Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Realno, po svim parametrima fudbalske igre, trebalo je biti 3 ili 4:0 ali i ovako je dobro . MUTD standardno loš protiv timova iz gornjeg dijela tabele.
Tanak ManU. Pogotovo kad ovo drvo gurnu u napad. Tada se pretvaraju u Stoke iz vremena dok je Krauč igrao
Al' okej, plasman u top4 i taj kup je dobra sezona za njih.
Završen honeymoon ublehaša Ten Haga, sad slijedi spuštanje u realne okvire.
I norveška štoperica je na početku imao savršen medeni mjesec i onda ateriranje.
Unitedu ce desno krilo biti potrebno koliko i napadac. Tesko je reci ko je veca prevara izmedju Antonya i Sancha, a 200 miliona ulupase u tu dvojicu gurbeta
Ko im može donijeti instant čudo, u Ligi Prvaka pogotovo?
Što se tiče Pottera, sticao se utisak da nekad namjerno trola klub, valjda je predosjećao da će dobiti otkaz. Ne znam zašto je izvodio onakve sastave i donosio čudne odluke, ali ne vjerujem da je ovo u Chelsiju bila njegova prava slika.
A koja je suštinska razlika ako Real da otkaz Ancelottiju sad ili na kraju sezone?
Stvar je da u oba slučaja moraš pocijepati ugovor koji si potpisao, i treneru platiti odštetu do isteka ugovora. Ancelottijev ugovor ističe u junu 2024, dakle sve je to ista stvar. To pišem zbog ove ublehe o Realu i gospodskom ponašanju.
Pa neće mu prekinuti prije kraja sezone, jer ne odgovara nijednoj strani, pošto su još u Ligi Prvaka, a objema stranama je u interesu da to izguraju do kraja još jednom, ako mogu.
Dakle, nikakvo gospodstvo, nego obostrani interes. Da je Real ispao u Ligi Prvaka u grupi, već bi Ancelotti dobio otkaz. Ako ispadnu sada, previše je blizu kraja sezone da bi se zajebavali sa tim, a novi trener ionako ne bi imao šta spašavati.
Pa ti si rekao da oni neće dati otkaz iz gospodskih razloga, nego će to "gospodski" uraditi dogovorno na kraju sezone.
A suština otkaza sad i na kraju sezone je ista. Nikakvo gospodstvo, nego interesi. Sad im ne bi odgovaralo, ne bi ni njemu. Na stranu to što je on gospodin, pa će možda dogovorno prekinuti na kraju sezone. Nema on nikakvog razloga da prekida ugovor dogovorno sa njima. Nije počinio nikakav prekršaj ugovora, kao što je, recimo, Conte uradio u Tottenhamu, pa su se dogovorili da završe saradnju.
Osmi Socrates wrote: ↑02/04/2023 03:52
Neće Nagelsmann odlučiti gdje će prije nego što vidi šta će biti sa Realom, za koji se priča da je zainteresiran za njega ako bi otpustili Ancelottija.
Real vjerovatno neće otpustiti Ancelottija prije kraja sezone, osim ako ne ispadnu prije finala u Ligi Prvaka. Jedino ako bi ispali prije finala, treba očekivati otpuštanje Ancelottija prije kraja sezone, i vjerovatno dovođenje Nagelsmanna odmah. S tim da nisam siguran da Ancelotti ostaje čak i ako osvoji Ligu Prvaka. Tako da će Nagelsmann svakako čekati razvoj te situacije u Realu.
Ako bi mu se to izjalovilo, onda tek Engleska, s tim da klub koji izbori Ligu Prvaka ima prednost. Pošto Chelsea neće izboriti igranje u Evropi kroz Ligu, jedina šansa im je osvajanje Lige Prvaka. Ako bi Nagelsmann i dalje bio slobodan ako oni osvoje Ligu Prvaka, a sve sa Realom propadne, onda će Nagelsmann u Chelsea. Mislim da Potter, u tom slučaju, dobija nogu čak i ako osvoji Ligu Prvaka. Kako sada stvari stoje, Potter svakako dobija nogu, ali ne prije nego što ispadnu iili osvoje Ligu Prvaka.
Ako bi Nagelsmannu te obje mogućnosti propale, onda bi vjerovatno išao u klub koji izbori Ligu Prvaka kroz Ligu, recimo Tottenham ili Newcastle. Howe isto ne može očekivati da ostane u Newcastleu čak i ako izbori Ligu Prvaka, a neki drugi trener sa više evropskog pedigrea je na raspolaganju, Nagelsmann ili Ancelotti, naprimjer. S tim da ne vjerujem da bi Ancelotti išao u Newcastle, a Nagelsmann vjerovatno bi, ako bi se sve poklopilo.
De se dogovori sam sa sobom kad bi mu dali otkaz ako ispadne od čelzija
To sam napisao pod uslovom da su htjeli dovesti Nagelsmanna, da ga ugrabe što prije, prije nego ga drugi ugrabe. Ali, ako Real neće Nagelsmanna, onda im se opcije smanjuju, pa mogu čekati i do kraja sezone. Ostaje im ili Pochettino ili Conte. S tim da sumnjam da razmišljaju o Conteu.
I ovaj otkaz Potteru je vjerovatno zbog Nagelsmanna, vidjećemo. Nema novi trener u Chelsiju šta spašavati do kraja sezone. Ne znam, oni možda imaju i nekog drugog u planu.
Pa ne znam, od mlađih trenera, Nagelsmann ima reputaciju kao nijedan drugi u Evropi. Možda mi to ne vidimo, jer smo zatvoreni u okvire razmišljanja o starijim trenerima kao nekim nedodirljivim genijalcima, ali fudbal uvijek ide naprijed.
Malo je nedodirljivih starijih trenera, a i vrijeme je za smjenu generacija, s tim da još ima tih nekih par imena koje nećeš lako smijeniti. Čak i Pep je rekao da je Kompaniju suđeno da bude menadžer Citija u skoroj budućnosti, s tim što Kompany možda i padne kad zagrize veći zalogaj.
Osmi Socrates wrote: ↑02/04/2023 21:17
Ko im može donijeti instant čudo, u Ligi Prvaka pogotovo?
Što se tiče Pottera, sticao se utisak da nekad namjerno trola klub, valjda je predosjećao da će dobiti otkaz. Ne znam zašto je izvodio onakve sastave i donosio čudne odluke, ali ne vjerujem da je ovo u Chelsiju bila njegova prava slika.
Slazem se za Pottera. Dosao je u nezdravu sredinu koja ga je sazvakala. Previse soft razmazenih picoka ima ovaj Chelsea. Svi bi oni meni u vojsku isli