Ukrajina
-
lajkujMe
#147101 Re: Ukrajina
Preko CM pa onda preko tog Mocvarnog dijela juzno od Odese? Ali taj dio je pokriven s PVO svaki transportni avion bi bio oboren iste sekunde.
Helikopterima bi imali daleko vise sanse ali i to bi bilo tako da moraju proci pored S300, Buk, manpadova i geparda
Helikopterima bi imali daleko vise sanse ali i to bi bilo tako da moraju proci pored S300, Buk, manpadova i geparda
- Ironmen
#147102 Re: Ukrajina
Rusija ne moze da zauzme jedan grad od 20k stanovnika a sada bi prebacivali rat na Moldaviju i Pridnjestrovlje, dajte ljudi malo realnosti i logike ukljucite.
-
zigzag
#147103 Re: Ukrajina
Rusija se saginjati neće!!!code-switch wrote: ↑21/02/2023 19:07 Samo teorije zavjere ili vam ga mitomanije su stvarno isprali fasistima i njima slicnim nacionalistima glavu. Negdje sam procitala da to vodi ka psihozi. Mogu se sloziti. Samo ne kontam kako narod i dalje ne konta da ONI nece imati nista od ovoga. Kao sto ni narod iz naseg rata nije vidio nikakve prednosti.
- Čitalac
#147104 Re: Ukrajina
Rusko ministarstvo odbrane demantuje Prigožinove tvrdnje da njegovi plaćenici ne dobijaju municiju i granate te čitavu priču naziva „potpunom izmišljotinom koja jedino ide u korist neprijatelju“.
Od 18. do 20. veljače dragovoljcima koji učestvuju u oslobađanju Artemovska (Bahmuta) poslano je 1660 raketa za raketne sustave, kao i 980 granata za tenkove i 10.171 granata za topništvo i minobacače. Svi zahtjevi za isporuku oružja i municije ispunjavaju se u najkraćem mogućem roku, tako je bilo i tako će biti. U nadolazećim će danima jurišne jedinice dobiti svo streljivo prema zahtjevima podnesenim za veljaču. Od 25. veljače počet će isporuke za ožujak. U protekloj godini potrebe jurišnih odreda u streljivu zadovoljene su sa 140 posto zaprimljenih zahtjeva.
- apsidejzi
#147105 Re: Ukrajina
Danas sam slusao i Putina i Bajdena. Kakvi govori na obe strane.
Putin: Zapad je kriv, oni hoce da nas uniste, oni nas ne postuju, hoce da budemo kao oni a mi ne zelimo. Onda naglo skoci na nacizam i kao morali smo napasti ukrajinu jer tako branimo svoje vrijednosti. Nejasno je zasto su MORALI napasti Ukrajinu kako bi zaustavili zapadni uticaj. Dosta navucena logika. Veliko nepovjerenje prema Americi i valjda zelja da budu drugi u svijetu i da to dokazu.
Amidza: Rusija je ocekivala kraj NATO-a (finishisation of NATO) ali je dobila natoizaciju finske i svedske (Natoisation of Finland and Sweden). Svidja mi se igra rijeci na engleskom: finish NATO, natoisation of Finland
Putin: Zapad je kriv, oni hoce da nas uniste, oni nas ne postuju, hoce da budemo kao oni a mi ne zelimo. Onda naglo skoci na nacizam i kao morali smo napasti ukrajinu jer tako branimo svoje vrijednosti. Nejasno je zasto su MORALI napasti Ukrajinu kako bi zaustavili zapadni uticaj. Dosta navucena logika. Veliko nepovjerenje prema Americi i valjda zelja da budu drugi u svijetu i da to dokazu.
Amidza: Rusija je ocekivala kraj NATO-a (finishisation of NATO) ali je dobila natoizaciju finske i svedske (Natoisation of Finland and Sweden). Svidja mi se igra rijeci na engleskom: finish NATO, natoisation of Finland
-
lajkujMe
#147106 Re: Ukrajina
Malo olako shvacate izjavu premijera Moldavije, ipak je to covjek na celu jedne drzave.
On vjerovatno ima pouzdane izvore za takvo nesto.
U svakom slucaju Ukrajinci nisu spremni rizikovati poslali su vojsku prema Moldaviji cisto radi opreza.
Ma da ja imam 3 teorije sta se desava
1.Ruski psyops namjerno plasirali vijest ne bi li Ukrajinci poslali dodatne snage na Moldavsku granicu kao diverzija.
2. Moldavci sa ili bez pomoci Ukrajine zele rjesiti Tranznistriju kao tvorevinu i rjesiti se Rusa.
3. Ukrajinci uz saglasnost Moldavije zele da se docepaju Cobasne. Ogromno skladiste municije Ruske Armije.
I to odmah na samoj granici mogu se laganom setnjom od granice do skladiste dovesti za 10 min.
U svakom slucaju Ukrajinci nisu spremni rizikovati poslali su vojsku prema Moldaviji cisto radi opreza.
1.Ruski psyops namjerno plasirali vijest ne bi li Ukrajinci poslali dodatne snage na Moldavsku granicu kao diverzija.
2. Moldavci sa ili bez pomoci Ukrajine zele rjesiti Tranznistriju kao tvorevinu i rjesiti se Rusa.
3. Ukrajinci uz saglasnost Moldavije zele da se docepaju Cobasne. Ogromno skladiste municije Ruske Armije.
I to odmah na samoj granici mogu se laganom setnjom od granice do skladiste dovesti za 10 min.
-
giannibelif
#147107 Re: Ukrajina
U Transnistriji ima puno starog sovjetskog oružja, velika skladišta ali starog oružja čak i za te današnje ruske pojmove i ono što koriste danas i šalju i rat. Vjerujem da je Chisinau krcat Petom kolonom i da je isprepleten špijunskom mrežom kao malo koji glavni grad trenutno. Svi govore ruski, do svih dopiru informacije na ruskom, jak je taj sovjetski sentiment da se živjelo bolje u doba SSSR-a nego danas što je vjerovatno i tačno, što govori kakvo je stanje trenutno. Tamo sam čuo da ih dosta ide raditi u Odesu u segmentu turizma i ugostiteljstva, a Odesa je stanovnicima Tiraspola kao nama ovdje Zurich.
Last edited by giannibelif on 21/02/2023 22:21, edited 1 time in total.
- Čitalac
#147108 Re: Ukrajina
Kongresmen Michael McCaul kaže da, uprkos premišljanju, u Washingtonu sve ide ka isporuci aviona i dalekometnih projektila Ukrajini.
A senior U.S. lawmaker said during a visit to the Ukrainian capital on Tuesday that momentum in Washington was shifting toward sending the long-range missiles and fighter jets coveted by Kyiv as it battles Russia's invasion.
Michael McCaul, the Republican chairman of the House Foreign Affairs Committee, said the Biden administration and National Security Council were still split over "how fast and what weapons" to send Ukraine, which wants ATACMS missiles and F-16s.
"But I'm seeing increasing momentum towards getting the artillery and the planes in," he told reporters in central Kyiv. "And in any event, we can start training the pilots right now so they're ready."
-
lajkujMe
#147109 Re: Ukrajina
Makiivka roka se jako
Marijupolj rokanje isto 10 raketa
Opasno opasno rokanje sirom fronta ne znam ko napada ko brani
Ukrajinci pokrenuli sveopsti dalekometne napade sirom fronte ne znam jel ima i elemenata pjesadije
Marijupolj rokanje isto 10 raketa
Opasno opasno rokanje sirom fronta ne znam ko napada ko brani
Ukrajinci pokrenuli sveopsti dalekometne napade sirom fronte ne znam jel ima i elemenata pjesadije
Last edited by lajkujMe on 21/02/2023 22:47, edited 2 times in total.
- hepekcina
#147110 Re: Ukrajina
svega se kancerogenog u Evropi treba riješiti u jednom potezugiannibelif wrote: ↑21/02/2023 22:20 U Transnistriji ima puno starog sovjetskog oružja, velika skladišta ali starog oružja čak i za te današnje ruske pojmove i ono što koriste danas i šalju i rat. Vjerujem da je Chisinau krcat Petom kolonom i da je isprepleten špijunskom mrežom kao malo koji glavni grad trenutno. Svi govore ruski, do svih dopiru informacije na ruskom, jak je taj sovjetski sentiment da se živjelo bolje u doba SSSR-a nego danas što je vjerovatno i tačno, što govori kakvo je stanje trenutno. Tamo sam čuo da ih dosta ide raditi u Odesu u segmentu turizma i ugostiteljstva, a Odesa je stanovnicima Tiraspola kao nama ovdje Zurich.
-
lajkujMe
-
vrbas1979
#147112 Re: Ukrajina
Što bi nekome trebala municija kojoj je rok trajanja prije nekoliko decenija? Da sam sebe ubije?lajkujMe wrote: ↑21/02/2023 21:51 Malo olako shvacate izjavu premijera Moldavije, ipak je to covjek na celu jedne drzave.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#147113 Re: Ukrajina
nema to veze
moraju toliko oruzje i eksplozivna sredstva staviti pod kontrolu
da ne padne u ruke raznih diktatora, terorista i mafija sirom svijeta
moraju toliko oruzje i eksplozivna sredstva staviti pod kontrolu
da ne padne u ruke raznih diktatora, terorista i mafija sirom svijeta
- GandalfSivi
-
lajkujMe
-
sumirprimus
#147116 Re: Ukrajina
Snimci bubova sirom pozadine okupirnae teurotprije sto je drug lajkuj sinoc postirao
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#147118 Re: Ukrajina
Hehe ne moze ni solovjev da kontrolise goste vise
-
emirolini
#147119 Re: Ukrajina
Ne bi to tako glatko islo po Rusisticko fasisticke cetnike u Moldaviji. Vec duze vrijeme Moldavci imaju pomoc iz Amerike i NATOa, odlicna prilika da se ustabili taj dio Evrope.
- Gandalf
#147120 Re: Ukrajina
Dedo Bajden ponio u goste dvije gajbe Atacmsa
- Gandalf
#147121 Re: Ukrajina
Jedan manje
- Gandalf
#147122 Re: Ukrajina
Još malo trećerimskog brukanja
Htjeli glumit mnogo zajebane likove, a zapravo levati obični
-
Dimu1927
#147123 Re: Ukrajina
livada 5 sa 5 kilometara cistina dokle oci vide al ide jedan tenk da to probije do kijeva za 3 dana... i godinu dana tako
- Gandalf
#147124 Re: Ukrajina
Kako će ga samo rujama šuknut njihov strateški partner
-
HelaS
#147125 Re: Ukrajina
Sve je to rat. Rat ne bira sredstva i način kako doći do pobjede, pa i propagandom. Sada ne kažem da nije, ali je i moguće, npr. da ovakvi usamljeni tenkovi, ili u grupama, i nisu nužno ruski, da eksplozije nisu smrtonosne, već "filmske", sa puno detonacije i dima, pa kad mi gledamo snimak sa dronova, stičemo utisak da se tenkovsko željezo topi od siline eksplozije. Pa i ono nedavno borbeno vozilo kojeg ukrajinski borac pogađa ručnim bacačem sa 30-tak m, zapali se, puno dima, a iz unutrašnjosti poiskakaše vojnici i u trk... Lijepo to izgleda, diže moral ko je god na strani Ukrajine, i svi bismo voljeli da je tako i da je stalno tako. Ali, i ne mora biti istina. I laž je u ratu dozvoljena.