Mi smo fakticki bili nenaoruzani sve do kraja rata.
Niej bilo puske za svakog vojnika, vec samo za one koji su na liniji. Teze oruzje samo ono koje je zarobljeno.
I borba protiv dva naoruzana protivnika...
Dobro smo mi ikako...
ne predaje se putler tek tako, ko zna koliko je on ovakvih trampovih retarda potkupiojanje_ wrote: ↑09/03/2023 09:55 Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy pozvao je predsjednika Predstavničkog doma Kevina McCarthyja u Kijev zbog sve kritičnijih izjava iz redova američkih republikanaca u podršci Kijevu.
„Gospodin Mekarti bi trebalo da dođe i da se lično uveri šta se ovde dešava, šta rat znači za nas“, rekao je Zelenski za CNN, prema juče objavljenim izvodima intervjua. Posjeta Ukrajini bi "pomogla McCarthyju da pronađe svoju poziciju".
McCarthy odbija poziv
McCarthy je odmah odbacio poziv Zelenskog: ne moram posjetiti Ukrajinu da bi razumio tamošnju situaciju, rekao je za CNN.
McCarthy je u januaru izabran za predsjednika Predstavničkog doma, čime je postao najutjecajniji republikanac u američkom Kongresu. Kao takav, mogao bi značajno ometati masovni program pomoći američkog predsjednika Joea Bidena Ukrajini. Prije izbora u Predstavnički dom, McCarthy je najavio da više neće biti "blanko čekova" za Ukrajinu.
ORF
Da medjutim imaj u obriz da su rusi krenuli sa avionima i raketama da su uveli podmornice, brodove itd.Ne umanjujem ni slucajno znacaj nase borbe, medjutim na koliku su silu Ukrajinci udarili, govore same cifre unistenog ljustva i tehnike.Kod nas su zauzimali se gradovi u pocetku, skoro citava istocna bosna je pala u mjesce dana, jedino gorazde, srebrenica i konjevic polje su pruzali otpor.Srajevo bombardovali relej brdo hum i igman kasetnim.Beslagic molio JNa oficira da ne upotrebljava avione.drug_profi wrote: ↑09/03/2023 16:05Mi smo fakticki bili nenaoruzani sve do kraja rata.
Niej bilo puske za svakog vojnika, vec samo za one koji su na liniji. Teze oruzje samo ono koje je zarobljeno.
Dobro smo mi ikako...
To mu je sada vjerovatno glavna strategija, da održava sukob aktivnim do narednih izbora nadajući se da će Trump pobijediti ( naravno uz asistenciju rusije ) i da će onda natjerati Ukrajinu da se odreknu okupiranih teritorija. Zato će ova godina biti ključna za oslobađanje Ukrajine.
Oni to stvarno zovu lopatom a nije lopata. Nesto ne valja tu ...

Ukrajinci su imali profesonalnu vojsku, avijaciju, teritorijalnu odbranu i već predhodnu pomoć , ako ništa u vidu kvalitetnih protivoklopnih sredstava.pici wrote: ↑09/03/2023 16:28Da medjutim imaj u obriz da su rusi krenuli sa avionima i raketama da su uveli podmornice, brodove itd.Ne umanjujem ni slucajno znacaj nase borbe, medjutim na koliku su silu Ukrajinci udarili, govore same cifre unistenog ljustva i tehnike.Kod nas su zauzimali se gradovi u pocetku, skoro citava istocna bosna je pala u mjesce dana, jedino gorazde, srebrenica i konjevic polje su pruzali otpor.Srajevo bombardovali relej brdo hum i igman kasetnim.Beslagic molio JNa oficira da ne upotrebljava avione.drug_profi wrote: ↑09/03/2023 16:05
Dobro smo mi ikako...
U Ukrajini svaki grad koji se branio sravnjen sa zemljom.Mariuopolj su sravnili i izvrsili genocid.
Mi smo čudo ali i Ukrajinci su čudo nad čudima, mnogi bi se predali na njihovim mjestima.
Zato SlavaUkrajini i njihovim hrabrim braniteljima.Koji i nas brane od ruskog i maloruskog sveta.
zigzag wrote: ↑09/03/2023 18:13 Ukrajinci su imali profesonalnu vojsku, avijaciju, teritorijalnu odbranu i već predhodnu pomoć , ako ništa u vidu kvalitetnih protivoklopnih sredstava.
Plus zaleđinu od koje joj može doći dodatno oružje. Plus NATO informatiku.
Svaki vojnik u ARBIH je čudo nad čudima. A u toj klasifikaciji ukrajinci su samo dobri branitelji. Njima svaka čast ali ja našu vojsku smatram nečim što se dugo neće ponoviti.
Nemijenja se americka vanjska politika i strategija tek tako od izbora do izbora.Peacean wrote: ↑09/03/2023 17:03To mu je sada vjerovatno glavna strategija, da održava sukob aktivnim do narednih izbora nadajući se da će Trump pobijediti ( naravno uz asistenciju rusije ) i da će onda natjerati Ukrajinu da se odreknu okupiranih teritorija. Zato će ova godina biti ključna za oslobađanje Ukrajine.
mishic wrote: ↑09/03/2023 19:06 Neko je ovdje već spomenuo selima Bešlagića i njegov kratak i jasan odgovor Pračeru: "Neka je rat!" jer sve do tog trenutka BiH vlasti i stanovništvo je svakodnevno i na bezbroj mjesta ucjenjivano tom rečenicom: "Onda je ovo rat!" Eh kada smo im konačno odgovorili sa neka je rat te ucjene i prijetnje počele su gubiti svoj smisao. A upravo one su nas onemogućile da radimo bilo šta na pripremi za rat kojim nam se prijetilo.
Tako je i sa Putinom. Dok god njegove prijetnje i to što uvijek ide korak dalje i ispred zapada sa korištenjem onoga što nebi smio dotle će biti u prednosti. Kada se na njegovu prijetnju bilo čime odgovori poput Bešlagića i on će shvatiti da i nuklearno i svako drugo naoružanje nije samo njegova prednost nego da te bojeve glave mogu eksplodirati i iznad Rusije kao i bilo gdje drugdje. Dakle: "Neka je rat!" Putine najbolji je odgovor. I onda kada se tako odgovori treba mu jasno staviti do znanja da postoje jači, dalekometniji i precizniji projektili od njegovi a ne uvijek čekati da on ide ispred.
mala digresija:mishic wrote: ↑09/03/2023 19:06 Neko je ovdje već spomenuo selima Bešlagića i njegov kratak i jasan odgovor Pračeru: "Neka je rat!" jer sve do tog trenutka BiH vlasti i stanovništvo je svakodnevno i na bezbroj mjesta ucjenjivano tom rečenicom: "Onda je ovo rat!" Eh kada smo im konačno odgovorili sa neka je rat te ucjene i prijetnje počele su gubiti svoj smisao. A upravo one su nas onemogućile da radimo bilo šta na pripremi za rat kojim nam se prijetilo.
Tako je i sa Putinom. Dok god njegove prijetnje i to što uvijek ide korak dalje i ispred zapada sa korištenjem onoga što nebi smio dotle će biti u prednosti. Kada se na njegovu prijetnju bilo čime odgovori poput Bešlagića i on će shvatiti da i nuklearno i svako drugo naoružanje nije samo njegova prednost nego da te bojeve glave mogu eksplodirati i iznad Rusije kao i bilo gdje drugdje. Dakle: "Neka je rat!" Putine najbolji je odgovor. I onda kada se tako odgovori treba mu jasno staviti do znanja da postoje jači, dalekometniji i precizniji projektili od njegovi a ne uvijek čekati da on ide ispred.
Hame_ wrote: ↑09/03/2023 17:20 Sinoć sam sanjao san - šetao sam sa svojom unukom Kijevom, pokazivao sam joj kip Volodimira Zelenskog i govorio joj kako je ujedinio Europu i svijet da se suprotstave tiraniji Ruzije. Podigla je pogled prema meni i upitala "Što je ruzzia?" - a ja sam samo spustio pogled na nju i nasmiješio se.