One hoće da ih gledaju kao starije.no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 20:25 Pričajte šta hoćete, ali i moje kolegice od 24 i 25 godina se žale na istu stvar.![]()
Oko 40. se počinje javljati želja da ih se gleda kao mlađe.
Moderator: Chloe
One hoće da ih gledaju kao starije.no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 20:25 Pričajte šta hoćete, ali i moje kolegice od 24 i 25 godina se žale na istu stvar.![]()
Što manje očekuješ, manje se razočaraš.no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 20:30Aha, znači u tome je stvar.
Hvala ti za info, da znam šta očekivati...
Zen, ni manje ni više.no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 20:39Mudro zboriš.
Što bi good old Phil iz Modern Family rekao, "The most amazing things that can happen to a human being will happen to you, if you just lower your expectations."
no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 20:25 Pričajte šta hoćete, ali i moje kolegice od 24 i 25 godina se žale na istu stvar.![]()
Bez zezanja, ja sam postao oravi meteropat.John Cleese wrote: ↑16/03/2023 22:25no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 20:25 Pričajte šta hoćete, ali i moje kolegice od 24 i 25 godina se žale na istu stvar.![]()
Ma nema to veze sa starosnom dobi
![]()
Nego ljudi, kako vrijeme prolazi, imaju sve vece izglede i za druge zdravstvene izazove, pa onda i meteoropatiju, pretpostavljam, teze podnose nego oni kojima je to jedini problem![]()
Koliko čaša vina si popio večeras?
"Opilo nas vino, crveno i belo,no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 22:35Koliko čaša vina si popio večeras?
Pitam za jednog oravog meteropatu.![]()
Indeed. MeteROpatija, iako prisutna, mi je najmanji problem.John Cleese wrote: ↑16/03/2023 22:25Ma nema to veze sa starosnom dobi
![]()
Nego ljudi, kako vrijeme prolazi, imaju sve vece izglede i za druge zdravstvene izazove, pa onda i meteoropatiju, pretpostavljam, teze podnose nego oni kojima je to jedini problem![]()
Inkotinencija ako si žena?John Cleese wrote: ↑16/03/2023 22:25no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 20:25 Pričajte šta hoćete, ali i moje kolegice od 24 i 25 godina se žale na istu stvar.![]()
Ma nema to veze sa starosnom dobi
![]()
Go girl!no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 22:57 Kad smo mogli o menstruaciji, valjda možemo i o prostatama. Ravnopravnost and all that, koju Hakiz uvijek tako žustro zastupa.![]()
Ova vijest me je jako rastužila. Napatili su ovu ženu, sa malo manje pompe nego način na koji su 'ubijali' Miru Furlan. Voljela sam je i čitati i slušati. Sad će se posipati pepelom i pjevati joj hvalospjeve. Kao i Miljenku Smoji. Kao i Miri Furlan, uostalom. Nacionalizam je kič i zlo. Mir Dubravkinoj duši. Uvijek ću je iznova čitati.Nakon kratke i teške bolesti, u petak je, 17. ožujka, u Amsterdamu umrla jedna od najvećih hrvatskih književnica - Dubravka Ugrešić. Autorica "Štefice Cvek u raljama života" (1981.), "Forsiranja romana-reke" (1988.) te "Baba Jaga je snijela jaje" (2008.), da spomenemo samo neke od njezinih antologijskih naslova, umrla je u 73. godini, a njezin hrvatski izdavač, Petar Milat iz Multimedijalnog instituta, kaže da je bila okružena obitelji i prijateljima.
Ugrešić, koja je napustila Hrvatsku još 1993. godine nakon hajke izazvane objavljivanjem teksta "Vještice iz Rija" u tjedniku Globus, godinama se spominjala kao jedna od mogućih kandidatkinja za Nobelovu nagradu iz književnosti.
https://www.jutarnji.hr/kultura/knjizev ... c-15316577
Pa tko to onda u ovo nedoba 21. stoljeća i dalje tako revno čisti?
Demokratske vlasti u hrvatskoj kulturi već 30 godina – usput da podsjetim da je "represivni" jugoslavenski komunizam imao rok trajanja od 45 godina! – provode svoje kulturne strategije. Te strategije tiču se obrazovanja i obrazovnih institucija (od osnovnih škola do fakulteta), medija, "kulture" (književnosti, filma itd.), kulturnih društava (društava književnika, i slično.). U zoni hrvatske kulture već 30 godina događaju se stvari koje kao da su iskočile iz nacističkih i staljinističkih ropotarnica, počevši od ideje i dosljedne prakse "duhovne obnove". U potonji proces spadala je praksa spaljivanja ne-hrvatskih knjiga, praksa rekanonizacije zagovarača ustaške kulture, od Vinka Nikolića do Mile Budaka, a konzekventno tomu i praksa stigmatizacije, kriminalizacije i brisanja svega što je suprotno. Popis neprijatelja hrvatskog demokratskog režima je pogolem. Uostalom, vi i vaše novine, i ja sâma, spadamo u suvremene "neprijatelje" rekanonizacije ustaštva.
https://www.portalnovosti.com/dubravka- ... liko-nista
Fakat ste se raspisali o zdravstvenoj kulturiHakiz wrote: ↑16/03/2023 23:23Go girl!no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 22:57 Kad smo mogli o menstruaciji, valjda možemo i o prostatama. Ravnopravnost and all that, koju Hakiz uvijek tako žustro zastupa.![]()
piupiu wrote: ↑17/03/2023 21:27 Dubravka Ugrešić 1949-2023
Ova vijest me je jako rastužila. Napatili su ovu ženu, sa malo manje pompe nego način na koji su 'ubijali' Miru Furlan. Voljela sam je i čitati i slušati. Sad će se posipati pepelom i pjevati joj hvalospjeve. Kao i Miljenku Smoji. Kao i Miri Furlan, uostalom. Nacionalizam je kič i zlo. Mir Dubravkinoj duši. Uvijek ću je iznova čitati.Nakon kratke i teške bolesti, u petak je, 17. ožujka, u Amsterdamu umrla jedna od najvećih hrvatskih književnica - Dubravka Ugrešić. Autorica "Štefice Cvek u raljama života" (1981.), "Forsiranja romana-reke" (1988.) te "Baba Jaga je snijela jaje" (2008.), da spomenemo samo neke od njezinih antologijskih naslova, umrla je u 73. godini, a njezin hrvatski izdavač, Petar Milat iz Multimedijalnog instituta, kaže da je bila okružena obitelji i prijateljima.
Ugrešić, koja je napustila Hrvatsku još 1993. godine nakon hajke izazvane objavljivanjem teksta "Vještice iz Rija" u tjedniku Globus, godinama se spominjala kao jedna od mogućih kandidatkinja za Nobelovu nagradu iz književnosti.
https://www.jutarnji.hr/kultura/knjizev ... c-15316577
Nego!no_sikiriki wrote: ↑16/03/2023 17:23 Medo, kad je piupiu tražila preview, vjerujem da je mislila da nam napišeš nešto po tvom izboru iz zbirke.
Review je ono što je digla da kreči lijepo napisala.![]()