Ukrajina
- Gandalf
#148876 Re: Ukrajina
Samo lagano, sve po planu, no paniki
-
CrveniKuk
#148877 Re: Ukrajina
Vidi im sanduka, kao gajbe iz kojih se prodaju mandarine. Tovare li tovare…
-
zigzag
#148878 Re: Ukrajina
Al šta kaže Ukrajina pred očiglednim porazom. Tačno ih ima da bi jedva dočekali. A takvi su skidali gaće i devedesetih.jazzer wrote: ↑04/03/2023 11:33 Ako je suditi po ovim vikendasima, Ukrajini je najbolje da se preda i ispuni ono što Rusi od njih traže.
Analogno tome, ako Srbija poželi manji bh entitet preuzeti silom, jer ne bi mogla drugačije, ovakvi bi se pomakli u stranu i čekali rezultat agresije. A onda bi se prilagodili novonastaloj situaciji. To su oni kojima agresija 92-95 nije bio njihov rat.
Jad i bijeda sroceni u jednom postu.
-
lajkujMe
#148879 Re: Ukrajina
I ono sto treba ponavljati pogotovo ovi sto svako malo Busha spominju kako je ubio milion Iracana.pici wrote: ↑04/03/2023 11:54Mozes kako hoces al ne mozes dokle hoces."Ideja o neograničenom ruskom ljudstvu je mit. Putin je dosad već bio prisiljen donositi teške i suboptimalne odluke kako bi nadoknadio stravične gubitke koje je njegov rat nanio ruskoj vojsci. Sa sličnim izborima suočit će se i ove godine bude li odlučan u vojnom nametanju svoje volje Ukrajini i Zapadu", objavio je u nedjelju američki obrambeno-sigurnosni Institut za ratne studije (ISW) u analizi stanja ruskih snaga.
Putin je uspio Cecenskim ratom, Gruzijskim ratom, Sirijskim ratom i Ukrajinskim ratom pobiti preko milion ljudi.
Svojom odlukom da napomenem, Rusija nije nikada bila napadnuta od 2 svj rata a opet salju svoje na klanje a usput i druge narode zakolju.
Putin je ubica, covjek koji je direktno ili indirektno naredio smrt miliona ljudi od Rusije do Sirije.
Jedina razlika izmedju Hitlera i njega je sto Hitler ima veci skor ubistava
Last edited by lajkujMe on 04/03/2023 12:03, edited 1 time in total.
-
CrveniKuk
#148880 Re: Ukrajina
Ide po planu ide…Ukrajinci nemaju ljudi koji žele da se bore,kako da ne….
Slava Ukraine!
Slava herojima!
Slava Ukraine!
Slava herojima!
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#148881 Re: Ukrajina
E, jbga....smanji to.lajkujMe wrote: ↑04/03/2023 11:57SpoilerShowNavala zabrinutih Rusofila neka vas kad ste vi tu samo potvrdjuje ono sto mi svi mislimo Rusi su fasisti a njihovi fanovi navijaju za to.
Najgore Bosna puna takvih izdajica tako da kazem na prvi metak bjeze vani ili puna usta to su nasa braca.
Izdali bi svoju zemlju i svoj narod zarad novca ili ideologije koja naginje agresorskoj.
Ali nema veze dok je nas ovdje koji volimo svoju drzavu ona ce biti i odbranjena.
Zalosno je da Bosnjacki narod koji je prosao kroz vise genocida, nekoliko okupacija i pokusaja unistavanja drzave i dalje velikodusno docekuje agresora kao bracu velikodusno navija za one koji ih kolju.
SpoilerShowSve dok je to protiv drugih a ne protiv nas onsa je to nama dobro.
A ja cu nastavljati postavljati istinu na ovu temu, iako me nema vise toliko kad god stignem na laz i obmane cu odgovoriti istinom
-
Bodkin
#148882 Re: Ukrajina
Sve na stranu ali ovo samo budala moze misliti ili neko ko ne vidi dalje od naredne platetelllindemann wrote: ↑04/03/2023 11:27
ave si ti to fino nama napisao, ,ali prvo ja ne znam gdje ti vidis krizu u evropi, sem ovih horuk medija, ljudima povecane plate, usljed inflacije, fali radnika, radi se punom parom.
Industrija u evropi je nekonkurentna jer mora da placa energiju tri puta vise od americke ili kineske konkurencije, samo pitaj BASF koji zatvara fabrike i otpusta radnike Inflacija znaci da prosjecan stanovnik nikad manje nije imao da raspolaze sto znaci manju potrosnju koja se vec vidi na potraznji i prikupljenim porezima.
Povecane plate nisu sa neba pale, neko to mora platiti
Dugorocno evropa dok (ako) ne prodje energetsku tranziciju, ima da padne iza kine i amerike daleko jer su pristali na americki plan da otme ukrajinu na ovaj nacin od rusije
A da ne kazem sto ce sad morati stotine milijardi trositi na oruzje i razvoj jer imaju neprijatelja pred vratima umjesto na AI trku
Ili sto nemaju pristup rare earth metalima i generalno metalima koje su uglavnom kupovali od rusa i kineza
Dodje iduca jaca zima, grijanje eksplodira i sva ova prica kako “evropa ne osjeti krizu” pada u vodu. Trebamo svi biti zahvalni sto je bila lagana zima
Ako su vec znaci da nece prihvatiti sporazum iz minska i ako su znali da ce jebati ruse, trebali su vec prije 10 godina se skidati sa ruske energije
- mirsek
#148884 Re: Ukrajina
Nisu se morali direktno ukljuciti ali su mogli bez kalkulacija da im daju sto vise mogu najboljeg oruzja na pocetku rata, ili cak i prije.geoxx wrote: ↑04/03/2023 09:59 Pa i upravu je i ovaj kad kaze da im nisu duzni. Cisto da se razumijemo, trebaju pomagati jer je to ljudski, te eticki i moralno ispravno, a na kraju krajeva u interesu je Amerike. Medjutim, to da su ih naguzili implicira da su bili u obavezi direktno se ukljuciti. Ako se na to misli. Ljudi direktno stite pola svijeta po osnovu bilateralnih i multalataralnih sporazuma, samo tu imaju neke obaveze.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#148885 Re: Ukrajina
vazduh treperi kao da nebo gori - sprema se oluja
ruska vojska u ukrajini ce biti razbijena i prestace da postoji kao borbena sila
rusisti idu u pakao
ruska vojska u ukrajini ce biti razbijena i prestace da postoji kao borbena sila
rusisti idu u pakao
- tovarish
#148886 Re: Ukrajina
Navala putinofila iz redova SDA kozojeba i četnika guslara. Nakon 8 mjeseci ljubimci im konačno nadomak manje pobjede i odmah im se diglo govno, a oni misle srce.
SMRT RUSIJI, ČETNICIMA I KOZOJEBIMA!
SMRT RUSIJI, ČETNICIMA I KOZOJEBIMA!
- Ironmen
#148887 Re: Ukrajina
Ukrajina bi pala pod rusku kontrolu za 1 mjesec da prvenstveno SAD-e nisu prve pomogle kako vojno tako ekonomski, zatim natjerale Evropske zemlje da promjene glediste u Ukrajini i pomognu vojno i ekonomski. Da su se Njemacka i Francuska pitale Moskva bi bila danas u Kijevu i kraj i price.
Ali u drugu ruku sa ovakvom daljnom politikom pomoci prema Ukrajini imat cemo razorenu Ukrajinu do Dnjepra, ovim gradovima na istoku vise nema pomoci to vise niko nece moci obnoviti i vratiti narod da tu zivi.
Jednostavno receno vojna pomoc koju Ukrajina dobija nije dovoljna. Obuka za Leoparde iz 80 i 90 godina traje 6 mjeseci koliko bi obuka za F16 trajala ili neki napredniji avion 5 generacije 3 ili 4 godine ?
Bez avijacije Ukrajina nece moci istjerati rusku vojsku, bez municije 155 mm nece moci pomaknuti linije i zaustaviti rusko napredovanje.
Ali u drugu ruku sa ovakvom daljnom politikom pomoci prema Ukrajini imat cemo razorenu Ukrajinu do Dnjepra, ovim gradovima na istoku vise nema pomoci to vise niko nece moci obnoviti i vratiti narod da tu zivi.
Jednostavno receno vojna pomoc koju Ukrajina dobija nije dovoljna. Obuka za Leoparde iz 80 i 90 godina traje 6 mjeseci koliko bi obuka za F16 trajala ili neki napredniji avion 5 generacije 3 ili 4 godine ?
Bez avijacije Ukrajina nece moci istjerati rusku vojsku, bez municije 155 mm nece moci pomaknuti linije i zaustaviti rusko napredovanje.
-
BadBoy
#148888 Re: Ukrajina
Rat može stati sutra. Rusija se povuče i PRESTANE SA AGRESIJOM NA DRUGU SUVERENU DRŽAVU.laserShow wrote: ↑04/03/2023 11:44 meni je zanimljivo sto na svako drugacije misljenje, gdje je jasno ko je agresor a ko se brani, opet se javi neko da popljuje necije misljenje, jer pobogu on ne misli tako.
Evo opet ta tema kada ce rat stati. Rat ce stati kada velike sile vise ne budu imale interesa u ratu. Tacka, tocka, himars. Kako god da vam odgovara, samo da bude jasnije.
I onda krene nadjebavanje, 'ta ti znas, ruski podrzavaoce, hrabra Ukrajina ce do zadnjeg muskarca da brani svoju zemlju. Hoce, ali na video igrici gdje ima restart.
Kada malo shvatite da sve sto se desava, kako kod nas, tako i u Ukrajini je produkt velikih interesa, mozda vam bude lakse u zivotima. Dakako da se Ukrajina treba i brani svim sredstvima, ali cim prestane podrska "stranaca", odnosno istu uslove "dogovorite se ili nema pomoci", u Ukrajini ce se desiti dejton.
Nikada krim, luhansk ili donjeck nece biti 100% Ukrajina, kao sto ni blentitet rs nije 100% Bosna i Hercegovina.
Postoji li ta opcija u glavama ili je sve zavjera Sorosa koji preko 5g vakcina tjera ljude da ratuju jer eto ima neki agendu?
- Ironmen
#148889 Re: Ukrajina
Rat ne moze stati dok je Putina. ali posle Putina dolazi novi Putin i tako u krug, ili ce biti dogovor i prekid rata ili imamo WW3.BadBoy wrote: ↑04/03/2023 12:57Rat može stati sutra. Rusija se povuče i PRESTANE SA AGRESIJOM NA DRUGU SUVERENU DRŽAVU.laserShow wrote: ↑04/03/2023 11:44 meni je zanimljivo sto na svako drugacije misljenje, gdje je jasno ko je agresor a ko se brani, opet se javi neko da popljuje necije misljenje, jer pobogu on ne misli tako.
Evo opet ta tema kada ce rat stati. Rat ce stati kada velike sile vise ne budu imale interesa u ratu. Tacka, tocka, himars. Kako god da vam odgovara, samo da bude jasnije.
I onda krene nadjebavanje, 'ta ti znas, ruski podrzavaoce, hrabra Ukrajina ce do zadnjeg muskarca da brani svoju zemlju. Hoce, ali na video igrici gdje ima restart.
Kada malo shvatite da sve sto se desava, kako kod nas, tako i u Ukrajini je produkt velikih interesa, mozda vam bude lakse u zivotima. Dakako da se Ukrajina treba i brani svim sredstvima, ali cim prestane podrska "stranaca", odnosno istu uslove "dogovorite se ili nema pomoci", u Ukrajini ce se desiti dejton.
Nikada krim, luhansk ili donjeck nece biti 100% Ukrajina, kao sto ni blentitet rs nije 100% Bosna i Hercegovina.
Postoji li ta opcija u glavama ili je sve zavjera Sorosa koji preko 5g vakcina tjera ljude da ratuju jer eto ima neki agendu?
-
adelkam
#148890 Re: Ukrajina
Puno vi vjerujete portalima.Bodkin wrote: ↑04/03/2023 12:23 Sve na stranu ali ovo samo budala moze misliti ili neko ko ne vidi dalje od naredne plate
Industrija u evropi je nekonkurentna jer mora da placa energiju tri puta vise od americke ili kineske konkurencije, samo pitaj BASF koji zatvara fabrike i otpusta radnike Inflacija znaci da prosjecan stanovnik nikad manje nije imao da raspolaze sto znaci manju potrosnju koja se vec vidi na potraznji i prikupljenim porezima.
-
Bodkin
#148891 Re: Ukrajina
Kakvim bolan portalima, odes pa pogledas zvanicne podatke. Odes na BASF investor relations i procitas. Ko jos cita portaleadelkam wrote: ↑04/03/2023 13:03Puno vi vjerujete portalima.Bodkin wrote: ↑04/03/2023 12:23 Sve na stranu ali ovo samo budala moze misliti ili neko ko ne vidi dalje od naredne plate
- qlface
#148892 Re: Ukrajina
adelkam wrote: ↑04/03/2023 13:03Puno vi vjerujete portalima.Bodkin wrote: ↑04/03/2023 12:23 Sve na stranu ali ovo samo budala moze misliti ili neko ko ne vidi dalje od naredne plate
-
adelkam
#148893 Re: Ukrajina
Pricaj meni ja radim u BASF-u. U BASF-u su uvijek postojali pogoni pred gasenje zbog neprofitabilnosti ali je rijetko dolazilo do vecih otpustanja. Sto se inflacije tice, da prisutna je, ali je drzava omogucila poslodavcima i za inflaciju jedno rjesenje. Evo primjer, ja na platnoj listi imam i stavku Inflationsausgleichsprämie sto je oslobodjeno od poreza i dok je tako ja se ne plasim inflacije.
- Ironmen
-
adelkam
#148895 Re: Ukrajina
I tema je Ukrajina, ne Amerika, ne Njemacka itd...
Amerikanci ne ratuju u Ukrajini a ni Evropa. Oni pruzaju pomoc medjunardodno priznatoj i suverenoj zemlji na koju je izvrsena agresija.
Amerikanci ne ratuju u Ukrajini a ni Evropa. Oni pruzaju pomoc medjunardodno priznatoj i suverenoj zemlji na koju je izvrsena agresija.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#148896 Re: Ukrajina
Zabrinuti bi skinuli gače rusima i zivjeli u naprednom totalitarnom sistemu, mislim ko vam brani, sibir plaće za vama, fino date otkaze u mrskim propalim inflacijskim drzavama i firmama i preselite se u topli i zbrinuti sibir, cekate da vas mobilizuju i hurra.UkĆemu je probljem.
-
BadBoy
#148897 Re: Ukrajina
Što ga ubi nogamaadelkam wrote: ↑04/03/2023 13:16Pricaj meni ja radim u BASF-u. U BASF-u su uvijek postojali pogoni pred gasenje zbog neprofitabilnosti ali je rijetko dolazilo do vecih otpustanja. Sto se inflacije tice, da prisutna je, ali je drzava omogucila poslodavcima i za inflaciju jedno rjesenje. Evo primjer, ja na platnoj listi imam i stavku Inflationsausgleichsprämie sto je oslobodjeno od poreza i dok je tako ja se ne plasim inflacije.
Najjače je ovako kad neko nešto sere jer je pročitao jedan clickbait naslov pa ga neko poklopi sa znanjem iz prve ruke
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#148898 Re: Ukrajina
Ja bi volio da kinezi hoce vojno poduprijeti ruse, da i tu se stavi tacka.Živo me interesuje kome bi prodavali kinesko smeće i ko bi to kupovao.Eno ruski oligarsi prave privatnu tanker flotu za prevoz nafte i gasa, jer im na berzama niko ne kupuje pa moraju ispod cijena na crno da tuše da nebi propali ko grčka.Najbogatiji rus predvidja totalni bankrot rusije vec sljedecu godinu, zapravo oni su vec u bankrotu.Cim ti legalno ne poslujes preko banaka, firmi, investitora itd vec preko crne berze, ti si u bankrotu.Rusija je vec zatvorena drzava i trziste i to je bilo u doba staljina evo sad i u dobu kepeca.
Ukrajina ima otvoreno trziste prema zapadu i posluje regularno, rusija NE.
Ukrajina ima otvoreno trziste prema zapadu i posluje regularno, rusija NE.
- mirota
#148899 Re: Ukrajina
da li neko misli da ce ovo Putin izgubiti ??? ja ne, a navijam za Ukrajinu svakako i da prestane cim prije ovo ubijanjejapin_mutapi wrote: ↑04/03/2023 12:50 vazduh treperi kao da nebo gori - sprema se oluja
rusisti idu u pakao
- Čitalac
#148900 Re: Ukrajina
Kad smo kod Kine, Peking upravo proglašava najvažniji ekonomski projekat - "Godina stranih investicija". Kako zasigurno ne računaju na investicije iz Rusije, može biti da će i kineska uloga po pitanju Ukrajine biti sve aktivnija.