Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#91426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PreWiBa »

Hakiz wrote: 04/04/2023 23:08 Ljubić odobrava ta mišljenja.
Kako misliš?
Hakiz

#91427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hakiz »

sehohari wrote: 04/04/2023 23:09
Hakiz wrote: 04/04/2023 23:08 Ljubić odobrava ta mišljenja.
Kako misliš?
Oko Ustavnog suda.
Sanjarko

#91428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Sanjarko »

_BataZiv_0809 wrote: 04/04/2023 23:03
tramvajtrojka wrote: 04/04/2023 23:03

ko je ono podnio hapelaciju ustavnom sudu za smitov zakon

oh wait :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Propala apelacija ko Zeljko Komsic
Propala zbog HDZ sutkinje. Ona je bila prijelomni glas propasti apelacije.
dr_Evil

#91429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 04/04/2023 23:03
tramvajtrojka wrote: 04/04/2023 23:03

ko je ono podnio hapelaciju ustavnom sudu za smitov zakon

oh wait :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Propala apelacija ko Zeljko Komsic
Propala apelacija ko "milion potpisa za gradjansku".

Sto je najgore ja se smijem, a zapravo mi se place
dr_Evil

#91430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Hakiz wrote: 04/04/2023 16:55
dr_Evil wrote: 04/04/2023 15:17

Kamo srece da nas SDA posmatra kao svoju djecu. Za trojku jos moram da vidim kako nas posmatraju, ali tesko da su i oni.

Ovo bi trebalo da glasi, koja zena ce se zrtvovati, odreci djerdana, da dijete ne bude prepolovljeno.

Posto je stranka vaznija od naroda, napisao preCjednik svojim prstima, onda ti je sve jasno.
Ne, nego kako sam napisao.
Prema legendi, Solomon je bio obdaren izuzetnom mudrošću koju je dobio od Boga. Kad je stupio na presto, on se obratio Bogu, koji mu se javio u snu, sa molbom da mu podari pronicljivo srce da može razlikovati dobro od zla i pravedno suditi narodu. Bog mu je dao mudro i razumno srce i tako je kralj Solomon postao obdaren božanskom mudrošću, koju je ubrzo pokazao presuđujući u jednom teškom sporu između dvije žene koje su mu se obratile. Naime, obje žene su tvrdile da su majke istog djeteta, svađale su se i međusobno optuživale pred kraljem dok nije naredio da donesu mač i presjeku dijete napola, kad se već dvije žene ne mogu sporazumjeti čije je. Tada je prava majka rekla da se odriče djeteta, kako bi ostalo živo, i da ga daje ženi koja laže. Druga žena je, međutim, pristala da se dijete presječe napola i tako je kralj Solomon shvatio ko je prava majka i njoj dao dijete.
Koja majka, trojka ili SDA, će se odreći djeteta u ime druge, da bi ga spasila i da znamo da je ona prava?
Shvatih ja tvoju pricu, ali ipak ostajem pri svom da nas nijedna strana ne posmatra kao djecu, vise ih zanima zlato, a djecu ko..

:bih:

Za nas je ipak samo jedna prava hercegovacka prica, u cara Trojana kozje usi.
Novak20

#91431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Naravno da je nama dobro u blatu iz kojeg je grobar socijaldemokracije Lagumdžija davno isplivao pun k'o brod.
Lik kupuje nekretnine u Rovinju, putuje po svijetu o našem trošku, savjetuje Bećirovića da zakuha u startu sa novim predsjednikom CG......
Nikada se nije zapitao koliko je on sam donio loših odluka koje su nas još dublje gurnule u blato. Što je nama gore, njemu je bolje.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdz ... /230405004
"Pa da imamo još naredne četiri godine ovo blato koje imamo. Ako će donijeti takve odluke, bolje da ih ne donosi. Onda je bolje da imamo stanje koje imamo sada a koje je nikakvo. Može donijeti jednu ispravnu odluku koja bi značila jedno šmirglanje onoga što je uradio, skidanje onoga što je zabrljao", naglasio je.
sinuhe

#91432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sinuhe »

Iz protesta neka podnese ostavku... Njemu bolje u blatu :-)
Roccohljup

#91433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

hebo državu i narod....al udarili mu na Osmicu i njegovu Sebiju :D :D
Izetbegović: Udarili su na Osmicu i moju Sebiju, tek sada neću popustiti
dr_Evil

#91434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Roccohljup wrote: 05/04/2023 08:29 hebo državu i narod....al udarili mu na Osmicu i njegovu Sebiju :D :D
Vidis ti to "bez bosnjackih izdajica" i onda kasnije ko poziva na sukobe, pa preCjednik licno ridjavom bradom
dr_Evil

#91435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 05/04/2023 08:10 Naravno da je nama dobro u blatu iz kojeg je grobar socijaldemokracije Lagumdžija davno isplivao pun k'o brod.
Lik kupuje nekretnine u Rovinju, putuje po svijetu o našem trošku, savjetuje Bećirovića da zakuha u startu sa novim predsjednikom CG......
Nikada se nije zapitao koliko je on sam donio loših odluka koje su nas još dublje gurnule u blato. Što je nama gore, njemu je bolje.

"Pa da imamo još naredne četiri godine ovo blato koje imamo. Ako će donijeti takve odluke, bolje da ih ne donosi. Onda je bolje da imamo stanje koje imamo sada a koje je nikakvo. Može donijeti jednu ispravnu odluku koja bi značila jedno šmirglanje onoga što je uradio, skidanje onoga što je zabrljao", naglasio je.
Gledaj, Lagumdzija jeste grobar socijaldemokratije, kriminalac, varalica, i ocito genije politicke scene za svoje potrebe.

ALi sada je upravu. Ne treba prihvatiti nista privremeno i nista samo sad.

Lose je za drzavu dugorocno, a lose je za SDP kratkorocno - jer glasaci ocekuju principe od njih.

HDZ kojem ti pripadas uvijek razmislja 20 godina unaprijed minimalno, a po pravilu zajednicke i bosnjacke stranke samo jedan mandat. Ako Nermin pristane na izmjene samo sad, onda je zaista za vica o glupom Muji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#91436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Roccohljup wrote: 05/04/2023 08:29 hebo državu i narod....al udarili mu na Osmicu i njegovu Sebiju :D :D
Cekamo ezdea botove sad :meza:
Login77777

#91437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

_BataZiv_0809 wrote: 05/04/2023 09:01

Sad Prpa i ekipa pustaju klip i udaraju se u prsa uz povike „tako je predsjednice“… :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#91438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

Login77777 wrote: 05/04/2023 09:02
Sad Prpa i ekipa pustaju klip i udaraju se u prsa uz povike „tako je predsjednice“… :lol:
Prpa lozi krezube
HD_2015

#91439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

"Doš'o mi neki ambasador da me nagovara da popustim..." Postao kao Dodik kada je svojevremeno udario nogom u guzicu američkog ambasadora zbog Crkve kod Fate Orlović. Znamo kako je crkva završila :D

Sada je i javno priznao da svoju politiku bazira na osnovu toga kako se neko ophodi prema njegovoj ženi. Jako opasno po nas i plaćamo cijenu takve politike dugo vremena.

Bakiru je bitnija Sebijina diploma nego što i dan-danas napadaju povratnike u genocidnoj tvorevini. Koliko su nas pobili nakon Dejtona, poa se ovolika frka nije digla.
Last edited by HD_2015 on 05/04/2023 09:17, edited 3 times in total.
dr_Evil

#91440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

HD_2015 wrote: 05/04/2023 09:13
"Doš'o mi neki ambasador da me nagovara da popustim..." Postao kao Dodik kada je svojevremeno udario nogom u guzicu američkog ambasadora zbog Crkve kod Fate Orlović. Znamo kako je crkva završila :D
Dobro je pa nije rekao da ce isprebijati Murphya, ko Dodo Sattlera
A_A_AKCIJA

#91441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

dr_Evil wrote: 05/04/2023 08:59 Ne treba prihvatiti nista privremeno i nista samo sad.
Ljudi nikako da se naviknu na demokratiju.

Svaka Šmitova odluka je privremena, jer je obaveza države da izmjeni IZ. To je na parlamentima i domovima naroda.

Ako ćemo ispunjavati obaveze prema EU, ali i našim građanima, moramo mi, a ne Šmit donijeti izmjene i novi IZ.

Iza tog stava da Šmit nešto treba, krije se i pravo lice političara u BiH. Mi ćemo krasti, zakuhavati međusobno, a Šmit neka vodi državu.

Imamo četiri godine da izmjenimo IZ, obećali i potpisali da hoćemo, hajmo to odraditi. Implementirati presude suda u Strazburu, riješiti pitanje ostalih...

Šta god Šmit donese je privremeno, ako se iskreno misli ispoštovati obećano.

Znam, sada ćete reći, ali Mile neće nikada. Pa neće. Ali haj da mi pripremimo IZ, usaglasimo sa onima koji hoće, pa da Mileta ostavimo na ledini i da se na njemu lome kola. Kažeš, mi odradili koliko smo mogli, ostalo nije do nas. I onda garantujem da bi dobio bolji odziv od strane MZ, jer bi vidjeli da smo spremni na napredak, i ko nije.

Ovako, SDA najviše čuva Mileta, jer sabotira priču o IZ. Nema njihovih prijedloga, jer im odgovara ovo stanje u kojem sa HDZ imaju najveće šanse u domu naroda. Šmitova odluka njima najviše odgovara, više nego HDZ-u. Opet je stranka ispred države.

Da nije, Lendo bi pustio novu Vladu, a SDA bi bila nezaobilazna u izglasavanju novog IZ, koji bi mogli krojiti u korist države.

Odluke Šmita bi bile istorija.
A_A_AKCIJA

#91442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Čovjek je u malo više od dvije minute potvrdio sve ono za šta ga Trojka optužuje.

Od-do. Kakva država, Osmica i Sebija su bitnijih od svega. Pojedinci ispred fukare koja je tu samo da glasa za njih.
HD_2015

#91443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

A_A_AKCIJA wrote: 05/04/2023 09:19

Čovjek je u malo više od dvije minute potvrdio sve ono za šta ga Trojka optužuje.

Od-do. Kakva država, Osmica i Sebija su bitnijih od svega. Pojedinci ispred fukare koja je tu samo da glasa za njih.
Upravo tako. Ne znam da li je svjestan da je upravorezimirao politiku Izetbegovića od 92-e do danas. Bitni su samo oni, a Bošnjake što prrebijaju - nikome ništa. Ne mislim da je trojka nešto bolja - nisu ni oni digli frku po pitanjuu napada u Višegradu. Tu i tamo verbalna podrška i hajmo dalje.
mirsek

#91444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirsek »

Pa spomenuo je i drzavu u videu, na oko 1 minut.
dr_Evil

#91445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 05/04/2023 09:14
dr_Evil wrote: 05/04/2023 08:59 Ne treba prihvatiti nista privremeno i nista samo sad.
Ljudi nikako da se naviknu na demokratiju.

Svaka Šmitova odluka je privremena, jer je obaveza države da izmjeni IZ. To je na parlamentima i domovima naroda.

Ako ćemo ispunjavati obaveze prema EU, ali i našim građanima, moramo mi, a ne Šmit donijeti izmjene i novi IZ.

Iza tog stava da Šmit nešto treba, krije se i pravo lice političara u BiH. Mi ćemo krasti, zakuhavati međusobno, a Šmit neka vodi državu.

Imamo četiri godine da izmjenimo IZ, obećali i potpisali da hoćemo, hajmo to odraditi. Implementirati presude suda u Strazburu, riješiti pitanje ostalih...

Šta god Šmit donese je privremeno, ako se iskreno misli ispoštovati obećano.

Znam, sada ćete reći, ali Mile neće nikada. Pa neće. Ali haj da mi pripremimo IZ, usaglasimo sa onima koji hoće, pa da Mileta ostavimo na ledini i da se na njemu lome kola. Kažeš, mi odradili koliko smo mogli, ostalo nije do nas. I onda garantujem da bi dobio bolji odziv od strane MZ, jer bi vidjeli da smo spremni na napredak, i ko nije.

Ovako, SDA najviše čuva Mileta, jer sabotira priču o IZ. Nema njihovih prijedloga, jer im odgovara ovo stanje u kojem sa HDZ imaju najveće šanse u domu naroda. Šmitova odluka njima najviše odgovara, više nego HDZ-u. Opet je stranka ispred države.

Da nije, Lendo bi pustio novu Vladu, a SDA bi bila nezaobilazna u izglasavanju novog IZ, koji bi mogli krojiti u korist države.

Odluke Šmita bi bile istorija.
MI nikad necemo donijeti novi izborni zakon, to je samo san. Izborni zakon koji ce ispostovati sve presude medjunarodnih sudova, i udovoljiti zeljama zapadno hercegovackog politickog spektra moze biti samo u obliku virtuelnog treceg entiteta, ili virtuelnih izbornih jedicina, sve ostalo je zavaravanje.

Smit je donio izmjene izbornog zakona, jer, jebi ga nije bilo zelje za dogovorom ni na jednoj strani, a onako vise nije moglo. Zajebo je pri donosenju istog i sad treba da popravi, jer mi sami necemo, osim ako uvede neki princip da ko se ne dogovori moze letit sa politicke scene.

Naravno da je stranka ispred drzave, i da je ispravan put da SDA pusti vladu i tako dokaze svoj patriotizam, ali to se nece desiti. Svaka reakcija privremenog karataktera od strane Schmidta bi radikalizirala vec radikalno SDA glasacko tijelo koje istini za volju i ne misli puno glavom, dok bi prihvatanje istog dovelo SDP u poziciju 2014 jer glasacima SDP-a je drzava ispred vlasti.

Moramo biti realisti, mi se ne mozemo dogovoriti, bez obzira sta Dino prica o nekim prijedlozima iz Neuma, sve to je samo odskocna daska za daljnje zahtijeve od zapadno-hercegovackog politickog spektra.

Naravno da ce Dino i Nermin prihvatiti trenutno rijesenje, naravno da ce SDA to iskoristiti da ih pokopa na narednim izborima, i naravno da od novog izbornog nema nista ako nas pusti da se dogovaramo. A ako se i dogovorimo, eto nam pred sljedece izbore nove krize i novih zahtijeva, a sve u svrhu treceg.

MI izborni zakon trebamo, i ono najvaznije mi trebamo da konacno OHR i SAD daju tumacenje Daytonskog sporazuma, odgovor "vazno je sta vama znace konstitutivni narodi" zapravo je predji brigo na drugog.
A_A_AKCIJA

#91446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

HD_2015 wrote: 05/04/2023 09:23 Bitni su samo oni, a Bošnjake što prrebijaju - nikome ništa.
Da, ta leksika kojom se koristio je znakovita. Kada govori o RS, onda govori tamo, oni...

A za Federaciju, mi, ovdje. Davno su se oni raskusurali i podijelili čije je šta.
dr_Evil

#91447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

A_A_AKCIJA wrote: 05/04/2023 09:30
HD_2015 wrote: 05/04/2023 09:23 Bitni su samo oni, a Bošnjake što prrebijaju - nikome ništa.
Da, ta leksika kojom se koristio je znakovita. Kada govori o RS, onda govori tamo, oni...

A za Federaciju, mi, ovdje. Davno su se oni raskusurali i podijelili čije je šta.
:thumbup: :thumbup:
dr_Evil

#91448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fadil-n ... /230405006

Fadil Novalić, Fikret Hodžić i Fahrudin Solak proglašeni krivima u aferi "Respiratori"
Hajmo Bosnoooo Bosnooo hajmo Hercegovinooo

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

Nazalost nikad ovo nece biti pravomocno, da se ne lazemo, previse je duboka drzava ;)
Novak20

#91449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

dr_Evil wrote: 05/04/2023 08:59
Novak20 wrote: 05/04/2023 08:10 Naravno da je nama dobro u blatu iz kojeg je grobar socijaldemokracije Lagumdžija davno isplivao pun k'o brod.

Gledaj, Lagumdzija jeste grobar socijaldemokratije, kriminalac, varalica, i ocito genije politicke scene za svoje potrebe.

ALi sada je upravu. Ne treba prihvatiti nista privremeno i nista samo sad.

Lose je za drzavu dugorocno, a lose je za SDP kratkorocno - jer glasaci ocekuju principe od njih.

HDZ kojem ti pripadas uvijek razmislja 20 godina unaprijed minimalno, a po pravilu zajednicke i bosnjacke stranke samo jedan mandat. Ako Nermin pristane na izmjene samo sad, onda je zaista za vica o glupom Muji.
Mene zaboli da li netko od forumaša nekome pripada i trudim se da ne diskutiram na tu temu.

Ni Lagumdžija, ni SDP pa ni SDA se više ne pitaju što treba prihvatiti a što ne.

Bolje im je da prihvate na vrijeme to što treba da bi bila "mirna Bosna".
dr_Evil

#91450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 05/04/2023 09:36

Mene zaboli kome tko od forumaša nekome pripada i trudim se da ne diskutiram na tu temu.

Ni Lagumdžija, ni SDP pa ni SDA se više ne pitaju što treba prihvatiti a što ne.

Bolje im je da prihvate na vrijeme to što treba da bi bila "mirna Bosna".
Meni je ipak bitno ko kome pripada, i trudim se da diskutiram sto vise na tu temu.

Tvoj post ipak granici sa UZP-om, prijetnja i u smislu kad se Srbi i Hrvati dogovore da Bosnjaci moraju prihvatit ili...

Time vidim da sam ipak upravu, a nadam se da i kolega @A_A_AKCIJA shvata
Locked