Sebija All about

Post Reply
sabanss

#17951 Re: Sebija All about

Post by sabanss »

Logovan wrote: 07/03/2023 17:09 Al' cuj predala originalni indeks :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja dokaza i govana.
Meni je ovo zanimljivo. Index je vraćen studentskoj, Bog zna da li čuvaju moje prijave ispita koje su tada bile papirne a ne digitalne kao danas. Kako se uopšte čuva ovo? Neka knjiga kao matična?

Zamisli ponište mi diplomu sutra :lol:
PM72

#17952 Re: Sebija All about

Post by PM72 »

black wrote: 07/03/2023 17:13
PM72 wrote: 07/03/2023 14:52 znam jednog što je završio nekakvu pedagošku "akademiju" u Mostaru...bio par puta,redovno nosio uplatnice i eno ga nosi čvarke na ramenima.
'zavrsio' kod Djulse, ona je bila dekan te akademije :mrgreen:
znam i ja jednog inspektora a pored njega jos metar ljudi kojima je trebalo vise zvanje zbog radnih mjesta na koja su zasjeli a nisu imali vss
:thumbup:
I sad ti zamisli koliko su stručni da ocjene tuđi indeks kad ni svoj nisu upamtili...
RtrnOfSalisbury

#17953 Re: Sebija All about

Post by RtrnOfSalisbury »

index je trebalo poslat u efbiaj na vjestacenje a unda u beemde ...

medzutim, cuo sam da bi sve oko nas mogla bit simulacija, e pa ko je ovo izsimuliro, plavog bemveja i plavu krv i diplome stvarno je bio besposlen i treba ga j u glooovu :wink: cuj simulacija :bih:
zikamu

#17954 Re: Sebija All about

Post by zikamu »

:D
Billy The Pljuc

#17955 Re: Sebija All about

Post by Billy The Pljuc »

Kako stvari stoje nema od njenog svrgavanja još uvijek ništa, moramo čekati uspostavu nove vlade FBiH i tek onda se mogu očekivati konkretni koraci. Ona se skupa sa strankom definitivno batrga jer ima osnovu za takvo nešto, UKC je pod njenom kontrolom, Medicinski takođe a tužilaštva i sudove oni još uvijek više nego uspješno kontrolišu. Realno je za hitne hapsane i bila bi stvarno lakrdija da se i krivotvoreni index tj. sadržaj istog uzme kao nešto što bi je oslobodilo krivnje.

Kao što napisah ranije, na mnogo toga nismo reagovali što povlači konstataciju da smo pravi pičići, nemam sumnje da će opet biti isto ako je se oslobodi.
Bossona

#17956 Re: Sebija All about

Post by Bossona »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Last edited by Bossona on 07/03/2023 18:16, edited 1 time in total.
NediM17

#17957 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

PM72 wrote: 07/03/2023 14:52 Imperija uzvraća udarac :lol:
A opet imamo stručnjake u MUP-u :lol: donesu im Sebijin indeks a ni ti inspektori nisu vidjeli kako izgleda "pravi". :lol: sve završilo na Sokocu jal Kobiljači,znam jednog što je završio nekakvu pedagošku "akademiju" u Mostaru...bio par puta,redovno nosio uplatnice i eno ga nosi čvarke na ramenima.
Ja ih znam što su bili predratni skladištari.
Roccohljup

#17958 Re: Sebija All about

Post by Roccohljup »

Cirkus se nastavlja i u narednim danima :D
NiP-ovci zadovoljni zbog oduzete Sebijine diplome, dok njen simpatizer najavljuje "hapšenje" Rifata Škrijelja: "Uskoro će biti uhapšen, saznajem iz izvora Tužilaštva!"

https://source.ba/mobile/clanak/Admir/637220
Zoya

#17959 Re: Sebija All about

Post by Zoya »

Je li ova žena ima išta završeno od medicine ili je završila za šofera? Ne razumijem šta joj se ne priznaje od škole? Izvinjavam se što upadam sa ovakvim pitanjem :-?
NediM17

#17960 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

Zoya wrote: 07/03/2023 18:18 Je li ova žena ima išta završeno od medicine ili je završila za šofera? Ne razumijem šta joj se ne priznaje od škole? Izvinjavam se što upadam sa ovakvim pitanjem :-?
O.Š. 29. novembar, Gimnazija "Braća Ribar" tj. treća, dodiplomski studij medicine upitan isto zbog dužine studiranja,
Al' eto za to makar ima diplomu.
megaribi1

#17961 Re: Sebija All about

Post by megaribi1 »

Better Man wrote: 07/03/2023 12:12 Svako ko je uredno i čisto završio fakultet, bilo da je riječ o diplomskom, magistarskom ili doktoratu ima svoju diplomu, koja se nalazi kući, a ne u ustanovi gdje si zaposlen. U ustanovi se nalazi samo ovjerena kopija. Kad dobijete diplomu, dobijete dva primjerka. Prvi je original i njega čuvate kući u plavoj ili nekadašnjoj crvenoj tubi ili je uokvirite i okačite na zid. Drugi primjerak je kopija, koja je veličinom i izgledom identična originalu, ali razlika je u tome što je ona štampana na običnom papiru, a ne tvrdom masnom i ona služi da se možete prijavljivati na konkurse za posao na način da istu kopirate i ovjerite u općini.
Štaviše, kada sam postajao asistent, viši asistent, docent, vanredni profesor i redovni profesor pri svakom konkursu sam prilagao kopiju svih diploma: inženjerske, inženjerske i magistarske, inženjerske, magistarske i doktorske (šta je već trebalo za svako zvanje) bez obzira što radim na istom fakultetu na kome sam stekao sva tri zvanja i što u arhivi imaju toliko kopija mojih diploma od prethodnih izbora i samog diplomiranja, jer su takve propozicije konkursa. Ako su komisije za izbor Sebiji pet puta ignorisale nepotpunu dokumentaciju, nego danas kažu da nikada nije podigla magistarsku diplomu, mogu samo pretpostaviti pod kakvim su političkim pritiskom bile.
NediM17

#17962 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

mirsek wrote: 07/03/2023 14:13
NediM17 wrote: 06/03/2023 20:50

Nikakav problem, samo da isti arsini vrijede za sve.
Trebalo je zaliti mene koji sam to finansirao. :lol:
Sala mala, pala muha na medvjeda, halal bilo.
Dijete vec odavno magistar, sve po zakonu za razliku od sultanije.
Jel to pricate o medicini ili generalno za prosjek i magistarski (nemam pojam da li je na medicini obavezan visok prosjek za bilo kakav magistarski) jer ako pricate generalno onda se moze upisati magistarski i sa bilo kojim prosjekom ocjena.
Moj prijatelj je upisao na drzavnom Ekonomskom fakultetu u Sarajevu magistarski sa prosjekom ocjena manjim od 8, bio je neki poskup postidplomski od preko 10.000 KM u saradnji sa stranim univerzitom, mescini Ljubljana ili Zagreb.
Ovo o čemu ja pišem je bio pokušaj prebacivanja sa redovnog samofinansirajućeg studija na budžet nakon završene prve godine.
A kad plaćaš ili si iz vladajuće kaste niko te ne pita za prosjek.
tramvajtrojka

#17963 Re: Sebija All about

Post by tramvajtrojka »

Roccohljup wrote: 07/03/2023 18:18 Cirkus se nastavlja i u narednim danima :D
NiP-ovci zadovoljni zbog oduzete Sebijine diplome, dok njen simpatizer najavljuje "hapšenje" Rifata Škrijelja: "Uskoro će biti uhapšen, saznajem iz izvora Tužilaštva!"

Prenose lik i djelo josipa simica koji je izmislio priču o američkom ambasadoru koji je bio pedofil uz sogan dolme :lol: :lol: kao nekog provjerenog novinara :mrgreen:

lik sa zescim psihološkim cjepanjima u glavi :-) :-)
kluz franjo

#17965 Re: Sebija All about

Post by kluz franjo »

megaribi1 wrote: 07/03/2023 18:23
Štaviše, kada sam postajao asistent, viši asistent, docent, vanredni profesor i redovni profesor pri svakom konkursu sam prilagao kopiju svih diploma: inženjerske, inženjerske i magistarske, inženjerske, magistarske i doktorske (šta je već trebalo za svako zvanje) bez obzira što radim na istom fakultetu na kome sam stekao sva tri zvanja i što u arhivi imaju toliko kopija mojih diploma od prethodnih izbora i samog diplomiranja, jer su takve propozicije konkursa. Ako su komisije za izbor Sebiji pet puta ignorisale nepotpunu dokumentaciju, nego danas kažu da nikada nije podigla magistarsku diplomu, mogu samo pretpostaviti pod kakvim su političkim pritiskom bile.
Po mom mišljenju bi Medicinski fakultet sada morao u cilju pravne zaštite studenata suspendovati S. Izetbegović sa nastave, a do konačnog rješavanja njenog akademskog i profesorskog statusa.
Griješim li?
uglavnomja

#17966 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Roccohljup wrote: 07/03/2023 18:18 Cirkus se nastavlja i u narednim danima :D

je li ovo Josip Šimić-Đinđić ili neki drugi Josip Šimić?

jer ako je prvi :-) :roll: :run:
Nierika

#17967 Re: Sebija All about

Post by Nierika »

muha_sa wrote: 07/03/2023 13:49
Nierika wrote: 07/03/2023 13:47

Više sam za to da ne bude u prvom planu etnička pripadnost, za SDA većinom glasaju starije generacije..
Za sda glasaju apstinenti koji su lijeni izac na izbore--da su izbori radnim danom bio bi masovan odziv-isto ko i na dzumu--zbriši s posla i ne vrci se :lol:
Treba uvest beneficije ako se izađe na izbore. :D
uglavnomja wrote: 07/03/2023 13:49
Nierika wrote: 07/03/2023 13:07 Već je izglasano da se poništava diploma i okej ako je stvarno bilo malverzacija al' mi je nejasno da je uspjela završiti 6 godina medicine i 3-4 godine specijalizacije i još toliko za doktorat al' magistarski nije mogla par ispita? Pretpostavljam i da se mnogima zamjerila, možda i unutar stranke, što je zakomplikovalo situaciju, nemam dojam da je toliko pravila greške u medicinskom/doktorskom smislu, moguće da jeste u birokratskom. Ne znam ko bi trebao sljedeći na tu poziciju kad/ako je smjene.
:mrgreen:

to vjerujes da je ona posteno stekla doktorat :lol: :lol: :lol:

medicinu je zavrsila za 11 godina

i to je sve

ni specijalizaciju NIJE zavrsila ili tacnije zavrsila ju je na isti nacin kao i mrdrpr - neko potpis'o :zzzz: prazan papir, reciklazni papir, falsifikovani dokument ... jer ni teoretski nije mogla zavrsiti spec skitajuci se od zg do turske godinu i po
Za sada se mogu složiti oko magistarskog da je bilo malverzacija jer su ga poništili, ne znam za ovo drugo.
saabsa wrote: 07/03/2023 13:53
Nierika wrote: 07/03/2023 13:49

Nek detaljno iznese šta se dešavalo, i ona i politički protivnici, komisija itd, mislim da bi to razjasnilo situaciju.
A šta bi ti detaljnije od NEMA PAPIRA ,nema diploma, nema ispita ??
Da se objasni kako je došlo do te situacije. Obzirom da se u BiH često govori o kupovini diploma, neobično mi je da tako (ili na x drugih načina) nisu mogli riješiti stvar.
Blixen wrote: 07/03/2023 13:55

ne mozes biti malo trudna :D
ili si trudna ili nisi
ili imas diplomu ili je nemas
Nije baš diploma samo papir (mada je i to), nego i simbol znanja, teorijskih radova, odslušanih predavanja i vježbi, položenih ispita, itd. Al' je i papir.
Dozer wrote: 07/03/2023 14:05
Ovo je, inace, najcesci adut njenih supportera - da je uvela pozitivne promjene. A te promjene se oslikavaju u mikro-menadzmentu i diktaturi koje je sprovela na UKCS, a koji se ogledaju u zabranama izlaska iz kruga UKC-a cak i za vrijeme pauze, u strahovladi od otkaza ako joj se proturijeci ili suprotstavi na bilo koji nacin, i, najfamoznije (i najveca laz istovremeno) - ukidanju rada na UKC i privatno. Naravno, ovo je vazilo samo za sve one s pravim diplomama i koji su bili sposobniji od nje (sto i nije pretesko biti), i koji nisu lizali njenu ruku (da ne kazem sta drugo).

Ovime, i medijskom hampom oko toga, zamazala je oci plitkoumnima i sakrila ostale cinjenice vezane za UKCS, kao sto su:
- Da od njenog dolaska na UKCS godinama nije bilo apsolutno nicega, od lijekova (nista osim najosnovnijeg i najminimalnijeg), do radnog materijala (rukavice, konac za sivanje nakon operacija, itd.itd.).
- Da je na tim ustedama "vratila" famozni dug UKC-a od 80 miliona KM, pri cemu nikad niko nije saznao kome i za sta tacno je to "vraceno", a jos manje gdje su zaista zavrsile te pare.
- Da je podigla cijene usluga do plafona, pri cemu se na onoj blagajni cesto i posvadjaju koliko ce se kome nesto naplatiti (najeklatantniji primjer je onaj Danisa Tanovica, kojem je naplatila 30 dana SJEDENJA pored tesko povrijedjenog djeteta. Ne lezanja, ne koristenja bilo kakve usluge, nego bukvalno sjedenja na stolici pored kreveta), i onda se na blagajni dvije blagajnice podjapaju da li je 50 ili 100 KM po danu. Ovo vam je ziva istina.
Na ovaj nacin je UKC "zaradio" jos gomilu miliona KM, za koje se opet ne zna u sta su otisle.
- Da je tokom korone prvih 6 mjeseci bukvalno zatvorila najveci klinicki centar u drzavi za sve osim za koronase.
- Da je tjerala uposlene da mjesecima lazu stotine porodica oboljelih od korone da su im najmiliji zivi, dok su oni zapravo danima vec bili mrtvi zbog nepaznje i nefunkcionisanja, a to je naredjivala kako bi se prikrilo da svaki dan na Podhrastovima umre na desetine ljudi. Zato je onih 13 anesteziologa i dalo otkaz, uz propratno pismo u kojem se sve rekli, a ona zataskala.

Duga je, preduga ova lista njenih bahanalija....
Pa dobro nadam se da će novi direktor imati bolje rezultate. Al' na osnovu navedenog mi ne zvuči kao tip neodgovorne, lijene, itd osobe, ne znam koliko su moralno ispravne pojedine tačke koje navodiš (pod uvjetom da su istinite), pretpostavljam da nisu nelegalne. Pa je onda možda dovelo do ovoga sa magistarskim.
izvrsni direktor wrote: 07/03/2023 14:11

Bravo supljoglavi? Jel bolje ovako osloviti nekoga ko poslije svega brani sebiju? Kakav narod jbt
Insistiranje da se razjasne nejasnoće većinom ide u korist istine.
giannibelif

#17968 Re: Sebija All about

Post by giannibelif »

Sebija kao moja koleginica Armenka iz Francuske na fakultetu, imala je običaj da slika tudje ocjene nakon ispitnog roka. Iz patrijahalne je porodice ( kao većina Armenaca), a voljela je dobro prodernečiti i kad je stigla u Italiju, niko je nije mogao uhvatiti.
NediM17

#17969 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

I još jedna stvar iz onog zagrebačkog indexa, gdje se može upisati na fakultet u martu ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17970 Re: Sebija All about

Post by _BataZiv_0809 »

giannibelif wrote: 07/03/2023 18:37 Sebija kao moja koleginica Armenka iz Francuske na fakultetu, imala je običaj da slika tudje ocjene nakon ispitnog roka. Iz patrijahalne je porodice ( kao većina Armenaca), a voljela je dobro prodernečiti i kad je stigla u Italiju, niko je nije mogao uhvatiti.
Je li bilo sta sa Armenkom :per:
GandalfSivi

#17971 Re: Sebija All about

Post by GandalfSivi »

Nierika wrote: 07/03/2023 18:36
Za sada se mogu složiti oko magistarskog da je bilo malverzacija jer su ga poništili, ne znam za ovo drugo.
Ko se ne moze sloziti oko magistarskog?
NediM17

#17972 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

Lijepe su Armenke, upoznao dvije crnke.
Ima i ona Biljana Shahrimanyan iz BG, lijepa i pametna.
NediM17

#17973 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

GandalfSivi wrote: 07/03/2023 18:45
Nierika wrote: 07/03/2023 18:36
Ko se ne moze sloziti oko magistarskog?
Doktorat je uredu. :lol:
Bossona

#17974 Re: Sebija All about

Post by Bossona »

Nov 30, 2019
Efendija objasnio i predvidio !

Najveće zlo i nesreća Bosne i Bošnjaka je došla sa Izetbegivićima, njihovim Reis-UDB-ašijskim doušnicima, partijskim podanicima i poslušncima.
Lažna diploma njegove snahe Sebije je samo posljedica njegove vladavine i vladavine njegove lažnomuslimanske SDA sekte koju je dobila zato što je snaha Alije Izetbegovića kao i njegov držač kaputa Osmica ali i mnogi koji su ih kupili da bi ih preko stranke udirektorili i uhljebili da opljačkaju i unište sve čega su se dohvatili i zaposjelii.
Image
NediM17

#17975 Re: Sebija All about

Post by NediM17 »

Mene ciko pita
da li volim Tita?
A ja njemu kazem
nemoj da te lazem,
ja sam mali balija
moj je Tito Alija.

:mrgreen:
Post Reply