Beograd ima veliku koncertnu dvoranu - "Arenu", u kojoj uvijek ima dovoljno mjesta

Mislim da je zagrebačka Arena i veća od beogradske

Treba li i Sarajevu jedna ovakva "Arena"

+1SmokingMan wrote: ↑12/03/2023 09:06 Ne treba, ionako ima previše zabave, ali nigdje ljudi kao ljudi.

Zetra se raspada i nije pogodna za koncerte i sportove? Sto?tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2023 09:47 skenderija i zetra raspadaju jedna i druga , i nisu pogodne za koncerte i dvoranske sportove
Pa neka se sanira Skenderija. Ali, evo - ima Zetra.tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2023 09:47 a zna se kukati kako Sarajevo nije privuklo nijednu svjetsku zvijezdu da nastupa il stvarno mislite da ce neko pjevati u skenderiji i da ceka da zagine u njoj
Ti objekti su pravljeni radi velikih medjunarodnih sportskih dogadjaja. Slicno ko i Zetra.tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2023 09:47 bas vidimo kako su se Zagreb, Beograd i svaki drugi grad zajebali sa arenom mi pametnjakovici smo prozreli to prije samog početka
Pa je li se pravi da se finansira iz budzeta, ili da bude profitabilno?izvrsni direktor wrote: ↑12/03/2023 10:00 Ma kad malo bolje razmislis, ni muzeji ne generiraju neku zaradu, trosak samo iz budzeta. A citao sam negdje da ni skole nisu profitabilne, minuse prave. Treba to sve pozatvarati
Kultura, sport i obrazovanje samo izvlace pare iz budzeta a bosnji to nista nije potrebno. Nije to nista profitabilno. Pozatvarat sve i ne trosit pare iz budzeta dzabaHaris.ba wrote: ↑12/03/2023 10:03Pa je li se pravi da se finansira iz budzeta, ili da bude profitabilno?izvrsni direktor wrote: ↑12/03/2023 10:00 Ma kad malo bolje razmislis, ni muzeji ne generiraju neku zaradu, trosak samo iz budzeta. A citao sam negdje da ni skole nisu profitabilne, minuse prave. Treba to sve pozatvarati
Za muzej i skole se zna zasto ih drzava finansira, a sto neku trecu Arenu pored dvije postojece dvorane sa kojima kanton ocito ne zna sta da radi?
Ono, treca sreca?
Haris.ba wrote: ↑12/03/2023 09:53Zetra se raspada i nije pogodna za koncerte i sportove? Sto?tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2023 09:47 skenderija i zetra raspadaju jedna i druga , i nisu pogodne za koncerte i dvoranske sportove
Koji sport u Sarajevu nije mogao odrzati utakmicu da mu nije bilo "pogodno?
Skenderija koja je zamisljena ko sportski i multifunkcionalni objekat nije pogodna za sportove? To sto se ne odrzava, ne znaci da se nova neka arena odjednom ce poceti odrzavati. Ili se misli daj novo - ne treba se pdrzavati.
Pa neka se sanira Skenderija. Ali, evo - ima Zetra.tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2023 09:47 a zna se kukati kako Sarajevo nije privuklo nijednu svjetsku zvijezdu da nastupa il stvarno mislite da ce neko pjevati u skenderiji i da ceka da zagine u njoj
I neko misli da je neka zvijezda zaobisla Sarajevo jer nema dvorane? Zaobilazi se jer je trziste malo i siromasno.
Ceste, zeljeznica, aerodrom, nista nije nagodno da dolaze ljudi.
Ti objekti su pravljeni radi velikih medjunarodnih sportskih dogadjaja. Slicno ko i Zetra.tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2023 09:47 bas vidimo kako su se Zagreb, Beograd i svaki drugi grad zajebali sa arenom mi pametnjakovici smo prozreli to prije samog početka
Sve ostalo je samo biznis. Bila i puna Zetra svjetskih zvijezda da Turisticka zajednica subvencionira iste. Sto to ne radi, a tvrdi da je isplativo za Novu godinu - misterija.

Zato sto pitas sto treca dvorana pored dvije postojece, sve treba pozatvarati?izvrsni direktor wrote: ↑12/03/2023 10:09 Kultura, sport i obrazovanje samo izvlace pare iz budzeta a bosnji to nista nije potrebno. Nije to nista profitabilno. Pozatvarat sve i ne trosit pare iz budzeta dzaba
Pa nek iskaslja kanton 30 miliona i sredi stvari.tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2023 10:11
za dvije dvorane je potrebno oko 30+ miliona maraka da se dovedu na pristojan nivo