Sta vidjam takvih sa naljepnicom djete u autu a djete skace po zadnje sjedistu i ne sjedi u sjedalici vezano.Ateista wrote: ↑20/02/2023 14:46Za to da se mora voziti 10 ispod ogranicenja sam na forumu procitao, nikad nigdje nisam drugo cuo, ako to instruktori govore to je teski idiotizam. Ko ne zna voziti napravice sranje svakako, ko zna nece i ako prekoraci brzinu.Dozer wrote: ↑20/02/2023 14:38 Nasi zakoni, ne samo saobracajni, u ogromnom broju imaju debilna rjesenja i stavke...
Ne znam stoji li to gdje u zakonu, ali znam da instruktori pocetnicima govore da moraju voziti 10 kmh ispod ogranicenja sve dok imaju P, a to je dvije godine. Za koji klinac to moraju? Zbog cega tacno...? Zbog cega uopste moraju imati P dvije godine? 3-6 mjeseci, ako se vec mora, i vozdra.
Ako za to vrijeme nije naucio/la voziti kako treba, nikad i nece.
U moje vrijeme ni slovo P jos nije bilo obavezno, mozda se tek uvelo ali znam da se nije kontrolisalo i ja to nikad nisam nosio, niti dobio kaznu za to, a i to je glupozt, kao da ce to napraviti neku razliku.
Ne kontam ni one naljepnice beba u autu i slicno, znam da to nije obavezno vec onako stavljaju jer misle da ce zbog toga neko opreznije voziti pored njih, ali ko je normalan vozice oprezno svakako, budalama ta naljepnica nista ne znaci. Ja je nikad nisam stavio.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
kakaljin
#43501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- ZoomZoomKiwi
#43502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tvoje je da paziš na njegovo dijete. Neće zar on paziti.
Ja imam bebača, i ne bih tu naljepnicu stavio na auto kad bi mi ne znam kakve novce davali.
Mislim, svakako smo najbrži opet, i sa naljepnicom i bez nje
Ja imam bebača, i ne bih tu naljepnicu stavio na auto kad bi mi ne znam kakve novce davali.
Mislim, svakako smo najbrži opet, i sa naljepnicom i bez nje
- Ateista
#43503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislim da bi one vise trebale da sluze kao da drugi zbog toga paze, mogu misliti sto paze, bas vidim neku kockastu glavu u napucanom bmw-u ili audiju sa niskoprofilnim gumama kako divlja po cesti i onda vidi kod nekog tu naljepnicu i zbog toga uspori i poce opreznije voziti, mos mislit...Dozer wrote: ↑20/02/2023 14:48A te naljepnice su mi poseban hit...koga boli qrac jel' beba u autu ili nije...? Sta..ako je beba u autu, to znaci da se smije militi po cesti, jer, zaboga, spava beba...?Ateista wrote: ↑20/02/2023 14:46
Za to da se mora voziti 10 ispod ogranicenja sam na forumu procitao, nikad nigdje nisam drugo cuo, ako to instruktori govore to je teski idiotizam. Ko ne zna voziti napravice sranje svakako, ko zna nece i ako prekoraci brzinu.
U moje vrijeme ni slovo P jos nije bilo obavezno, mozda se tek uvelo ali znam da se nije kontrolisalo i ja to nikad nisam nosio, niti dobio kaznu za to, a i to je glupozt, kao da ce to napraviti neku razliku.
Ne kontam ni one naljepnice beba u autu i slicno, znam da to nije obavezno vec onako stavljaju jer misle da ce zbog toga neko opreznije voziti pored njih, ali ko je normalan vozice oprezno svakako, budalama ta naljepnica nista ne znaci. Ja je nikad nisam stavio.
Ja ih troje vozio, bez ikakvih naljepnica, i nikad nikoga nisam usporavao radi toga. Sad ce desebriznici i moderni/novi roditelji graknuti![]()
- Ateista
#43504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jest, i drugi kao trebaju da paze.kakaljin wrote: ↑20/02/2023 14:51Sta vidjam takvih sa naljepnicom djete u autu a djete skace po zadnje sjedistu i ne sjedi u sjedalici vezano.Ateista wrote: ↑20/02/2023 14:46
Za to da se mora voziti 10 ispod ogranicenja sam na forumu procitao, nikad nigdje nisam drugo cuo, ako to instruktori govore to je teski idiotizam. Ko ne zna voziti napravice sranje svakako, ko zna nece i ako prekoraci brzinu.
- Ateista
#43505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isto tako, nikad je ne bih stavio i ne pamtim da me iko pretekao ni kad dijete vozim.
Cak sam se kad je doslo vrijeme raspitivao jeli to obavezno, jer toliko su popularne da sam pomislio da je mozda zakonski regulisano.
-
Naslovnica
#43506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja sam imao naljepnicu "Beba u autu" dok sam žego po standardnim prč pointsima u ona doba...
Swatka mawa beba u autu...

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#43507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sječamtese ja sparkinga kod ertewe doma poyyyNaslovnica wrote: ↑20/02/2023 15:02 Ja sam imao naljepnicu "Beba u autu" dok sam žego po standardnim prč pointsima u ona doba...
![]()
-
Naslovnica
#43508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meščini da tamo nikada nisam žego, ali možda griješim.bitanga_sa_otesa wrote: ↑20/02/2023 16:14sječamtese ja sparkinga kod ertewe doma poyyyNaslovnica wrote: ↑20/02/2023 15:02 Ja sam imao naljepnicu "Beba u autu" dok sam žego po standardnim prč pointsima u ona doba...
![]()
U svakom slučaju pozdrav!
- Ateista
#43509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
On te izgleda nije zaboravio, iako ti njega jesi, njemu mozda bilo bolje nego tebi.Naslovnica wrote: ↑20/02/2023 16:18Meščini da tamo nikada nisam žego, ali možda griješim.
![]()
-
Naslovnica
#43510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
menie vayda bilo vrh rođoAteista wrote: ↑20/02/2023 16:21On te izgleda nije zaboravio, iako ti njega jesi, njemu mozda bilo bolje nego tebi.Naslovnica wrote: ↑20/02/2023 16:18
Meščini da tamo nikada nisam žego, ali možda griješim.
![]()
![]()
![]()
a vidime sada
kita mušanova
- Laplace
#43511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam koje zadovoljstvo likovi vide u vožnju kvada po gradskim ulicama, osim što im dizanje buke i uznemiravanje normalnih ljudi pričinjava nekakvo zadovoljstvo. Razumijem da je zanimljivo voziti ga po teškom terenu, kroz šume, brda, tamo gdje druga vozila ne mogu. Ali, kroz grad - čista budalaština.
I ko odobrava iznajmljivanje kvadova u samom centru grada ili skoro u centru?
Zvati policiju je čisto gubljenje vremena. Dok bi oni došli, ovaj kvadista bi već bio natakaren na nargilu.
Zvati policiju je čisto gubljenje vremena. Dok bi oni došli, ovaj kvadista bi već bio natakaren na nargilu.
- canvra888
#43512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Asli o Visokom pričaš.Laplace wrote: ↑20/02/2023 17:04 Ne znam koje zadovoljstvo likovi vide u vožnju kvada po gradskim ulicama, osim što im dizanje buke i uznemiravanje normalnih ljudi pričinjava nekakvo zadovoljstvo. Razumijem da je zanimljivo voziti ga po teškom terenu, kroz šume, brda, tamo gdje druga vozila ne mogu. Ali, kroz grad - čista budalaština.
I jest, tamo je baš ta pojava rasprostranjena i vazda su prvi vijesnici lijepog vremena. Ima neko otvorio prije 2 godine pa iznajmljuje, a ova balavurdija potroši 50 KM da može vozati vozilo po gradu koje je namijenjeno da se vozi po off-road terenima... K'o biva da budu viđeni. O tome koliko krše propise da i ne pričam.
- Laplace
#43513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da, Visoko. Iznajmljuju kvadove kod Petrolove pumpe, pored kružnog toka. Jedno sat vremena je kružio oko škole, za vrijeme časova. kad bi to prijavio policiji, smatrali bi te budalom.canvra888 wrote: ↑20/02/2023 17:24Asli o Visokom pričaš.Laplace wrote: ↑20/02/2023 17:04 Ne znam koje zadovoljstvo likovi vide u vožnju kvada po gradskim ulicama, osim što im dizanje buke i uznemiravanje normalnih ljudi pričinjava nekakvo zadovoljstvo. Razumijem da je zanimljivo voziti ga po teškom terenu, kroz šume, brda, tamo gdje druga vozila ne mogu. Ali, kroz grad - čista budalaština.
I jest, tamo je baš ta pojava rasprostranjena i vazda su prvi vijesnici lijepog vremena. Ima neko otvorio prije 2 godine pa iznajmljuje, a ova balavurdija potroši 50 KM da može vozati vozilo po gradu koje je namijenjeno da se vozi po off-road terenima... K'o biva da budu viđeni. O tome koliko krše propise da i ne pričam.
I na Vlašiću prave haos sa kvadovima. Prolaze pješačkim stazama i ugrožavaju pješake iako (navodno) postoje staze predviđene za kvadove (ali tim stazama treba znati voziti, naročito kad padne snijeg).
-
Dzontra_Volta
#43514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Što se tiče nerviranja, jedna od osnovnih stvari koja me iritira je kad glupan ostavi auto na po' raskrsnice, da "nešto obavi za sekundu" (u ovom slučaju da plati račun za vodu).
Koji je to mentalni sklop, nevjerovatno!

- Ateista
#43515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imaju dvije trake, moze se proci, nemojte biti sitnicavi.
- Dozer
#43516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Seljoberski. Naviklo, i ostalo u genima, da u svom selu ostavi bicikl/traktor/motokultivator/motor/auto gdje mu padne na pamet, pa se isto ponasa i na asfaltu.Dzontra_Volta wrote: ↑22/02/2023 09:02 Što se tiče nerviranja, jedna od osnovnih stvari koja me iritira je kad glupan ostavi auto na po' raskrsnice, da "nešto obavi za sekundu" (u ovom slučaju da plati račun za vodu).
![]()
Godine su trebale samo da skontaju da se u haustorima cipele na kamaraju pred vratima....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#43518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mora čovek da plati ViK, da ga ne ugase 
-
Naslovnica
#43519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
možda se pokvarijo i ćeka bihamk
-
PM72
- Laplace
#43521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trebalo bi pokrenuti peticiju da se vrati poligon na obuci. Makar linija ubrzanja. Likovi nisu u stanju dostići lude brzine od 40 km/h u manje od 200 ili čak 300 metara (a kad sam bio na obuci, otprilike toliko se trebalo ubrzati na liniji ubrzanja od 80 metara + usporiti i zaustaviti vozilo pa onda se vratiti u rikverAc).
Opet, linija ubrzanja je dobra i da bi se vozači naučili voziti pravo. Današnji vozači i pored tako minornih ubrzanja nisu sposobni ostati u svojoj traci.
Kad sam kod obuke, sjetih se kako je neko (više puta) izjavio da instruktori kandidate obučavaju samo kako bi položili vozački.
Malo morgen!
Neki dan na pješačkom čekam da pređem (nema semafora), nailazi vozilo auto škole sa kandidatom i instruktorom i pored moje jasne namjere da planiram stupiti na pješački on ne staje nego elegantno prođe. Na vozačkom bi pao k'o kokosov orah. A danas mi stao da pređem iako je njemu zeleno a meni crveno (što sam mu pokazao rukom, a nisam ni pokazao namjeru da pređem, čak sam se i izmicao).
Jutros mi početnik oduzima prvenstvo i nastavlja voziti ispod ograničenja. Očekivao bih da bar neko vrijeme voze bar donekle po pravilima, ali ih izgleda te ružne navike vožnje po ZOBS-u napuste čim dobiju vozačku dozvolu.
I na kraju - zašto vozači voze brže u naseljenom mjestu nego na otvorenom putu? Manja kontrola naše policije ili?
Opet, linija ubrzanja je dobra i da bi se vozači naučili voziti pravo. Današnji vozači i pored tako minornih ubrzanja nisu sposobni ostati u svojoj traci.
Kad sam kod obuke, sjetih se kako je neko (više puta) izjavio da instruktori kandidate obučavaju samo kako bi položili vozački.
Malo morgen!
Neki dan na pješačkom čekam da pređem (nema semafora), nailazi vozilo auto škole sa kandidatom i instruktorom i pored moje jasne namjere da planiram stupiti na pješački on ne staje nego elegantno prođe. Na vozačkom bi pao k'o kokosov orah. A danas mi stao da pređem iako je njemu zeleno a meni crveno (što sam mu pokazao rukom, a nisam ni pokazao namjeru da pređem, čak sam se i izmicao).
Jutros mi početnik oduzima prvenstvo i nastavlja voziti ispod ograničenja. Očekivao bih da bar neko vrijeme voze bar donekle po pravilima, ali ih izgleda te ružne navike vožnje po ZOBS-u napuste čim dobiju vozačku dozvolu.
I na kraju - zašto vozači voze brže u naseljenom mjestu nego na otvorenom putu? Manja kontrola naše policije ili?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#43522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti si profa, baš otišao na živcima... 
- Laplace
#43523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kratak fitilj. Čekaj dok dođem do penzije, ima da mi kao poklon kupe ludačku košulju umjesto sata.
- Ateista
#43524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobro si, moze jos dva auta stati pored i opet se moze proci.
-
noviclan
#43525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije mogao doci sebi kad je naisao na zatvorena vrata, u subotu u 8 u centar za komunalne uslugeDozer wrote: ↑22/02/2023 09:27Seljoberski. Naviklo, i ostalo u genima, da u svom selu ostavi bicikl/traktor/motokultivator/motor/auto gdje mu padne na pamet, pa se isto ponasa i na asfaltu.Dzontra_Volta wrote: ↑22/02/2023 09:02 Što se tiče nerviranja, jedna od osnovnih stvari koja me iritira je kad glupan ostavi auto na po' raskrsnice, da "nešto obavi za sekundu" (u ovom slučaju da plati račun za vodu).
![]()
Godine su trebale samo da skontaju da se u haustorima cipele na kamaraju pred vratima....