The Last of Us

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Zoooka

#451 Re: The Last of Us

Post by Zoooka »

Inače Troy Baker glumio u zadnjoj epizodi Jamesa, desnu ruku od Davida, a inače se radi o liku koji daje glas Joelu u igri.
Riddle

#452 Re: The Last of Us

Post by Riddle »

Zoooka wrote: 07/03/2023 09:27 Inače Troy Baker glumio u zadnjoj epizodi Jamesa, desnu ruku od Davida, a inače se radi o liku koji daje glas Joelu u igri.
Pročitao sam da će i Ashley Johnson biti u narednoj epizodi.
Blek Stena

#453 Re: The Last of Us

Post by Blek Stena »

Uz veliki napor i muku sam odgledao do pola sedme epizode, i tu mi je puko film/serija :D .

Serija je smor i obicno smece :zzzz:

Zali boze potrosenog vremena
tap3ah75

#454 Re: The Last of Us

Post by tap3ah75 »

Ne valja ništa ova zadnja epizoda.
Džabe sve kad nema nijedna scena pederluka ... mogli su vala ubaciti barem 10 minuta scenu sexa neke dvojice u onoj zajednici.
dječak sa šibicama

#455 Re: The Last of Us

Post by dječak sa šibicama »

Sve po planu, nakon gejova i lezbo djece, sad imamo i zle vjernike kanibale a lider je silovatelj i pedofil pride.

Vokizam u punom zamahu, bljutavo da ne moze vise.

Sto se tice radnje, solidna epizoda, malo khm "malo" nemoguce da ovaj sa samrti ustane, pobije trojicu, i dodje spasiti malu. A ona isfasira zlog pedofila svecenika, cijela prica sa tim priestom je besmislena, mogao je odmah opaliti ne kontam cemu karefeke oko saveznistva i "hajde bona pridruzi mi se". Lose odradjen lik.
Jack Be Nimble

#456 Re: The Last of Us

Post by Jack Be Nimble »

tap3ah75 wrote: 09/03/2023 00:39 Ne valja ništa ova zadnja epizoda.
Džabe sve kad nema nijedna scena pederluka ... mogli su vala ubaciti barem 10 minuta scenu sexa neke dvojice u onoj zajednici.
Iz tvojih usta u Allahove usi!! Bice mozda nesto u zadnjoj :bih:
karanana

#457 Re: The Last of Us

Post by karanana »

Lose je ovo, i pored malo dinamicnije epizode opet je to tanko i slozio bi se s djecakovim komentarom par postova iznad.
Igra je igra, ja sam je malo igro, nisam daleko stigo i ostavio. Ali adaptacija igre je lose uradjena. Sve receno....joel iz mrtvacke postelje ustane i postaje masina za ubijanje. U igri moze, kliknes na crveni krst i health ode na zeleno i eto ga. Ali u seriji ne ide to bas tako.
Zoooka

#458 Re: The Last of Us

Post by Zoooka »

Čekaj, nerealno vam da je ustane sa samrtničke postelje i ubije 3 lika, iako ih u igri ubije puno više, i to vam smeta, a hoćete isto tako da radnja bude dinamičnija i da bude bolja ekranizacija igre ( a u igri valjda pobije 50-60 likova). Ajde odlučite se.

Serija je odlična, što govore i ocjene i recenzije.
kuglanje_ze

#459 Re: The Last of Us

Post by kuglanje_ze »

Zoooka wrote: 09/03/2023 07:38 Čekaj, nerealno vam da je ustane sa samrtničke postelje i ubije 3 lika, iako ih u igri ubije puno više, i to vam smeta, a hoćete isto tako da radnja bude dinamičnija i da bude bolja ekranizacija igre ( a u igri valjda pobije 50-60 likova). Ajde odlučite se.

Nerealno je sve... Kakvi zombiji? Dže to ima? 😁😁😁
Zoooka

#460 Re: The Last of Us

Post by Zoooka »

kuglanje_ze wrote: 09/03/2023 07:47
Zoooka wrote: 09/03/2023 07:38 Čekaj, nerealno vam da je ustane sa samrtničke postelje i ubije 3 lika, iako ih u igri ubije puno više, i to vam smeta, a hoćete isto tako da radnja bude dinamičnija i da bude bolja ekranizacija igre ( a u igri valjda pobije 50-60 likova). Ajde odlučite se.

Nerealno je sve... Kakvi zombiji? Dže to ima? 😁😁😁
Baš. Gdje još ima pedera i lezba, ne znam kako ih nije stid praviti ovakve nerealne stvari
Sid the sloth

#461 Re: The Last of Us

Post by Sid the sloth »

Par stranica ranije upravo je bila prica kako ne moze serija biti kao igra jer mora biti realan prikaz, i ona se desi "terminator". Sto su nas onda djaba peglali sa sporom radnjom, realnim scenama i ostalim ako poslije toga ide terminator? Daj terminatora od pocetka ili daj realno do kraja.
Ljudi koji su igrali igru vezu stvari uz igru i imaju puno bolji kontekst i rupe iz serije popunjavaju scenama iz igre, zato fanovima igre serija i jeste dobra i ima smisla. Iskreno, nakon prve 2-3 epizode sam ocekivao vise. Ovo do sad je mrtvi prosjek.
madesa

#462 Re: The Last of Us

Post by madesa »

serija je uzasna
vaučer

#463 Re: The Last of Us

Post by vaučer »

Hm, nije mi jasno oko čega se ovdje histerizira. Jesu li vam neispunjena očekivanja nakon igranja igre ili ste krivo registrirali ton serije pa vam smeta svaki ku'ac. Zadnja epizoda je bila super, jedino što nisu ispravno razriješili je 'gdje nestadoše seljani' dok im gori kuća. Odgovor je da ih je pobio Joel, bar u igri, a u seriji su samo isparili. Nisam baš registrirao da je Joel postao terminator. Kao prvo nitko ne zna u kojem stanju je bio, rana je zašivena, primio je pencilin i bio van pogona danima. Dakle uspio se donekle oporaviti. A onu trojicu je više sredio na iskustvo nego snagom, što ima smisla jer su ono neki basic neprijatelji koji možda imaju iskustvo u lovu i to je sve.
Sid the sloth

#464 Re: The Last of Us

Post by Sid the sloth »

vaučer wrote: 09/03/2023 11:26 Hm, nije mi jasno oko čega se ovdje histerizira. Jesu li vam neispunjena očekivanja nakon igranja igre ili ste krivo registrirali ton serije pa vam smeta svaki ku'ac. Zadnja epizoda je bila super, jedino što nisu ispravno razriješili je 'gdje nestadoše seljani' dok im gori kuća. Odgovor je da ih je pobio Joel, bar u igri, a u seriji su samo isparili. Nisam baš registrirao da je Joel postao terminator. Kao prvo nitko ne zna u kojem stanju je bio, rana je zašivena, primio je pencilin i bio van pogona danima. Dakle uspio se donekle oporaviti. A onu trojicu je više sredio na iskustvo nego snagom, što ima smisla jer su ono neki basic neprijatelji koji možda imaju iskustvo u lovu i to je sve.
Ja nisam igrao igru ali znam otprilike radnju igre. S obzirom da je u pitanju jedna od najboljih igara svih vremena ocekivao sam da i seriju bude top. A ono po svemu do sad mrtvi prosjek. Ja je gledam samo zbog Pedra i gledat cu do kraja ali je necu nikome preporuciti.

U seriji izgleda da je ova kuca odvojena od ostatka sela, tu drze ove koje zarobe i tu im je klaonica, zato nije bilo unutra nikoga vise osim ove dvojice i male. Bar sam ja tako skontao po sceni kad mala izadje van i sretne Joela.

Vezano za terminatora, scena od samo par sati prije toga je da on lezi i ne moze se pomaknuti kako treba, kad mu Ellie ostavlja noz jedva oci otvara. Nekoliko sati poslije prav-zdrav, nadjaca onog jednog lika a realno ne bi trebao da ima snage da stoji kako treba.
Osim toga, malo mi je glupo da su joj stvarno dali penicilin, mogli su joj podvaliti bilo sta ko da ona zna kako provjeriti. Kontao sam da je ovaj lik neki dobri i posteni lider pa reko zbog toga ispostovao dogovor ali se kasnije vidjelo da je bas djubre i onda mi nekako nema smisla da su joj fakat dali pravi lijek pogotovo sto im je bio cilj da Joel umre :D Pretpostavljam da je tako u igri pa mi je zbog toga hajd i ok.
Zoooka

#465 Re: The Last of Us

Post by Zoooka »

To sto je tebi prosjek i sto ti nisu ispunjena očekivanja zbog ne znam ni ja kakvih razloga, ili što je ostalima serija odron zbog gay scena je mali uzorak. Pogledajte koliko je ljudi ocijenilo seriju na IMDBu, mislim skoro 300 K i ima ocjenu preko 9. Možda bi realnija ocjena bila 8,5 ali kako god serija je top. Relevantniji mi je tako veći uzorak ljudi uglavnom sa zapada koji nisu opterećeni glupostima, nego sto par forumaša kaze da je serija odron, jer kao sto opet kazem stvarno ne znam sta su ocekivali. Volio bih da mi napišete kakva serija treba da bude da bi vam bila dobra
dječak sa šibicama

#466 Re: The Last of Us

Post by dječak sa šibicama »

A mogao je i u seriji popiti medic, ustati sa baloncicima oko glave, skociti tri metra u zrak i u padu isfasirati 50 ljudi raznim oruzjima, ne znam kako je u igrici nisam igrao ali otprilike su igrice takve.

Samo onda ne prodajes seriju kao triler horor drama sta god, nego stavis SF CGI preseravanje i neka fanovi igrice uzivaju.
billy organ

#467 Re: The Last of Us

Post by billy organ »

Koliko igre u procentima je prikazano u seriji?
Zoooka

#468 Re: The Last of Us

Post by Zoooka »

billy organ wrote: 09/03/2023 13:13 Koliko igre u procentima je prikazano u seriji?
Kako to uopšte izračunati ?
Po meni jako puno, tok radnje se prati itekako, čak su ubacili i DLC igre Left Behind. Neke stvari moraš promijeniti i prilagoditi seriji, a i kako ne bi bilo skroz isto. Po meni je zamjerka što ima malo ovih infected, volio bih da više imaju dodira sa clickerima, bloaterima i ostalim, ali razumijem i zašto nema.
billy organ

#469 Re: The Last of Us

Post by billy organ »

Zoooka wrote: 09/03/2023 13:18
billy organ wrote: 09/03/2023 13:13 Koliko igre u procentima je prikazano u seriji?
Po meni jako puno, tok radnje se prati itekako, čak su ubacili i DLC igre Left Behind. Neke stvari moraš promijeniti i prilagoditi seriji, a i kako ne bi bilo skroz isto. Po meni je zamjerka što ima malo ovih infected, volio bih da više imaju dodira sa clickerima, bloaterima i ostalim, ali razumijem i zašto nema.
Hoce li prva sezona pokriti komplet igru?
Dope_Man

#470 Re: The Last of Us

Post by Dope_Man »

Ma vala da je top - definitivno nije.

Serija se moze pogledati, al ima itekako problema sa tempiranjem stvari, fali joj dinamike (ne smatram da mora imati scene masovnih pucnjava, nije to jedino sto radnju cini dinamicnom).
Onako, uzevsi samo seriju u obzir i da zaboravim da postoji igra, jedna solidna 6.5/10.

PS Moja skala x/10 pocinje od 1, ne od 5 kao kod mnogih pa je danas 7.5 ocjena za nesto "prosjecno" a 5 za "najgora stvar ikad snimljena".
Zoooka

#471 Re: The Last of Us

Post by Zoooka »

billy organ wrote: 09/03/2023 13:24
Zoooka wrote: 09/03/2023 13:18

Hoce li prva sezona pokriti komplet igru?
Hoće, ostao je još jedan dio igre koji će pokriti naredna epizoda.
billy organ

#472 Re: The Last of Us

Post by billy organ »

Dope_Man wrote: 09/03/2023 13:26 Ma vala da je top - definitivno nije.

Serija se moze pogledati, al ima itekako problema sa tempiranjem stvari, fali joj dinamike (ne smatram da mora imati scene masovnih pucnjava, nije to jedino sto radnju cini dinamicnom).
Onako, uzevsi samo seriju u obzir i da zaboravim da postoji igra, jedna solidna 6.5/10.

PS Moja skala x/10 pocinje od 1, ne od 5 kao kod mnogih pa je danas 7.5 ocjena za nesto "prosjecno" a 5 za "najgora stvar ikad snimljena".

Top je bila samo prva epizoda. Zbog Pascala i Belle ide 8 od mene zbog njihove glume. Da nema njih serija bi bila mrsava sestica.
billy organ

#473 Re: The Last of Us

Post by billy organ »

CBR reports that the finale, “Look for the Light,” will clock in at a svelte 43 minutes, making it the shortest episode of the series.

Finale 43 minute samo.
Zoooka

#474 Re: The Last of Us

Post by Zoooka »

Ni u igri taj dio ne traje duže, razumljivo.
jednonogi_Jack

#475 Re: The Last of Us

Post by jednonogi_Jack »

tap3ah75 wrote: 04/03/2023 21:04
Isner wrote: 03/03/2023 00:13 Za sve nas koji smo odigrali igru, serija je uglavnom dobra. Ne toliko kvalitetom koliko je serija prepuna citata i dijaloga koji su bukvalno precrtani iz igre.
Za sve one koji nisu igrali igru a prate seriju, uglavnom su loše ocjene i stavovi su u smislu "ne znam šta ti je toliko dobro, serija je čisti prosjek"
Ma nisi u pravu.
Serija je dosadna ... spora.
Odigrao x puta prvi dio
Igrao xx sati online multiplayer
Odigrao jednom taj dodatak po kojem je zadnja epizoda urađena.
Odigrao jednom drugi dio igre. (odigraću još koji put dok malo zaboravim)

I serija nije toliko dobra. Spora je i više je drama nego bilo šta drugo.
Ali pregledaću ja cijelu sezonu, pregledaću i drugu sezonu .... gledaću sve dok ga Joel ne primi u guzu.
Ako do toga dođe odustajem
.
:lol:
A ako ga Joel šukne nekom tipu? :D
Post Reply