Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Tvrdorah

#92451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tvrdorah »

Eno anketa na klixu, hajmo vojsko, sharujte na svim kanalima :lol:
Roccohljup

#92452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Student_u_Ostavci wrote: 07/04/2023 13:55
Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirević čim se ujutri probudi, odmah mrzi Srbe. Ali živimo u takvoj zemlji, u kojoj se neke ambasade vježbaju na nama, ali i to će proći jednog dana”, naglasio je Dodik.
Alo, relaksirajte ovo. Dino, može jedan zagrljaj?
ma pretjeruje...da je rekao da odmah napiše jedno pismo protiv srba pa makar :D :D :D
sajber87

#92453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

mirsek wrote: 07/04/2023 13:40
sajber87 wrote: 07/04/2023 13:25
Znaci zelis da se vlada federacije moze praviti bez stranaka sa hrvatskim predznakom. Tako nesto bi vodilo do nesagledivih politickih posljedica po federaciju a onda i na drzavu. Ja mastam o drzavi gdje ima opstinski i drzavni nivo, ali to nije realno i sluzi samo za prikupljanje jeftinih politickih poena onih koji su ovu drzavu i narod opljackali raselili i uveli sistemsku korupciju kao nacin vladavine i nesto normalno. Ono sto je realno u buducnosti nakon sto se nadam se razvlaste sda i df ekipa i uspostavi normalniji odnos sa hrvatima je to da se okrenemo stvarnom problemu bosne a to je rs, sa autokratsko klepto antizapadnim "strucnjacima" iz sda df bosna i bosnjaci nemaju buducnost.
Da, imas 10 tacaka za zastitu vitalnog nacionalnog interesa, imaju sva licna prava po sistemu EU.
Kako ces uspostaviti normalan odnos sa Hrvatima kad docekuju UZP osudjenike, i prave puceve kao bjegunac Ante Jelavic ?
Ovdje nikad nije do kraja dovrseno unistenje politika Bobana i Karadzica i zato ne mozemo napraviti normalnu atmosferu za gradjansko uredjenje drzave, SDA bi tu bila zrtveno janje jer su oni najmanje protiv gradjanske drzave (jer im to nije omiljeni sistem)ali neka odu i oni ako bi se ove politike satrale do kraja.
Ali SDA nije sigurno glavni uzrok, eventualno jedan od uzroka ovakvog stanja.
Kako mislis da dodjes do takvog ustava, ako mi to kazes kapa do poda ja sam prvi za to rjesenje, ako mislis da je to politika komsica pogurana od strane sda preko 10 godina da bi progradjanske birace okrenuo od clana predsjednistva iz reda bosnjaka koji je na izborima konkurent sda kandidatu onda ces dobiti rezultat koji imas sada, nikad gori odnosi izmedju bosnjaka i hrvata i nikad jaci hdz. Putem kojim ce krenuti bosna najvise zavisi od nas bosnjaka, ako bude jedna pomirljiva totalno prozapadna politika gdje postoje crvene linije oko rs a imovine i sl onda cemo krenuti naprijed prema eu i boljitku, a ako preovlada sda df antizapadnjacka politika gdje se bosnjaci pumpaju mrznjom prema svemu drugacijem i sto se ne uklapa u sda df poimanje stvarnosti onda nam nema spasa. Do nas je.
archi_a

#92454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

izvrsni direktor wrote: 07/04/2023 13:29
archi_a wrote: 07/04/2023 12:43 Šta reći? :izet:
A sta reci, jedino mozemo reci da u zadnjih 8 godina nijedan fening nije mogao proci bez odobrenja hdz ministra. Gore od toga ne moze biti, u minus ne ide. Jedino moze biti isto ili za pfening bolje.
archi_a wrote: 05/04/2023 11:54 Jedan fening se nije mogao povući bez znanja, saglasnosti, odobrenja i potpisa ministrice finansija Jelke za područje entiteta fBiH.
Šta ti nije jasno? Bez ministrice finansija nije mogao izaći ni jedan fening! I zato MORA biti suodgovorna, jer je obnašala tu dužnost i sa pozicije je zakonski morala voditi računa o utrošku sredstava. I sa pozicije šefice CZFBiH! A nije osuđena! Šta ti nije jasno?!?
Šta ti nije jasno kod konstatacije da tih zadnjih 8 godina hdz blokira uspostavu vlasti u FBiH, i zato i jeste tehnička vlada kao i imenovanje sudija u US FBiH zbog čega ni jedan zakon nije mogao proči. Šta ti nije jasno? Već 5. put nešto podvlačiš a fulaš poentu. Nije ti jasno ni da si mali miš jer o ovom stvarima ne pišeš i o ovome se ne govori. Totalno nerelevantan sagovornik. I trojka takve bira u koaliciju, ističući da su dobri momci. Miševi maleni. I ako se uspostavi nova vlast, sa ovim boljim, novim trojkašima, skupljenim i skrpljenim s brda s dola, biće isto, jer su to ministarstvo predali hdz-u, po principu: "i sda je isto". Toliko o boljim likovima. Miševi :izet:
Last edited by archi_a on 07/04/2023 14:05, edited 2 times in total.
Student_u_Ostavci

#92455 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Jedini koji pumpaju mržnjom BH javnost su NiPovci i njihovi simpatizeri. I kad im neko odgovori kae 'Kmeeee prijete nam, kmeeee' :zzzz:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#92456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

archi_a wrote: 05/04/2023 11:54 Jedan fening se nije mogao povući bez znanja, saglasnosti, odobrenja i potpisa ministrice finansija Jelke za područje entiteta fBiH.
Ne vidjo nijednom da si optuzio sda za izdaju zato sto su citavu federaciju predali u ruke hdz-u. Jel ti to uopce smeta?
Tvrdorah

#92457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Tvrdorah »

Ma nisu oni za sda, oni su samo protiv trojke i satelita :-D
sajber87

#92458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

noviforumas wrote: 07/04/2023 13:39
Prpa.ba wrote: 07/04/2023 13:27 Ukrajina je zaista sve izmijenila.

Srbija uzima prozapadni kurs, u zamjenu dobija srpski svet.

Samo su u NIP-u sudski presudjeni da nisu svjesni, pa misle da je vrijeme prije invazije na Ukrajinu, kada je Srbija plesala s obje strane.
Ma jebo NiP, kolektivno se palimo sa zakasnjenjem. Jos se fantazira o Amerikancima superherojima koji samo sto nisu bombardovali Srbiju. Za nasu javnost je jos uvijek cirka 2004 godina. Ali sad ce sajber da nam objasni kako je ovo sve pakleni plan CIA-e da ubaci BiH u NATO i EU preko reda, a Dodika strpa u muriju na 40 godina.
Preduslov za rjesavanje bosanskog lonca je demontiranje sda df antizapadnih snaga kod bosnjaka, njihova politicka braca sa kojima razaraju ovu drzavu godinama ce za njima. Cilj je drzava bez ohr a i to ce se desiti, a tada nece biti moguce da dodik lendo i ostala zivopisna ekipa radi ovo sto radi.
doktor78

#92459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

Notorni Mario Karamatić navija za SDA-SDP-HDZ koaliciju:
"Stvar je i više nego jasna, kad pogledate domove naroda u Federalnom parlamentu, tko gdje ima većinu i to su stranke koje po ovim zakonima mogu formirati vladu u federaciji. A to se ne događa jer pojedini imaju obećanja međunarodne vlasti da će oni bit u vlasti i tu sva priča počinje i završava. Ovu krizu treba gledati sa aspekta da je međunarodna zajednica generirala i daje održava'', istaknuo je Karamatić za Bljesak.info. Upitan za rasplet federacijskog čvora, Karamatić je rekao kako je to teško predvidjeti. "To bez Džemile s kašikama nitko ne može znati. Što će uraditi Schmidt, hoće li uraditi, hoće li lideri stranaka koje imaju većine u klubovima naroda, tj. SDA, SDP i HDZ sjesti i razgovarati, jer po trenutnim zakonima to je većina i ne postoji mogućnost da je netko drugi formira ili će i dalje stranke, trojke, osmorke, devetorke ili koliko ih već ima, čekati da intervenira OHR i hoće li on intervenirati, to je sve stvar nagađanja", zaključio je Karamatić za Bljesak.info.
Roccohljup

#92460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

izvrsni direktor wrote: 07/04/2023 14:05
Ne vidjo nijednom da si optuzio sda za izdaju zato sto su citavu federaciju predali u ruke hdz-u. Jel ti to uopce smeta?
joj tebe....kad to ili bilo šta drugo (kriminal, korupcija, javašluk, itd.) sda uradi to je sve uber patriotizam :D :D
mirsek

#92461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

sajber87 wrote: 07/04/2023 13:59
mirsek wrote: 07/04/2023 13:40
Da, imas 10 tacaka za zastitu vitalnog nacionalnog interesa, imaju sva licna prava po sistemu EU.
Kako ces uspostaviti normalan odnos sa Hrvatima kad docekuju UZP osudjenike, i prave puceve kao bjegunac Ante Jelavic ?
Ovdje nikad nije do kraja dovrseno unistenje politika Bobana i Karadzica i zato ne mozemo napraviti normalnu atmosferu za gradjansko uredjenje drzave, SDA bi tu bila zrtveno janje jer su oni najmanje protiv gradjanske drzave (jer im to nije omiljeni sistem)ali neka odu i oni ako bi se ove politike satrale do kraja.
Ali SDA nije sigurno glavni uzrok, eventualno jedan od uzroka ovakvog stanja.
Kako mislis da dodjes do takvog ustava, ako mi to kazes kapa do poda ja sam prvi za to rjesenje, ako mislis da je to politika komsica pogurana od strane sda preko 10 godina da bi progradjanske birace okrenuo od clana predsjednistva iz reda bosnjaka koji je na izborima konkurent sda kandidatu onda ces dobiti rezultat koji imas sada, nikad gori odnosi izmedju bosnjaka i hrvata i nikad jaci hdz. Putem kojim ce krenuti bosna najvise zavisi od nas bosnjaka, ako bude jedna pomirljiva totalno prozapadna politika gdje postoje crvene linije oko rs a imovine i sl onda cemo krenuti naprijed prema eu i boljitku, a ako preovlada sda df antizapadnjacka politika gdje se bosnjaci pumpaju mrznjom prema svemu drugacijem i sto se ne uklapa u sda df poimanje stvarnosti onda nam nema spasa. Do nas je.
Ovo sad je strategija popustanja ostacima Bobanove i Karadziceve politike pod plastom relaksacije i napretka prema EU. Bosnjaci imaju najvise gradjanskih i lijevih opcija u svojim politickim redovima, ne mozes bosnjacima pripisati mrznju prema svemu drugacijem, oni su ubjedljivo najmanje takvi od 3 konstitutivna naroda. A imaju najvise razloga da mrze zato jer su najvece zlocine i stradanja dozivjeli.
Ja sam radije za cementiran status nego da idem unazad od gradjanske drzave, pa dok ne izlobiramo siru medjunarodnu podrsku koja ce ratne politike konacno sahraniti. Trojancima to popustanje unazad ne smeta a upravo oni najvise gube kao takozvani nositelji gradjanskih vrijednosti.
Last edited by mirsek on 07/04/2023 14:14, edited 1 time in total.
archi_a

#92462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Ne vidiš ti mnogo toga.
A ovo je prvi put u historiji da su neke stranke toliko napale na stranku koja kakva god da je nema bazu ni maticu u nekoj drugoj zemlji, a one stranke koje su i faktički nasljednice politika presuđenog uzp-a i genocidnih namjera hvale i dižu u nebesa. Nenormalno. A to će se vratiti, vjeruj mi. Sluđujete narod, a ovaj narod nije lud. Biće izbora ponovo.
axe22

#92463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by axe22 »

Roccohljup wrote: 07/04/2023 13:29 Al zato je ŽK tu da spasi stvar :D :D
DF: Dostaviti ćemo Schmidtu prijedlog trajnog rješenja za FBiH
Makar nesto predlazu, ovi samo bulje u HDZ i cekaju sta ce oni reci.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#92464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Lendo ako pristanes pi... si :D
sajber87

#92465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

mirsek wrote: 07/04/2023 14:13
sajber87 wrote: 07/04/2023 13:59

Ovo sad je strategija popustanja ostacima Bobanove i Karadziceve politike pod plastom relaksacije i napretka prema EU. Bosnjaci imaju najvise gradjanskih i lijevih opcija u svojim politickim redovima, ne mozes bosnjacima pripisati mrznju prema svemu drugacijem, oni su ubjedljivo najmanje takvi od 3 konstitutivna naroda. A imaju najvise razloga da mrze zato jer su najvece zlocine i stradanja dozivjeli. Ja sam uvijek za cementiran status nego da idem unazad od gradjanske drzave. Trojancima to popustanje unazad ne smeta a upravo oni najvise gube kao takozvani nositelji gradjanskih vrijednosti.
Ne bosnjacima kao narodu nego bosnjacima koji nasjednu na sda df demagogiju i antizapadni narativ. Ti bi da cementiras sda df hdz vlast 100 godina dok ne dodje dobra vila i rijesi sve probleme. Ne vidis kuda stvari idu i politika koju podrzavas je kratkovida sebicna i veoma opasna po bosnu i bosnjake
mirsek

#92466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

Tvrdorah wrote: 07/04/2023 14:06 Ma nisu oni za sda, oni su samo protiv trojke i satelita :-D
E ja sam upravo to, protiv popustljivih trojanaca.
Ili daj mnogo bolju alternativu katastrofalnoj SDA( sto ne trebalo biti tesko) ili nemoj nikakvu. Zato sam i zmedju ostalog bio i protiv aprilskog paketa, ili daj normalno rjesenje ili nemoj nikakvo.
kamberovica polje

#92467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kamberovica polje »

Trebalo bi im ipak predat vlast.
Ljudi znaju šta hoće, i imaju kadrove za sve pozicije i rješenja za svaki problem, što su i pokazali zadnjih 30 godina. Treba ih pustit da završe ono što su započeli, pa se iz trule silovane lešine ove države, možda stvori i nešto novo. Možda je sva ta korpucija, nepotizam uništavanje obrazovanja, kulture, rijeka, šuma i ljudskih života...možda je sve to ipak dio nekog većeg benignog plana.
Pa vidite ove mile botove, s kojim uvjerenjem i žarom u srcu pišu. Stvarno čovjeku ništa drugo ne preostane nego da zaključi SDA=patriotizam, ljubav i prosperitet.
mirsek

#92468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

sajber87 wrote: 07/04/2023 14:22
mirsek wrote: 07/04/2023 14:13
Ovo sad je strategija popustanja ostacima Bobanove i Karadziceve politike pod plastom relaksacije i napretka prema EU. Bosnjaci imaju najvise gradjanskih i lijevih opcija u svojim politickim redovima, ne mozes bosnjacima pripisati mrznju prema svemu drugacijem, oni su ubjedljivo najmanje takvi od 3 konstitutivna naroda. A imaju najvise razloga da mrze zato jer su najvece zlocine i stradanja dozivjeli. Ja sam uvijek za cementiran status nego da idem unazad od gradjanske drzave. Trojancima to popustanje unazad ne smeta a upravo oni najvise gube kao takozvani nositelji gradjanskih vrijednosti.
Ne bosnjacima kao narodu nego bosnjacima koji nasjednu na sda df demagogiju i antizapadni narativ. Ti bi da cementiras sda df hdz vlast 100 godina dok ne dodje dobra vila i rijesi sve probleme. Ne vidis kuda stvari idu i politika koju podrzavas je kratkovida sebicna i veoma opasna po bosnu i bosnjake
Ako je alternativa cementiranju trenutnog stanja ogromno popustanje ostacima bobanove i karadziceve politike, DA, ja sam za cementiranje. Popustanje bobanovim i karadzicevim politickim ostacima je veoma opasno, pogubno za bosnu i bosnjake.
Last edited by mirsek on 07/04/2023 14:31, edited 1 time in total.
caros

#92469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by caros »

Ti si SDA-ovac, taman ovdje do sutra pisao da nisi. Jedini trojanci su likovi poput tebe i archija.

Ako vam se ne sviđa pokušaj suživota ili sama ideja toga, uzmite lagano pušku i oslobađajte RS.
PM72

#92470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

caros wrote: 07/04/2023 14:31 Ti si SDA-ovac, taman ovdje do sutra pisao da nisi. Jedini trojanci su likovi poput tebe i archija.

Ako vam se ne sviđa pokušaj suživota ili sama ideja toga, uzmite lagano pušku i oslobađajte RS.
:lol: daj bože da iko puške zna rasklopit
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#92471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by izvrsni direktor »

archi_a wrote: 07/04/2023 14:13
Ne vidiš ti mnogo toga.
A ovo je prvi put u historiji da su neke stranke toliko napale na stranku koja kakva god da je nema bazu ni maticu u nekoj drugoj zemlji, a one stranke koje su i faktički nasljednice politika presuđenog uzp-a i genocidnih namjera hvale i dižu u nebesa. Nenormalno. A to će se vratiti, vjeruj mi. Sluđujete narod, a ovaj narod nije lud. Biće izbora ponovo.
A jel uredu da takve stranke upravljaju svakim feningom vec 8 godina u federaciji? Kakve su to patriote koji upravljanje federacijom i svaki fening vec 8 godina predaju stranki koja je i faktički nasljednica politika presuđenog uzp-a i genocidnih namjera? Zasto mislis da narod tako nesto ne zeli kazniti? Narod nije lud
sajber87

#92472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

mirsek wrote: 07/04/2023 14:31
sajber87 wrote: 07/04/2023 14:22
Ako je alternativa cementiranju trenutnog stanja ogromno popustanje ostacima bobanove i karadziceve politike, DA, ja sam za cementiranje. Popustanje bobanovim i karadzicevim politickim ostacima je veoma opasno, pogubno za bosnu i bosnjake.
Koje popustanje konkretno, ne da nece biti popustanja nego ce se napraviti drzava sposobna da funkcionise bez ohr a
archi_a

#92473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Da podebljam.

ovo je prvi put u historiji da su neke stranke toliko napale na stranku koja kakva god da je nema bazu ni maticu u nekoj drugoj zemlji, a one stranke koje su i faktički nasljednice politika presuđenog uzp-a i genocidnih namjera hvale i dižu u nebesa. Nenormalno. A to će se vratiti, vjerujte mi. Sluđujete narod, a ovaj narod nije lud. Biće izbora ponovo. :wink:
Last edited by archi_a on 07/04/2023 14:35, edited 1 time in total.
Student_u_Ostavci

#92474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Nestvarno šta pišu. Tačno vidiš da pišu po nečijoj direktivi bez uključenog mozga.

Evo, mi svi hoćemo suživot. Šta Dodik danas reče o tome i šta njegovih 400 hiljada glasača misli o tome? :-)
mirsek

#92475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

caros wrote: 07/04/2023 14:31 Ti si SDA-ovac, taman ovdje do sutra pisao da nisi. Jedini trojanci su likovi poput tebe i archija.

Ono sto sam ja nabrojao kao rjesenje to je pokusaj normalnog suzivota. Vi trojanci hocete nazor suzivot sa sljedbenicima bobanove i karadziceve politike tako sto im sve popustate cak i u najmalignijim zahtjevima i zeljama.
Last edited by mirsek on 07/04/2023 14:37, edited 1 time in total.
Locked