Zašto bi MZ podržavala nešto što ne podržava većina stanovnika Bosne i Hercegovine?mirsek wrote: ↑05/04/2023 10:29Slazem se, ali ponasanje medjunarodne zajednice mi ne pokazuje zelju za pravdom i ravnopravnoscu svih BH gradjana sto daje dodatnu snagu SDA.Roccohljup wrote: ↑05/04/2023 10:18
A to je standardni opus rada SDA...i onda kad ih nekim čudom prozove i osude za kriminal, odmah se prešaltaju da je to udar na bošnjake i ama baš nikad da se pospu pepelom i priznaju svoje grijehe.
SDA bi otisla na marginu za 2 izborna ciklusa kad bi medjunarodna zajednica istinski podrzala pravdu i gradjanski demokratski koncept u BIH.
30 godina smo svjesni da apsolutna većina Srba i većina Hrvata ne podržava građanski koncept. Do prije pola godina sam mislio da većina Bošnjaka podržava taj koncept, ali nakon gubitka vlasti se pokazalo da su simpatizeri SDA i DF svih ovih godina obmanjivali javnost kako se bore za taj neki građanski koncept. Prešišali su HDZ sa kmečanjem o legitimnim predstavnicima naroda i majorizaciji, a HDZ UZP je taj koncept izmislio.
Jebo te, odjednom je Lendo legitimni predstavnik Bošnjaka, iako je izabran indirektno. Odjednom je Fadil Novalić bošnjački Nelson Mandela, a Bošnjaci ugnjetavani crnci...
Umjesto da se kaže - imate građansku parlamentarnu većinu, formirajte vlast, a mi ćemo se truditi da vam pokažemo da smo bolji i eto nas nazad za 4 godine. Znači, nije se spremno biti 4 godine u opoziciji da bi se napravio taj građanski korak i napokon nakon 30 godina uvažila građanska većina u Parlamentu.Još bi imali materijala da meze HDZ kako su prihvatili građanski koncept, kao i potpuni legitimitet da za 4 godine traže da se po istom građanskom modelu formira Vlada FBiH. Jok, ono vergla o legitimnim predstavnicima Bošnjaka, a ko fol hoće građansku državu.
Dakle, kada sve sabereš i oduzmeš, cca.20% stanovnika Bosne i Hercegovine istinski želi građansku državu. I sad bi MZ trebala ispunjavati želje petine populacije BiH? Ma hajte molim vas.