Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Student_u_Ostavci

#85151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Dodikovo negiranje genocida ja jasan dokaz šta on misli o nametnutim zakonima.
Ista stvar će biti i ovo. Naivnim trojkašima da Dodik piša po faci ono bi govorili 'Okej je, reagirat će OHR i Ameri, strpljenja samo' :lol:
512MB

#85152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 512MB »

Eto Bošnje dobili ste zakon o zabrani negiranja genocida i državnu imovinu, sad treba nešt dati i Hrvatima jel tako, nemore se samo jedna strana nagrađivat, nije fer šho se kaže :oops:
DonieBrasco

#85153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Pa dobili su FBiH sta hoce vise, doslovno ne moze nista a da se oni ne pitaju.
sajber87

#85154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

DonieBrasco wrote: 27/02/2023 20:47 Pa dobili su FBiH sta hoce vise, doslovno ne moze nista a da se oni ne pitaju.
A moze li ista u drzavi i federaciji odluciti da se ova nasa tkz probosanska strana ne pita, obrnimo malo pricu. Neko je nekad stavio potpis na dejton tako radio 30 godina i sad kad treba da ode u opoziciju odjednom mu smeta
JohnnyS

#85155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JohnnyS »

Tako je to kad je potpisana federacija
mirza_15

#85156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Hank Paldum wrote: 27/02/2023 20:41
mirza_15 wrote: 27/02/2023 19:51 Ako Igor ne prouči šehadet, ne primi islam i učlani se ili najmanje bude simpatizer SDA on je izdajnik. Svaki nebošnjak ( da se ne lažemo, i Bošnjak :mrgreen: ) koji iznese mišljenje koje se za milimetar razlikuje od stava iz Mehmeda Spahe, gdje se inače izdaju razne vrste certifikata (Bošnjak, patriJota, musliman...) postaje Dritan i izdajnik.

Ovakvim stavom se radi baš ono što Igor kaže. Nema tolerancije ni za malo drugačije mišljenje od main streama. I onda i one koji su za BiH stigmatiziraš, kačiš im metu na čelo, proglašavaš izdajnicima... Ogadiš im i BiH i pokaju se što su bili ovdje kada je bilo najteže. A hoćeš da te prihvate u Širokom i BL. Misliš hoćeš šipak. Ustvari očekuješ da svojevoljno kapituliraju i plješću po minut dva na svaki govor bračnog para.
I po čemu se to razlikuje od gadosti šta se piše o Željku Komšiću?
Zamisli još da se Igor, Kojović i Mandić tako ismijavaju jer konzumiraju alkohol kao što se piše o pijanom Komšiću, odmah bi bilo kmečanje kako su za šerijatsku državu jer im smeta alkohol.
Ima li tu "Kako očekuješ da te prihvati u Širokom neki Mato ako vam u Sarajevu smeta jedan Željko koji je pro-BiH?"? Naravno da nema jer si dvoličan.

U oba slučaja se radi o drugačijem mišljenju od main streama, sa jedne strane kod konzervativnih Bošnjaka a sa druge kod FGR-a, samo je po nekoj logici više Srba i Hrvata bilo uz građanske stranke pa ste mogli dugo vremena glumiti moralne vertikale ali čim neko nije podržao te stranke, nije htio u koaliciju sa njima ili se kod jedne tačke složio sa SDA, tu su odmah te iste gadosti kojima ste krivili druge isplivale na površinu.
Kao što ismijavate Vojina Mijatovića jer govori ekavicom i Dennisa Gratza zbog imena od onog dana kada je istupio iz NS i složio se u nekoliko tačaka sa SDA.
Ima li tu "A želiš da te prihvate u Širokom i BL oni koji se zovu Jozo i Jovo a vi ne prihvatate svog Muhameda samo jer ne nosi više tipično ime"? Naravno da nema.
Meni smeta i Mandić, ali ne zato što je Srbin već zato što ne radi dobro. Niko Komšića ne proziva da izdajnik i ustaša. Niko ga ne proziva na tom nivou da se on kao Hrvat osjeća ugroženo u Sarajevu. Ali 100% bi ga SDA prozvala da ne puše u istu tikvu s njima. Vidiš li razliku? Nije problem kritika rada i političkih stavova. Problem je kada zbog politike ljude koji su branili obaj grad (pa i džamije u njemu) prozivaš Islamofobima, Izdajnicima i Dritanima. Ja sam u liveu slušao Igora, praktikujem Islam, i nisam čuo ništa što me je uvrijedilo. Sve ovo što se iskonstruisalo sutradan je klasični spin, a Igor ima moju punu podršku.
Hank Paldum

#85157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

mirza_15 wrote: 27/02/2023 20:57
Hank Paldum wrote: 27/02/2023 20:41
I po čemu se to razlikuje od gadosti šta se piše o Željku Komšiću?
Zamisli još da se Igor, Kojović i Mandić tako ismijavaju jer konzumiraju alkohol kao što se piše o pijanom Komšiću, odmah bi bilo kmečanje kako su za šerijatsku državu jer im smeta alkohol.
Ima li tu "Kako očekuješ da te prihvati u Širokom neki Mato ako vam u Sarajevu smeta jedan Željko koji je pro-BiH?"? Naravno da nema jer si dvoličan.

U oba slučaja se radi o drugačijem mišljenju od main streama, sa jedne strane kod konzervativnih Bošnjaka a sa druge kod FGR-a, samo je po nekoj logici više Srba i Hrvata bilo uz građanske stranke pa ste mogli dugo vremena glumiti moralne vertikale ali čim neko nije podržao te stranke, nije htio u koaliciju sa njima ili se kod jedne tačke složio sa SDA, tu su odmah te iste gadosti kojima ste krivili druge isplivale na površinu.
Kao što ismijavate Vojina Mijatovića jer govori ekavicom i Dennisa Gratza zbog imena od onog dana kada je istupio iz NS i složio se u nekoliko tačaka sa SDA.
Ima li tu "A želiš da te prihvate u Širokom i BL oni koji se zovu Jozo i Jovo a vi ne prihvatate svog Muhameda samo jer ne nosi više tipično ime"? Naravno da nema.
Meni smeta i Mandić, ali ne zato što je Srbin već zato što ne radi dobro. Niko Komšića ne proziva da izdajnik i ustaša. Niko ga ne proziva na tom nivou da se on kao Hrvat osjeća ugroženo u Sarajevu. Ali 100% bi ga SDA prozvala da ne puše u istu tikvu s njima. Vidiš li razliku? Nije problem kritika rada i političkih stavova. Problem je kada zbog politike ljude koji su branili obaj grad (pa i džamije u njemu) prozivaš Islamofobima, Izdajnicima i Dritanima. Ja sam u liveu slušao Igora, praktikujem Islam, i nisam čuo ništa što me je uvrijedilo. Sve ovo što se iskonstruisalo sutradan je klasični spin, a Igor ima moju punu podršku.
Mandić se kritikuje jer ne radi dobar posao i to je pravi primjer multi-kulti sredine jer ako neko ne radi dobar posao treba se kritikovat ma bio on Srđan, Hasan, Bogić ili Dervo i ne treba mu se tepati samo jer se drugačije zove.
Međutim ovo šta se govori o Komšiću je dno dna.
Eto ti si dobio dovoljno dokaza da smatraš da je on SDA igrač, i to je tvoje dobro pravo da tako misliš ali to je možda period zadnjih 5-10 godina i možeš ga isto kritikovati radi toga, zbog čega onda ruganje i omaložavanje nečega iz 90ih gdje je se borio časno i pošteno? Zlatni Ljuljan i ostale gadosti. (Ne mislim tebe već desetine ostalih forumaša)
Prozivaju ga da vodi anti-zapadnu politiku, tursku, iransku i kako je krenulo još će voditi i rusku politiku.
Ako se čovjek koji je se borio na pravoj strani umjesto u HVOu 30 godina kasnije zove anti-zapadnim čovjekom, po čemu se onda ti forumaši razlikuju od onih na Facebooku što Igora koji je se borio na pravoj strani 30 godina kasnije zovu četnikom?
Samo je druga žrtva ali je metoda i mentalitet isti.
Login77777

#85158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

@tramvajtrojka
mirza_15

#85159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mirza_15 »

Hank Paldum wrote: 27/02/2023 21:20
mirza_15 wrote: 27/02/2023 20:57

Mandić se kritikuje jer ne radi dobar posao i to je pravi primjer multi-kulti sredine jer ako neko ne radi dobar posao treba se kritikovat ma bio on Srđan, Hasan, Bogić ili Dervo i ne treba mu se tepati samo jer se drugačije zove.
Eto ti si dobio dovoljno dokaza da smatraš da je on SDA igrač, i to je tvoje dobro pravo da tako misliš ali to je možda period zadnjih 5-10 godina i možeš ga isto kritikovati radi toga, zbog čega onda ruganje i omaložavanje nečega iz 90ih gdje je se borio časno i pošteno? Zlatni Ljuljan i ostale gadosti. (Ne mislim tebe već desetine ostalih forumaša)
Prozivaju ga da vodi anti-zapadnu politiku, tursku, iransku i kako je krenulo još će voditi i rusku politiku.
Ako se čovjek koji je se borio na pravoj strani umjesto u HVOu 30 godina kasnije zove anti-zapadnim čovjekom, po čemu se onda ti forumaši razlikuju od onih na Facebooku što Igora koji je se borio na pravoj strani 30 godina kasnije zovu četnikom?
Ma ne optužuju ga da je izdajnik. Ne slažu se sa njim politički i o njemu se iznose političke kritike. Opružuje se da zloupotrebljava ratne zasluge zarad političkih poena koje isporučuje SDA. Ali niko ga nije etiketirao ustašom i izdajnikom. Niko mu to nije doveo u pitanje. Niko ga nije prozvao zato što je Hrvat. Niko ga nije prozvao islamofobom. Kada Srbina ili Hrvata koji živi u Sarajevu prozoveš izdajnikom i ro još uradiš instirucionalno, onda samo zamisli u kakvu si ga situaciju doveo. Tom čovjeku djeca idu u školu u Sarajevu, hoda po ovom gradu, pripadnik je manjinske skupine, pripada narodu na koji su se pozivali oni što su 4 godine ubijali ovaj grad, i ti ga wtiketiraš na takav način. Pa to je da ti knedla stane u grlu. A to sve nakon što je, kada je bilo najteže, stao u odbranu ovog grada. Probaj se staviti u njegovu kožu i zamisliti kako je to gadna pozicija. Ne može se porediti sa ŽK jer njega niko nije prozvao na način kako je prozvan Igor. ŽK niko na ulici neće nazvati Ustašom, islamofobom. Hoće možda šupkom, ali tu nema razlike između ŽK, DK ili BI. Ja fakat ne vidim kako je to teško shvatiti.
giannibelif

#85160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by giannibelif »

Nebošnjak kojeg uvrijede na ovaj način, a branio je ovaj grad, komšije, sugrađane, nakon ovakvih stvari može samo pomisliti da mu sutra ne pada napamet da opet ponovi isto, već da spakuje stvari, dijete i ženu za ruku i u svijet. Igora Sarajliju, komšiju, saborca vrijeđaju spodobe iz neke austrijske i njemačke limene kutije- portirnice, nekog toaleta industrijskog pogona na obodu grada, koje u Sarajevu ne mogu ni kafu popiti. I kao po nekom pravilu u uvredama svojstvenim najnižim više životinjskim nego ljudskim porivima prednjače izbjeglice iz istočnobosnanskih šuma i prašuma.
Montana1

#85161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Montana1 »

Ja ne znam sta treba u svijetu ili kod nas da se desi pa da probosanski politicari povedu pitanje o legitimnom ukidanju manjeg entita za koji postoje presude o genocidu, etnickom ciscenju, silovanjima itd.
Samo ovih dana iz tog entiteta dolazi na desetine krsenja ustava i zakona od negiranja genocida, proslava nesutavnih praznika, ignorisanja ustavnog suda, nazivanja entiteta drzavom i ovo zadnje ignorisanje visokog predstavnika uz juceraanju najavu bivseg tkz. predsjednika manjeg entiteta o potrebi donosenja, pazi sad, novog ustava kojeg ce podrzati i stati iza njeg narod. Vrhunac narusavanja dejtonskog mirovnog sporazuma, ustavnog poretka i ugrozavanja mira.
Ako nemamo politicara, ima li neki pojedinac, neko iz Isl zajednice, iz nekog udruzenja ko bi makar pokrenuo to pitanje? Jer nasim politicarima je vaznija ministarska fotelja ili vlast u jednom dijelu, citaj fildzanu, pa sta bude, jer jbg, daj da se sta usicari a drzavu ce nam stranci obezbjedit... :|
harka

#85162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by harka »

sajber87 wrote: 27/02/2023 20:32
DonieBrasco wrote: 27/02/2023 20:28 I sad se ceka Ustavni sud, koji ako donese odluku mimo zdrave logike i predhodnih jasno je da je kompromitovan i da je izvrsen pritisak opet stranaca.

Zato i teznja Dodika i Covica, da se otjeraju strane sudije da somo legitimni hrvati i Dodikovi srbi mogu biti u istom.
Ustavni sud je vec donio odluku sad je moze samo ponoviti, sto je toliko tesko shvatiti da drzava mora biti titular imovine
Kako onda objasnjavas da entiteti imaju drzavljanstvo ako je samo BiH drzava.U Ustavu stoji drzavljanstvo entiteta RS i drzavljanstvo Federacije,a onda BiH drzava.Da li mi to imamo tri drzave.Za Dodika je RS drzava .
studiorum_tuzlaensis

#85163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by studiorum_tuzlaensis »

harka wrote: 27/02/2023 22:23
sajber87 wrote: 27/02/2023 20:32

Ustavni sud je vec donio odluku sad je moze samo ponoviti, sto je toliko tesko shvatiti da drzava mora biti titular imovine
Kako onda objasnjavas da entiteti imaju drzavljanstvo ako je samo BiH drzava.U Ustavu stoji drzavljanstvo entiteta RS i drzavljanstvo Federacije,a onda BiH drzava.Da li mi to imamo tri drzave.Za Dodika je RS drzava .
Entitetsko drzavljanstvo kao opcionalno je potvrđeno u parlamentu BiH kroz Zakon o državljanstvu BiH. Dakle, dogovorom.

Zakon o drzavnoj imovini nije nikad ni dosao do Parlamenta, a nece ni doci izgleda nikada. Pitanje krčmenja državne imovine, rijeka, suma i zemljišta će biti uzrok svakakvim stvarima u BiH. Nisam optimista.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 27/02/2023 22:33, edited 1 time in total.
BHCluster

#85164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Image
studiorum_tuzlaensis

#85165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by studiorum_tuzlaensis »

Kakav supljak od strane naseg dragana..

ovaj misli da smo republika u najmanju ruku... :)
archi_a

#85166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by archi_a »

Jesu glupi ovi secesionisti! Sda i df bi im sve dale, prodali bi državu, povinovali bi se svim odlukama snsd-a i hdz-a i pustili ih da rade šta hoće, a oni izabrali nip i sdp koji su na braniku domovine i neće im dati ništa! Kako su se zajebaliiiiii, to je za film snimiti. Glupani, malo je reć. :pisnuo:
tramvajtrojka

#85167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 27/02/2023 21:45

@tramvajtrojka
jel ovo prestao sa gradjanskom pricom zbog koje je ime promjenio i vraca se laganim patriotskim notama i imenu Muhamed :lol: :lol: :cry:
made_in_sarajevo

#85168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by made_in_sarajevo »

Student_u_Ostavci wrote: 27/02/2023 20:45 Dodikovo negiranje genocida ja jasan dokaz šta on misli o nametnutim zakonima.
Ista stvar će biti i ovo. Naivnim trojkašima da Dodik piša po faci ono bi govorili 'Okej je, reagirat će OHR i Ameri, strpljenja samo' :lol:
Znaci niko nije naivan osim vas sto vjerujete u price iz sda. Ali hajd trojka je naivna, a sta je sda onda bila i kako sad odjednom naivni i prodali drzavu, to hoces reci blokade, vazda na ivici nekog kuhanja je ustvari odlicno i tako se nije izdala drzava? Nema veze sto je u tom periodu jebena albanija postala njemacka za nas
Hank Paldum

#85169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

mirza_15 wrote: 27/02/2023 21:47
Hank Paldum wrote: 27/02/2023 21:20
Ma ne optužuju ga da je izdajnik. Ne slažu se sa njim politički i o njemu se iznose političke kritike. Opružuje se da zloupotrebljava ratne zasluge zarad političkih poena koje isporučuje SDA. Ali niko ga nije etiketirao ustašom i izdajnikom. Niko mu to nije doveo u pitanje. Niko ga nije prozvao zato što je Hrvat. Niko ga nije prozvao islamofobom. Kada Srbina ili Hrvata koji živi u Sarajevu prozoveš izdajnikom i ro još uradiš instirucionalno, onda samo zamisli u kakvu si ga situaciju doveo. Tom čovjeku djeca idu u školu u Sarajevu, hoda po ovom gradu, pripadnik je manjinske skupine, pripada narodu na koji su se pozivali oni što su 4 godine ubijali ovaj grad, i ti ga wtiketiraš na takav način. Pa to je da ti knedla stane u grlu. A to sve nakon što je, kada je bilo najteže, stao u odbranu ovog grada. Probaj se staviti u njegovu kožu i zamisliti kako je to gadna pozicija. Ne može se porediti sa ŽK jer njega niko nije prozvao na način kako je prozvan Igor. ŽK niko na ulici neće nazvati Ustašom, islamofobom. Hoće možda šupkom, ali tu nema razlike između ŽK, DK ili BI. Ja fakat ne vidim kako je to teško shvatiti.
Itekako se proziva. Na ovom forumu većina smatra da je SDA u rangu četnika po nanošenju zla Bosni i Hercegovinu, da su SANU projekat, stavljaju se u isti ravan kao HDZ i SNSD a Komšića zovu SDA igračem i pudlicom, piše se da sarađuje sa Čovićem jer trebaju jedan drugog da politički napreduju i opstaju, niko nije mogao pomoći Čoviću koliko mu je Komšić pomogao i obratno.

Nije jedino možda vezano za opasnost njegove djece i da će ga pljunuti na ulici kako je kod Igora ali je itekako u gadnoj poziciji. Umjesto kako je "očekivano" da se priključi HVOu priključio je se ARBiH u odbrani države, znači primjer patriotizma, a nakon rata je ušao u politiku, gdje uživa podršku i drugog naroda koji je netipičan za mentalitet ovih prostora koji je inače "Nema veze što je lopov on je moj a nema veze śto je onaj od zlata kada je njihov", navija za državu u kojoj je rođen i živi i čije obnaša funkcije, na stolu mu je samo zastava Bosne i Hercegovine, željeli priznati ili ne ali je najbliže građanskoj državi o kojoj mnogi maštaju i dočekao je da ga danas i članovi građanskih stranaka zovu najvećim kočničarem države, da je Jozi iz Širokog ogadio državu koji bi 10 godina prije nego što je čuo za Komšića navijao za Hrvatsku protiv Bosne, da je nepravedno da se Hrvatima bira predsjednik i da se taj problem mora riješiti iako ne postoji hrvatski predsjednik, predstavnik i hrvatski član predsjedništva već član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, to je fašistička HDZ priča koju su građanske stranke i njihovi glasači prihvatili.

Neće ga niko na ulici nazvati ustašom ali isto boli kads si najbliži građanskoj državi gdje bilo kako da se zoveš mogu da te biraju glasači bez obzira kako se zovu jer su svi građani BiH a zbog toga te osuđuju.
Hank Paldum

#85170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

giannibelif wrote: 27/02/2023 22:09 Nebošnjak kojeg uvrijede na ovaj način, a branio je ovaj grad, komšije, sugrađane, nakon ovakvih stvari može samo pomisliti da mu sutra ne pada napamet da opet ponovi isto, već da spakuje stvari, dijete i ženu za ruku i u svijet. Igora Sarajliju, komšiju, saborca vrijeđaju spodobe iz neke austrijske i njemačke limene kutije- portirnice, nekog toaleta industrijskog pogona na obodu grada, koje u Sarajevu ne mogu ni kafu popiti. I kao po nekom pravilu u uvredama svojstvenim najnižim više životinjskim nego ljudskim porivima prednjače izbjeglice iz istočnobosnanskih šuma i prašuma.
Isto kao jednog Željka i još ga zovu Zlatnim Ljuljanom, i šta preostaje onda jednom Mariju nego da se spakuje i u svijet. U pravu si, uvrede svojstvene najnižim životinjskim porivima.
Hank Paldum

#85171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hank Paldum »

archi_a wrote: 27/02/2023 22:40 Jesu glupi ovi secesionisti! Sda i df bi im sve dale, prodali bi državu, povinovali bi se svim odlukama snsd-a i hdz-a i pustili ih da rade šta hoće, a oni izabrali nip i sdp koji su na braniku domovine i neće im dati ništa! Kako su se zajebaliiiiii, to je za film snimiti. Glupani, malo je reć. :pisnuo:
Nikšić plazi jezik i potpisuje dok Dodik urla sa svojim nacionalističkim primitivizmom i Čović isto tako samo kulturnije i ljepše upakovano, Konaković ide u posjetu njihovim nalogodavcima, sastaje se sa Vučićem i Zoranom "Sapun i parfem, ko je odredio da je to genocid?" Milanovićem, šuti i poslije izjavljuje da je se mogao proslaviti ali nije htio. Onda jedna patriotska izjava i Dodik urla, Trojka ovo ono, šta hoće ti Bošnjaci? A koalicija opstaje.
Nekada je se to zvalo nabacivati Dodiku i Čoviću na volej i dok oni reže jedni na druge narod se pati ili odlazi. Danas se to zove fantastična politika koju običan smrtnik ne može da shvati.
sajber87

#85172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

archi_a wrote: 27/02/2023 22:40 Jesu glupi ovi secesionisti! Sda i df bi im sve dale, prodali bi državu, povinovali bi se svim odlukama snsd-a i hdz-a i pustili ih da rade šta hoće, a oni izabrali nip i sdp koji su na braniku domovine i neće im dati ništa! Kako su se zajebaliiiiii, to je za film snimiti. Glupani, malo je reć. :pisnuo:
Vjerovatno znas da su za promjene ustava i izbornog zakona potrebne ruke sda i df a, ako na to mislis za davanje :mrgreen:
sajber87

#85173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Hank Paldum wrote: 27/02/2023 23:08
Nikšić plazi jezik i potpisuje dok Dodik urla sa svojim nacionalističkim primitivizmom i Čović isto tako samo kulturnije i ljepše upakovano, Konaković ide u posjetu njihovim nalogodavcima, sastaje se sa Vučićem i Zoranom "Sapun i parfem, ko je odredio da je to genocid?" Milanovićem, šuti i poslije izjavljuje da je se mogao proslaviti ali nije htio. Onda jedna patriotska izjava i Dodik urla, Trojka ovo ono, šta hoće ti Bošnjaci? A koalicija opstaje.
Nekada je se to zvalo nabacivati Dodiku i Čoviću na volej i dok oni reže jedni na druge narod se pati ili odlazi. Danas se to zove fantastična politika koju običan smrtnik ne može da shvati.
Ajde sad kad smo culi sta ne treba bilo bi dobro da cujemo sta treba, kako vidis formiranje vlasti ko sa kim i kako bi funkcionisalo, koje po tebi korake treba preduzeti bas me zanima kako si to sve zamislio, samo iz jednacine izbaci zapad i ohr jer zapad ne zeli sda i df. Eto sad pucaj da vidimo :mrgreen:
sajber87

#85174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Koliko vidim protiv OHR a su snsd ujedinjena srpska sda df itd, zanimljivo drustvance
Student_u_Ostavci

#85175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

sajber87 wrote: 27/02/2023 23:22 Koliko vidim protiv OHR a su snsd ujedinjena srpska sda df itd, zanimljivo drustvance

Ovo je vaše društvance iz rakijskog podruma i sa basketa :izet:
Locked