fortaleza wrote: ↑28/02/2023 16:54
Da, upravu si, definitivno nije za uspoređivati. Uspoređuješ izgrađeno s nečim za što se govori da će biti izgrađeno.
Pri tom, Hrvatska ima 59 izgrađenih tunela što je jedan prilično respektabilan broj.
Hrvatska je izgradnju autoputeva zapocela jos sedamdesetih godina, a Bosna i Hercegovina je dvijehiljaditih, konstantno se uporedjuje neuporedivo.
Vjeruj mi da Hrvatska vise nema potrebu za vise od 59 tunela na svim autoputevima koje ima, jer su ih prakticno sve izgradili. Trase koje su im ostale za izgradnju su uglavnom ravne. Dok je u BiH samo na jednom autoputu potrebno 52 tunela u ukupnoj duzini od 63 kilometra, dok na svim autocestama u Hrvatskoj, ukupna duzina tunela iznosi 50 km.
Dok je u BiH bjesnio rat 1993. godine (i u Hrvatskoj je doduse), pocelo se sa kopanjem tunela Sveti Rok, dakle tamo su velike tunele pocili busiti u periodu kad mi prakticno i nismo imali drzavu.
I da, Hrvatska je razvijenija zemlja od nase, sa centralnom unitarnom vladom i dobrim medjunarodnim rejtingom te ogromnim turistickim potencijalnom zahvaljujuci kojem su i dobili silne kredite i koncesije na tim istim autocestama.
I za kraj, SDA vladavina nakon rata je vise tjerana od stranaca da gradi autoputeve, da se njih konkretno pitalo, dalje od Visokog ga vjerovatno ne bi ni pravili. Dodik ih je pravio jer mu se moze (i hvala Bogu da jeste). SDP-ova koalicija je pokazala da itekako mozemo, kako i autoputeve graditi u FBiH, tako i nedavno javni prijevoz u Sarajevu obnoviti i srediti. Ja cekam da se raspetlja ovo oko federalne vlade i optimista sam da ce se i tu pojaviti neko a la Adnan Steta da nabija komplekse prvenstveno zelenim termitima.
detroit-mercy wrote: ↑28/02/2023 18:23
Dokle cemo se vise vadit na YU

ta drzava ne postoji jos od 1991e, preko 30 godina i mi jos pozivamo na YU

.
Upravu si, ne trebamo se pozivati na drzavu u koje smo bili dio do 1992. godine. Ali isto tako i Hrvatska je bila dio iste te drzave, pa se ovdje pozivaju na nju, iako su oni sa svojom izgradnjom poceli kao dio te drzave, ne vidim da ti to smeta.
Laertes wrote: ↑28/02/2023 18:30Ma pozvaće se on i na marsovce ako treba samo da relativizira sav ovaj kriminal oko AC.
Meni je iznimno drago sto sam ti stvorio takve komplekse, da se povremeno javis, samo da meni nesto napises.