Tako je, treba da se lečiš
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
howdy
-
PM72
#84002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Upravo tako.Gledaju te u oči i lažu.Namazaniji i pametniji 100 x od Srba.dr_Evil wrote: ↑22/02/2023 07:09Sve ostalo postujem, ali ovo...Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 06:51
U Ljubuškom, Širokom, Grudama je HB zastava, ali pored nje je i BH zastava. Ispred institucija opština također (Neum, Čapljina, Livno, Ljubuški,...) i šta god bilo između nas, opet je tu zastava i imaju moj respekt veći nego istočna strana, i tako će uvijek i biti.
Ne radi se tu o postovanju, jer ga nema, nego o hinjavluku, jednostavno.
Uostalom,oni su članica NATO-a,EU,u ratu pobijedili...zato što su znali šta će i kako će.
- Mishelinke
#84003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šta je da je, tu je zastava, izgovaraju Bosna i Hercegovina punim imenom, i ne nazivaju nas muslimanima, obilježavaju 1. Mart i 25. Novembar (makar i deklarativno). Za početak ok je.dr_Evil wrote: ↑22/02/2023 07:09Sve ostalo postujem, ali ovo...Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 06:51
U Ljubuškom, Širokom, Grudama je HB zastava, ali pored nje je i BH zastava. Ispred institucija opština također (Neum, Čapljina, Livno, Ljubuški,...) i šta god bilo između nas, opet je tu zastava i imaju moj respekt veći nego istočna strana, i tako će uvijek i biti.
Ne radi se tu o postovanju, jer ga nema, nego o hinjavluku, jednostavno.
To sve je, nažalost trenutno nezamislivo na ostatku 49% teritorije.
-
A_A_AKCIJA
#84004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to i jeste suština čitave priče.Grean wrote: ↑21/02/2023 23:13 Moje pitanje je, sve i da Dino jeste puko' i (opet) dogovara ispravljanje nepravde spram hrvatskog puka i to u Hrvatskoj, moze li se to izglasati u Parlamentu, koliko bi ruku trebalo za to?
Nekad smo govorili ne moze nas SDA prodati, nemaju dovoljno ruku. Ima li ih Dino ako bi hipoteticki rekli da je on spreman na to "legitimno predstavljanje"? Sta treba da se promijeni IZ?
Od oktobra trubim: i da hoće, Osmorka ne može izdati.
Zašto?
Jer, hvala Bogu, nismo banana država toliko, da nam neki baja može potpisati propast. Da je Dino najveći izdajnik ove države, ne može sam ništa. Sve moraju odobriti Parlamenti.
Za sve ozbiljnije promjene treba SDA ruke u domovima naroda države i federacije.
Izborni zakon i da se izglasa, mora biti usklađen sa Ustavom. Dakle, ili je zakon neustavan, ili moraš mijenjati Ustav. Za Ustav treba dvije trećine većina i tu svi prepadi izdajom države padaju ko kocka šećera u vodu.
Državna imovina isto tako.
Bukvalno, sve što prepadaju ovaj sluđeni narod je nemoguće bez pristanka dvije trećine zastupnika u domovima naroda.
E kada im to dokažeš, onda ide priča, ali jeste oni podržavaju Šmitove izmjene
Sa ovako malom većinom Osmorka može samo ono čega se SDA i najviše plaši. Smijeniti direktore i razjebati tendere po državnim firmama i agencijama, i oduzeti im budžet federacije od nekih 7 milijardi. U firmama je još toliko. Na četiri godine mandata, pričamo o preko 60 milijardi KM.
I to je to. Nema drugo. Bez toga novca, SDA nema čime očuvati strukture koje je plaćala u zamjenu za ostanak na vlasti.
E kada SDA stavi tih 60 milijardi na gomilu sa jedne strane, sa druge strane može sve, samo da taj novac ne izgube. Mogu prijetnje ratom, može okretanje od zapada, može izazivanje međubošnjačkog sukoba, može zloupotreba genocida, Srebrenice, može sve. Samo da prevagne i da novac ostane njima.
Sve ostalo je šuplja i dizanje prašine da.se sakrije ova brutalna istina. SDA ovo sve radi zbog novca.
-
PM72
#84005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Gdje to obilježavaju 1 mart i 25 novembar makar i deklarativno?Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 07:30Šta je da je, tu je zastava, izgovaraju Bosna i Hercegovina punim imenom, i ne nazivaju nas muslimanima, obilježavaju 1. Mart i 25. Novembar (makar i deklarativno). Za početak ok je.
Tamo gdje je HDZ specijalci obezbjeđuju antifašističke skupove a u pravu si,ne nazivaju nas muslimanima...nego balijama
- Mishelinke
#84006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve to stoji, ali opet šta će mo sa 49%?
Realno, svi bi mi voljeli vidjeti zastavu BiH u Banjaluci, Višegradu, čuti na RTRS-u da voditelj kaže Bosna i Hercegovina, a ne tzv. BIH kao sad što govore i sl., pa makar to bilo i hinjavo, ali da ima simbola i da govore kako treba, međutim od toga nema ništa, bar ne za naših života.
-
NediM17
#84007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tu je pajdo SCHmit, kakve 2/3.
-
PM72
#84008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naša jedina šansa je da nas silom uguraju u EU,u stilu fali jedan član jer je izašla Engleska.
Kao što su nas jednom ,na guzove,poslali na rukometno takmičenje.
Ili da osmorka/trojka ubjedi zapad da SDA i Srbi hoće da nas gurnu rusima pa da nas ovi "napadnu" i zauzmu i dovedu svoje ljude na sva važna mjesta.
Trećeg nema...
Kao što su nas jednom ,na guzove,poslali na rukometno takmičenje.
Ili da osmorka/trojka ubjedi zapad da SDA i Srbi hoće da nas gurnu rusima pa da nas ovi "napadnu" i zauzmu i dovedu svoje ljude na sva važna mjesta.
Trećeg nema...
- Styling
#84009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne bih ga ni ja voljela da sam na Dininom mjestu. On Dinu ne voli jer su mu otpustili ženu iz Turističke zajednice kad je Dino bio premijer zato što je Sabina hanuma bila na platnom spisku i dobijala platu a nikada se nije pojavila u kancelariji, ne zna ni gdje su prostorije. Nakon toga je Željko imao žestok seljački ispad na obilježavanju godišnjice Alijine smrti i Dini pred 20 svjedoka j…. m….. i izvrijeđao ga baš onako mahalski. Ovo svako ko je pošten a ko je prisustvovao događaju može posvjedočiti. I sada on, alkoholičar, ublehaš i vječni sistemski parazit iznenađen što ga Dino ne voli. Ma, čuj, iznenađenja.
-
PM72
#84011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Željko -alkoholičar? Ublehaš?
- Styling
- Mishelinke
#84014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dok je Čović bio član predsjedništva, prisustvovao je prijemima povodm 1. Marta i 25. Novembra. To je sve ipak nešto, makar i deklarativno.PM72 wrote: ↑22/02/2023 07:34Gdje to obilježavaju 1 mart i 25 novembar makar i deklarativno?Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 07:30
Šta je da je, tu je zastava, izgovaraju Bosna i Hercegovina punim imenom, i ne nazivaju nas muslimanima, obilježavaju 1. Mart i 25. Novembar (makar i deklarativno). Za početak ok je.
Tamo gdje je HDZ specijalci obezbjeđuju antifašističke skupove a u pravu si,ne nazivaju nas muslimanima...nego balijama
A to za balije, haj daj link da vidimo gdje nas tako nazivaju u javnom prostoru? Pa bolan RTRS te nazva muslimanom, mudžehedinom, teroristom, nema čime sve ne u prime time-u na dnevniku u pola 8. O čemu dalje da pričamo?
I nemoj mi govoriti o tome kako mi između različitih naroda častimo mimo javnog prostora. Zovu oni nas balije, srbi nas zovu i balije i turci, mi njih čete i zločinci, hrvate zovemo škutori i ustaše, ali nije to javni prostor. Pričam o javnom prostoru, a među narodom uvijek će biti i balija i turaka i ustaša i četa.....
I mi između sebe se nazivamo balijama. Ko podržava Tursku, Iran, Rusiju i Srbiju a spada u Bošnjake, za mnoge je balija, a drugi, glasači trojke i oni koji bi radije EU umjesto gore pobrojanih država su izdajnici, otpadnici od vjere, komunjare, Gavrilo itd itd. Pitaj botove, najbolje će ti objasniti, pun ih je i ovaj forum.
Gore se mi častimo između sebe nego što nas časte drugi , ali nije to poenta.
Poenta je da se može ipak sa hrvatima, koliko toliko dogovoriti, pa i sa srbima isto. Ima tema oko kojih se možemo svi složiti, pa makar da poboljšamo život ljudi. A da će biti neke izdaje, neće. Izdaja je već napravljena sa tužbom, javnog odustajanja od NATO-a u sred emisije na RTRS-u, tako da nema se puno šta ni izdati a uvjeren sam milion % da to trojci nije, niti će ikad biti cilj. Sve i da jeste, ne može proći kroz institucije.
- dr_Evil
#84015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da nas nazivaju muslimanima, i naravno da smatraju da su Bosnjaci samo poturceni Hrvati. To sto Covic to ne radi na tvu, ne znaci da je to mainstream medju njima. Ako hoces evo prije 2 godine je tek bosanski jezik uvrsten kao konstitutivan u HNK, dok u ostalim kantonima sa hrvatskom vecinom jos uvijek, ili se navodi kao bosnjacki.Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 07:30
Šta je da je, tu je zastava, izgovaraju Bosna i Hercegovina punim imenom, i ne nazivaju nas muslimanima, obilježavaju 1. Mart i 25. Novembar (makar i deklarativno). Za početak ok je.
Medju njima sam odrastao, i proveo svoju mladost, znam im sve marifetluke, ali i dobre strane kojih zaista ima izobilju.
- Haris.ba
#84016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo me podsjeca na pricu 1993.
Biras sa kim bi mogao ici na treceg, a obojica otvoreno ratuju protiv tebe.
Biras sa kim bi mogao ici na treceg, a obojica otvoreno ratuju protiv tebe.
-
PM72
#84017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovdje može doći do dogovora jedino da ova "naša" strana pristane na već dogovoreni dil između HDZ-a i SNSD-a.
- Fudo Bosna
#84018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mene samo interesuje . Ovi koji brane Gavrila Kiflu i trojku...
Šta još treba da urade, osim otići u Zagreb i pričati i pristajati na izmjene IZ a protiv svoje Domovine i svog naroda, šta još ovaj srednjoškolac i šarlatan treba uraditi pa da ga ovi njegovi fanovi prestanu braniti i pravdati mu otvorenu izdaju ?
Šta još treba da urade, osim otići u Zagreb i pričati i pristajati na izmjene IZ a protiv svoje Domovine i svog naroda, šta još ovaj srednjoškolac i šarlatan treba uraditi pa da ga ovi njegovi fanovi prestanu braniti i pravdati mu otvorenu izdaju ?
- Mishelinke
#84019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima toga i među nama. Živim u Sarajevu gdje ima Hrvata, i često čujem komšinicu kako govori, "eno one škutorke, što se nešto uzhodala".dr_Evil wrote: ↑22/02/2023 07:54Naravno da nas nazivaju muslimanima, i naravno da smatraju da su Bosnjaci samo poturceni Hrvati. To sto Covic to ne radi na tvu, ne znaci da je to mainstream medju njima. Ako hoces evo prije 2 godine je tek bosanski jezik uvrsten kao konstitutivan u HNK, dok u ostalim kantonima sa hrvatskom vecinom jos uvijek, ili se navodi kao bosnjacki.Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 07:30
Medju njima sam odrastao, i proveo svoju mladost, znam im sve marifetluke, ali i dobre strane kojih zaista ima izobilju.
Uvijek će toga biti, ali kad to pređe u javni prostor, kao u RS-u što je prešlo, to je veeliki problem onda.
- Haris.ba
#84020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba to javnosti prodati da proguta. Zato je jedna od opcija da ce stranci pritisnuti da se Sda ubaci u vlast zajedno sa Sdp i ostalim voljnim da se dodje do 2/3 da bi formalno moglo da prodje sta se zeli.
Ovako im se smjesi situacija komsa Aprilskim paketom.
Prvi put cujem da tako nego (pogrdno) zove Hrvate u Sarajevu. Odakle to da se koristi taj termin "skutori"?Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 07:59
Ima toga i među nama. Živim u Sarajevu gdje ima Hrvata, i često čujem komšinicu kako govori, "eno one škutorke, što se nešto uzhodala".
Last edited by Haris.ba on 22/02/2023 08:02, edited 1 time in total.
- Mishelinke
#84021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sigurno ne treba da ugosti iranskog ministra, ili da ide u saudiju po hurme ili da mu Erdogan bude kum na vjenčanju.Fudo Bosna wrote: ↑22/02/2023 07:57 Mene samo interesuje . Ovi koji brane Gavrila Kiflu i trojku...
U molim te ne koristi termin Kifla. Taj termin je zaštićen od strane SDP-a, dok je Dino bio kod vas i rušio SDP vladu u KS-u. Smistite nešto svoje.
- Mishelinke
#84022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Samo nek obećaju SDA da KCUS neće dirati i da neće ćaćkati diplome, SDA pristaje na sve. Pod uslovom da je trojka hoće, ali nećeHaris.ba wrote: ↑22/02/2023 07:59Treba to javnosti prodati da proguta. Zato je jedna od opcija da ce stranci pritisnuti da se Sda ubaci u vlast zajedno sa Sdp i ostalim voljnim da se dodje do 2/3 da bi formalno moglo da prodje sta se zeli.
Ovako im se smjesi situacija komsa Aprilskim paketom.
Prvi put cujem da tako nego (pogrdno) zove Hrvate u Sarajevu. Odakle to da se koristi taj termin "skutori"?Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 07:59
Ima toga i među nama. Živim u Sarajevu gdje ima Hrvata, i često čujem komšinicu kako govori, "eno one škutorke, što se nešto uzhodala".
- Fudo Bosna
#84023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 08:01Sigurno ne treba da ugosti iranskog ministra, ili da ide u saudiju po hurme ili da mu Erdogan bude kum na vjenčanju.Fudo Bosna wrote: ↑22/02/2023 07:57 Mene samo interesuje . Ovi koji brane Gavrila Kiflu i trojku...
U molim te ne koristi termin Kifla. Taj termin je zaštićen od strane SDP-a, dok je Dino bio kod vas i rušio SDP vladu u KS-u. Smisti
te nešto svoje.
Neću, nego UZP srednjoškolac, Gavrilo i No 1 Dritan u Bošnjaka !!!
- dr_Evil
#84024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Naravno da ima, i ima zasigurno odredjeni broj ljudi koji bi rado vidjeli da se ta gospodja negdje preseli. Ali vecinu nije brige.Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 07:59
Uvijek će toga biti, ali kad to pređe u javni prostor, kao u RS-u što je prešlo, to je veeliki problem onda.
Problem je ovdje sto velika vecina Hrvata(ja uvijek pricam o mojim lokalnim po Hercegovini, slabo poznam bosance) jednostavno zeli da su dio Hrvatske, dok sve postovanje prema BiH je samo lazno i deklarativno. Nikad nikome na pamet nije palo kad se zeni da postavi BH zastavu pored Hrvatske, ili BH Himnu pored Hrvatske. Po svim ulicama su redovno samo hrvatske zastave.
Jednostavno stepen postovanje BiH je onoliki koliko se trenutno od njih zahtijeva od Plenkovica, ni vise ni manje.
Iskreno mislim da se sa njima ne moze graditi domovina, ali tu su gdje jesu, nama je zivjeti zajedno. Ono sta se definitivno moze sa njima je poslovati, oni imaju smisao za biznis i ne gledaju cije su pare. To je prostor suradnje!
- Haris.ba
#84025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nece Nip i Ns. Oni u tom scenariju su planirani za opoziciju.Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 08:03 Samo nek obećaju SDA da KCUS neće dirati i da neće ćaćkati diplome, SDA pristaje na sve. Pod uslovom da je trojka hoće, ali neće
Ali, Sdp hoce.
Vidi sta nam komsija veli:Mishelinke wrote: ↑22/02/2023 08:01 Sigurno ne treba da ugosti iranskog ministra, ili da ide u saudiju po hurme ili da mu Erdogan bude kum na vjenčanju.
Pa nije valjda da uljudbene komsije u svom rjecniku hurme nazivaju oruzjem?Gordan Grlić Radman obratio se danas Hrvatskom saboru govoreći o položaju hrvatskog naroda u BiH i ulozi visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.
..... Prijeti im se ratom, prebrojavanjem. Ministrica vanjskih poslova ide u islamske zemlje tražiti oružje”, kazao je Grlić Radman, pišu bh. mediji večeras.
Last edited by Haris.ba on 22/02/2023 08:07, edited 1 time in total.