Nisam svima, samo esad plavi, 512MB, i Fudo Bosna. Pusti dijete iz 5-og osnovne da vam pogleda postove i bit ce jasno ko dan da je sve to isti psihopata.Student_u_Ostavci wrote: ↑24/02/2023 10:51 Ovaj svima tu govori da su oni zapravo ja. Teška dijagnoza![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- dr_Evil
#84551 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Student_u_Ostavci
#84552 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema veze hajd, ponekad preskočiš terapiju, ja ti ne zamjeram. 
- dr_Evil
#84553 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve ok esade plavi, Bakir mi je osigurao da ne mogu lijekove dzaba podizati, pa eto nekad se preskoci, halalim. Valjda ko sto je osigurao da moramo i sadaku djeci skupljat za operacija, dok se hrvatska i srpska djeca dzaba lijece preko susjednih fondova, zahvaljujuci specijalnim vezama koje je ALija potpisao u Daytonu.Student_u_Ostavci wrote: ↑24/02/2023 10:55 Nema veze hajd, ponekad preskočiš terapiju, ja ti ne zamjeram.![]()
I onda mi neko prica ko ponizava Bosnjake i daje guzice Draganu.
-
plavi_E
#84554 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alija mu kriv sto se necija djeca lijece dzabe po susjednim drzavama.

-
plavi_E
#84555 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Botovi koalicije "i Bakir je" pominju Dejton i Aliju dok Niksic strasi narod ratom sa HR.

- dr_Evil
#84556 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alija potpisao specijalne veze entiteta sa susjednim drzavama i potpisao da imaju pravo na dvojno drzavljanstvo. I onda mi jos krivi Alija i Bake sto nisu osigurali sredstva za takvo sto, i krivi su mi sto nemamo kanadere pa molimo mrsku Hrvatsku da nam gasi sumsko blago. Eh moj studente u ostavci, pravis greske gore nego onaj google Bart sta ih je kostao bogatstvo neki dan
"Ali dosta o SDA pricajmo malo o ovim"
-
mishic
#84557 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odroni, bjesnnilo i umobolnost nisu zahvatiloi samo botove i skotove nego se i moderacija ozbiljno zarazila.
Sve češće banuju one koji ne pristaju biti na "stranama" nego ostaju pri principima pa im uvrede i vrijeđanje sa jedne strane ne smetaju ali s druge i te kako da... OK, možda je najbolje nakon jedne dijareje pustiti i drugu da prođe pa se tek onda vratiti forumu kada kanalizacija pokupi ove što su sada u ofanzivi...
Sve češće banuju one koji ne pristaju biti na "stranama" nego ostaju pri principima pa im uvrede i vrijeđanje sa jedne strane ne smetaju ali s druge i te kako da... OK, možda je najbolje nakon jedne dijareje pustiti i drugu da prođe pa se tek onda vratiti forumu kada kanalizacija pokupi ove što su sada u ofanzivi...
-
plavi_E
#84558 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa evo prilike da se nabave kanaderi. Kriminalna SDA nece biti u vlasti a HDZ koja vjerovatno i dalje drzati ministarsvo financija nije ona kriminalna HDZ nego nova potpuno oprana od strane X-morke i njihovih simpatizera. Znaci nece postojati ni jedna prepreka za nabavku kanadera. Bs da vidimo kako ce se to odvijati.
- Login77777
#84559 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vunenim carapama ih brate moj.mishic wrote: ↑24/02/2023 11:08 Odroni, bjesnnilo i umobolnost nisu zahvatiloi samo botove i skotove nego se i moderacija ozbiljno zarazila.
- dr_Evil
#84560 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Slazemo se, ali prethodno morate prestati da blokirate volju demokratske vecine da bi se to desilo.plavi_E wrote: ↑24/02/2023 11:14 Pa evo prilike da se nabave kanaderi. Kriminalna SDA nece biti u vlasti a HDZ koja vjerovatno i dalje drzati ministarsvo financija nije ona kriminalna HDZ nego nova potpuno oprana od strane X-morke i njihovih simpatizera. Znaci nece postojati ni jedna prepreka za nabavku kanadera. Bs da vidimo kako ce se to odvijati.
Ali posto ja podrzava bega u blokadi, i zelim mu da blokira jos 4 godine ako ga zdravlje posluzi, pa da konacno poslozimo ustav federacije kako treba, ipak se onda to nece desiti.
A do tada:
Vlada FBiH i nabavka kanadera: U radnu grupu koja je formirana prije godinu, jučer uhljebili još jednog člana
5. Augusta 2022.
Posljednjih mjesec, pretežno u Hercegovini, požari bukte, a ponovo se reaktiviralo pitanje kanadera i drugih letjelica za gašenje požara. I ove godine smo osuđeni na dobru volju komšija i Vlade RS, a s obzirom i da i Hrvatska ima problema s požarima, i njihova pomoć postaje problematična.
Pored toga, problem je što je premijer Federacije BiH Fadil Novalić još prošle godine obećao da će Vlada kupiti kanadere i tranktore i zbog toga je formirana neka radna grupa, ali ipak smo ovu godinu dočekali potpuno nespremni..
“Ova Vlada FBiH potvrđuje da je leglo kriminala i korupcije. Sve ono što gledate je igranje sa narodom. Dakle, formiranje komisije dok mi imamo institucije koje uredno plaćamo, pričam o Civilnoj zaštiti, Ministarstvo unutrašnjih poslova te Oružane snage BiH. Ovdje stalno se pokušava kroz komisije, koje trebaju da budu alibi u smislu političke korupcije, kakve gledamo u aferi ‘Respiratori’. Njihov stalni paravan je stalno formiranje nekih komisija. Ovo traje predugo, ništa nam ne ostaje nego da zamolimo Tužilaštvo da prestane spavati i zimski i proljetni san i da se pokrenu. Izgori pola Hercegovine, a mi nemamo letjelice”, kazao je Žuljević za Raport.
-
plavi_E
#84561 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Glasati protiv necega ili biti protiv necega u demoratiji nije blokada nego demokratsko pravo. Covic je simpatizerima koalicije "i Bakir je" isprao mozak blokadama da vise ni sami ne znaju sta je blokada a sta nije.

- dr_Evil
#84562 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa da, inace je demokratija poznata kao vladavina manjine nad vecinom. Vidi se da ste kod Dragana pekli zanat
Nista, dosta vas za ovu heftu, maksuz selam svim proruskim ahbabima iz SDFA, selam svim svim normalnim simpatizerima SDFA(mada vas ima i da niste vjernici, ali onda to ne moze izbacit ce vas iz stranke, niste patriotsko jezgro), a smrt fasizmu za moje drugove. Uzivajte, vikend je!
-
plavi_E
#84563 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA se cesto zalila da HDZ preko ministarstva finansija blokira mnogo toga. Od nabavki do finansiske pomoci firmama i privatnim licima. Tek kad dobiju nesrazmjerno veliki udio pristaju na to. Evo ogromne prilike da X-morka pokaze da nisu blijeda kopija kretenske SDA i da ne daju HDZ-u ministarstvo finansija.
- freelancerusk
#84564 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bošnjaci obezglavljeni, bez prave političke snage u dejtonskoj luđačkoj košulji - osuđeni na propast.
Pokušavamo zamjeniti SDA, kriminalnu hobotnicu, sa (kako Dodik naziva) "invalidskim koalicijama", sa još manje "udarne snage".
Citat rahmetli Alije Izetbegovića: "Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti."
Bošnjački narod nikad umorniji nije bio, politička elita "probosanskih stranki" nikad impotentnija i/ili kriminalnija nije bila. Savezništvo Hrvata i Srba, kako unutar države, tako i u regiji, nikad u većoj i skladnijoj harmoniji nije bilo, daleko su od "umora".
Pokušavamo zamjeniti SDA, kriminalnu hobotnicu, sa (kako Dodik naziva) "invalidskim koalicijama", sa još manje "udarne snage".
Citat rahmetli Alije Izetbegovića: "Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti."
Bošnjački narod nikad umorniji nije bio, politička elita "probosanskih stranki" nikad impotentnija i/ili kriminalnija nije bila. Savezništvo Hrvata i Srba, kako unutar države, tako i u regiji, nikad u većoj i skladnijoj harmoniji nije bilo, daleko su od "umora".
- Mishelinke
#84565 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pitanje za članove i simpatizere SDFA?
Šta bi više voljeli?
A) Da SDA sastavi Vladu FBiH, a da vas žena/muž/cura/momak prevari?
B) Da Šmit interveniše i osmorka napravi vlast, a da vas žena/miž/cura/momak ne vara?
Šta vam je draže od ovoga, ako bi morali birati između
Šta bi više voljeli?
B) Da Šmit interveniše i osmorka napravi vlast, a da vas žena/miž/cura/momak ne vara?
Šta vam je draže od ovoga, ako bi morali birati između
-
plavi_E
#84566 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@freelancerusk
Neki Bosnjaci i su toliko ubijeni u pojam da vjeruju Covicu da neko nesto sa bosnjacke strane blokira. Covic i je ubjedio da je isto biti protiv i blokirati rad institucija. Covic ih je ubijedio da je glasati protiv da HDZ ima presjednika Federacije u stvari blokada Federacije.

P.S. A neki "Bosnjaci" se samo ponasaju kao Bosnjaci.

Neki Bosnjaci i su toliko ubijeni u pojam da vjeruju Covicu da neko nesto sa bosnjacke strane blokira. Covic i je ubjedio da je isto biti protiv i blokirati rad institucija. Covic ih je ubijedio da je glasati protiv da HDZ ima presjednika Federacije u stvari blokada Federacije.
P.S. A neki "Bosnjaci" se samo ponasaju kao Bosnjaci.
- Student_u_Ostavci
#84567 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da Šmit intervenišeMishelinke wrote: ↑24/02/2023 11:33 Pitanje za članove i simpatizere SDFA?
Šta bi više voljeli?
Šta vam je draže od ovoga, ako bi morali birati između![]()
-
plavi_E
#84568 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Problem je sto HDZ i X-morka ce prije dati da ih i zene varaju sa daljnjim premijerom Fadilom nego da Shmit intervenise i izbaci SDA iz vlasti.

- BHCluster
- Athlon64
#84570 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iskreno mislim u datim okolostima da je ovo pitanje bolje postaviti Osmorki i njihovim fanovima.Mishelinke wrote: ↑24/02/2023 11:33 Pitanje za članove i simpatizere SDFA?
Šta bi više voljeli?
Šta vam je draže od ovoga, ako bi morali birati između![]()
Ja kao glasac uglavnom DF-a bih definitivno volio da Schmidt intervenise i otkloni mogucnost blokade jednom za sva vremena, taman osmorka vladala do Sudnjeg dana, a SDA i DF nikad ne imali zrno vlasti.
Ono sto je simptomaticno jeste da ovako nesto smije izgovoriti cak i Bake, ali ne smiju predstavnici Osmorke.
Ono sto sigurno zasluzuje proteste jeste ako Schmidt sankcionise samo jednu stranku i ako odblokira samo za trenutno stanje, tj. ako ne napravi nikakva trajna rjesenja.
- tandmand
#84571 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne vjerujem da je taj rat bio moguć, čak i da je istina da su spremali da stave barikade i da su se naoružali.anelsol wrote: ↑24/02/2023 10:14Mi smo rat izbjegli za dlaku. Na entitetskim linijama oko Mostara su se u januaru i februaru prošle godine već držale straže. U Nevesinju npr. su bili podjelili oružje i municiju, a na cesti između Mostara i Nevesinja u Bišini je bila ekipa koja je čekala signal da stave barikade. Hvala Ukrima pa pružiše otpor agresorima.
Dosta su oni državne imovine već prepisali na RS.
Oni iz Nevesinja ne bi silazili ka Mostaru. U tome hladnom ratu oni bi samo izvršili kiparizaciju RSa, napustili institucije i to je to.
Da parafraziram, Čamparu "koji bi to kurban iz Mostara bio koji bi išao da sklanja barikade?" - I šta bi time postigao?
Ako bi i pored barikada i dalje funkcionisao protok ljudi i roba, ništa šustinski se ne bi promijenilo.
Ni sada ništa nije bolje od te kiparizacije. Kad već spominjemo Ukrajinu, je li im bolje ovako da su politički 1/1 u vlasti ili da im pored Zelenskog još dvije strane sjede u vlasti a istovremeno u potpunosti drže Krim (RS) i sve desno od Dnjepra (Neretve).
Da su to Srbi uradili ... te barikade, bio bi to kec na desetku. Proglasiš to okupiranim, vratiš se na ustav Republike BiH i politički ferceraš sam a MZ neka sa bavi onim što su im od 1995. cijelo vrijeme davali.
Baš bih volio vidjeti reakcije Schmidta u takvoj situaciji.
-
plavi_E
#84572 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Covic, Konakovic a izgleda i Niksic ce prije prihvatiti da Vlada federacije bude fadilov privatni kupleraj nego da Shmit nametne odluku koja bi u buducnosti onemogucila ovakvu situaciju koju imamo danas. Covica i razumijem ali ovu dvojicu drugih ne.
- GandalfSivi
#84573 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kako ti ne dojadi trolati svega ti? Gluposti pises decko, zecse…
-
plavi_E
#84574 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Simpatizeri koalicije "i Bakir je" kao da su zaboravili koje u javnost kao moguce rijesnje iznio ideju da Fadil i dalje bude premijer. To su bili Covic i Konakovic. To je poznato svima koji prate ovu temu.
- GandalfSivi
#84575 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDA ce radje blokirati Federaciju i zajedno sa Dodikom raditi na unistenju drzave nego otici u opoziciju. Dobro je Bakir rekao Dini, prvo stranka pa narod pa drzava.
U SDA su najveci izdajnici u istoriji ove drzave.
U SDA su najveci izdajnici u istoriji ove drzave.