Ostavljas toliko prostora za nedoumicuChmoljo wrote: ↑14/03/2023 14:53poniženo, jakako. nego ko niječe da se i ona mogla osjećati tako? ili misliš da bi se malo manje osjećala poniženom da nije bilo nikoga? iliii možda malo manje da nije objavila javno šta se dešavalo?detroit-mercy wrote: ↑14/03/2023 14:43
Pa nije isto popusit samarcic i bit prebijen. Zamisli sad malo iznerviras nekoga ko je fizicki jaci od tebe i za nagradu dobijes samarcic. Ono nije te prebio.
Stavi se u poziciju slabije osobe, mega car pred 10tak ljudi drmne malo trebu po gujici.
Haj sad da je tebi taj mega car zalijepio sljagicu onako, s vrha prstiju, kako bi se ti osjecao.
samo jeste osjećaj poniženja kod nje malo čudno baždaren, jer joj poniženje nije samopromocija na tuđem jadu. svakom svačije, ali svakako njen subjektivni osjećaj ne treba biti bitan, jer će neka biti pljesnuta ali joj neće smetati. to što ta neka druga neće praviti problem ne pravi taj čin prihvatljivim, zato su manje više svi na temi rekli kako je to što uradio neprihvatljivo.
ono što je bljutavo, jeste da se guraju ljudima riječi u usta koja nisu rekli i koji znaju da batina ima dva kraja. histerično cancelovanje samo će proizvesti hrpu incela koji će biti još gori.
kazna i moralna i društvena i sankcija od strane države samo da bude primjerena. dec ol.
kaže ona: sretna sam jer sam vidjela da nisam sama.
sunce ti jebem. prije trideset godina smo imali ponižavanje žene kao dio genocidnog folklora. kakve one statuse trebaju pisati? kakav status trebaju porodilje pisati kada ih tretiraju kao krave po bolnicama?
fakat ne želim umanjiti rambov postupak. ne želim umanjiti ni njen osjećaj poniženosti. ali ne mogu ni prihvatiti ovako dramatične upise. valjda imam pravo na toliko?
I cuj njen subjektivni osjecaj, hoces reci njegov je objektivan da je pljesne po guzici jer je usto to jutro nadrkan
I za ovo drugo, neka druga nece praviti prbolem oko toga, pa koliko njih popiju batine kod kuce i ne prave problem oko toga, koliko se silovanja desi o kojima zrtve sute jer se boje osude okline i komentara, sta je trazila to je dobila i sl.
Opet da pitam, kakva bi reakcija bila da je umjesto mega cara ovo uradio Zahiraga