostati nikome dužan pa ni onima koji provociraju a protiv frljavog kepeca koji sebe naziva gradonačelnikom podnjeti krivičnu prijavu ispred grada Sarajeva pa nek na sudu dokazuje svoje tvrdnje
U suštini je ovo jedna interesantna izjava kojom će samo sami sebi skočiti u usta, nešto kao SDA sa Deset najtežih godina zajedno.
Dakle, Srbi koji su živjeli u Sarajevo su "izbjegli" u novonastali grad koji je nastao na površini nekadašnjeg Sarajeva, što nekako samo od sebe nameće zaključak da nisu nigdje otišli, nego da su sve vrijeme bili tu. Realno, Sokolac, Pale i Lukavica su i prije rata bili većinski srpski, a bilo je mnogo Srba i u okviru opština Ilidža i Trnovo.
Nekad Novo Sarajevo, danas Istočno Novo Sarajevo, a u suštini isti kurac. Ja bih volio da postave tablu, pa da konačno priznaju istinu o "protjerivanju".
Kako je na svom Facebook profilu napisao Ćosić, on ulazi u ozbiljne projekte izgradnje spomen-obilježja i institucija kulture sjećanja u Istočnom Sarajevu, prenosi Klix.
“To podrazumijeva memorijalni kompleks posvećen srpskim civilnim žrtvama Sarajeva u 20. vijeku, Kapiju grada koja će povezivati Istočno Novo Sarajevo i Istočnu Ilidžu, kao i veliku zastavu Republike Srpske na vrhu Trebevića, koja će biti vidljiva sa svih strana”, naveo je Ćosić.
Dodao je da će dovršiti i muzej na Palama, čija je izgradnja već počela, i spomenik žrtvama NATO bombardovanja 1995. godine, te spomen-kompleks na Golom Koranu na Palama.
Didier wrote: ↑23/01/2023 14:00
U suštini je ovo jedna interesantna izjava kojom će samo sami sebi skočiti u usta, nešto kao SDA sa Deset najtežih godina zajedno.
Dakle, Srbi koji su živjeli u Sarajevo su "izbjegli" u novonastali grad koji je nastao na površini nekadašnjeg Sarajeva, što nekako samo od sebe nameće zaključak da nisu nigdje otišli, nego da su sve vrijeme bili tu. Realno, Sokolac, Pale i Lukavica su i prije rata bili većinski srpski, a bilo je mnogo Srba i u okviru opština Ilidža i Trnovo.
Nekad Novo Sarajevo, danas Istočno Novo Sarajevo, a u suštini isti kurac. Ja bih volio da postave tablu, pa da konačno priznaju istinu o "protjerivanju".
Ali, nisu protjerani, već su sami dobrovoljno i na poziv tadašnjeg rukovodstva entiteta RS napustili Sarajevo, evo to kaže i sam Ljubiša Ćosić, ako ne vjerujete šta piše, pogledajte i poslušajte sami:
GRADONAČELNIK ISTOČNOG SARAJEVA, LJUBIŠA ĆOSIĆ: "Sarajevski Srbi su planski, na zapovijed vodstva RS-a, napustili Sarajevo" (VIDEO)
Rukovodstvo RS-a i narod su planski odlučili da napuste Sarajevo, rekao je gostujući na FACE Tv gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić.
Ćosuć je kazao da je Dayton donio da dijelovi Sarajeva koje su branili Srbi pripadnu Federaciji te da je među Srbima bilo straha kako će se Vlasti Federacije odnositi prema Srbima u Sarajevu. Ideja stvaranja Istočnog Sarajeva je planski osmišljena.Naš izlazak i dobrovoljno napuštanje teritorije je naša cijena stvaranja RS-a. Srbi su izašli nakon političkog poziva. Imali smo želju da ga zovemo Srpsko Sarajevo, a zove se Istočno, jer smo mnogo vezani za Istok. Osuđeni smo na saradnju, Sarajevo i Istočno Sarajevo, tri-četiri hiljade ljudi iz Istočnog Sarajeva svakodnevno dolazi u Sarajevo da rade u državnim institucijama i privatnim kompanijama, rekao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić.
Dejton donio da dijelovi Sarajeva koje su branili Srbi pripadnu Federaciji! Bilo je straha kako će se Vlasti Federacije odnositi prema Srbima u Sarajevu! Srbi su ovdje vijekovima! 120 hiljada Srba izašlo iz Sarajeva tokom rata! Ideja stvaranja Istočnog Sarajeva planski smišljena! Od 65 hiljada građana Istočnog Sarajeva, 50 hiljada su Srbi iz Sarajeva! Srbi bi danas bili u Sarajevu, da je tadašnja vlast htjela da živimo zajedno u okviru Jugoslavije! Danas ima više Bošnjaka u RS-u!
Naši bolnički kapaciteti su prenapregnuti! Logično je da u Sarajevu, kao najvećem centru države, bude najviše zaraženih. Krajnje rješenje je vakcinacija! 954 ili 969 iskopali grobove na Sokocu onih Srba koji su bježali iz Sarajeva! Naš izlazak i dobrovoljno napuštanje teritorije je naša cijena stvaranja RS-a! Srbi su izašli nakon političkog poziva! Imali smo želju da ga zovemo Srpsko Sarajevo, a zove se Istočno, jer smo mnogo vezani za Istok! Osuđeni smo na saradnju, Sarajevo i Istočno Sarajevo! Tri-četiri hiljade ljudi iz Istočnog Sarajeva svakodnevno dolazi u Sarajevo da rade u zajedničkim institucijama i privatnim kompanijama!
Jedino Centralna banka ima organizovan prevoz iz Istočnog Sarajeva do Sarajeva, a ostalo ide na naknadu za putovanje! 1200-1300 Bošnjaka živi u različitim općinama Istočnog Sarajeva! Ove godine smo imali najveći broj doseljavanja! 140 hiljada Arapa za manje od godinu dana posjetilo Trebević kojeg teritorijalno dijelimo, možemo zajednički eksploatisati!
Na Trebeviću treba praviti poslovne i turističke objekte! Loše je Trebević graditi kao vikend područje zbog velikog broja endemskih vrsta! Mnogo sam dobrih stvario vidio kod Koldže u Novom Sarajevu! Stanivuković neozbiljan, nismo imali dobar početak. Dođe pola sata, kaže nešto i ode!
Ej ljudi jel vama dolazr pisma iz republicke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove na neku
KOMISIJU za izlaganjr na javni uvid podataka o nepokretnosti i utvrdjivanja prava na nepokretnosti
Da se jave u ulicu Nikole Tesle 55b
Sta je ovo sta ovo znaci
Kakvi su to smaraci sta hoce
Truba wrote: ↑08/04/2023 18:39
Ej ljudi jel vama dolazr pisma iz republicke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove na neku
KOMISIJU za izlaganjr na javni uvid podataka o nepokretnosti i utvrdjivanja prava na nepokretnosti
Sta je ovo sta ovo znaci
Sta je ovo sta ovo znaci
ja se ne bi javljao da sam na tvom mjestu...
Ako ne dodjes dodijele ti zastupnika pred komisiju
Sta je ovo sta ovo znaci
Opusti se, javi se i uživaj. Zovu te da vide slažu li se podaci njihovog premjera sa podacima koje ti imaš. Ako se ne žališ dobijaš rješenje, ako ima nekog odstupanja možeš se žaliti.
Ovo se vjerojatno aktiviralo kad smo platili porez prvi put tojest izvadili katastar pa im se ne slaze
Zvao sam ih...imaju podatak da je 1960 neki objekt izgradjen a njiva kupljena 1984
Ledina samo trava
Vjerojatno je neko nekad imao stalu...otic i reci sto imas
Truba wrote: ↑10/04/2023 13:13
Ovo se vjerojatno aktiviralo kad smo platili porez prvi put tojest izvadili katastar pa im se ne slaze
Zvao sam ih...imaju podatak da je 1960 neki objekt izgradjen a njiva kupljena 1984
Ledina samo trava
Vjerojatno je neko nekad imao stalu...otic i reci sto imas
Usaglašavali su to još prošle godine jer se kod njih objedinjuje katastar i grunt u jedan posjedovni list.
Uglavnom - žešći amateri , teško nama s generacijama koje dolaze.
ljubijankic wrote: ↑19/04/2023 23:39
Pozdrav, da li ovo u RSu ima porez na nekretnine? Kupio sam stan tamo i danas mi stize , kuci, da uplatim 124km poreza
Pozdrav, da li ovo u RSu ima porez na nekretnine? Kupio sam stan tamo i danas mi stize , kuci, da uplatim 124km poreza
Opa velika imovina
Garant nisu tu prijavljen imas jos nekretnima u federaciji
Opa velika imovina
Nisam tu prijavljen, stan sam nedavno kupio, a u Federaciji nemam nista na sebi, cak ni auto
Opa velika imovina
Nisam tu prijavljen, stan sam nedavno kupio, a u Federaciji nemam nista na sebi, cak ni auto
Ako se prijaviš na adresu na kojoj si kupio stan oslobođen si poreza na pedesetak kvadrata i još po svakom dodatnom članu domaćinstva određen broj kvadrata. Ako nema niko prijavljen da živi na adresi onda plaćaš porez tako kao što si dobio.
Ako se prijaviš na adresu na kojoj si kupio stan oslobođen si poreza na pedesetak kvadrata i još po svakom dodatnom članu domaćinstva određen broj kvadrata. Ako nema niko prijavljen da živi na adresi onda plaćaš porez tako kao što si dobio.
Ali zato gubiš sve beneficije koje imaš u Sarajevu što se tiče zdravstva, školstva, socijalnih davanja i tkd...
ami8 wrote: ↑20/04/2023 21:23
Ali zato gubiš sve beneficije koje imaš u Sarajevu što se tiče zdravstva, školstva, socijalnih davanja i tkd...
Sve znam i sve mi je jasno, tako na kraju ispada kao najjeftinija opcija plaćati taj godišnji porez na nekretnine.