Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#86926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Image
Styling

#86927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

animus wrote: 15/03/2023 00:23 Eto nisu DIFovci ali jeste rektor Škrijelj, rodjo od smrada Radoncica koji je bas vrsni akademik koji nije bio u stanju da objavi naucbe radove sto se trazi od takve funkcije. Lakse mu biti poltron nego se baviti naucnim radom.
Seku ne volim i nije joj mjesto u politici ali kad vidim ko je napada onda moram stati na njenu stranu jer je sigurno u pravu.
Onaj smrad Kurjak je sve zakuhao a sada ispliva snimak kako je hvali i još spominje na snimku te ispite iz Zagreba. Njemu da vjerujem.
Da vjerujem Konjakovicu koji je završio 10 ispita za jedan dan.
Neka, to prepuštam tebi i ostalim koji pišu po zadatku.
Pretpostavljam da si ti neki akademik koji je kredibilan da govori o titulama i zaslugama tridesetak članova Senata i uvaženim međunarodno priznatim ekspertima koji su članovi više akademija znanosti.
giannibelif

#86928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Nisam za Seku, ali...
dr_Evil

#86929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

animus wrote: 15/03/2023 00:01 Znaci sto vise smajlija stavljati kad vidis da ti prica pada od svoje šupljoće. Morat cu poceti primjenjivati jer je popularno na ovom forumu.
Akademici sa DIFa su me, moram priznati, skoro ubijedili da Seka nema magisterij. Sad vidim da sam bio žrtva obmane malih tajni velikih kuhara iz zagrebacke kuhinje.
Nista vam vise ne vjerujem DIFovski trolovi. Žao mi samo poštenog naroda kojeg ste zaveli i koji je završio u tom izdajnickom brlogu. Tacno me podsjeca na Šcepinu stranku, samo što je ona bila produzena ruka istocnih susjeda a ova PiP stranka od ovih zapadnih.
Nikad nisam ni smatrao da imas neki kredibilitet, ali sada vidim da je moguce otici i u minus sa istim :)

Pa bolan kud ces od sramote da branis sekin magisterij. Evo sve sta si rekao za Skrijelja, Radoncica, NiP, sve ok, ali Sekin magisterij branit je skoro pa u rangu kad branite Baketovu izdaju oko propale tuzbe.

Ali imas fin pristup, stavljas neupucenima rijec u usta, formiras misljenje takvih forumasa. Aferim! Tako se pravilo uci na omladinskoj akademiji SDA koja se redovno odrzava na Bjelasnici.
dr_Evil

#86930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

giannibelif wrote: 15/03/2023 07:09 Nisam za Seku, ali...
Tako obicno idu postovi ovdje. Prvo kazu da su clanovi SDP-a, podrzaju isti, ali... :D :bih: :sax:
dr_Evil

#86931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rs-namj ... /230314144

Sad krece kolektivno kmecanje i prizivanje Schmidta jupomoc. Sad cemo da vidimo kakvu nam je drzavu Alija potpisao, i kakve je institucije Bakir za ovih 25 godina izgradio.

I sad cemo da vidimo Dinceta i Nerku kako pricaju o Baketu.

Sad bi trebao Zlatni Ljiljan i Reuf da se opasaju sa bombama ulete u "palatu" u Banja luci i raznesu Dodu, posto su patriote i nije im nista zao za domovinu. Kad vec nemaju drugog nacina. ALi jok... dobit cemo javno pismo.
Dr Arsla

#86932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dr Arsla »

dr_Evil wrote: 15/03/2023 07:51 https://www.klix.ba/vijesti/bih/rs-namj ... /230314144

Sad krece kolektivno kmecanje i prizivanje Schmidta jupomoc. Sad cemo da vidimo kakvu nam je drzavu Alija potpisao, i kakve je institucije Bakir za ovih 25 godina izgradio.

Sad bi trebao Zlatni Ljiljan i Reuf da se opasaju sa bombama ulete u "palatu" u Banja luci i raznesu Dodu, posto su patriote i nije im nista zao za domovinu. Kad vec nemaju drugog nacina. ALi jok... dobit cemo javno pismo.
Da to nije malo previše za Smućka ? Ipak je njegov domet udaranje po prstima
dr_Evil

#86933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Dr Arsla wrote: 15/03/2023 07:57
Da to nije malo previše za Smućka ? Ipak je njegov domet udaranje po prstima
Onda nek prepuste to Rambu, mozda ga Rambo pljesne, dodirne ili stipne po dupetu. Kako god bit ce efikasniji od gore spomenutih :D
tataćusak

#86934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

plavi_E wrote: 14/03/2023 18:43 Ustavni sud sačinjava devet sudija, od kojih šest sudija biraju parlamenti entiteta (Predstavnički dom Federacije Bosne i Hercegovine bira četiri, a Narodna skupština Republike Srpske dva), a preostalu trojicu bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, nakon konsultacija sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Od ova cetiri maksimalno moze biti jedan iz "coviceve kvote".
M ane ruši nam to državu gori su ovi naši na pijaci što vagu ne baždare.
velikonja

#86935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by velikonja »

laserShow wrote: 14/03/2023 23:49

Ovo je pravi patriota, hvala ti @plavi_E ! Ovo su sustinski problemi i ovo su teme o kojima moramo diskutovati. Kako je moguce da osudjenik jos davne 2018 bude imenovan. Kako skandalozno!

Jos vise je skandalozno da prave patriote tek nakon pet godina o toke skupe hrabrosti i o tome govore.

Jesi li i ti jedan od patriota, koji je 5 godina od imenovanja skupio hrabrost da to govoris? TI kao patriota koji pratis sve, vjerovatno si i ranije na ovo upozravao?
mozda ne bi bilo lose da se malo i ti spustis iz tih visina medju obican puk- procitaj pa komentarisi, osudjenik je izabran 17.12.2022. a ne 2018
https://www.streljackisavezrepublikesrp ... ke-srpske/
tataćusak

#86936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tataćusak »

animus wrote: 14/03/2023 23:30
Ako i zbog čega ne bih to učinio, ne bih zbog gostovanja večeras. Nisam. Ja sam doživio neugodnost. Ja sam predsjednik Odbora za boračka i invalidska pitanja. Žurio sam na sjednicu, imao sam iPad i iPhone u rukama, ušao sam u lift. U jednom trenutku je taj momak ušao zajedno sa mnom, kojeg skoro ne znam. Znam da sam ga jednom komentarisao, jer je za mene neprihvatljivo da takva osoba može dogovarati četiri ministra u Vladi FBiH. Vidio sam da je bio sa mojim NIP-ovcima u tim pregovorima. S jedne strane se cijela država angažovala da poništi magistarski rad Sebije Izetbegović, ne želim da ulazim u to, a s druge strane ovakva osoba da sjedi i dogovara doslovno pola Vlade FBiH. To je za mene neprihvatljivo. To sam govorio na svojim organima“, kazao je Bajramović.
Joj NiPovca kakav spin baca. Lafo Sebija i magistarski prica a on nasilnik koji je išamarao nevinog čovjeka. Glavni izgovor da je žurio na sjednicu a ovaj mu ušao u lift. Konaković nosa pištolj za pasom a raja mu poznati kriminalci. Ovaj drugi osnivac PiPa šamara ljude. Baš lijepa alternativa SDA. Evropljani i intelektualci kao i njihov kolega iz HNSa Covic.
Šta kaže citava države se zadala da Sebiji ospori magisterij. Ovo priznanje puno govori. Sad sam potpuno ubijedjen da je sva ta prica oko magisterija podvala iz kuhinje Zagreba i Konakovica.
Tebra pa pogledaj ko je počeo priču oko toga.
Pa asima kurjaka peru hrvatski mediji za plagiranje ima 20 godina. Pa neku noć onaj na fejsu, možda je on čak i prvi progovorio o tome, bivši kosovac i šta više ne.
Pa poturili klasične lažove da pričaju i da im mi kao vjerujemo.
Napravili svoju komisiju gdje su fol ljudi po političkom nalogu glasali da se poništi diploma.
Ljudi koji su bili u toj komisiji nisu sigurni da su glasali ispravno, sarajevo je malo raspitaj se.
Sebija nikad nije trebala na račun muža ganjati karijeru i sad joj se to obija o glavu, i neka.
Pa mi većih neprijatelja od komšija i susjeda nemamo i jel vjeruješ da će joj oni sad izdati diplomu taman i da je ima. Pa tamo vlada hdz koji nam ovamo ruši državu. To je isti hdz da se bolje razumijemo
sajber87

#86937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

dr_Evil wrote: 15/03/2023 07:51 https://www.klix.ba/vijesti/bih/rs-namj ... /230314144

Pa realno najodgovornija za ovo stanje je potpuno pogresna kleptomansko koruptivno sebicna politika sda i priljepaka. Godinama su slabili tkz probosansku stranu bio im je vazno samo i iskljucivo usko stranacko licni interes a drzava zadnja rupa na svirali. Fingiranim medijskim sukobima sa snsd om i hdz om a stvarnim zajednickim utaljivanjem krcmljenjem i pljackom bosanskih resursa uz odbacivanje zapada kao saveznika i priklanjanja autoritarno diktatorskim rezimima(jer i oni tako vladaju) doveli su nas do stanja u kojem smo. Bosnjaci umjesto da su pametnom politikom bili motor bosne sto i moraju da budu oni su zbog skoro tridesetogodisnje vlasti sda sa svojim srpsko hrvatskim nacionalisticko sovinistickim sijamskim blizancima postali narod koji je obezglavljen raseljen i ubijen u pojam sto je i cilj onih koji nam ne zele dobro. Jedini izlaz je gdje god se bosnjaci pitaju i imaju mogucnost da donose odluke maksimalno smanje korupciju pljacku javnih resursa namjestanje tendera za bratiju itd plus mozda i najvazniji dio da se 100% okrenu zapadu gdje pripadamo civilizacijski. Sve drugo je kraj bosne od une do drine i save do mora, sto je ujedno i kraj bosnjaka. Do nas je uvijek bilo i uvijek ce biti, samo pamet , lazno kurcenje nas vodi u nestanak
mishic

#86938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

"Legitimno predstavljanje": Bošnjaci traže vlastitu izbornu jedinicu u Hrvatskoj
Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske Armin Hodžić rekao je da su Bošnjaci u Hrvatskoj druga najbrojnija nacionalna manjina i prva po sudjelovanju u odbrani ove zemlje tokom agresije no i dalje nemaju svog predstavnika u Saboru."

Od disolucije SFRJ do danas jedan od ključnih uzroka i izvora svih problema koje narodi i države nastale disolucijom nisu zauzeli jedinstven stav i kriterij po kome će se uređivati položaj "naroda i narodnosti" bivše nam države. Takvih prijedloga je i tada bilo ali to nije odgovaralo prije svega Srbiji potom ni Hrvatskoj i onda su nas ti različiti standardi uveli u nacionalizme, šovinizme i sukobe koji i danas izazivaju veliku napetost i proizvode brojne probleme. Htjeti za sebe nešto što niste spremni dati i drugom samo po sebi dovodi do nejednakosti a onda se iz toga roji na stotine problema kojima jedino rješenje jeste uklanjanje tih dvostrukih i nejednakih standarda.
dr_Evil

#86939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

tataćusak wrote: 15/03/2023 08:14

Pa asima kurjaka peru hrvatski mediji za plagiranje ima 20 godina. Pa neku noć onaj na fejsu, možda je on čak i prvi progovorio o tome, bivši kosovac i šta više ne.
Napravili svoju komisiju gdje su fol ljudi po političkom nalogu glasali da se poništi diploma.
Ljudi koji su bili u toj komisiji nisu sigurni da su glasali ispravno, sarajevo je malo raspitaj se.
Sebija nikad nije trebala na račun muža ganjati karijeru i sad joj se to obija o glavu, i neka.
Pa mi većih neprijatelja od komšija i susjeda nemamo i jel vjeruješ da će joj oni sad izdati diplomu taman i da je ima. Pa tamo vlada hdz koji nam ovamo ruši državu. To je isti hdz da se bolje razumijemo
Diplomu izdaje Medicinski fakultet u Sarajevu, ne Zagreb. Medicinski fakultet u Sarajevu je jos od kraja osamdesetih pod punom kontrolom SDA. Njihova duznost je bila da priznaju ispite iz Zagreba uz dokumentaciju potrebnu. Te dokumentacije nema, i vjerovatno je nikad nije ni bilo jer nije postojala.

Nema smisla prebacivati pricu na Zagreb.

Halka.. kratko i jasno.
tramvajtrojka

#86940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

tataćusak wrote: 15/03/2023 08:14
animus wrote: 14/03/2023 23:30
Joj NiPovca kakav spin baca. Lafo Sebija i magistarski prica a on nasilnik koji je išamarao nevinog čovjeka. Glavni izgovor da je žurio na sjednicu a ovaj mu ušao u lift. Konaković nosa pištolj za pasom a raja mu poznati kriminalci. Ovaj drugi osnivac PiPa šamara ljude. Baš lijepa alternativa SDA. Evropljani i intelektualci kao i njihov kolega iz HNSa Covic.
Šta kaže citava države se zadala da Sebiji ospori magisterij. Ovo priznanje puno govori. Sad sam potpuno ubijedjen da je sva ta prica oko magisterija podvala iz kuhinje Zagreba i Konakovica.
Sto bi Hanka rekla Nedime dragi sta nam ovo rade :oops: :oops: :lol: :lol: , ugrozavanje bosnjaka pa to ti je kad se dokazalo da sebija nema valjano obrazovanje :evil:
meridiyan

#86941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

Image
SDA, NES, DF i SBiH podijelile funkcije u Vladi USK

Kako nam je potvrđeno, premijer USK ostaje Mustafa Ružnić (NES), isto kao što i Muriz Halkić (NES) ostaje ministar zdravstva. NES je kandidovao svog Adisa Džanića za ministra poljoprivrede, dok bi novi ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša trebao biti Senad Dizdarić.
Što se tiče Stranke za BiH na poziciji ministrice privrede ostaje Samra Mehić.

Demokratska fronta je za ministra obrazovanja predložila svog Edvina Alijanovića, a za ministra unutrašnjih poslova predložili su Božidara Živka.

SDA je predložila tri svoja kandidata u novu Vladu USK. Radi se o Esadu Bašagiću koji je kandidat za Ministra za boračka pitanja, Sanel Mahić za ministra finansija, te Dragan Polimanac za ministra pravde.

Skupština Unsko-sanskog kantona treba danas da potvrdi novu Vladu USK
sajber87

#86942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

meridiyan wrote: 15/03/2023 10:18 Image

Kako nam je potvrđeno, premijer USK ostaje Mustafa Ružnić (NES), isto kao što i Muriz Halkić (NES) ostaje ministar zdravstva. NES je kandidovao svog Adisa Džanića za ministra poljoprivrede, dok bi novi ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša trebao biti Senad Dizdarić.

Demokratska fronta je za ministra obrazovanja predložila svog Edvina Alijanovića, a za ministra unutrašnjih poslova predložili su Božidara Živka.

SDA je predložila tri svoja kandidata u novu Vladu USK. Radi se o Esadu Bašagiću koji je kandidat za Ministra za boračka pitanja, Sanel Mahić za ministra finansija, te Dragan Polimanac za ministra pravde.

Sustina je izbaciti sda i df iz vlasti u federaciji, svi znaju da su sbih a narocito interesna krimi grupa zvana nes sda igrac ali prioritet je nogirati ih iz federacije. U krajini ce se valjati u blatu i samo je pitanje je kada ce se poklati za mjesec cetiri ili devet svejedno je. Zdravo jezgro u krajini postoji u pomaku nipu sdp u i ns. Sda je bez drzavne vlasti, nogiran iz sarajeva najbogatiji kanton, iz zedo kantona, iz gorazda, vjerovatno iz distrikta brcko, nemaju potpredsjednika rs a nemaju vecinu probosanskih poslanika u skupstini rs a, tuzlu jos ne pominju ocekujem klanje unutar sda ukoliko izgube federaciju i moguce da jedan dio podrzi nip sdp ns ostatak pda dio socijalddmokrata i mozda sbih.
Rezime, kljuc je noga za sda i df sa federacije bice kasnije problema sa nesom i sbih ali to je manje zlo od sda i df u vladi
Point.

#86943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Point. »

Je li to Plazijez došao na raport svom gospodaru na hacijendu?
Vaya

#86944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 15/03/2023 10:49

Sustina je izbaciti sda i df iz vlasti u federaciji, svi znaju da su sbih a narocito interesna krimi grupa zvana nes sda igrac ali prioritet je nogirati ih iz federacije. U krajini ce se valjati u blatu i samo je pitanje je kada ce se poklati za mjesec cetiri ili devet svejedno je. Zdravo jezgro u krajini postoji u pomaku nipu sdp u i ns. Sda je bez drzavne vlasti, nogiran iz sarajeva najbogatiji kanton, iz zedo kantona, iz gorazda, vjerovatno iz distrikta brcko, nemaju potpredsjednika rs a nemaju vecinu probosanskih poslanika u skupstini rs a, tuzlu jos ne pominju ocekujem klanje unutar sda ukoliko izgube federaciju i moguce da jedan dio podrzi nip sdp ns ostatak pda dio socijalddmokrata i mozda sbih.
Rezime, kljuc je noga za sda i df sa federacije bice kasnije problema sa nesom i sbih ali to je manje zlo od sda i df u vladi
Ja mislim da kada bi procitala ovo i Ivana Maric bi bila ljubomorna i zavidna..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#86945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

Ode sda gradonacelnik brckog
NediM17

#86946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

sajber87 wrote: 15/03/2023 10:49

Halil je to "zdravlje" NIPovsko. :lol:
Student_u_Ostavci

#86947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Sajbere, nemojte samo nasiljem izbacivati iz vlasti. Demokratijom može ali šamaranjem ne. :izet:
NediM17

#86948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by NediM17 »

Šamarom ih sajbere, i to triput odjednom. :mrgreen:
Mishelinke

#86949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mishelinke »

Popušio ga je NES sa ovim i to dobro.

Ostali su i bez SzBIH, rumenko ide na konačne pregovore sa Nikšićem u Mostar, izgubili su Federaciju, a zbog ovog braka sa SDA, iduće izbore će ga popušiti i u Krajini.

Tako im i treba. Ko sa vragom tikve sadi, o glavu mu se razbijaju.
Roccohljup

#86950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

Svih uhljebima na državnoj s*isi, čestitam novo povećanje primanja. Sirotinja nek crkne :D
Locked