studeni76 wrote: ↑20/02/2023 17:43
qlface wrote: ↑20/02/2023 17:35
Ukrajina je međunarodno priznata država, ja lično protiv njih nemam ništa i čak imam i bivšu koja je dijelom Ukrajinka. Iskreno ni protiv Rusa nemam ništa lično, osim što politički priželjkujem da ih izbace iz vijeća mira i sličnog kako bi mi prodisali ovdje. Njihov međusobni rat ne treba da bude moj problem, kao što ne treba ni rat u recimo nekom Kongu ili Somaliji. Ali Amerika ili WEF ili neko iz te klape očigledno žele da to bude moj problem, i neću da dozvolim da me uhvate nespremnog i oduzmu mi još dvije godine života (ili sam život) svojom propagandom i širenjem straha i histerije. Ako sam rusofil jer im zbog toga preispitujem narative onda jebiga, tuži me ili nešto.
Zar I nakon godinu dana ima neko da nije skontao da od ishoda ovog rata zavisi naša sudbina!? Ovo nije ni blizu Konga ili Somalije pa da nas se ne dotiče.
Malo je falilo da mi prošlogodišnji 1maj ne dočekamo u današnjoj BiH. Dodo već bio spreman da sa dugim cijevima zapisa teritoriju, Majkicka ti otvoreno prijetila. Al Jok, ovo je kao Somalija
Slavili smo Bajdena kao da je Tito, zavuce nam ga "Amidza" do balcaka sa Eskobarom i ekipom.
Da bi bili objektivni, i Americi ako se digne moze ti Dodik sutra osvanuti sa dugim cijevima da zapisa teritoriju.
Zakljucak, vrlo je vazno ne biti kusur u medjunarodnim potkusurivanjima. Zato treba lobirati, naoruzavati se i pokusavati graditi odnose sa svakim ko ti moze pomoci da jacas svoj opstanak i drzavnost. Ako nece Amerika, treba probati sa Kinom, Iranom, Rusijom, Turskom...
Sto bi Silajdzic rekao " Problem Bosnjaka je sto nisu problem" , pa treba i tu stvar jednom promijeniti .Traziti i dobiti od medjunarodne zajednice pravdu samo zato sto je to nesto pravedno, to na zalost ne postoji. Moramo im biti bitni kao Srbija i Hrvatska, a kako cemo to postici, moze se diskutovati.