drndalo wrote: ↑26/02/2023 17:25
Nisi ni tu u pravu. Barem ne vecinski. Da ti pojasnim i zasto.
Vecina navijaca kakav sam i ja skoci na takve napise zato jer ispadaju kao “otvaranje ociju zaludjenim pacijentima” i tako to. Zamisli, neko dodje na temu koju svi puno vise pratimo od njega, i znamo i za poginule na UKR strani za koju navijamo, i kaze ginu i Ukrajinci!
‘Ajde!? Cuj ginu Ukrajinci u agresiji i napadu visestruko vece/jace zemlje/vojske na njihovu zemlju? Bas onako iznenadjujuce...Isto kao da smo mi svi debili koji gledaju crtane, gdje samo Rusi ginu, a Ukrajinci kao u Rambo filmovima samo trce kroz rizina polja i nikome nista... Takvo “otvaranje ociju” koje nema nista drugo za cilj osim apologetisanja napadaca, i “zaustavljanja krvoprolica” obaju strana je vrlo pickasto u najmanju ruku! Navijas za Rusiju? Priznaj, reci navijam, mozes reci i zasto, budi covjek, ne budi pizda sakrivajuci se iza pacifizma! Mir, mir, mir, niko nije kriv, zaustavimo rat da kepec sitnog zuba moze proglasiti pobjedu! Nece da moze! Zasto? Ne zato sto ja tako kazem, ili drugi ljudi odavde, nego zato sto su Ukrajinci rekli tako odlucno NIKAD VISE, sa puskom i topom. I spremni su to izgurati do kraja! Imaju i srecu da su mnogi skontali da ovaj put treba pomoci nekome slabijem koga gazi lokalni manijak, da ga zavjek svuce u kanal, zbog buduceg kurcenja.
Zamisli ginu Ukrajinci, kada ih Rusi pokusavaju zgaziti i zatrti? Interesanran fenomen. Dok god je to Ukrajincima draze, nece biti Ruske pizde narednih 300 god. , a mogu im barem i verbalno pomoci, ko sam da ne kazem bravo ljudi, udrite Hin!? Prema svemu onome ocekivanom prije agresije, bilo bi logicno da je Rusa poginulo 50.000, UKR 200.000 vojnika, i 300.000 civila dosad, barem sudeci prema odnosu snaga od prije agresije. Posto je situacija minimalno 4x losija za Ruse od plana, ja izvlacim zakljucak da Ukrajinci jako dobro rade posao “brisanja” bilo kakvog “bratstva” sa RF ikada vise. RF ce iz svega ovoga zahvaljujuci UKR izaci kao “sakata” RF, koliko i kakva, vidjecemo za 20 god. ali nikad vise nece smjeti pogledati ni Litvaniju, a o Poljskoj da ne pricam. Jebali su sebi majku/majku za vijekove. Vladimir “veliki” ispade Vlado”mikro”...
Baš sam zbog toga u pravu za to. Možda ne ti uvijek, ali mnogi ovdje skaču na svaki post koji se ne svodi na "Suncokreti, aaaaaa i Slava Ukrajini". Baš zbog toga ti isti jadikuju na temi kada ruska vojska ostvari određen napredak. I ne, ne govorim o novim accountima gdje su prvi postovi na ovoj temi i koji su ili "neutralni" ili otvoreno podržavaju Rusiju, nego o forumašima koji imaju "staž" na forumu.
Pa eto, mislim da si upravo ti nedavno objavio onaj podatak za Apple i Rusiju. Kada sam ukazao zašto je to neuporedivo i kako je bez veze da na taj način podcjenjujemo Rusiju, odmah mi je random forumaš dao epitet četnika, salonca itd
Upravo zbog toga ova tema sve više i više gubi smisao. Naravno da znamo da Ukrajinci ginu, ali svaki put kada neko objavi nešto o ukrajinskim gubicima, biva proglašen četnikom. Zbog tog pisanja se stvara utisak da je ruska vojska skup nesposobnih debila. Mislim, samo to pisanje ponižava Ukrajinu. Jer, ako su Rusi tako nesposobni kako pričate, onda su i Ukrajinci još gori jer ih do sada nisu porazili.
Da je istina da je ruska vojska puno slabija nego što se mislilo, jeste. Da je istina da je ruska vojna doktrina ostala u vremenu 1950ih i 1960ih, jeste. Da li je istina da je ruska agresija sramota ruskog naroda i necivilizacijski čin, jeste. Da li to znači da ruska vojska nije prijetnja za Ukrajinu, ne znači
Isto tako, herojska borba Ukrajine i ukrajinskog naroda zadnjih godinu dana je vrijedna divljenja i naša dužnost je(govorim o Europi) da pomognemo Ukrajini da porazi agresora, ali to ne znači da su ukrajinski problemi magično nestali i ne znači da je ukrajinska vojska sada puno dominantija od ruske.
Ukrajina je i dalje "underdog" u ovom ratu. Vojna pomoć koju Ukrajina dobija nije dovoljna. Europa mora dati puno veću podršku Ukrajini