Šta ima, a šta nema smisla ja ne bih komentarisao. Komentarišem samo ono što je napisano. Ovako kako piše je bolje od ovoga što je sada. I Šmit nije pojedinac koji donosi odluke kako je njemu čejf. Pitaju se i Ameri, EU, PIC... Ako je jednom donio odluku na ruku HDZ-u ne znači da će ponovo. I sam HDZ kaže da je protiv novih nametanja. Možda zato što im se nova nametanja neće svidjeti?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mirza_15
#88976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- SaraFina
#88977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije to nikakvo moje osobno mišljenje, nego argumentirani dokazi. Koje ti ne mozes osporiti.no_sekirli wrote: ↑26/03/2023 15:30To je opet tvoje osobno misljenje, ali imas pravo na isto. Ali opet pucas iz prazne. Trazili smo 3 dokaza, a ne osobna uvjerenja. A evo i da ti dokazem:SaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:19
- Nerko i Dino su izdajnici, zato što su cijelu izbornu kampanju gradili kontrirajući izdajničkoj SDA. Time su izdali svoje birače. — - Jer su? Sve polizali i uradili identicno ono sto je SDA radila godinama. Čak i gore. Idu legalizirati svojim prisustvom u vlasti izborni zakon i sve dodatne promjene Koje VP namece. Poltroni.
-Izdajnici i lazovi su i zato sto javnost uzurpiraju i predstavljaju se bosanskoj javnosti kao vizionari i pozitivci. Strana koja ce sa visegodisnjim mrziteljima svega bosanskog deblokirati drzavu.
- A sve opet sa svojim uhljebima i dizanjem hampe protiv izdajnici SDA. Znaci ne samo da su Dino i Nerko izdajnici i odgovorni za zavaravanje javnosti. Nego si i ti odgovaran i ostatak forumske svite. Koja ih podrzava!
- Kako mogu biti izdajnici ako su gradili kampanju kontrirajuci SDA, i nakon izbora ostaju na istom fonu, odbijajuci bilo kakvu suradnju sa SDA iako ih ovi zovu, imali su pritiske i od MZ da uzmu SDA, ali nece. Znaci nisu izdajnici, nego su vjerodostojni, ako su rekli u kampanji da nece sa SDA, nisu to ni napravili. Znaci i sama potvrdjujes da nisu izdali svoje birace, a posto kao koalicija imaju vecinu, nisu ni iznevjerili svoje simpatizere.
- Predstavljanje kao vizionarima i pozitivcima, moze biti samo tvoja osobna percepcija, koja nekom drugom nije takva. To sto ti pises u futuru, da ce oni nesto uraditi, ti je u rangu argumenta da ce cijela situacija mogla rijesiti nametanjem sestog delegata. I sa sa sigurnoscu od 98%![]()
- I naravno, kad nemas argumenata, onda ides na ad hominem, i svi koji ne misle kao ti su neznalice, uhljebi i izdajnici.
Vjerodostojna si, nema dalje. Ko i Halid Genjac.
Gradili kampanju kontrirajuci SDA pa polizali sve receno i otisli formirati vlast sa HDZ-om i SNSD-om? Imas ti neki problem? Ili se zakebavaš cisto onako spinajuci?
-
Vaya
#88978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- tramvajtrojka
#88979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odluke visokog predstavnika su obavezajuce sto je potvrdio i ustavni sud Bosne i Hercegovine, sve ostalo je pravna anarhija i bezakonje . Ocekujes da ti sutra visoki predstavnik postavi drzavni zakon o imovini, a ne zelis da postujes njegove odluke to je vasa logikaSaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:34dale cooper wrote: ↑26/03/2023 15:31
I jedan i drugi su bili protiv prvog nametanja i oglasili su se u javnosti povodom toga. Ali OHR i VP su vrhovni tumač DMS-a i njegove odluke su
obavezujuće. Osim toga i US je potvrdio ovu njegovu odluku odbacivši Komšićevu i Džaferovićevu apelaciju.
Ne sviđaju se ni meni lično bilo kakva nametanja, ali tako je kako je. Ovo je samo rezultat odsustva bilo kakve smislene državotorne
vizije sa naše strane. I ne, rahat patnja se ne računa u to.
Pa ako su bili stvarno protiv nametanja, sta se to promjenilo u njihovom kursu onda? Da pristanu biti izdajnici? Kakav ba DMS i obavezujuću odluke? Ne postoji zaškoljica u DMS da oni moraju učestovati u formiranju vlasti. To su floskuletine i bezvezni pokusaji davonja alibija. Amnestiranje izdaje.
- SaraFina
#88980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako kreneš od osnovnih logičkih postavki, da mu je cilj razmrsiti situaciju i pogodovati, zna se kako i kome… od starta? Ovo bi bilo onda uvodjenje prepreka. Tako da…mirza_15 wrote: ↑26/03/2023 15:37Šta ima, a šta nema smisla ja ne bih komentarisao. Komentarišem samo ono što je napisano. Ovako kako piše je bolje od ovoga što je sada. I Šmit nije pojedinac koji donosi odluke kako je njemu čejf. Pitaju se i Ameri, EU, PIC... Ako je jednom donio odluku na ruku HDZ-u ne znači da će ponovo. I sam HDZ kaže da je protiv novih nametanja. Možda zato što im se nova nametanja neće svidjeti?
- dale cooper
#88981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dejtonski mirovni sporazum? Po kojem ova zemlja funkcioniše?SaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:34dale cooper wrote: ↑26/03/2023 15:31
I jedan i drugi su bili protiv prvog nametanja i oglasili su se u javnosti povodom toga. Ali OHR i VP su vrhovni tumač DMS-a i njegove odluke su
obavezujuće. Osim toga i US je potvrdio ovu njegovu odluku odbacivši Komšićevu i Džaferovićevu apelaciju.
Ne sviđaju se ni meni lično bilo kakva nametanja, ali tako je kako je. Ovo je samo rezultat odsustva bilo kakve smislene državotorne
vizije sa naše strane. I ne, rahat patnja se ne računa u to.
Pa ako su bili stvarno protiv nametanja, sta se to promjenilo u njihovom kursu onda? Da pristanu biti izdajnici? Kakav ba DMS i obavezujuću odluke? Ne postoji zaškoljica u DMS da oni moraju učestovati u formiranju vlasti. To su floskuletine i bezvezni pokusaji davonja alibija. Amnestiranje izdaje.
A šta su trebali sa ovoliko glasova? Reći izvinite, može li neko drugi preuzeti, eto mi ne bi da budemo izdajnici? Kakvi jebeni izdajnici.
Ja prvi više nikada ne bi dao glasa kada bi iz tih razloga izbjegavali da preuzmu odgovornost. Zadnjih 20 godina se vlast formira sa istim
strankama sa hrvatske i srpske strane. I samo su stranke trojke izdajnici zbog toga. Mani me tih floskula.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#88982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo, ovako da remiziramo:
- Ako je značenje "i" - ustupak probosanskoj strani. Vraća se trećina potrebnih mandata za deblokiranje Federacije.
- Ako je značenje "ili" - dodatno zacementiranje HDZ-a, koje će doduše SDA opet lako izraditi jer im samo fali jedan zastupnik. Njega će kupti dok si rekao keks, a na zgrožavanju javnog mišljenja će im se onda najvjerovatnije i Efendić i ostali pridružiti i zajedno formirati vlast.
- Ako je značenje "i" - ustupak probosanskoj strani. Vraća se trećina potrebnih mandata za deblokiranje Federacije.
- Ako je značenje "ili" - dodatno zacementiranje HDZ-a, koje će doduše SDA opet lako izraditi jer im samo fali jedan zastupnik. Njega će kupti dok si rekao keks, a na zgrožavanju javnog mišljenja će im se onda najvjerovatnije i Efendić i ostali pridružiti i zajedno formirati vlast.
- SaraFina
#88983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj zezati? Za koga su obavezujuce? Sta je sa zakonom o zabrani negiranja genocida? Koliko je negatora procesuirano?tramvajtrojka wrote: ↑26/03/2023 15:38Odluke visokog predstavnika su obavezajuce sto je potvrdio i ustavni sud Bosne i Hercegovine, sve ostalo je pravna anarhija i bezakonje . Ocekujes da ti sutra visoki predstavnik postavi drzavni zakon o imovini, a ne zelis da postujes njegove odluke to je vasa logikaSaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:34
Pa ako su bili stvarno protiv nametanja, sta se to promjenilo u njihovom kursu onda? Da pristanu biti izdajnici? Kakav ba DMS i obavezujuću odluke? Ne postoji zaškoljica u DMS da oni moraju učestovati u formiranju vlasti. To su floskuletine i bezvezni pokusaji davonja alibija. Amnestiranje izdaje.![]()
![]()
![]()
-
mirza_15
#88984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nije uvođenje prepreka ako kažeš da ne moraju 3 da se slože nego da može i 2:1 pod određenim uslovima.SaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:40Ako kreneš od osnovnih logičkih postavki, da mu je cilj razmrsiti situaciju i pogodovati, zna se kako i kome… od starta? Ovo bi bilo onda uvodjenje prepreka. Tako da…mirza_15 wrote: ↑26/03/2023 15:37
Šta ima, a šta nema smisla ja ne bih komentarisao. Komentarišem samo ono što je napisano. Ovako kako piše je bolje od ovoga što je sada. I Šmit nije pojedinac koji donosi odluke kako je njemu čejf. Pitaju se i Ameri, EU, PIC... Ako je jednom donio odluku na ruku HDZ-u ne znači da će ponovo. I sam HDZ kaže da je protiv novih nametanja. Možda zato što im se nova nametanja neće svidjeti?
- PreWiBa
#88985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- SaraFina
#88986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj me zezati s tim floskuletinama o DMS i obavezavajućim odlukama. Sta je s procesuiranjem Mileta i RS-ovaca u vezi zakona o negiranju genocida?dale cooper wrote: ↑26/03/2023 15:41Dejtonski mirovni sporazum? Po kojem ova zemlja funkcioniše?SaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:34
Pa ako su bili stvarno protiv nametanja, sta se to promjenilo u njihovom kursu onda? Da pristanu biti izdajnici? Kakav ba DMS i obavezujuću odluke? Ne postoji zaškoljica u DMS da oni moraju učestovati u formiranju vlasti. To su floskuletine i bezvezni pokusaji davonja alibija. Amnestiranje izdaje.![]()
A šta su trebali sa ovoliko glasova? Reći izvinite, može li neko drugi preuzeti, eto mi ne bi da budemo izdajnici? Kakvi jebeni izdajnici.![]()
Ja prvi više nikada ne bi dao glasa kada bi iz tih razloga izbjegavali da preuzmu odgovornost. Zadnjih 20 godina se vlast formira sa istim
strankama sa hrvatske i srpske strane. I samo su stranke trojke izdajnici zbog toga. Mani me tih floskula.![]()
Trebali su se drzati onoga sto su govorili u izbornoj kampanji. A ne raditi i goru stvar od SDA.
Last edited by SaraFina on 26/03/2023 15:46, edited 1 time in total.
- SaraFina
#88987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- PreWiBa
#88988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam kako su mislili drugačije, doduše.
AKo je ovo drugo, ništa nisu riješili.
-
plavi_E
#88989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hoće li Schmidt imenovanje Vlade FBiH prepustiti volji zastupnika u samo tri kantona?
Koliko ovaj Shmit pije piva dnevno kad ovako pisha po "muslimanskoj" kvoti.
Koliko ovaj Shmit pije piva dnevno kad ovako pisha po "muslimanskoj" kvoti.
-
mirza_15
#88990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vijest je brzo nestala sa naslovne stranice klixa na mobilnoj aplikaciji. Nisam provjeravao desktop verziju 
- GandalfSivi
#88991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato i mislim da su pogresno prenijeli, da planira da je jedno od dvoje dovoljno za potvrdu veto-a, ali glup je on lik, nista me ne bi iznenadilo...SaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:28Mislim da je u pitanju jedno ili drugo. Jer Švabo ide da pogoduje HDZ-u od starta. Dokazano. Zasto bi sada promjenio plan i odmagao im? Nema logike nikakve.GandalfSivi wrote: ↑26/03/2023 15:22
Ako je i jedno i drugo potrebno da bi se veto potvrdio, onda je to odlicno, jer se ova treca stavka (o kantonu sa najvecim brojem pripadnika jednog naroda) ponistava ako ne postoji dvotrecinska vecina u DN.
- SaraFina
#88992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako je i u pitanju onda se Švabo popravlja za ono prvobitno nametanje. Ja licno ne vidim svrhu. Ali bi mi bilo drago da grijesim.
- dale cooper
#88993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta bi trebali, raditi kao Dodik? Negirati državu, zakone i državne institucije?SaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:44Nemoj me zezati s tim floskuletinama o DMS i obavezavajućim odlukama. Sta je s procesuiranjem Mileta i SDS-ovaca u vezi zakona o negiranju genocida?dale cooper wrote: ↑26/03/2023 15:41
Dejtonski mirovni sporazum? Po kojem ova zemlja funkcioniše?![]()
A šta su trebali sa ovoliko glasova? Reći izvinite, može li neko drugi preuzeti, eto mi ne bi da budemo izdajnici? Kakvi jebeni izdajnici.![]()
strankama sa hrvatske i srpske strane. I samo su stranke trojke izdajnici zbog toga. Mani me tih floskula.![]()
Trebali su se drzati onoga sto su govorili u izbornoj kampanji. A ne raditi i goru stvar od SDA.
Jedno je ba kampanja, drugo realnost. To je jedna od stvari koje im zamjerim, jer su mogli pretpostaviti ko će biti pobjednik sa
ove druge dvije strane. U tim stvarim treba biti pragmatičniji.
- SaraFina
#88994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema logike nikakve da se bi uvodio sada neke otezavajuce okolnosti u proces. Ali bilo bi mi drago da grijesim.GandalfSivi wrote: ↑26/03/2023 15:48Zato i mislim da su pogresno prenijeli, da planira da je jedno od dvoje dovoljno za potvrdu veto-a, ali glup je on lik, nista me ne bi iznenadilo...
- SaraFina
#88995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma nije ba kao Dodik. Vidis da Dodika „šikanira“ MZ non stop. Lik se tri puta sedmicno popisa po vrhunskim zvanicnicima i nista. Dokazano da njegov tvrdolinijaski i beskomrpomisni stav „dozivljava kolpas“ Ali u …..dale cooper wrote: ↑26/03/2023 15:50Šta bi trebali, raditi kao Dodik? Negirati državu, zakone i državne institucije?![]()
Jedno je ba kampanja, drugo realnost. To je jedna od stvari koje im zamjerim, jer su mogli pretpostaviti ko će biti pobjednik sa
-
plavi_E
#88996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako Shmit odluci da pravo veta tj. blokade Federacije prebaci u HNK tek ce krenuti zastrasivnje Bosnjaka od strane Konakovica da niko ne smije izaci na proteste jer ce biti sukoba na ulici,
-
plavi_E
#88997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najopasnije u svemu je sto bi se ovim aktom HNK definisao kao "hrvatski" kanton.
-
Vaya
#88998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
On da zastrasuje?
Bolje mu je nek gleda gdje moze povoljno nabaviti stiropora i emulzije za fasade...
- dale cooper
#88999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači da se počnemo i mi pišati po međunarodnim zvaničnicima?SaraFina wrote: ↑26/03/2023 15:53Ma nije ba kao Dodik. Vidis da Dodika „šikanira“ MZ non stop. Lik se tri puta sedmicno popisa po vrhunskim zvanicnicima i nista. Dokazano da njegov tvrdolinijaski i beskomrpomisni stav „dozivljava kolpas“ Ali u …..dale cooper wrote: ↑26/03/2023 15:50
Šta bi trebali, raditi kao Dodik? Negirati državu, zakone i državne institucije?![]()
-
Vaya