Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
HelaS

#4576 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by HelaS »

Škobo Habu wrote: 28/02/2023 08:46
Styling wrote: 28/02/2023 07:59
Ja mislim da bi, prije svega, trebalo zadržati dostojanstvo i kulturu dijaloga a ne spuštati se na svačiji nivo. Lik je legitimno izabran za gradonačelnika, a to što je nekada nesto glumio ne smije utjecati na odgovor koji se odnosi isključivo na SFF i FEST.

Zbog ovakih stavova i svađalačkih izjava stalno smo u nekom latentnom sukobu sa svima.

BTW, Benjamina nije bila ni rođena kada je FEST bio jedan od najprestižnijih festivala u Evropi i svijetu i sasvim je logično da ljudi žele da vrate staru slavu.

Mi jašemo na Olimpijadi već 40 godina.
Upravo boldano dokazuje sav apsurd tvog mišljenja.

Ti očekuješ da Benjamina ima poštovanje prema beogradskom FEST-u dok Šapić sa podozrenjem govori o SFF-u!?

Jedno Sarajevo da ima veći filmski festival od Pieomonta Balkana!?
Ali Beograđanin uopšte nije s podozrenjem govorio o SFF, šta vam je ljudi, kako to zaključujete i tumačite nešto što nije :?

Spomenuo je SFF u takmičarskom duhu, rivalitet... Misao, rečenica: "Ma nećeš ti biti bolji od mene..." niti je s podozrenjem, niti je zlobna, niti je ponižavajuća, niti šta slično, nego najjednostavniji iskaz želje za pobjedom
tramvajtrojka

#4577 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

HelaS wrote: 28/02/2023 09:01

Ti očekuješ da Benjamina ima poštovanje prema beogradskom FEST-u dok Šapić sa podozrenjem govori o SFF-u!?

Ali Beograđanin uopšte nije s podozrenjem govorio o SFF, šta vam je ljudi, kako to zaključujete i tumačite nešto što nije :?

Spomenuo je SFF u takmičarskom duhu, rivalitet... Misao, rečenica: "Ma nećeš ti biti bolji od mene..." niti je s podozrenjem, niti je zlobna, niti je ponižavajuća, niti šta slično, nego najjednostavniji iskaz želje za pobjedom
Image

rivalitet od deklarisanog cetnika :lol: :lol: :lol: jel nas vi zajebavate malo al iskreno :-) :-)
Škobo Habu

#4578 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Škobo Habu »

tramvajtrojka wrote: 28/02/2023 09:05
Image

rivalitet od deklarisanog cetnika :lol: :lol: :lol: jel nas vi zajebavate malo al iskreno :-) :-)
On ne može DOZVOLITI da Sarajevo ima bolji festival od FEST-a?

Kvazi-urbani moralisti u tome svemu ne vide problem. To što njemu, očigledno, smeta što se u Sarajevu održava najveća regionalna filmska smotra - to je najmanji problem. Problem je u nastupu gradonačelnice Sarajeva?

Ma, 'ajte, molim vas, :roll:
HelaS

#4579 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by HelaS »

Image

Tramvajdžija, profulio si cijelu loptu :-) Niti je tema njegovo četništvo, niti mi imamo šta s voljom Beograđana, niti šta slično. Pišemo o "prosipanju" sarajevske gradonačelnice, ili nekom od njenih "pametnih" savjetnika, o iskakanju iz grma poput glupog lovca, ničim izazvanim :-)

Ta teza o svemu drugom, samo ne o nediplomatskom i nekulturnom na kraju krajeva, ispadu Benjamine Karić, samo je pokušaj skretanja od te sramotne činjenice
HelaS

#4580 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by HelaS »

Škobo Habu wrote: 28/02/2023 09:16
Image

On ne može DOZVOLITI da Sarajevo ima bolji festival od FEST-a?

Kvazi-urbani moralisti u tome svemu ne vide problem. To što njemu, očigledno, smeta što se u Sarajevu održava najveća regionalna filmska smotra - to je najmanji problem. Problem je u nastupu gradonačelnice Sarajeva?

Ma, 'ajte, molim vas, :roll:
E eto ti si urbani, genijalac koji perfektno zaključuje šta ko misli iz jedne besmislene rečenice :lol: :lol:
muha_sa

#4581 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by muha_sa »

Da Alija ne napisa onu neku knjižicu još bi Juga postojala i bila clanica EU

Da neko ne ubi svata na čaršiji ne bi nas opkolili i 1500 dana granatirali

Sad smo opet najebali jer je Benjamina izletila svojim nepromišljenim odgovorom

Vazda je do nas :-) nabacujemo dokazanim prijateljima na volej :(
tramvajtrojka

#4582 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by tramvajtrojka »

HelaS wrote: 28/02/2023 09:21

Image

Tramvajdžija, profulio si cijelu loptu :-) Niti je tema njegovo četništvo, niti mi imamo šta s voljom Beograđana, niti šta slično. Pišemo o "prosipanju" sarajevske gradonačelnice, ili nekom od njenih "pametnih" savjetnika, o iskakanju iz grma poput glupog lovca, ničim izazvanim :-)

Ta teza o svemu drugom, samo ne o nediplomatskom i nekulturnom na kraju krajeva, ispadu Benjamine Karić, samo je pokušaj skretanja od te sramotne činjenice
zasto je nicim izazavano ovakva izjava zahtijeva odgovor, lik te smatra nizom rasom gdje ce priglupe muje imati bolji festival od nebeskih srba , jednostavno ne smatraju nas ljudima i jednakima gdje bi rekli svaka cast imate bolji festival trudicemo se da budemo na vasem nivou u narednim godinama, moze nam i Sarajevo pomoci sa savjetima kako da budemo bolji to bi uradio normalni gradonačelnik normalnog grada . Posto je deklarisani cetalj odmah iz njega izbija mrznja da te smatra nizom rasom i nedostojnim njega i takve osobe treba postaviti na njihovo mjesto gdje zaslužuju :thumbup:
Škobo Habu

#4583 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Škobo Habu »

HelaS wrote: 28/02/2023 09:22

E eto ti si urbani, genijalac koji perfektno zaključuje šta ko misli iz jedne besmislene rečenice :lol: :lol:
Besmislena rečenica. :roll:
uglavnomja

#4584 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by uglavnomja »

:thumbup:

pitam se da li pojedinci uopste razumiju znacenje rijeci "dozvoliti" u ovom kontekstu :-)
Styling

#4585 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

Ma pusti bolan. Sve se na noz docekuje, niko racionalno da razmisli o stvarnom smilu izjave i sta je "pisac htio da kaze". Treba se odmah posaketati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4586 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Hajmo razmisliti kakav nam je kompliment udijelio postovalac Mladica i Draze Mihajlovica.

Nema veze sto je Mladic mrzio cetnistvo, ipak je sa Drazom imao nesto zajednicko.

Ovo je tacno ona situacija u kojoj ponavlja covjek istu gresku misleci svaki put da ce ishod biti drugaciji.
Styling

#4587 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

Styling wrote: 28/02/2023 07:59
Ja mislim da bi, prije svega, trebalo zadržati dostojanstvo i kulturu dijaloga a ne spuštati se na svačiji nivo. Lik je legitimno izabran za gradonačelnika, a to što je nekada nesto glumio ne smije utjecati na odgovor koji se odnosi isključivo na SFF i FEST.

Zbog ovakih stavova i svađalačkih izjava stalno smo u nekom latentnom sukobu sa svima.

BTW, Benjamina nije bila ni rođena kada je FEST bio jedan od najprestižnijih festivala u Evropi i svijetu i sasvim je logično da ljudi žele da vrate staru slavu.

Mi jašemo na Olimpijadi već 40 godina.

Ocekujem da ima postovanje, jer je to bio jedan od najjacih festival filma prije rata u Evropi.

Drugo, mi smo se takmicili da imamo najbolju olimpijadu ikada, svaki organizator svjetskog prvenstva u bilo cemu zeli da bude najbolji ikada. To je zdrava kompetitivnost.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4588 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Chmoljo »

Tacno zamisljam Uzelca kako govori da nece dozvoliti da olimpijada u Kalgariju bude bolja od one u Sarajevu.
SmokingMan

#4589 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by SmokingMan »

Rasprava između Diraca i Dragana Marinkovića Palme. :mrgreen: :izet:
JohnnyS

#4590 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JohnnyS »

Škobo Habu wrote: 28/02/2023 07:19
Styling wrote: 27/02/2023 22:03
Ispala je svadljiva mahaluša.

Šta je onda gradonačelnik Pule u slučaju "cajki"? Ustaša?

Nekada je dobro pokazati i karakter.

Gradaonačelnik Beograda je, vjerujem čisto nesvjesno, priznao kako je, u filmskom domenu, Baograd konkurencija Sarajevu. Nije to mala stvar.
Konkurencija je zdrava. No, sa obzirom ko je sve dobio nagreade na tek završenom FEST-u i ko su sve bili tamošnji gosti, SFF je još prilično nedostižan za Šapića. Sve su to trećerazredni glumci.

Ti kao da namjerno zaboravljaš da gradonačelnica odgovara prvom čovjeku Beograda kojem murali tipa "Kosova je Srbija" ili "Ratko Mladić" uopšte ne smetaju.
Ja što pratim napali su ga svi u Hrvatskoj osim Milanovića
uglavnomja

#4591 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by uglavnomja »

JohnnyS wrote: 28/02/2023 09:58
Škobo Habu wrote: 28/02/2023 07:19

Šta je onda gradonačelnik Pule u slučaju "cajki"? Ustaša?

Nekada je dobro pokazati i karakter.

Gradaonačelnik Beograda je, vjerujem čisto nesvjesno, priznao kako je, u filmskom domenu, Baograd konkurencija Sarajevu. Nije to mala stvar.
Konkurencija je zdrava. No, sa obzirom ko je sve dobio nagreade na tek završenom FEST-u i ko su sve bili tamošnji gosti, SFF je još prilično nedostižan za Šapića. Sve su to trećerazredni glumci.

Ti kao da namjerno zaboravljaš da gradonačelnica odgovara prvom čovjeku Beograda kojem murali tipa "Kosova je Srbija" ili "Ratko Mladić" uopšte ne smetaju.
fakat ne mogu da vjerujem sta poredite

gradonacelnik PULE je u svojoj PULI nesto zabranio

gradonacelnig bg iz srbije moze samo po bg-u naredjivati, zabranjivati dopustati ...

njegove ingerencije prestaju izvan granica bg

i ova izjava je svakako u prenesenom uobicajenom znacenju, koje ocito ne zelite da prihvatite u ovom slucaju, mada nije nemoguce da ima pojedinaca koji ni ne znaju sta znaci preneseno znacenje,

stvarno ne mogu da vjerujem da se vodi ova rasprava i da se kompliment prevodi kao napad na sarajevo :roll:

i ne radi se o raspravi dva anonimna pojednca, nekakvoj zeni sa akademskim zvanjem i nekom liku koji se bavio vaterpolom nego o 2 GRADONACELNIKA i to glavnih gradova dvije drzave

raspravi u kojoj je zena sa titulama pokazala da ne zna citati, da ne razumije procitano, koja je odgovorila uvredama primitivno na licnom nivou i izvan svih diplomatskih granica na izjavu da je sff bolji ....
Last edited by uglavnomja on 28/02/2023 10:15, edited 1 time in total.
breuer

#4592 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by breuer »

njena čestitka za Božić je sve rekla...
Styling

#4593 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

uglavnomja wrote: 28/02/2023 10:13
JohnnyS wrote: 28/02/2023 09:58

fakat ne mogu da vjerujem sta poredite

gradonacelnik PULE je u svojoj PULI nesto zabranio

gradonacelnig bg iz srbije moze samo po bg-u naredjivati, zabranjivati dopustati ...

njegove ingerencije prestaju izvan granica bg

i ova izjava je svakako u prenesenom uobicajenom znacenju, koje ocito ne zelite da prihvatite u ovom slucaju, mada nije nemoguce da ima pojedinaca koji ni ne znaju sta znaci preneseno znacenje,

stvarno ne mogu da vjerujem da se vodi ova rasprava i da se kompliment prevodi kao napad na sarajevo :roll:

i ne radi se o raspravi dva anonimna pojednca, nekakvoj zeni sa akademskim zvanjem i nekom liku koji se bavio vaterpolom nego o 2 GRADONACELNIKA i to glavnih gradova dvije drzave

raspravi u kojoj je zena sa titulama pokazala da ne zna citati, da ne razumije procitano, koja je odgovorila uvredama primitivno na licnom nivou i izvan svih diplomatskih granica na izjavu da je sff bolji ....
Potpisujem :thumbup:
Škobo Habu

#4594 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Škobo Habu »

Styling wrote: 28/02/2023 09:51

Ocekujem da ima postovanje, jer je to bio jedan od najjacih festival filma prije rata u Evropi.

Drugo, mi smo se takmicili da imamo najbolju olimpijadu ikada, svaki organizator svjetskog prvenstva u bilo cemu zeli da bude najbolji ikada. To je zdrava kompetitivnost.
Znači, prije rata? :-)

Kakve to ima veze u kontekst same izjave ako znamo da je FEST već dvadeset godina u kvalitativnom slobodnom padu.

Šapićeva izjava bi u sarajevskoj verziji moga interpretirati u sljedećem stilu: Ne može Novi Sad imati bolji muzički festival od Sarajeva jer je Sarajevo, u bivšoj Jugoslaviji, imalo muzičku scenu rame uz rame sa Beogradom i Zagrebom. Ja to ne mogu dozvoliti.
Styling

#4595 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

Škobo Habu wrote: 28/02/2023 10:38

Kakve to ima veze u kontekst same izjave ako znamo da je FEST već dvadeset godina u kvalitativnom slobodnom padu.

Šapićeva izjava bi u sarajevskoj verziji moga interpretirati u sljedećem stilu: Ne može Novi Sad imati bolji muzički festival od Sarajeva jer je Sarajevo, u bivšoj Jugoslaviji, imalo muzičku scenu rame uz rame sa Beogradom i Zagrebom. Ja to ne mogu dozvoliti.
Covjek ima legitimno pravo da zeli da vrati FEST na stare staze slave i da se takmici sa SFF-om. Meni je to skroz ok.
Bodkin

#4596 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Škobo Habu wrote: 28/02/2023 10:38

I sta je tu problem?
Milion puta cujemo isto poredjenje unutar bih. Kako ce zenica/tuzla/mostar imati nesto bolje od sarajeva. Milion puta ide ona “gori smo i od kosova” ili “cak u pristini ima”

Daj Boze da neko kaze to sto si napisao. Da, prije rata je sarajevo bilo rame uz rame i u sportskom pogledu. Daj Boze da neko kaze ne mogu dozvoliti da se u beogradu igra euroliga, a kod nas ni finale bh kupa.

I sto je najgore garantujem bi da pola vas imalo problem sa ovom izjavom ko god iz beograda to rekao. Al ono, gradonacelnica glavnog grada svih gradjana bih. Daj ba..
Cherry-Cherry

#4597 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Cherry-Cherry »

Volim što znam prepoznati debila iz prve, više nego išta. Benjamina :-) :-)
Škobo Habu

#4598 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Škobo Habu »

Styling wrote: 28/02/2023 10:45

Covjek ima legitimno pravo da zeli da vrati FEST na stare staze slave i da se takmici sa SFF-om. Meni je to skroz ok.
Naravno da ima legitimno pravo. Niko mu to ne spori.

To da je njegova izjava išla u prvacu da kaže kako on sam ima intenciju da od Festa napravi najbolji festival u regiji je posve ispravno.

Ali da on ne može dopustiti da Sarajevo ima bolji filmski festival od Beograda je potpuno potcjenjivačka izjava, ako uzmemo kompletan medijski odnos spram Sarajeva od strane srpskog političkog mainstreama.

Sama činjenica da većina srpskih medija godinama ignoriše izvještavanje sa SFF-a, a i ako izvještavaju to je šturo, za razliku od, recimo, hrvatskim medija, meni je dovoljno da svaku ovakvu izjavu iz Beograda razmatram kao najmanje dobronamjernu, a ne da je smatram "besmislinemom", kako to već jedan forumaš reče.

Mnogo dublje značenje ima ovo sve, ako uzmemo trenutni odnos između Beograda i Sarajeva, a tu o saradnji najmanje ima mjesta.
Srbijanski filmovi i glumci su redovni godti SFF-a, dok u Beogradu veoma rijetko prolaze naši glumci, a o prikazivanju bh filmova nema ni govora.

Znaš li nekog od naših glumaca ili reditelja koji su redoviti gosti u Beogradu? Primjera radi: Žbanićka je persona non grata, jedan Pjer Žalica i ne postoji, Vuletić, Tanović, Kenović...
HelaS

#4599 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by HelaS »

tramvajtrojka wrote: 28/02/2023 09:36
HelaS wrote: 28/02/2023 09:21

zasto je nicim izazavano ovakva izjava zahtijeva odgovor, lik te smatra nizom rasom gdje ce priglupe muje imati bolji festival od nebeskih srba , jednostavno ne smatraju nas ljudima i jednakima gdje bi rekli svaka cast imate bolji festival trudicemo se da budemo na vasem nivou u narednim godinama, moze nam i Sarajevo pomoci sa savjetima kako da budemo bolji to bi uradio normalni gradonačelnik normalnog grada . Posto je deklarisani cetalj odmah iz njega izbija mrznja da te smatra nizom rasom i nedostojnim njega i takve osobe treba postaviti na njihovo mjesto gdje zaslužuju :thumbup:
Priznaj, kome si dao pass foruma, pa sad neko piše u tvoje ime i provaljuje te :lol:
Bodkin

#4600 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Bodkin »

Škobo Habu wrote: 28/02/2023 11:27
Styling wrote: 28/02/2023 10:45

Naravno da ima legitimno pravo. Niko mu to ne spori.

To da je njegova izjava išla u prvacu da kaže kako on sam ima intenciju da od Festa napravi najbolji festival u regiji je posve ispravno.

Ali da on ne može dopustiti da Sarajevo ima bolji filmski festival od Beograda je potpuno potcjenjivačka izjava, ako uzmemo kompletan medijski odnos spram Sarajeva od strane srpskog političkog mainstreama.

Sama činjenica da većina srpskih medija godinama ignoriše izvještavanje sa SFF-a, a i ako izvještavaju to je šturo, za razliku od, recimo, hrvatskim medija, meni je dovoljno da svaku ovakvu izjavu iz Beograda razmatram kao najmanje dobronamjernu, a ne da je smatram "besmislinemom", kako to već jedan forumaš reče.

Mnogo dublje značenje ima ovo sve, ako uzmemo trenutni odnos između Beograda i Sarajeva, a tu o saradnji najmanje ima mjesta.
Srbijanski filmovi i glumci su redovni godti SFF-a, dok u Beogradu veoma rijetko prolaze naši glumci, a o prikazivanju bh filmova nema ni govora.

Znaš li nekog od naših glumaca ili reditelja koji su redoviti gosti u Beogradu? Primjera radi: Žbanićka je persona non grata, jedan Pjer Žalica i ne postoji, Vuletić, Tanović, Kenović...
Samo budala moze ocekivati da zbanickine filmove pustaju u srbiji.
Drugo, srbija ima masinu za pravljenje filmova i serija. Mi napravimo film svake 4 godine i seriju svake dvije. I taj film je uglavnom ratna tema
Znaci u interesu nasem je da dolaze njihovi glumci ili reziseri na sff. To je komplementarno. Ponuda i potraznja
Post Reply