Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
- emotivac
#18626 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Tesla ne proizvodi klime.
Oni kupuju kineske klime i nalijepe svoj logo, oni su samo trgovci.
Ako je tesla izasla iz fabrike dva proizvodjaca može se prepoznati po funkcijama I FEEL (GREE) ili FOLLOW ME (MIDEA)
Uglavnom tesla klima je najnizi rang klime koja se može nabaviti.
Ako je tesla izasla iz fabrike dva proizvodjaca može se prepoznati po funkcijama I FEEL (GREE) ili FOLLOW ME (MIDEA)
- HardCore
#18627 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Stavi puhanje na najvecu brzinualagor2000 wrote: ↑06/04/2023 07:08 prvi dan ukupna potrosnja sa klimom na 28c bila oko 20 kwh,drugi dan klima na 24 ,ukupna potrosnja oko 14 kwh.
Na oko 1 c napolju,nema sanse da mi grije 2 sobe i hodnik.U sobama bude dobra temp a ako otvorim vrata od hodnika onda slabo.
Moram uzeti jos jedan inverter ,drzati ga za 22 i da pokrijem cijelu kucu ...
Ode investicija na 2800 km![]()
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#18628 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
ako dobiješ mideu za manje para, šta je problem sa teslomemotivac wrote: ↑06/04/2023 08:56 Tesla ne proizvodi klime.
ko škoda i vw
- dadoka84
#18629 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Ja sam u stanu imao auji 12. Max je došlo 75KM grijanja, uz 5cm vanjske izolacije. Ovdje je uračunata i potrošnja plina od 15KM. Grijala je manje više oko 49 kvadrata. Uz jedan neizolovan zid prema haustoru. Ja sam bio zadovoljan, defrost kad je velika vlaga i temp oko 0 je bio max 2 puta na sat, trajao izmedju 5 i 10 min. Kada je veći minus od -5 radio je odlično. Defrost se tada palio veoma rijetko. Potrošnja pri -5 je bila na oko 640w. Modulacija nije bila baš preniska, nekih 400w. Sve u svemu, za 660KM koliko sam je platio, ja sam bio prezadovoljan.alagor2000 wrote: ↑25/03/2023 15:14Stigla je,nadam se da cu biti zadovoljan. Oko 35 m2 cu grijati do - 5. Ispod, lozim vatru.
Vivax ACP-12CH35 AEHI/ I +
- -Chesterfield-
#18630 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Potroši i kod mene nekada 20 kWh za 24 sata.alagor2000 wrote: ↑06/04/2023 07:08 prvi dan ukupna potrosnja sa klimom na 28c bila oko 20 kwh,drugi dan klima na 24 ,ukupna potrosnja oko 14 kwh.
Na oko 1 c napolju,nema sanse da mi grije 2 sobe i hodnik.U sobama bude dobra temp a ako otvorim vrata od hodnika onda slabo.
Moram uzeti jos jedan inverter ,drzati ga za 22 i da pokrijem cijelu kucu ...
Ode investicija na 2800 km![]()

- skupljac_zeljeza
#18631 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Kod mene rade danju tri (12+12+18), a noću dvije i ukupna dnevna potrošnja el. energije se kreće u rasponu 40 i 60 kWh. Još nisam prešao 1500 kWh, a mogao sam. U februaru kada su zaredali minusi radila je kotlovnica više dana. Radijatori su tada ugodniji. U decembru su imale lakši rad nego sada u martu i aprilu.

-
alagor2000
#18632 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Kupio sam jos jednu klimu,sad da li ce dva invertera pokriti cijelu kucu na -5 ko zna?!Ako budem morao i loziti onda ne znam ...
Nadam se samo da ce ukupna potrosnja biti oko 1000-1200 kwh. sto bi u RS bilo oko 150-170 km.
U prostoriji gdje je klima temp bude oko 25 c,zena kaze zima pojacaj klimu .
Nadam se samo da ce ukupna potrosnja biti oko 1000-1200 kwh. sto bi u RS bilo oko 150-170 km.
U prostoriji gdje je klima temp bude oko 25 c,zena kaze zima pojacaj klimu .
-
Aldamr
#18633 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Kupio 2x GREE Lomo Regular.
Postavljene prije 4-5 dana. S obzirom na sadašnju vanjsku temperaturu ovih par dana od ugradnje (3-8 stepeni) zadovoljan sam.
Plan je bio da se koristi u ovim prelaznim periodima, međutim vrlo vjerovatno će biti da ću ići na stalno grijanje, a eventualno navečer pokretati centralno (ugalj, drva).
Jedna je postavljena na jedan sprat cca 60m2 otvoreni je prostor, postavljena je na 24 stepena auto fan, na čitavom spratu temperatura je identična (u spavaćoj sasvim malo niža), na termostatu se temperatura vrti 24.2C - 24.5C Rijetko se isključi možda par puta u toku 24h. Prosjek potrošnje 10kw, trenutna potrošnja u grijanju 550w-650w. (Kada pojačam fan trenutna spadne na oko 510-530).
Druga je postavljena na drugi sprat iste kvadrature s tim da ima više pregrada, postavljena je na 25 stepeni auto fan, malo se češće gasi (možda svaka 2h) jer u dnevnoj dostigne zadatu temperaturu, u ostalim prostorijama je malo svježije (idalje ugodno u kratkim rukavima bez osjećaja hladnoće).
Siporeks okolo, striopor 5cm okolo i gore, stolarija dobra - cca 15m2 staklene površine. Odmah nakon postavljanja bila je intervencija, vibracije su se prenosile na zid pa je bila buka poprilična, stavljene su odma deblje gume ispod nosača i problem riješen.
Ovaj model GREE-ja je super, bolji nego što sam očekivao. I vanjska i unutrašnja su nečujne gotovo. Ne proizvode nikakve zvukove. U spavaćoj je ne čujem - s tim sam baš zadovoljan jer sam bio spreman na brujanje ventilatora međutim auto fan je najbolja opcija.
Datum proizvodnje je 10.2022. - znam da je bila serija sa nekom greškom nekada ranije prije par godina s toga ovo navodim.
Preneseno iskustvo za ovo par dana. Prijatno sam iznenađen učinkom jer je na centralnom vazda bilo 24-26 temperatura, bojao sam se da neću moći grijati jer smo zimogrizni svi, ali je super.
Postavljene prije 4-5 dana. S obzirom na sadašnju vanjsku temperaturu ovih par dana od ugradnje (3-8 stepeni) zadovoljan sam.
Plan je bio da se koristi u ovim prelaznim periodima, međutim vrlo vjerovatno će biti da ću ići na stalno grijanje, a eventualno navečer pokretati centralno (ugalj, drva).
Jedna je postavljena na jedan sprat cca 60m2 otvoreni je prostor, postavljena je na 24 stepena auto fan, na čitavom spratu temperatura je identična (u spavaćoj sasvim malo niža), na termostatu se temperatura vrti 24.2C - 24.5C Rijetko se isključi možda par puta u toku 24h. Prosjek potrošnje 10kw, trenutna potrošnja u grijanju 550w-650w. (Kada pojačam fan trenutna spadne na oko 510-530).
Druga je postavljena na drugi sprat iste kvadrature s tim da ima više pregrada, postavljena je na 25 stepeni auto fan, malo se češće gasi (možda svaka 2h) jer u dnevnoj dostigne zadatu temperaturu, u ostalim prostorijama je malo svježije (idalje ugodno u kratkim rukavima bez osjećaja hladnoće).
Siporeks okolo, striopor 5cm okolo i gore, stolarija dobra - cca 15m2 staklene površine. Odmah nakon postavljanja bila je intervencija, vibracije su se prenosile na zid pa je bila buka poprilična, stavljene su odma deblje gume ispod nosača i problem riješen.
Ovaj model GREE-ja je super, bolji nego što sam očekivao. I vanjska i unutrašnja su nečujne gotovo. Ne proizvode nikakve zvukove. U spavaćoj je ne čujem - s tim sam baš zadovoljan jer sam bio spreman na brujanje ventilatora međutim auto fan je najbolja opcija.
Datum proizvodnje je 10.2022. - znam da je bila serija sa nekom greškom nekada ranije prije par godina s toga ovo navodim.
Preneseno iskustvo za ovo par dana. Prijatno sam iznenađen učinkom jer je na centralnom vazda bilo 24-26 temperatura, bojao sam se da neću moći grijati jer smo zimogrizni svi, ali je super.
- AhmetShabo
#18634 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Gdje si uzeo? Sve mi se cini da cu i ja uzeti taj Gree, pokazao se kao dobra klimaAldamr wrote: ↑10/04/2023 08:27 Kupio 2x GREE Lomo Regular.
-
Aldamr
#18635 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Živinice, s tim da idu po čitavoj BiH sa ugradnjom. Ako te interesuje javi se u pp.
Ja sam tražio da je prodavac ujedno i ugrađuje, da u slučaju kakvog belaja ne bude poslije jedni drugom bacaju loptu. Također, obišao sam poprilično radnji i mišljenja tražio. GREE je za uloženo - dobiveno otprilike najbolja opcija. Uobzir sam uzeo i to što u slučaju reklamacije nema problema, dok naprimjer ima negativnih iskustava sa naprimjer Telefunken, Vox i sl. pa uvoznici ne žele da prihvate garanciju.
Ja sam tražio da je prodavac ujedno i ugrađuje, da u slučaju kakvog belaja ne bude poslije jedni drugom bacaju loptu. Također, obišao sam poprilično radnji i mišljenja tražio. GREE je za uloženo - dobiveno otprilike najbolja opcija. Uobzir sam uzeo i to što u slučaju reklamacije nema problema, dok naprimjer ima negativnih iskustava sa naprimjer Telefunken, Vox i sl. pa uvoznici ne žele da prihvate garanciju.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#18636 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Koju si snagu klima odabrao?Aldamr wrote: ↑10/04/2023 08:27 Kupio 2x GREE Lomo Regular.
-
Aldamr
#18637 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
12ke su ako na to mislis.
-
emillio estevez
#18638 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
I svaka po 60 m2 uredno grije?
-
Aldamr
#18639 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Da, bar na ovim sadašnjim temperaturama. Mada će grijati dobro i na minusima, jer je auto fan nečujan, kada prebacim na drugi stepen on se više čuje nego na auto fan, znači da ima još poprilično fore kada se bude borila da više zagrije.
Iskreno nisam se nadao da će ovako dobro grijati s obzirom da sve pročitano do sada, pa i negdje su mi odma govorili neće to moći moraš 18u kupiti da ti taj prostor grije. Ja sam išao na ovu varijantu uz to ako bude bilo potrebe još jednu da uzmem da nemam problema. Međutim neću imati te potrebe.
Da ne bude zabune i visina sprata je normalno, nije neki niži prostor. termostat sa temperaturom se nalazi na nekih 50cm od poda. Zadata 24 i on pokezuje malo više od 24. Baš sam prijatno iznenađen.
Iskreno nisam se nadao da će ovako dobro grijati s obzirom da sve pročitano do sada, pa i negdje su mi odma govorili neće to moći moraš 18u kupiti da ti taj prostor grije. Ja sam išao na ovu varijantu uz to ako bude bilo potrebe još jednu da uzmem da nemam problema. Međutim neću imati te potrebe.
Da ne bude zabune i visina sprata je normalno, nije neki niži prostor. termostat sa temperaturom se nalazi na nekih 50cm od poda. Zadata 24 i on pokezuje malo više od 24. Baš sam prijatno iznenađen.
- rovac13
#18640 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Auto fan nije brzina.
Brzine su fan 1 fan 2 fan 3 fan 4
Auto fan je da prepustis klimi da sama bira neku od ovih brzina.Sad nije hladno pa klima bira najmanju brzinu.Kad bude minus klima ce cesto birat najjacu brzinu u auto fan.
Tad nece bit necujna.
Tek kupljena klima a vec zakljucak da je najbolji omjer ulozeno dobijeno.
Zar to nije onaj model na koji su se najvise zalili i vracali nazad.
Polako ima vremena
Brzine su fan 1 fan 2 fan 3 fan 4
Auto fan je da prepustis klimi da sama bira neku od ovih brzina.Sad nije hladno pa klima bira najmanju brzinu.Kad bude minus klima ce cesto birat najjacu brzinu u auto fan.
Tad nece bit necujna.
Tek kupljena klima a vec zakljucak da je najbolji omjer ulozeno dobijeno.
Zar to nije onaj model na koji su se najvise zalili i vracali nazad.
Polako ima vremena
-
Aldamr
#18641 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Pa naravno da nije brzina, Ali lagano održava temperaturu, a meni je prvobitni cilj i bio za prelazni period. Međutim i kad se pojača fan (1-5) nije strašno. S obzirom da su posljednje zime itekako blage, ne briga me pojačani fan.
Ja sam mjesecima istraživao, pitao za mišljenja (Gree i Mideu je svako preporučio). Testirao sam i ja mnoge, pa kolega i sl. Koristim duge drugog proizvođača na poslu također.
Ovdje na TK većina prodavača i servisera koji na godišnjem nivou prodaju i ugrade izuzetno veliki broj su bez imalo razmišljanja savjetovali Gree i odziv prilikom reklamacije je najbrži, nema problema. Što kod nekih pitam pa kažu: Moraš sačekati na dio kod ovog tipa klime, ili u slučaju reklamacije ovi nam nisu priznavali garanciju.
Da skratim sa 1450KM ja sam više nego zadovoljan, i rekoh gore koja je godina proizvodnje. Znaju to i prodavači da se desila serije jedne godine loša. Ali to je već davno bilo.
Ja sam mjesecima istraživao, pitao za mišljenja (Gree i Mideu je svako preporučio). Testirao sam i ja mnoge, pa kolega i sl. Koristim duge drugog proizvođača na poslu također.
Ovdje na TK većina prodavača i servisera koji na godišnjem nivou prodaju i ugrade izuzetno veliki broj su bez imalo razmišljanja savjetovali Gree i odziv prilikom reklamacije je najbrži, nema problema. Što kod nekih pitam pa kažu: Moraš sačekati na dio kod ovog tipa klime, ili u slučaju reklamacije ovi nam nisu priznavali garanciju.
Da skratim sa 1450KM ja sam više nego zadovoljan, i rekoh gore koja je godina proizvodnje. Znaju to i prodavači da se desila serije jedne godine loša. Ali to je već davno bilo.
- rovac13
#18642 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Jel ono bi upravo novi lomo regular ima one probleme,ne zna odrzavat temperaturu,u jednoj fan brzini zakuje na jednu pottosnju,i tako vozi kao da nema termostat ili senzor.
Ili sam pogrijesio model.
Ako je taj problem ispravljen u novom modelu,mozes videom da pomognes drugima.Snimis video,izmjeris buku koja ti se svidja,izmjeris kako nema oscilacija sa temp u sobi.Ljudi bi ti bili zahvalni.
Ako je taj problem ispravljen u novom modelu,mozes videom da pomognes drugima.Snimis video,izmjeris buku koja ti se svidja,izmjeris kako nema oscilacija sa temp u sobi.Ljudi bi ti bili zahvalni.
-
moee
- -Chesterfield-
#18644 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Nije ista. Tvoja vanjska jedinica je teža za 5 kg.
-
moee
#18645 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Hahah, može biti...nit sam je vagao, niti je kolega spominjao težinu.
Teoretski, to znači da su još skuplje po kg
- mist
#18646 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Fascinantno je dati 1450 km za nesto,a za iste pare ili manje para mozes kupiti recimo lmce ili ftxd.Nikad mi nece biti jasna ta logika 
-
emillio estevez
#18647 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Što plašite čovjeka
- rovac13
#18648 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Mozda prodaje te klime,pa prica kako se isplati to kupit 
-
Aldamr
#18649 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Pa ja napisah gore oko temperature i buke. Temperatura konstantna otprilike na oko 24,2 - 24,5C drži, zadata 24 i auto fan. Rijetko se gasi, ne ide ispod 500w, bar je nisam zatekao, mjerač potrošnje je bez wifi, sve komande su direktno na mjeraču.rovac13 wrote: ↑10/04/2023 15:59 Jel ono bi upravo novi lomo regular ima one probleme,ne zna odrzavat temperaturu,u jednoj fan brzini zakuje na jednu pottosnju,i tako vozi kao da nema termostat ili senzor.
@moee Možda ću uzimati još jednu u slučaju da osposobim potkrovlje, možeš li navesti link gdje mogu uzeti ovu Gree lomo regular ispod 1450 sa ugradnjom naravno.
@mist De mi navedi gdje mogu kupiti i koji tačan model za 1450 ne mora biti ispod, sa ugradnjm naravno. Grijanje do -25, wifi nije neophodan. Da je bolji od ove, da uzmem i to u obzir.
-
emillio estevez
#18650 Re: Grijanje na Inverter klima uredjaje [Procitati prvi post]
Mogu za siću Uzeti Bergen,, kopiju gree lomo economical 3.2.
Ako je uzmem za kupaonicu, grijanje, odvlaživanje i ventiliranje.
Nekih 12 m2 ima li logike i bude li mogla zagrijati na 26c?
Ako je uzmem za kupaonicu, grijanje, odvlaživanje i ventiliranje.
Nekih 12 m2 ima li logike i bude li mogla zagrijati na 26c?

Stigla je,nadam se da cu biti zadovoljan. Oko 35 m2 cu grijati do - 5. Ispod, lozim vatru.