Mislim da ovo nije realno da se desi. Ali opet, "ili je ca, ili bu", nema izmedju.
Nejasno mi kako je ta Jelka izasla neokrznuta a bila ministrica finansija. Pa nije ona tu bila kurir ili neki asistent.
evo jedna za uspomenu

Moze se kroz koficijente povecati, ta prica kako se dize osnovica ili daje 100KM je ublehaska.U komisijama za podizanja placa i penzija su stranacki ljudi i izabrani od tajkuna i elite.Sramotno je da jednoj cistacici ili portiru koji su tu svaki dan das 600-650KM platu a nekom kancelarijskom mišu tj ubleha Referentu preko 2000KM.Kaze zavrsio fakultet a ne zna gramatiku i gdje se pritiscu velika slova na kompjuteru a engleski prica ko pijan arab.Ateista wrote: ↑05/04/2023 11:09Sve se moze kad se hoce, u jednoj kamtonalnoj instituciji (ne znam da li se na sve odnosi) su umjesto povecanja osnovice povecali svima platu za fiksno 100KM. Da su povecali osnovicu, onda bi povevanje najvise osjetili oni sa visokim platama, ovako se to umanjilo i povecanje je svakom fiksno, a 100KM procentualno vise znaci onima samanjom platom nego onima sa visokim platama. Moze se sigurno i za penzije nesto slicno uraditi.Dimu1927 wrote: ↑05/04/2023 11:05
takav je zakon nazalost, ne moze se selektivno dizati kome ti zelis. ako si ikad vidio obracun penzije to je boze sacuvaj neka matematika, lakse izracunati slijetanje na mjesec... imas sad novi parlament pa nek predloze izmjene, nek stave min penziju 1000.. aha hoce kako da ne
Nisi jedina kojoj je otac bio u Armiji, nisi posebna po tome vjeruj mi, a vidi se po tvom pisanju ko je bezobrazan. Evo sacekaj malo, sad nema SDA pa ce Dino i kompanija da zaposljava samo strucne kadrove pa ce svi vrijedni i obrazovani iz tvoje porodice imati realne sanse da se zaposle.Sara03 wrote: ↑05/04/2023 11:02Moj otac je u pravu, a ti si glup i bezobrazan. Gori je onaj tvoj što te životom upropastio i ne misli stati, nego četnik koji će uvijek naći razlog da te mrzi i uništi. SDA mi je protjerala jednu sestru i još pola generacije. Svaki put kad se okupimo, prebrojavamo koliko je otišlo.mirsek wrote: ↑05/04/2023 10:36
Nikad onaj ko te ubija, siluje, rusi sve bogomolje samo zato jer se pogresno zoves i vjerujes ne moze biti bolji od onoga sto te krade ili vara. Reci ocu da nije u pravu i da tu tezu moze testirati tako sto proba da obuce BH dres i BH zastavu i proseta po RS. Pa ako se ziv vrati pitaj ga jel mu gore u RS ili u FBIH pod SDA.
Mada u posljednje vrijeme, računamo samo ko je ostao, tako je lakše. I ja se spremam zalupiti vrata guzicom. I nije globalizacija, već nepotizam i korupcija. Ljudi ne mogu naći posao u svojoj struci ili uopće, pa će radije prati švapske guzice.
Pravna drzava ocito postoji samo za Bosnjake i tamo gdje su oni vecina, dok katolici i pravoslavci uz pomoc tzv americke ambasade rade sta im je volja.tramvajtrojka wrote: ↑05/04/2023 11:13 Neka pravna država radi svoj posao , vjerujmo u drzavne institucije zar se ne slazes s tim prpa![]()
znam ali to je nesto drugo, vezano za kolektivni ugovor pa se dize plata svima za 100, odnosno to je sad zamjena za onih 1080 KM koje nisu isplatili prosle godine... a ovo je pio mio zakon na federalnom nivou, napisao sam cisto iz razloga da ne moze i da hoce fadil ili vlada to promjeniti tek tako kad mu prahne nego parlament. zato i povecacaju penzije ovako tim uskladjivanjem jer je tako previdjeno zakonom. minimalna penzija je nesto drugoAteista wrote: ↑05/04/2023 11:09Sve se moze kad se hoce, u jednoj kamtonalnoj instituciji (ne znam da li se na sve odnosi) su umjesto povecanja osnovice povecali svima platu za fiksno 100KM. Da su povecali osnovicu, onda bi povevanje najvise osjetili oni sa visokim platama, ovako se to umanjilo i povecanje je svakom fiksno, a 100KM procentualno vise znaci onima samanjom platom nego onima sa visokim platama. Moze se sigurno i za penzije nesto slicno uraditi.Dimu1927 wrote: ↑05/04/2023 11:05
takav je zakon nazalost, ne moze se selektivno dizati kome ti zelis. ako si ikad vidio obracun penzije to je boze sacuvaj neka matematika, lakse izracunati slijetanje na mjesec... imas sad novi parlament pa nek predloze izmjene, nek stave min penziju 1000.. aha hoce kako da ne
A sta je fol sa ovim “tzv americka ambasada”? Odlazeca administracija, odmenuti od State dept ili?Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 11:17Pravna drzava ocito postoji samo za Bosnjake i tamo gdje su oni vecina, dok katolici i pravoslavci uz pomoc tzv americke ambasade rade sta im je volja.tramvajtrojka wrote: ↑05/04/2023 11:13 Neka pravna država radi svoj posao , vjerujmo u drzavne institucije zar se ne slazes s tim prpa![]()
Pitanje je do kad ce taj aranzman moci funkcionisati.![]()
Ma ko u Srbiji kad krenu tzv.Kosovo.agnostic_front wrote: ↑05/04/2023 11:19 A sta je fol sa ovim “tzv americka ambasada”? Odlazeca administracija, odmenuti od State dept ili?
Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 11:17Pravna drzava ocito postoji samo za Bosnjake i tamo gdje su oni vecina, dok katolici i pravoslavci uz pomoc tzv americke ambasade rade sta im je volja.tramvajtrojka wrote: ↑05/04/2023 11:13 Neka pravna država radi svoj posao , vjerujmo u drzavne institucije zar se ne slazes s tim prpa![]()

Kako bolan to ne znas? Kakav zatvor odmah!! Nema cuze dok presuda ne bude pravosnazna a to je dug proces jer Vasva je vec najavila zalbu. To moze potrajati ihahaaa.
Zovu se ambasadom a mijesaju se u unutrasnje stvari u BiH. To nije ambasada nego kolonijalna uprava.agnostic_front wrote: ↑05/04/2023 11:19 A sta je fol sa ovim “tzv americka ambasada”? Odlazeca administracija, odmenuti od State dept ili?![]()
Ne podrzavam ja njih per se, vec vise naglasavam princip rugala se sova sjenici.tramvajtrojka wrote: ↑05/04/2023 11:10Jarane zar je tesko imati barem malo obraza pa ne podrzavati najvecu bagru ajnadzica , sebiju i ev sad fadilamirsek wrote: ↑05/04/2023 11:07
Najbolje bi bilo da je samo jednom digao pa da lakse pljujete. Ovako, u svom tehnickom mandatu, 4-5 puta, preko 15 % samo u posljednja 2 povecanja ako se dobro sjecam.
Oni nas mrvicama hrane dok trojkasi prodaju drzavu i relaksiraju odnose sa UZP-om i negatorima genocida i sve im zelje ispunjavaju.
Nije tesko odvagati sta je prioritet.![]()
ono upitas li se nekada dal ja mozda boze grijesim
![]()
Pa Alija potpisao. Alija je potpisao smanjenje suvereniteta Bosne i pozdravio uvodjenje Amerike u Upravu Vijeca za provedbu mira.Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 11:21Zovu se ambasadom a mijesaju se u unutrasnje stvari u BiH. To nije ambasada nego kolonijalna uprava.agnostic_front wrote: ↑05/04/2023 11:19 A sta je fol sa ovim “tzv americka ambasada”? Odlazeca administracija, odmenuti od State dept ili?![]()
Po tvojim upisima reklo bi se da ste porodicno neostvareni i da da iz porodice vucete nezadovoljstvo i da uvijek trazite krivce u drugima za vase licne/porodicne neuspijehe a ne pogledate sebe i ne trazite uzrok problema u vama samima.Sara03 wrote: ↑05/04/2023 11:02Moj otac je u pravu, a ti si glup i bezobrazan. Gori je onaj tvoj što te životom upropastio i ne misli stati, nego četnik koji će uvijek naći razlog da te mrzi i uništi. SDA mi je protjerala jednu sestru i još pola generacije. Svaki put kad se okupimo, prebrojavamo koliko je otišlo.mirsek wrote: ↑05/04/2023 10:36
Nikad onaj ko te ubija, siluje, rusi sve bogomolje samo zato jer se pogresno zoves i vjerujes ne moze biti bolji od onoga sto te krade ili vara. Reci ocu da nije u pravu i da tu tezu moze testirati tako sto proba da obuce BH dres i BH zastavu i proseta po RS. Pa ako se ziv vrati pitaj ga jel mu gore u RS ili u FBIH pod SDA.
Mada u posljednje vrijeme, računamo samo ko je ostao, tako je lakše. I ja se spremam zalupiti vrata guzicom. I nije globalizacija, već nepotizam i korupcija. Ljudi ne mogu naći posao u svojoj struci ili uopće, pa će radije prati švapske guzice.
Morao je neko da probije led, zasto ne stranka patriota.Prpa.ba wrote: ↑05/04/2023 11:17Pravna drzava ocito postoji samo za Bosnjake i tamo gdje su oni vecina, dok katolici i pravoslavci uz pomoc tzv americke ambasade rade sta im je volja.tramvajtrojka wrote: ↑05/04/2023 11:13 Neka pravna država radi svoj posao , vjerujmo u drzavne institucije zar se ne slazes s tim prpa![]()