Ukrajina

sumirprimus

#154876 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

udri bagru, samo rokaj nemoj stati :izet:
jednonogi_Jack

#154877 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

sumirprimus wrote: 07/04/2023 09:22
bubovi
00:45
Letim, Mehaaa....
drug_profi

#154878 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 07/04/2023 09:26
drug_profi wrote: 07/04/2023 09:24

Ja vas opet ne kontam.
Kasperski sam i ja skinuo iako sam imao licenciran na vise uredjaja. To mi je rezonski.
Huawei uređaj imam jedan i potuno mi je besmisleno da strahujem da li me Xi spijunira. Zaboli me q. Zaspace od dosade.

Ali kakve veze ima sa dijeljenjem informacija na kanalima kojima vjerujes, sa time ko je vlasnik tog medija?
Znaci vlasnik ne moze uticati na vjerodostojnost informacije. Od tebe zavisi kome vjerujes. Nije vlasnik urednik kao na televiziji.
A Ukrajinci najvise materijala sa ratista dijele preko telegrama.
Ja mislim da sam bio jasan. Ima veze sa rusima i njihovim hakerima. Ne govorim vama hocete li koristiti ili ne, Meni dosta. cao zdravo.
Malo paranoicno. Ako se Madyar ne boji tih hakera, a rado bi mu servirali raketu u krilo, sta se imam ja bojati? I ne samo on. Masa velikih faca sa ukrajinske strane ima svoje kanale. Kako njih nije strah hakera? Ni jedan medij ne donosi toliko zivih snimaka i informacija iz ovog rata kao Telegram.
Vi slobodno ignorisite.
sumirprimus

#154879 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Bossona wrote: 07/04/2023 09:36
sumirprimus wrote: 07/04/2023 09:14

a ovo su tek hinje, lihnje, fola neutralni imaju oni svoje ja i posebne odnose sa rusijom na koje niko ne moze uticat. drze amerima spkiu, da hoce napast vise taj tajvan da skupe jajca i probaju hehe da se i njia pokaze gje im je mjesto :zzzz: :izet:
Ne laje kineska kera zbog ukrajinske strahote i stradanja, već zbog sebe jer ga muči što Amerika i NATO nisu pustili Ukrajinu niz vodu ne šaljući im vojnu, finansijsku i diplomatsku pomoć i podršku, pa im anti NATO saveznik RuSSija i haver Putler umjesto planirane parade u Kijevu tone u ukrajinsku duboku i krvavu živobaru koja ih guta na stotine dnevno.

Kinez pjeni jer im Amerika kvari planove, jer bi se i njima moglo slično desiti ako napadnu Tajvan.
Naravno, s tim sto vjerovatno i kinezi znaju da nisu spremni i da su ameri i dalje neprikosnoveni br. 1 sto se tice najjace vojne sile koija je ikad hodala zemljom. A NIJE da se ne bi zaletili... :oops:
Usput, kao hijene oblijeću oko ranjenih orka, nadajuci se komadu mordora. mirnodobski kroz poklapanje resursa ili cak i fizicki odvajanjem dijelova iste. Strahota kakve prijatelje i saveznike putler sebi i svom narodu nabacuje :lol:
sumirprimus

#154880 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 07/04/2023 09:39
sumirprimus wrote: 07/04/2023 09:26

Ja mislim da sam bio jasan. Ima veze sa rusima i njihovim hakerima. Ne govorim vama hocete li koristiti ili ne, Meni dosta. cao zdravo.
Malo paranoicno. Ako se Madyar ne boji tih hakera, a rado bi mu servirali raketu u krilo, sta se imam ja bojati? I ne samo on. Masa velikih faca sa ukrajinske strane ima svoje kanale. Kako njih nije strah hakera? Ni jedan medij ne donosi toliko zivih snimaka i informacija iz ovog rata kao Telegram.
Vi slobodno ignorisite.
znaci stvarno bezbeze trosim vrjemei energiju nabjedjujuci se na nebitne stvari. ja ne koristim tg jer sam upozoren na isti. jer su ga napraviali ruski hakeri, koji dio nije jasan jbe se meni ko ga koristi. meni dosta. sto se tice paranoje, istu paranoju sam upozoravo na pocetku invazije, i pred istu kad sam mislio da sam lud i ja i oni koji su mi o istoj pricali. ko tebi brani da gakoristis? ja iznosim svoje misljenje o njemu, vlajda imam pravo?
ja sa agresorima ne pricam, ne dijelim info, ne koristim njista njihov, zivo me zabole za jih, nema linija ko crna bijela, nema sive. ne interesuje me.
Dimu1927

#154881 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

ma nisi ti sumire ni spomenuo telegram i magyara nego neko drugo ( hame , tako nesto ), a mi smo samo pitali sta je mislio sa tim
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#154882 Re: Ukrajina

Post by pici »

sumirprimus wrote: 07/04/2023 09:24
pici wrote: 07/04/2023 09:06 Primjer dana-D u ww2.Zasuli su njemce dezinformacijama i informacijama iako su pojedini njemacki spijuni znali gdje i kad ce anglosasi udariti, u njemackoj komandi je bilo sve uzeto sa rezervom pa na kraju ispade kako iapade.Cim su poceli sa curenjem informacija a znalo se vec mjesecima za ofanzivu, to ce ubrzo pocet, cak sta vise mislim da su dani u pitanju.Ocekujem prve napade jako brzo.Glavni ce biti koju sedmicu iza i to tamo gdje se rusi ne nadaju.
ha nemaju se sta nadat,
dakle idu preko harkiv linije na luganjsk, centralni dio na donjeck, i juzno prema melitopolu i berdanjsku na more.lijevo krilo prema krimu.
Vidjet cemo dali su u pitanju dvije-tri ostrice ili je jedan-dva laznjak i treci glavni.Tako su uradili u augustu, krenuli na Herson pa ko ono biva malo probili, tek toliko da se smatra to glavnim udarom a onda par sedmica kasnije udarili direkt na Kupljansk i ocistili sve do Svatove.
Ovaj put moze biti drugacije, napadac ima prednost jer bira udar i jacinu kao i vrijeme.Branioc je tu da se bogu moli da ovi nesta pojebu i da stanu.
Sve su opcije ukljucene i da krenu direkt na Donjeck a moze biti laznjak i krenu na Azovsko more a i to moze biti laznjak pa krenu na sjever i ociste sve do granice i opkole Luganjsk.
Da sam ruski general bio bih zabrinut i to dobro.Citam da kepec sprema dodatnu mobilizaciju od 400 000 mobiksa.Znaci u ozbiljnim su problemima, ocekuju strasnu ofanzivu od ukrajinaca.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#154883 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

Jučer posljepodne malo prilegao i dodje mi u snu : "Zelenski naredio povlačenje vojske iz Bahkmuta", nije da sam se probudio nego skočio iz kreveta i odmah otvaram temu, a jbt koji košmar :D.
zigzag

#154884 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

ko da ti tetka živi tamo.
sumirprimus

#154885 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

pici wrote: 07/04/2023 09:44
sumirprimus wrote: 07/04/2023 09:24

ha nemaju se sta nadat,
dakle idu preko harkiv linije na luganjsk, centralni dio na donjeck, i juzno prema melitopolu i berdanjsku na more.lijevo krilo prema krimu.
Vidjet cemo dali su u pitanju dvije-tri ostrice ili je jedan-dva laznjak i treci glavni.Tako su uradili u augustu, krenuli na Herson pa ko ono biva malo probili, tek toliko da se smatra to glavnim udarom a onda par sedmica kasnije udarili direkt na Kupljansk i ocistili sve do Svatove.
Ovaj put moze biti drugacije, napadac ima prednost jer bira udar i jacinu kao i vrijeme.Branioc je tu da se bogu moli da ovi nesta pojebu i da stanu.
Sve su opcije ukljucene i da krenu direkt na Donjeck a moze biti laznjak i krenu na Azovsko more a i to moze biti laznjak pa krenu na sjever i ociste sve do granice i opkole Luganjsk.
Da sam ruski general bio bih zabrinut i to dobro.Citam da kepec sprema dodatnu mobilizaciju od 400 000 mobiksa.Znaci u ozbiljnim su problemima, ocekuju strasnu ofanzivu od ukrajinaca.
sad mislim da si ti u pravu, da je ovo americki sajops brale :D
zasto, zato sto je ono us report vjerovatno za njihove potrebe, nema sanse da oni imaju leak, na ovom nivou, doduse kasne 2 mjeseca. sve govori da si u pravu.
statixx

#154886 Re: Ukrajina

Post by statixx »

pici

#154887 Re: Ukrajina

Post by pici »

sumirprimus wrote: 07/04/2023 09:43
drug_profi wrote: 07/04/2023 09:39

Vi slobodno ignorisite.
znaci stvarno bezbeze trosim vrjemei energiju nabjedjujuci se na nebitne stvari. ja ne koristim tg jer sam upozoren na isti. jer su ga napraviali ruski hakeri, koji dio nije jasan jbe se meni ko ga koristi. meni dosta. sto se tice paranoje, istu paranoju sam upozoravo na pocetku invazije, i pred istu kad sam mislio da sam lud i ja i oni koji su mi o istoj pricali. ko tebi brani da gakoristis? ja iznosim svoje misljenje o njemu, vlajda imam pravo?
ja sa agresorima ne pricam, ne dijelim info, ne koristim njista njihov, zivo me zabole za jih, nema linija ko crna bijela, nema sive. ne interesuje me.
Upravo tako, ja vise ne koristim nista kinesko od tehnologije i softvera pa cak ni krekovane igrice i programe a pogotovo ruske.Meni je facebook i twiter hakovan, tako da telegram i te kineske mobitele zaobilazim u sirokom luku.Bosnjo je preko BH Telekoma ubacio kineske mobitele, jako pametni ovi sdO minderasi.Il si sa zapadnom civilizacijom ili si sa Mordorom i orcima, sredine nema.Zabrinuti i neutralni nek se premjeste na sjeverni a moze i juzni pol.Bitka je pocela i vodi se svim sredstvima.
statixx

#154888 Re: Ukrajina

Post by statixx »

:D

Image
pici

#154889 Re: Ukrajina

Post by pici »

Mi jos nismo ni svjesni sta zapad posjeduje od tehnologije.Prije dvadeset i kusur godina kad sam uzeo prvi pentium, citao sam casopise o tehnologiji i bio zabezeknut da su japanci vec tad imali 4K tehnologiju i da su razmisljali da predju na 8K jer je 4K zastario :shock: sad zamislite vojnu opremu.
zigzag

#154890 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

1988. a možda i ranije su imali prototipe plazma televizora
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#154891 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

drug_profi wrote: 07/04/2023 08:49
Hame_ wrote: 07/04/2023 08:46

Drug, Telegram je Ruski i tu sva priča prestaje.
Stvarno ne razumijem šta si sa ovim htio reći.
Telegram je na Ruskim serverima (Ruski) i Ruska Vlada ima pristup svim podacima sa istog (IP adresama, ko je odakle pisao, šta je ko pisao i tako to). Znači Putin bukvalno ima podatke ko je i odakle šta ko pisao.

Jasnije ti sad?
drug_profi

#154892 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hame_ wrote: 07/04/2023 10:26
drug_profi wrote: 07/04/2023 08:49

Stvarno ne razumijem šta si sa ovim htio reći.
Telegram je na Ruskim serverima (Ruski) i Ruska Vlada ima pristup svim podacima sa istog (IP adresama, ko je odakle pisao, šta je ko pisao i tako to). Znači Putin bukvalno ima podatke ko je i odakle šta ko pisao.

Jasnije ti sad?
Zašto bi mi to bio problem? Kao prvo.
Drugo, ne boje se toga ni ukrajinski vojnici.
Trece, ne pisem po telegramu nista, jer nemam kome. Samo citam vijesti.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#154893 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ne poznaješ tematiku. Eto pitaj nekoga ko radi u nekom telekom operateru šta zna ako ima IP adresu i vrijeme upisa na Internetu.

Zna npr kome telekom račun ispostavlja sa te IP adrese u to vrijeme.

Meni je to dovoljno da odjebem Telegram.
zigzag

#154894 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

zanimljivo. ne dajte da vas prate
sumirprimus

#154895 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jedna pd prica koja ce biti interesantna za cuti, kada izadje na svjetlo dana.
sumirprimus

#154896 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

tri su grupacije, juzni front, centralni, i sjeverni. dakle nema tu plaho mjseta za iznenadjenja. ili drito na odnjeck, ili preko harkiva na luganjsk, ili juzno prema melitopolu, prema berdnjaku do mora, ili preko dnjepra negdje da krenu , ili u isto vrijeme na sve tri strane.
sumirprimus

#154897 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

0:27 odleti šljem ko ....
uuu daamn ko igrica :D
agent_zero

#154898 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

eyesburn wrote: 06/04/2023 12:52
SanskiBiser wrote: 06/04/2023 10:21
2. Bakhmut, vec mjesec dana Ukrajinci imaju potpunu premoc u artiljeriji u Bakhmutu i pokrivaju citavo ratiste bez problema, nema nedostatka municije vise ni za pjesadiju ni za artiljeriju. Rusi nemaju na tom ratistu vise artiljeriju kao tokom borbi oko SD, uspjeli su samo kod Avdivke da imaju jaca i koncentrisanija dejstva artiljerije zato su u Bakhmutu gubici Wagnera strasni. Poboljsanjem vremenskih uslova ostaje da se vidi da li ce Orlani i novi dronovi koje Rusi sve vise koriste zadnjih par sedmica omoguciti jaca i preciznija dejstva ruske artiljerije, veliki problem ostaje od dolaska HIMARsa logistika za Ruse i da li i koliko sigurno mogu raditi dostavu municije svojim artiljercima tamo gdje to mogu izvesti tamo mogu i koncentrisati vatru i napraviti nesto. Novije na temi treba podsjecati da ruska logistika ovisi o zeljeznici. Ova premoc u artiljeriji koju su Ukrajinci ostvarili u Bakhmutu je moguce imala uticaj na usporeno povlacenje iz grada, koje je vrlo ozbiljno planirano mjesecima i sad se polako sprovodi u djelo. Povlacenje je ocekivano jos prije vise od mjesec dana ali o tacnim razlozima zasto se od toga odustalo po prvobitnom planu i zasto se ovako sporo izvodi znace se tek za pola godine i vise. Sve sto se prica/pise su samo spekulacije pojedinaca...

3. Wagner je drugi eselon sad u Bakhmutu, Rusi potpuno kontrolisu AZOM, zeljeznicku stanicu, ulicu Miru i trebalo je da su gradsku bolicu takodje okupirali do sad. Na jugu kontroliraju skolu broj 11 i Rizdvijana ulicu i dosli so stadiona Metalurga. U potpuno razrusenoom centru drze pod kontrolom prostor izmedju bolnice, hotela Atlantik i trznice u Horbatovoj aveniji. Wagner je dakle sad drugi eselon i nije u stanju da izvodi nova ofanzivna dejstva dok se ne popune i reorganizuju a za to ce trebati par sedmica.

Kompletna 98. divizija VDV je izgleda dovucena u Bahmut i rasporedjena je na oko 40% povrsine samog grada i trenutno Rusi imaju potpunu premoc u ljudstvu u samom gradu. Izgleda Bakhmut jednostavno mora biti osvojen nije vise bitna cijena (zrtvuje se ponovo VDV kao kod Soledara), a bitno je sad da Ukrajinci to debelo naplate sa kamatama....98. divizija VDV ima (za razliku Wagner) odlicnu podrsku artiljerije u samom gradu ( dakle Rusi na tom dijelu ratista u Bakhmutu su obezbjedili dobru artiljerijsku podrsku ali i dalje su slabi u tom pogledu na ostalim dijelovima tog ratista) .
sanski, za početak lijepo te je vidjeti opet na temi :)

međutim, ne vidim kako ovo što sam citirao ikako opravdava ukrajinske teritorijalne gubitke u i oko bahmuta. grad i okolica imaju pogodnu topografsku konfiguraciju za odbranu, pogotovo u ovoj fazi rata. nikako se ne smije izuzeti iz vida da je i sam grad na blagoj uzvisni, a okružuju ga isto tako brdašca pogotna za vanjski odbrambeni prsten.

ko god traži ispriku u činjenici da je eto došla vdv divizija i da imaju premoć u ljudstvu, mislim da traži na pogrešnom mjestu. grad se je mogao i trebao odbraniti.

ponovit ću, u ovoj fazi rata, imajući u vidu konfiguraciju terena u samom gradu kao i u bližoj okolici, apsolutno nema
I sam sam otprilike sličnog mišljenja. :roll:
sumirprimus

#154899 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

bub, lete orci, lete
agent_zero

#154900 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

SanskiBiser wrote: 06/04/2023 16:15 Stefan Korshak - vojni dopisnik Kijev Posta.

"U Bahmutu razlika izmedju onog sto se sluzbeno izjavljuje i zalbi o problemima koje stizu sa ratista postaje sve veca.

Prema UAF linije se drze, Wagner ima velike gubitke i situacija je pod kontrolom. General Syrski je opet bio u Bahmutu, urucio je neke medalje, i napravljen je sadrzaj koji dokumentuje herojsku odbranu.
Prema vojnicima koji dolaze sa linije Wagner je dobio pojacanje u artiljeriji i granatama i zauzeli su jos zgrada u centru grada. Wagner istovremeno tvrdi to isto.

Vidio sam do sad dva izvjestaja o rasporedjivanju jedinica 92 mehanizovane brigade u Bahmutu. Ovo je potpuno van njihovog "tradicionalnog" sektora u Kharkov-Liman regiji.

Dva moguca gledanja u fildzan u ovom slucaju, ili je UAF u toliko losoj situaciji u Bahmutu da su prisiljeni da prebace jednu od svojih najboljih jedinica na drugo ratiste ili po drugom gledanju u fildzan UAF koncentrise snage za kontraofanzivu i dovodjenje 92. brigade na to ratiste ili oslobadja ostale snage na tom ratistu za veliki napad ili dio velikog napada ide kroz grad Bahmut i 92. brigada ce biti udarna pesnica tog napada."

Vidio sam video snimke dvije UAF brigade iz Bahmuta koje tvrde su zauzeli ponovo pozicije koje su ranije izgubili i da su zarobili vojnike. Ono sto ja mogu definitivno reci je da ne vidim nikakve velike promjene na liniji kontakta niti vidim naznake da bi nesto takvo moglo da se desi.
ostatak:
https://medium.com/@Stefan.Korshak/apri ... 23340049ce
Pa jbt, zar su ukrajinci toliko slabi?
Post Reply