FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
- mirota
- Mishelinke
#4602 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ma isti modus operandi kao i za slučaj diploma. Kako je sve ovo krenulo, na kraju će se ispostaviti da u ratu i nije bio. Od toliko ljudi na forumu i izvan njega, da niko nije ni vidio ublehu u uniformi, pogotovo da je pravio neke podvige za zlatnog ljiljana, je matematički nemoguće. Takav heroj,DaysleepeR wrote: ↑06/03/2023 08:55Zauzeo nekakav HVO rov nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma, pa onda došla komanda da mu objasni da nismo više u ratu sa njima.sumirprimus wrote: ↑04/03/2023 20:20 Jos niko nije reko ,odgovorio na pitanje za sta je tacno politicarski ublehar dobio tacno ljiljana? To neka vojna tajna?
a niko za njega nije znao do momenta dok nije postao načelnik opštine.
Nemoguće.
Miriše mi to sve na još jednu prevaru i aferu.
-
Dimu1927
#4603 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ma kojem ratu uopce ? dokle vise s tim dezinformacijama pa branili se ljudi od do zuba naoruzanih muslimana
ko nas bre zavadi
ko nas bre zavadi
-
elk
#4604 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
A sto ne bih ismijavao ljiljan nedzada brankovica? Zapravo mu se iserem na njega i onog ko mu ga je dao. I za to u ratu i sve nakon rata.
Za komsica ne znam. Fino pitam ima li neki njegov saborac, pa nemoguce od tolike brigade da niko ne zna?
Za komsica ne znam. Fino pitam ima li neki njegov saborac, pa nemoguce od tolike brigade da niko ne zna?
- DaysleepeR
#4605 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ljiljan ismijavaju oni koji su ga dijelili gdje nije trebalo.
Sve ostalo je reakcija shodno izvornom ismijavanju.
Sve ostalo je reakcija shodno izvornom ismijavanju.
-
Dimu1927
#4606 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ma ja bezveze lik i on ostali sto su sklepali neki tunelcic u sred rata... gdje si bio 93 da mu se naseres... sve eroji neki na forumu...ali 30 godina poslije....
za komsica imas film o 101 brigadi u kojem pricaju njegovi saborci, dzaba se pravis lud cuj niko ne zna... za neke dodatne sumnje uvijek mozes kontaktirat te iste ljude iz 101 pa kopat dalje
P.s. za lopovluke brankovica poslije rata je jasno...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4607 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
onaj tunelčić na kojem su se pojedinčići obogatili? onaj tunelčić koji je držao prevljakčić?Dimu1927 wrote: ↑08/03/2023 12:21ma ja bezveze lik i on ostali sto su sklepali neki tunelcic u sred rata... gdje si bio 93 da mu se naseres... sve eroji neki na forumu...ali 30 godina poslije....
za komsica imas film o 101 brigadi u kojem pricaju njegovi saborci, dzaba se pravis lud cuj niko ne zna... za neke dodatne sumnje uvijek mozes kontaktirat te iste ljude iz 101 pa kopat dalje
P.s. za lopovluke brankovica poslije rata je jasno...
malo je valjda ljiljan bilo, pa je poslije dobio šta je htio, od stančića po zakonu, do tenderčića kojeg mu firmica poželi.
-
Dimu1927
#4608 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
tunel je kopan sa ciljem da se na njemu zaradi ?
ma ja upravu ste, pa smo bacali koju granaticu sami po sebi, po skolicama i redovima za vodu, pa smo ubili kojeg generalcica jer nije bio poslusan
ko nas bre zavadi
ma ja upravu ste, pa smo bacali koju granaticu sami po sebi, po skolicama i redovima za vodu, pa smo ubili kojeg generalcica jer nije bio poslusan
ko nas bre zavadi
-
RtrnOfSalisbury
#4609 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ju, men se ucinjelo a i statisticki podaci pokazuju da je na 49% bejundha sasvim regularno slavit draza mijajlovica i rasa karadjica a i mladic ratka ...
a i nasljednici (kod serenada) sasvim uredno vaze o borbi za slobodu i tesko stecenoj pobedi i zrtvama koje su podneli, sarajvo recemo
lamentirati o nacionalnom sastavu foruma je ... ono ... hrkljus
ne pada snijeg zbog dina merlina neg zbog klimatskije promjena
a i naturalno mora nekad past
a i nasljednici (kod serenada) sasvim uredno vaze o borbi za slobodu i tesko stecenoj pobedi i zrtvama koje su podneli, sarajvo recemo
-
elk
#4610 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Glupa ti je prica dimu Trazis medju nama cetnika, a kurac ces ga naci. Ko i svi sdfovci. Kad napises nesto da im se ne svidja, odmah ekavica i sami sebe gadjali (posebno bijedno izdrkavanje)
Po zakonu nedzad napravio tunel?! I za to dobio ljiljana?! u taj almanah poslijeratnih "istoricara" vjeruju samo oni koji su sa iste police uzeli i onaj o nekakvoj nasoj pobjedi na igmanu 93 ili da smo mogli uzeti banja luku 95. Ili deblokirati sarajevo.
Odmah desno do te police je i ovaj film o 101. Ima i dobrih dijelova, fala bogu. Dobra je to brigada bila, znam ih dosta. Najebali na nisicima. Niko za komsica ne zna. Dobro, mozda nisu bili isti bataljon, bilo je tu par hiljada ljudi. Ali tinjak i ekipa oko zornica da bude svjedok? Pamflet za lakovjerne budale.
93 sam isao u "srednju skolu". Kao i sva sirotinja u gradu, skupljao drva, isao po vodu, gledao da ostanem ziv i za poneki preostali porodicni prsten ili nakit kupim malo ulja i brasna. Da prezivimo. Odakle li je proslo to ulje i zasto je kostalo 50 maraka, ha? Ko je uzeo pare?
94 sam vec bio vojnik, sa 18 godina i 52 kile zive vage. Boze moj, ziv sam. Prosao tunel barem 10 puta. I njie jednom bilo na povratku da smo smrdljivi i prljavi cekali da prodje "roba". Tunel jeste spasio donekle grad. Ali je opljackao ono preostalo sto nije opljackano na pocetku rata. I to se sve znalo. Ko je uzeo pare? I gdje su?
Pitanje je retoricko. Boli me kurac sta mislis.
Po zakonu nedzad napravio tunel?! I za to dobio ljiljana?! u taj almanah poslijeratnih "istoricara" vjeruju samo oni koji su sa iste police uzeli i onaj o nekakvoj nasoj pobjedi na igmanu 93 ili da smo mogli uzeti banja luku 95. Ili deblokirati sarajevo.
Odmah desno do te police je i ovaj film o 101. Ima i dobrih dijelova, fala bogu. Dobra je to brigada bila, znam ih dosta. Najebali na nisicima. Niko za komsica ne zna. Dobro, mozda nisu bili isti bataljon, bilo je tu par hiljada ljudi. Ali tinjak i ekipa oko zornica da bude svjedok? Pamflet za lakovjerne budale.
93 sam isao u "srednju skolu". Kao i sva sirotinja u gradu, skupljao drva, isao po vodu, gledao da ostanem ziv i za poneki preostali porodicni prsten ili nakit kupim malo ulja i brasna. Da prezivimo. Odakle li je proslo to ulje i zasto je kostalo 50 maraka, ha? Ko je uzeo pare?
94 sam vec bio vojnik, sa 18 godina i 52 kile zive vage. Boze moj, ziv sam. Prosao tunel barem 10 puta. I njie jednom bilo na povratku da smo smrdljivi i prljavi cekali da prodje "roba". Tunel jeste spasio donekle grad. Ali je opljackao ono preostalo sto nije opljackano na pocetku rata. I to se sve znalo. Ko je uzeo pare? I gdje su?
Pitanje je retoricko. Boli me kurac sta mislis.
- Hajvan
#4611 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
klasican primjer srbhorvatskog sindroma
hocu reci, stokholmskog
hocu reci, stokholmskog
-
nekome
#4612 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Pricao mi stari kaze mi opasani bombama prenosimo ih kroz tunel za borbu kad kaze stani cekaj treba da prodje meso za predsjednistvo...
-
Dimu1927
#4613 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
cuj ne zna niko komsica.
i ove ostale iz jedinice eto sve je neka zavjera nesto, isplaniralo se u ratu da ce otic u politiku i da ce bit clan predsjednistva pa mu tusnuli jednog zlatnog da ga "prodaju" bosnjacima da bi dobivao glasove...
jbg nije bilo mobitela i instagrama pa se lik nije oznacavao po rovovima, eto mozda budemo mi i nasa djeca imali priliku pa onda nece bit lopovluka ko u svakom ratu, bice sve cisto ko majcina guuuuza.
mozda bi vam se tako ugodilo da je pisao twitter postove koliko je metaka ispalio
jbg nije bilo mobitela i instagrama pa se lik nije oznacavao po rovovima, eto mozda budemo mi i nasa djeca imali priliku pa onda nece bit lopovluka ko u svakom ratu, bice sve cisto ko majcina guuuuza.
- Better Man
#4614 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ima još jedna situacija kad je trebalo ranjene prebaciti kroz tunel na liječenje u Sarajevo, zaustavili ih, jer je u tom trenutku došla Šajina roba i ona ima prioritet nad ranjenim borcima. E to je ta mafija iz SDA.
-
sencobih
#4615 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
koliko znam ranjeni borci su se na liječenje vodili van sarajevaBetter Man wrote: ↑09/03/2023 11:19Ima još jedna situacija kad je trebalo ranjene prebaciti kroz tunel na liječenje u Sarajevo, zaustavili ih, jer je u tom trenutku došla Šajina roba i ona ima prioritet nad ranjenim borcima. E to je ta mafija iz SDA.
-
PM72
#4616 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Sve su to priče...koje nisu tačne.Roba je prolazila kroz tunel u određenim terminima ali kad vojska ide sa ili na teren-prevoz robe stane.sencobih wrote: ↑09/03/2023 14:27koliko znam ranjeni borci su se na liječenje vodili van sarajevaBetter Man wrote: ↑09/03/2023 11:19
Ima još jedna situacija kad je trebalo ranjene prebaciti kroz tunel na liječenje u Sarajevo, zaustavili ih, jer je u tom trenutku došla Šajina roba i ona ima prioritet nad ranjenim borcima. E to je ta mafija iz SDA.
A to da su ranjeni borci išli na liječenje van Sarajeva su pojedinačni slučajevi.Neko značajan,zajeban ili sa dobrom vezom izlazio je posredstvom UN-kakav tunel.
- DaysleepeR
#4617 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nije problem što je išla roba kroz tunel, to mu je bila i svrha.
Problem je što je išla "alemkova" i petog desetog roba.
Što je tunel omogućio piljarima da postanu milioneri i gazdurine.
Što roba nije išla u državne trgovine gdje se moglo kupovati po utvrđenim cijenama, već na privatne štandove po pijacama po astronomskim cijenama gdje je lova išla direkt u privatne džepove.
Što roba nije išla u državne trgovine gdje se moglo kupovati po utvrđenim cijenama, već na privatne štandove po pijacama po astronomskim cijenama gdje je lova išla direkt u privatne džepove.
-
sumirprimus
#4618 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
ko sto su brankovic i svita naravno, ima tu jos sumnjivih ljiljana itekako dobijenih po stranackoj i bog te pito kakvoj liniji. sto ce vam to nip i to ostrasceno vrijedjanje? pa to govori da ste vi sdfa i da vam smeta kifla koji je razorio sda.
ko sto neko rece kome su sve dali najvece vojno priznanje sami su se s njim sprdali.
-
PM72
#4619 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
To je tačno.Jedne prilike sam prolazio kroz tunel i vidio Alemkove pakete smrznute piletine.A meni u ruksaku dva ikara i lanč paket.DaysleepeR wrote: ↑09/03/2023 14:41 Nije problem što je išla roba kroz tunel, to mu je bila i svrha.
- DaysleepeR
#4620 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Poštena država bi napravila rdržavne trgovine, odredila fiksne cijene, organizovala dopremu namirnica kroz tunel, napunila trgovine da svi mogu priuštiti hranu. Automatski bi oborili cijene na pijacama i ne treba ti bolja regulacija prilika.
Jok, morali su ahbabi i jarani držati monopole sa robom, plus koristiti državni objekat od nultog značaja.
fuj fuj fujeva
Jok, morali su ahbabi i jarani držati monopole sa robom, plus koristiti državni objekat od nultog značaja.
fuj fuj fujeva
-
PM72
#4621 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
O kakvoj državi pričaš kad smo se borili za čist opstanak.Koje trgovine kakve fiksne cijene kad smo na svakom ćošku grada bili na nišanu i dometu granata.Sad je to neshvatljivo...DaysleepeR wrote: ↑09/03/2023 14:52 Poštena država bi napravila rdržavne trgovine, odredila fiksne cijene, organizovala dopremu namirnica kroz tunel, napunila trgovine da svi mogu priuštiti hranu. Automatski bi oborili cijene na pijacama i ne treba ti bolja regulacija prilika.
fuj fuj fujeva
- DaysleepeR
#4622 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Daj ba druže, kako nisu tezge na pijaci bile na nišanu...PM72 wrote: ↑09/03/2023 14:54O kakvoj državi pričaš kad smo se borili za čist opstanak.Koje trgovine kakve fiksne cijene kad smo na svakom ćošku grada bili na nišanu i dometu granata.Sad je to neshvatljivo...DaysleepeR wrote: ↑09/03/2023 14:52 Poštena država bi napravila rdržavne trgovine, odredila fiksne cijene, organizovala dopremu namirnica kroz tunel, napunila trgovine da svi mogu priuštiti hranu. Automatski bi oborili cijene na pijacama i ne treba ti bolja regulacija prilika.
fuj fuj fujeva
Fiksne su cijene bile i na pijacama, samo astronomske
-
snijeg_led
#4623 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
cuj trgovine
ovaj nije bio u ratu
- DaysleepeR
#4624 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
vidi se da ti nisi bio u ratu, naime, suprotno bajkicama koje se pričaju sada, u Sarajevu je bila i radna obaveza i ljudi su išli i na posao, radilo je i pozorište, a i trgovine
država je mogla organizovati trgovine za stanovništvo u podzermnim prostorima kojih je bilo, ali trebalo je uzet pare do zadnje iz džepova i dati ih kriminalcima
-
PM72
#4625 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ko kaže da nisu? Pobiše onoliki narod na pijacama...ko da si sa Marsa paoDaysleepeR wrote: ↑09/03/2023 14:56Daj ba druže, kako nisu tezge na pijaci bile na nišanu...
Fiksne su cijene bile i na pijacama, samo astronomske