a ista placa
jesi o tome razmisljao
Moderator: anex
Ništa ti ne znači. Plate u hotelijerstvu u Sarajevu su očajne. Moja svastika radi u Holidayu kao manadžer za 800 KM (VSS). Išla na razgovor u Rotani, tražila 1300 KM, rekli joj da im budžet ne može podnijeti toliku platu.
pa ne dobiješ 200 u koverti prijatelju... poenta koverte je valjda da se u njoj daje više nego se dobije na račun, a tom logikom ti imaš dobro iznad 1000McGradySA wrote: ↑21/03/2023 09:49 Dakle, kao što i naslov govori, tema je namijenjena prvenstveno ljudima koji se snalaze sa navedenom cifrrom, mada su komentari drugih dobrodošli. Već postoji slična tema "Kolika vam je plata", ali bi se tu rasprava razvodnila. Ispada da skoro svi ubiru 1500 - 2000 svaki mjesec bez bonusa. Pa kako živite?
Što se mene tiče imam nešto ušteđevine, živim u Sarajevu i većinu radnog vijeka sam radio za 1000 ili manje. Sada mi se plata kraće oko 700-800 KM + koverta. Radim u ugostiteljstvu na nepuno radno vrijeme, u kuhinji. Čujem da ljudi vrte ćevape za 500 - 600.
Molim padobrance da se uzdrže od komentara tipa "ko ti kriv što se nisi školovao za menadžera", imam faks i tri kursa iza sebe.
svaka čast za ovo, uz ovakav stav ćeš i imati bolji posao i sreću u životuProposition Joe wrote: ↑21/03/2023 13:53I druga ključna stvar, treba biti zadovoljan. Imam krov nad glavom, imam porodicu, imam zdravlje, pa i posao kojeg volim i na kojem mi je dobro iako ovo primanje nije rješenje na duže staze jer se ne može uštediti ništa.
Proposition Joe wrote: ↑21/03/2023 13:53 Ja radim za 900,00 KM, žena ne radi, imam jedno dijete.
U očima okoline meni je vjerovatno "lako" i "ne sikiraju se za mene".
Nemam kirije, nemam kredita, pa eto može se. Treba samo znati.
I druga ključna stvar, treba biti zadovoljan. Imam krov nad glavom, imam porodicu, imam zdravlje, pa i posao kojeg volim i na kojem mi je dobro iako ovo primanje nije rješenje na duže staze jer se ne može uštediti ništa.
Daleko od nemoguceg. Stisnes se koliko mozes. Umjesto vrtica oboje djece cuva zena iz komsiluka, na posao jedno ima kupon, drugo vozi jer je gradskim saobracajem jako komplikovano doci, lijekove ne piju bas svi, srecom osim nekih sitnica oko djece nije bilo tih troskova, za grijanje se skupi drva koliko je moguce, da se manje mora kupiti itd.. ima uvijek nacina da se nesto smanji, pogotovo te vece stvari.snijeg_led wrote: ↑21/03/2023 14:20 1350 Izgleda mi nemoguce …
Koliko su im troskovi rezija, prevoza na posao, uzine za djecu, vrtica, lijekova ?