Haj' sa srećom.-Chesterfield- wrote: ↑19/02/2023 19:39Vrijedi pokušati...
Ja se nadam novoj akciji nakon isteka ovih koje su bile ciljane za korisnike drugih operatera.
Akcije mogu trajati maksimalno 3 mjeseca.
Bilo bi pošteno da sada bude neka akcija za sve korisnike.
![]()
BHTelecom
Moderator: Benq
- irac300
#14601 Re: BHTelecom
-
j66o
- Sanjarko
#14603 Re: BHTelecom
Da li ima dokup minuta prema zemljama Z.Balkana? Prema Sloveniji prvenstveno, prepaid, mobitel. Uzelo nam za minutu, marku. Jutros stara zvala s BH telekoma prema Sloveniji s prepaid svog broja, s mobitela.
- dječak sa šibicama
#14604 Re: BHTelecom
Moj mjesecni racun iznosi 43,40 km
Uvijek placam na uplatnicu jer mi racun dolazi dosta kasno u mjesecu, evo recimo danas. Zaokruzim i uvijek platim 45 recimo.
Sad vidim, svaki racun dolazi 43,40 dakle svaki mjesec mi ukradu marku i 60. Prednaplata 0 km.
Ima li kraja lopovluku ove sda firme.
Uvijek placam na uplatnicu jer mi racun dolazi dosta kasno u mjesecu, evo recimo danas. Zaokruzim i uvijek platim 45 recimo.
Sad vidim, svaki racun dolazi 43,40 dakle svaki mjesec mi ukradu marku i 60. Prednaplata 0 km.
-
kakaljin
#14605 Re: BHTelecom
na salterima telecoma ne treba uplatnica, Gdje to placas uplatnicom, jer gdje god onda ima provizija za uplatu.dječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 14:31 Moj mjesecni racun iznosi 43,40 km
-
neki
#14606 Re: BHTelecom
Ja redovno plaćam 2 računa unaprijed preko mobilnog bankarstva i uvijek mi naredni račun uredno umanje za preplatu..dječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 14:31 Moj mjesecni racun iznosi 43,40 km
To je nešto do tebe..
- dječak sa šibicama
#14607 Re: BHTelecom
U posti, uredno mi naplate i marku ipo, ne odbijaju oni proviziju jer je dodatno naplacuju.kakaljin wrote: ↑20/02/2023 14:35na salterima telecoma ne treba uplatnica, Gdje to placas uplatnicom, jer gdje god onda ima provizija za uplatu.dječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 14:31 Moj mjesecni racun iznosi 43,40 km
-
kakaljin
#14608 Re: BHTelecom
De nam slikaj tu uplatnicu da vidimo sta na njoj pise pa da odgonetnemo sta je u pitanjudječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 14:41U posti, uredno mi naplate i marku ipo, ne odbijaju oni proviziju jer je dodatno naplacuju.
-
zbunjola71sa
#14609 Re: BHTelecom
netreba uplatnica jer placa na salterima BH Poste koja je druga firma u odnosu na BH Telecomkakaljin wrote: ↑20/02/2023 14:42De nam slikaj tu uplatnicu da vidimo sta na njoj pise pa da odgonetnemo sta je u pitanjudječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 14:41
U posti, uredno mi naplate i marku ipo, ne odbijaju oni proviziju jer je dodatno naplacuju.
Zato od sada placaj na salterima BH Telecoma i ostaje ti svaki mjesec 1.50 km
- dječak sa šibicama
#14610 Re: BHTelecom
NE znam sta nije jasno, racun je 43,40 ja uplatim 45 km + 1,5 km provizije posti.
Ne moze mi posta uzeti marku 60 ako su vec naplatili proviziju.
-
zbunjola71sa
#14611 Re: BHTelecom
sto ne moze uzeti? kad je to njihova provizija ,sutra mogu reci da je provizija 200 km mjesto 1.50,njihovo pravo,a tvoje hoces li dati 1.50,200 ili ces otici na saltere BH telecoma i platiti bez provizijedječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 14:47 NE znam sta nije jasno, racun je 43,40 ja uplatim 45 km + 1,5 km provizije posti.
- _Reds_
#14612 Re: BHTelecom
Daj ne bombaj.dječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 14:47 NE znam sta nije jasno, racun je 43,40 ja uplatim 45 km + 1,5 km provizije posti.
Prvo ako plaćaš u BH pošti i ne treba ti nikakva uplatnica nova, niti je trebaš popunjavati.
Drugo plati lijepo na Telecom šalterima, bez ikakve provizije.
Treće ko tj tjera da zaoružuješ, kad eto već plaćaš tom uplatnicom.
Čertvro, otići i traži analitičku karticu, ako si šta preplatio, garantujem da će ti umanjiti naredni račun.
-
sencobih
#14613 Re: BHTelecom
mislim da tamo ne sjedi čovjek koji na digitron računa koliko je ko uplatio pa krade pomalo
. To sistem radi uplata legne i to se knjiži nema tu čovjeka, može se desiti neka greška, ali se da i ispraviti, pogotovo danasnje transakcije, tok novca je zabilježen na hiljadu mjesta
- dječak sa šibicama
#14614 Re: BHTelecom
Necu ici na salter lopovskog telekoma nego cu od sada placati tacno u fening i tamo gdje meni odgovara, a to je prva bh posta.
Ja sam mislio da su neka pravila postoje, ali posto su lopovska firma ne dam ni feninga pretplate.
Ja sam mislio da su neka pravila postoje, ali posto su lopovska firma ne dam ni feninga pretplate.
- Praetorious
#14615 Re: BHTelecom
Čudno je to da ti ne obračunaju prenaplatu. Ja plaćam struju uplatnicom preko Pošte, jer mi je ista na 5 minuta hoda. Svaki put kad zaokružim iznos, to se idući mjesec uredno obračuna kao prenaplata.
I da, sve što se ne plaća preko originalnog računa, kao u ovom slučaju, mora se uplatiti uplatnicom. Svi koji kažu ne treba uplatnica očito nikad nisu plaćali u Pošti. Provizija se plaća na svaku uplatu, iznos je 1.5 KM za iznos do određene sume, nakon toga se povećava. Ne znam tarife, koga zanima nek' prosurfa. Oni koji kažu mogu odrediti provizije koliko hoće - lupa k'o Maksim po diviziji. Ne mogu bez zvaničnog povećanja cijena. Pošta naplati tačno onoliko koliko korisnik navede na uplatnici + svoju zakonom određenu proviziju i ništa mimo toga, naročito ne neku proizvoljnu sumu.
Prvo pogledaj šta je poštanski printer odštampao na uplatnici, dole-lijevo, da li se suma poklapa sa onim što si napisao. Ako ne - onda je do Pošte. Ako je tu sve OK, uzmi te uplatnice, uslikaj ih i pošalji kao reklamaciju Telekomu, nek' vide šta je i kako je. Možeš ih i kopirati i predati u prigovor u pismenoj formi.
I da, sve što se ne plaća preko originalnog računa, kao u ovom slučaju, mora se uplatiti uplatnicom. Svi koji kažu ne treba uplatnica očito nikad nisu plaćali u Pošti. Provizija se plaća na svaku uplatu, iznos je 1.5 KM za iznos do određene sume, nakon toga se povećava. Ne znam tarife, koga zanima nek' prosurfa. Oni koji kažu mogu odrediti provizije koliko hoće - lupa k'o Maksim po diviziji. Ne mogu bez zvaničnog povećanja cijena. Pošta naplati tačno onoliko koliko korisnik navede na uplatnici + svoju zakonom određenu proviziju i ništa mimo toga, naročito ne neku proizvoljnu sumu.
Prvo pogledaj šta je poštanski printer odštampao na uplatnici, dole-lijevo, da li se suma poklapa sa onim što si napisao. Ako ne - onda je do Pošte. Ako je tu sve OK, uzmi te uplatnice, uslikaj ih i pošalji kao reklamaciju Telekomu, nek' vide šta je i kako je. Možeš ih i kopirati i predati u prigovor u pismenoj formi.
- -Chesterfield-
#14616 Re: BHTelecom
Preko aplikacije besplatno.dječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 18:02 Necu ici na salter lopovskog telekoma nego cu od sada placati tacno u fening i tamo gdje meni odgovara, a to je prva bh posta.
Danas izašla nova verzija.
Vidim i na ultra broju koji je uvezan u Moj Izbor ima opcija da preuzmeš i platiš račun.

- dječak sa šibicama
#14617 Re: BHTelecom
Sve si rekao.Praetorious wrote: ↑20/02/2023 18:16 Čudno je to da ti ne obračunaju prenaplatu. Ja plaćam struju uplatnicom preko Pošte, jer mi je ista na 5 minuta hoda. Svaki put kad zaokružim iznos, to se idući mjesec uredno obračuna kao prenaplata.
Naravno da treba uplatnica, ako se ne placa na originalni racun. I provizija je 1,5 km, to mislim cak i sluzbenik poste napise na uplatnici kao napomenu.
NEcu se ja sad sa njima ganjati zbog par markica, ali je lopovluk i klasicna otimacina, slucajno sam to i primjetio jer mi mjesecima dolazi racun na puni iznos iako ja svaki mjesec placam vise prosto zaokruzim na 45 km racunajuci bolje da je visak nego manjak uplacen, a visak bi trebao ici na pretplatu.
A da sve nisu cista posla, evo dokaz, sta je koji klinac "ispravka tipa G" (osim da su uzeli 3,2 marke, sto dodje tacno tih 1,6 km pa za dva mjeseca, koje ja pretplatim) i slicne gluposti, dva ista datuma uplate za dvije razlicite uplate, i tako dalje. Ja nisam platio dva racuna 7. decembra. Ovo ili radi zadnji amater, ili...

nije stvar u parama, nije to neki iznos, ali nemojte me budalom praviti, nismo svi nepismeni krkani
- dječak sa šibicama
#14618 Re: BHTelecom
Zaboravih dodati, isto radim kao i ti sto se tice elektricne enrgije, uvijek placam uplatnicom i uvijek uplatim vise novca nego na racunu pise, i taj visak koji uplatim uvijek je na mom contu kao pretplata.
Sa EPBiH nikada nikakvih problema sto se toga tice, transparentno sve i pise na mom nalogu "mjernog mjesta" koje provjeravam na njihovom portalu.
Sa EPBiH nikada nikakvih problema sto se toga tice, transparentno sve i pise na mom nalogu "mjernog mjesta" koje provjeravam na njihovom portalu.
-
kakaljin
#14619 Re: BHTelecom
Uslikaj nam ovaj drugi dio ovako kao kod mene:dječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 18:24Sve si rekao.Praetorious wrote: ↑20/02/2023 18:16 Čudno je to da ti ne obračunaju prenaplatu. Ja plaćam struju uplatnicom preko Pošte, jer mi je ista na 5 minuta hoda. Svaki put kad zaokružim iznos, to se idući mjesec uredno obračuna kao prenaplata.
Naravno da treba uplatnica, ako se ne placa na originalni racun. I provizija je 1,5 km, to mislim cak i sluzbenik poste napise na uplatnici kao napomenu.
NEcu se ja sad sa njima ganjati zbog par markica, ali je lopovluk i klasicna otimacina, slucajno sam to i primjetio jer mi mjesecima dolazi racun na puni iznos iako ja svaki mjesec placam vise prosto zaokruzim na 45 km racunajuci bolje da je visak nego manjak uplacen, a visak bi trebao ici na pretplatu.
A da sve nisu cista posla, evo dokaz, sta je koji klinac "ispravka tipa G" (osim da su uzeli 3,2 marke, sto dodje tacno tih 1,6 km pa za dva mjeseca, koje ja pretplatim) i slicne gluposti, dva ista datuma uplate za dvije razlicite uplate, i tako dalje. Ja nisam platio dva racuna 7. decembra. Ovo ili radi zadnji amater, ili...
nije stvar u parama, nije to neki iznos, ali nemojte me budalom praviti, nismo svi nepismeni krkani

- dječak sa šibicama
#14620 Re: BHTelecom
Ako pod drugi dio mislis na mjesece ispod, otprilike kao kod tebe, dva ista datuma uplate na dva razlicita racuna, da sad ne radim "slikanje".
Ali evo, uslikao sam dobijeni racun za decembar, platio sam 45 km, na racunu koji mi je dosao pise da sam bio u pretplati vec tada jer je umanjen za 1,60 km kako se i vidi, zbog veceg iznosa uplacenog mjesec ranije. A kod njih na stranici pise sta... sve se vidi gore.
Ovo je muljanje 1/1

Suma sumarum, umjesto da sam ja u pretplati 3.2 km za ova dva mjeseca eto idemo samo zadnja dva mjeseca, oni su nekom izmisljenom "stavkom G" meni taj novac lijepo uzeli.
Ali evo, uslikao sam dobijeni racun za decembar, platio sam 45 km, na racunu koji mi je dosao pise da sam bio u pretplati vec tada jer je umanjen za 1,60 km kako se i vidi, zbog veceg iznosa uplacenog mjesec ranije. A kod njih na stranici pise sta... sve se vidi gore.
Ovo je muljanje 1/1

Suma sumarum, umjesto da sam ja u pretplati 3.2 km za ova dva mjeseca eto idemo samo zadnja dva mjeseca, oni su nekom izmisljenom "stavkom G" meni taj novac lijepo uzeli.
-
kakaljin
#14621 Re: BHTelecom
Opet se ne vidi koji je iznos naplacane u posti i kolika je provizija to si isto sakriodječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 18:48 Ako pod drugi dio mislis na mjesece ispod, otprilike kao kod tebe, dva ista datuma uplate na dva razlicita racuna, da sad ne radim "slikanje".
Ovo je muljanje 1/1
- dječak sa šibicama
#14622 Re: BHTelecom
Nista nije sakriveno, nije mi mrsko uslikati zadnje dvije uplate odnosno januarsku i decembarsku uplatu, cisto da tvoj jeftini pokusaj predstavljanja mene kao lazova, ne prodje.
Prilicno je sve jasno, 45 km uplaceno Telekomu, provizija poste 1,5 km
Jedino ostaje pitanje gdje su pare iz pretplate.

-
kakaljin
#14623 Re: BHTelecom
Ovo isto posalji na mail telecomu i zali se da nisu ti obracunali vise da si uplaciovao. Ja sam isto reklamirao racun jer je greskom jedna stavka bila dodana i nakon 2 dana su odgovorili pozivno i poslali ispravljen racu. Tako da i ti uradi to da ti ispravedječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 19:18 Nista nije sakriveno, nije mi mrsko uslikati zadnje dvije uplate odnosno januarsku i decembarsku uplatu, cisto da tvoj jeftini pokusaj predstavljanja mene kao lazova, ne prodje.
![]()
- dječak sa šibicama
#14624 Re: BHTelecom
Mozda cu ali ne da mi se cimati za 3 markice ili 5, cisto neka ostane zapisano da vole muljati.
Ne znam kako prije nisam primjetio da mi se ne smanjuje racun, valjda sto tu i tamo platim na originalnu uplatnicu a onda se uplacuje iznos po fakturi, ne proizvoljno koliko ja unesem na opcu uplatnicu.
Ne znam kako prije nisam primjetio da mi se ne smanjuje racun, valjda sto tu i tamo platim na originalnu uplatnicu a onda se uplacuje iznos po fakturi, ne proizvoljno koliko ja unesem na opcu uplatnicu.
-
kakaljin
#14625 Re: BHTelecom
Da je 1 KM greska na racunu trebas da se zalis, ako se ne zalis na bilo koji problem onda je do tebe a ne do drugoga.dječak sa šibicama wrote: ↑20/02/2023 19:26 Mozda cu ali ne da mi se cimati za 3 markice ili 5, cisto neka ostane zapisano da vole muljati.
A ako se zalis i imas pravo a neko nece da ti to uvazi uvijek ima zalba visim instancama. Tako da je do tebe hoces li se zaliti ili ne.