A hoce li ona od zapadnih analista?
Da ti prevedem: Izgleda da su Rusi malo uspješnije prešaltali na vojnu / ratnu industriju nego zapad.
A hoce li ona od zapadnih analista?
Jedino što stvarno vidimo, je da se od svega, Rusi najbolje šaltaju na Ahiret.AliceInChains wrote: ↑19/02/2023 19:30A hoce li ona od zapadnih analista?![]()
Da ti prevedem: Izgleda da su Rusi malo uspješnije prešaltali na vojnu industriju nego zapad.
Hoces reci Amerika, Britanija i EU mlate koprivu tudjim k.....Ironmen wrote: ↑19/02/2023 17:45Mozemo mi svi vjerovati ili ne ali svi su strucnjaci i analiticari prognozirali da Rusija koja je pokrenula opstu ofanzivu u februaru nece moci izdrzati tempo granatiranje do aprila, pa onda do juna ili jula, pa gotovi su do avgusta a trenutno stanje na terenu govori da samo pojacavau granatiranje iz dana u dan i taktiku spaljenje zemlje, cijeli istocni front je spaljen do temelja i Bakmut ce biti spaljen u narednih mjesec ili dva nece ostati ni jedna kuca ni zgrada isto kao i Soledar, ne znam samo sta rusi misle kada zauzmu te gradove steta je vec nekoliko stotina milijardi eura kao oni ce te gradove obnoviti ili sta, Putin je totalno poludio i ovo sto sada gledamo nema nikakvog smisla, sta kada zauzmes Bakmut koji ce biti spaljen sa zemljom sta ces sa njim ??skrbavi-admin wrote: ↑19/02/2023 17:10 mislim da je opasno vjerovati u najmanju ruku da rusi nemaju stokove nagomilane municije za ovoliko decenija..... ruku na srce gledajuci nekim sirim ocima ukrajinu i evropu ceka jedan izuzetno long-range rat..... a kako stvari stoje eurogovna nemaju bas toliko vremena da se nadjebaju sa militantnim agresorom ......
Sad dali Rusija proizvodi dnevno ili dobijaju od Kine, Irana ili nekog 4 to i nije bitno kada ravnaju iz dana u dan Ukrajisnke gradove a Evropa mlati koprivu tudjim k......
Pa šta drugo i viditi, kad se postovi na ovoj temi skoro pa isključivo sastavljaju od takvih snimaka?A_A_AKCIJA wrote: ↑19/02/2023 19:39Jedino što stvarno vidimo, je da se od svega, Rusi najbolje šaltaju na Ahiret.AliceInChains wrote: ↑19/02/2023 19:30
A hoce li ona od zapadnih analista?![]()
Da ti prevedem: Izgleda da su Rusi malo uspješnije prešaltali na vojnu industriju nego zapad.

Izvini, moj inicijalni komentar naravno nije bas bio adekvatan za djecu sa malo manje izraženom logikom.

Damn ork manje u zumuCrvene_brigade wrote: ↑19/02/2023 20:05 Kakav danak neiskustvu... Putinov fašista odlazi u vječna lovišta.
![]()
U vezi sa ovom slikom, među odgovorima je i ovaj screenshot:drug_profi wrote: ↑19/02/2023 20:06 Misjagin je objavio ovo, a ja ne kontam sta li je sa tim htio reci.

Mislim da je prije 7 do 10 dana to pocelo, na dnevnim izvjestajima Generalstaba o Ruskim gubitcima broj unistene artiljerije se vrtio na oko 20 dnevno.geralt wrote: ↑19/02/2023 19:08 Dobili su Rusi posteno po p... kod Bahmuta. Poklopljena im je artiljerija, a bez nje su nemocni.
https://medium.com/@x_TomCooper_x/ukrai ... 2d043b148
Specifically: ZSU is heavily shelling the area east of the Shchedra Street (eastern Bakhmut), plus there are reports about destruction of multiple VSRF artillery pieces all the way from Pokrovske down to Vershyna (villages east of Bakhmut).
Indeed, RUMINT has it the VSRF already had to withdraw one of its artillery brigades from there, because this was rendered unfit to combat due to the losses of its MSTA-S self-propelled howitzers. Apparently, one of its artillery regiments should be ‘on the way out’, too…
Foremost, Ukrainian ground attacks are reported from:
- North: in the Paraskoviivka area,
- East: along the Patrice Lumumba Street, and
- South: in the Optyne area.