Neko spomenu pilav i kao naziv za tjesteninu, jok, pilav je vazda bio riza, a jeriscev pilav je tjestenina
Vratimo se temi i piti, Beciri kod Markala, je li to Cazim, prije pijace na desnoj strani sidjes dva stepenika?

Pod pilav se podrazumjevala i čorba sa makaronima, to sam čuo kako zovu kao pilav.. Na prvi pogled izgledao je uzasno, a na drugi još uzasnije...smurf wrote: ↑23/02/2023 07:36 Radnja se desava '96. '97. veze nemam, sve te godine su mi nekako ravna linija, u raju ulaze brat i sestra sandzaklije, bili u Njemackoj, za nas pojam su puni para, imaju auto, placaju raji pica, nisam odusevljen, ne smeta mi toliko sto su sandzaklije ves sto zele da se sve vrti oko njih, a ovi moji kvarnjaci, kazu haj'mo napraviti dernek i kupe flasu kole, eto fali jos flasa stocka i gajba pive da bude top... Helem nejse, otvore oni radnju na carsiji i danima slusamo kako ce raditi mantije. Odem ja tamo, daj' rekoh da probam te pihtije kad ona "Kaakeee piihtiiijeee, nooo vec maantiiijeeee", ma rekoh pihtije-mantije isti klinac, nepoznanica mi je. Pogledam, halo ba, ovo se kod nas zovu buredzici, zeznuli ste se za lokaciju i naziv jela (mada je bilo top ukusno). Naravno, nisu dugo opstali.
Neko spomenu pilav i kao naziv za tjesteninu, jok, pilav je vazda bio riza, a jeriscev pilav je tjestenina![]()
Vratimo se temi i piti, Beciri kod Markala, je li to Cazim, prije pijace na desnoj strani sidjes dva stepenika?
Nek ti gospodza napravi ako zna, a sta je problem sa mantijama? Nije to jelo "od juce".dječak sa šibicama wrote: ↑23/02/2023 17:33 a burek je i sa sirom
gdje ima furdenjace uzeti? samo u Bosni? ako i to nije ukinuto u tradiciji mantija i trilece
Nabroj stara "sarajevska" jeladječak sa šibicama wrote: ↑22/02/2023 12:37 Pa bilo ih je naravno, Svrakino, Sanac, Kolonija Sokolovic i tako dalje, samo mantije nisu bile staro sarajevsko jelo kao danas, mozda u Koloniji jesu ali na Bascarsiji nisu![]()
je su li buhtle isto sto i pekmezli bureksumirprimus wrote: ↑23/02/2023 17:17 ovo meni ne spada u kategoriju bureka, ovo su neke buhtle s mesom?
ma, posla preko glave, promjenih djelatnost, korona me pogurala u tome (ko ono "nekom rat, nekom brat", meni korona dosla ko brat
Znam-znam i koje držo Pjafcoco1 wrote: ↑23/02/2023 19:58ma, posla preko glave, promjenih djelatnost, korona me pogurala u tome (ko ono "nekom rat, nekom brat", meni korona dosla ko brat).
odraslo se u carsiji, jest da sam haustorce, al mladost proveo u staklu, dedanu, seherzadi, adani, tunelu, indeksu, morica hanu... poslijeponocne maslenice u mondu nikad zaboravit necu ili puru kod rese, znalo se zaglavit i u lordu (ne znam koliko raje ovdje zna gdje je on bio), pa pjaf, ona kafana u vatrogasnom kod bistricke stanice... dobra stara vremena. a, gotivila me starija raja, cesto s njima sjedio po birtijama i vilice mi se kocile od smijeha slusajuci njhove dogodovstine iz mladosti
Snake Eyes wrote: ↑11/03/2023 16:43 Mijesani moze samo u kombinaciji 98% meso i 2% luk.
Krompirusa sa tragovima mesa ne dolazi u obzir.
Hoce hanume tako podvaliti, jel' si okrenuo ledja uvali ti krompir u burek, treba paziti, nije lako.muha_sa wrote: ↑11/03/2023 16:45Snake Eyes wrote: ↑11/03/2023 16:43 Mijesani moze samo u kombinaciji 98% meso i 2% luk.
Krompirusa sa tragovima mesa ne dolazi u obzir.![]()
Meni hanuma veli--moram stavit jedan krompir da se razabere--razaberi ti sebi i 5 krompira meni ni pola nemoj![]()
Pitaj ti nju - stavljaš li kroNpira i u kadaif da se razabere, ženska glavo?!muha_sa wrote: ↑11/03/2023 16:45Snake Eyes wrote: ↑11/03/2023 16:43 Mijesani moze samo u kombinaciji 98% meso i 2% luk.
Krompirusa sa tragovima mesa ne dolazi u obzir.![]()
Meni hanuma veli--moram stavit jedan krompir da se razabere--razaberi ti sebi i 5 krompira meni ni pola nemoj![]()