Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Telemach

#17176 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

m94n wrote: 18/02/2023 02:47 I ja hoću da pohvalim korisničku podršku, brzo smo se dogovorili i potpisan ugovor na 24 mjeseca :-D
Pozdrav @m94n,
Hvala Vam na povratnim informacijama i pohvalama. Drago nam je da ste zadovoljni pruženom podrškom od strane kolega i što ste nam ukazali svoje povjerenje. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
stativa

#17177 Re: Telemach BH

Post by stativa »

stativa wrote: 29/01/2023 11:09 Zadnjih 15-ak dana imam problem sa internetom, wifi i kabal. Totalno nestabilna konekcija, pokazuje da je ima, ali svako malo se gubi da je nemoguce browserom se sluziti. Vise puta zvao, dva puta mi podesavali ruter, jednom tehnicar dolazio, prespajao neke kablove na glavnoj kutiji, opet isto. Zvao u petak i subotu, navodno neki kvar na mrezi, sumnjam da su izlazili jer i dalje nemoguce koristiti internet.
Nevjerovatno da još uvijek problem nije riješen. Dobio informaciju prije 15-ak dana da treba zamijeniti glavni kabal koji ide do zgrade i da neka firma s kojom imaju podugovaranje to radi za njih, ali do današnjeg dana nisu ništa uradili. Ne mogu da vjerujem da žalim što sam isključio Moju TV, ako ništa konekcija je bila stabilna.
Telemach

#17178 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

stativa wrote: 18/02/2023 11:45 Nevjerovatno da još uvijek problem nije riješen. Dobio informaciju prije 15-ak dana da treba zamijeniti glavni kabal koji ide do zgrade i da neka firma s kojom imaju podugovaranje to radi za njih, ali do današnjeg dana nisu ništa uradili. Ne mogu da vjerujem da žalim što sam isključio Moju TV, ako ništa konekcija je bila stabilna.
Pozdrav @stativa,
Zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona. Kolege će Vas u ponedjeljak pozvati po prioritetu i otkloniti navedene poteškoće u što kraćem roku.
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#17179 Re: Telemach BH

Post by heat »

mc-twin wrote: 17/02/2023 17:09 Postah i ja korisnik po prvi put. :zoka: Nadam se da ce teci bez problema.
Bolje odluke nisi donio od rodjenja :thumbup:
Haris033

#17180 Re: Telemach BH

Post by Haris033 »

Stvarno, u BiH Telemachu za sada niko ne može parirati. Još od Eloba, pa do pojave Telemacha sam redovan pretplatnik. Podrška, internet, kablovska, EON… :thumbup:
Na vikendici, sa kablovskom.... :thumbup:
I na poslu koristimo njihove usluge interneta te sam i tu prezadovoljan saradnjom s Telemachom.
Telemach

#17181 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Haris033 wrote: 18/02/2023 17:58 Stvarno, u BiH Telemachu za sada niko ne može parirati. Još od Eloba, pa do pojave Telemacha sam redovan pretplatnik. Podrška, internet, kablovska, EON… :thumbup:
I na poslu koristimo njihove usluge interneta te sam i tu prezadovoljan saradnjom s Telemachom.
Pozdrav @Haris033,
Drago nam je da ste zadovoljni Telemach uslugama i servisima, te što ste nam ukazali Vaše povjerenje. Trudit ćemo se da isto i u budućnosti opravdamo. Hvala Vam na javljaju i saradnji na ovaj način.
kakotakonikako

#17182 Re: Telemach BH

Post by kakotakonikako »

Haris033 wrote: 18/02/2023 17:58 Stvarno, u BiH Telemachu za sada niko ne može parirati. Još od Eloba, pa do pojave Telemacha sam redovan pretplatnik. Podrška, internet, kablovska, EON… :thumbup:
I ja sam od Eloba.
Ako imas Fire-Stick i pokrio si sportske kanale , onda uz odlicnu tehnicku podrsku :thumbup: i odlican internet Telemach je najbolji.

Ja inace pratim samo sport a supruga na drugom TV sve ostalo.
Mirzareli

#17183 Re: Telemach BH

Post by Mirzareli »

@TelemachMolim vas opet imam problem na D3 mini resiverom stvarno nema smisla.. Monter dolazio mjenjao donio novi sve profesionalano i korektno.Medjutim opet 90 % isti problemi.. (Pojedini kanali trebaju biti u HD ,a nisu ,pojedini kanala nemam uopce iako paketom trebam da ih imam,ton mi na pojedinim kanalima niti se moze pojacati,niti smanjiti uvijek isti,cak sam sada primjetio da i kanali na kratko prilikom prebacivanja lede.. Imate roka do ponedeljka ili utorka da mi donesete nesto funkcionalo bez ikakve doplate jer nisam ja kriv sto je ovaj D3 mini nevidjeno smeće od kako sam prikopcao uslugu resiver ima konstantno manje ili vece anomalije pri radu.Ako ne dobijem u zamjenu nesto funkcionalno i ispravno vracam svu opremu i odjavljivam uslugu.Pozdrav
Telemach

#17184 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Mirzareli wrote: 18/02/2023 22:55 @TelemachMolim vas opet imam problem na D3 mini resiverom stvarno nema smisla.. Monter dolazio mjenjao donio novi sve profesionalano i korektno.Medjutim opet 90 % isti problemi.. (Pojedini kanali trebaju biti u HD ,a nisu ,pojedini kanala nemam uopce iako paketom trebam da ih imam,ton mi na pojedinim kanalima niti se moze pojacati,niti smanjiti uvijek isti,cak sam sada primjetio da i kanali na kratko prilikom prebacivanja lede.. Imate roka do ponedeljka ili utorka da mi donesete nesto funkcionalo bez ikakve doplate jer nisam ja kriv sto je ovaj D3 mini nevidjeno smeće od kako sam prikopcao uslugu resiver ima konstantno manje ili vece anomalije pri radu.Ako ne dobijem u zamjenu nesto funkcionalno i ispravno vracam svu opremu i odjavljivam uslugu.Pozdrav
Pozdrav @Mirzareli,
Hvala Vam na dostavljenim povratnim informacijama. Kolege iz sektora napredne tehničke podrške će Vas pozvati u što kraćem roku i izvršiti detaljne provjere, te ukoliko bude bilo potrebe, izvršiti zamjenu D3 resivera. Kolege će također izvršiti detaljnu provjeru rada TV kanala. Određeni TV kanali su dostupni u HD rezoluciji isključivo putem EON platforme. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
crnivrag

#17185 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Mirzareli wrote: 18/02/2023 22:55 Pojedini kanali trebaju biti u HD
DVB-C - HD - 118 kanala (RTCG Sat HD i Sevdah HD samo putem DVB-C mreže)

DVB-C - SD - 109 kanala (B92 SD, RTV SLO SD, Sport Klub 6 SD, Sport Klub 7 SD, Sport Klub 8 SD, Sport Klub 9 SD, Sport Klub 10 SD, Sport Klub 1 HR SD, Viasat Nature SD, CMC SD, Euronews SD, Deutsche Welle SD i Playboy SD samo putem DVB-C mreže)

EON - SD - 120 kanala (RTCG Sat SD, Sevdah SD, Pink World Cinema, Pink Classic, Pink Serije, Pink Family, Pink Pedia, Pink Super Kids, Pink World, Pink Show, Pink Style, Pink Fashion, Pink Kuvar, Pink HA HA, Pink LOL, Bravo Music, Pink Folk 1, Pink Folk 2, Pink Music 2, Pink Hits, Pink Hits 2, Pink'n'Roll, Pink Koncert i City Play samo putem EON-a)

EON - HD - 131 kanal (B92 HD, RTV SLO 1 HD, Sport Klub 6 HD, Sport Klub 7 HD, Sport Klub 8 HD, Sport Klub 9 HD, Sport Klub 10 HD, Sport Klub 1 HR HD, Shift TV HD, Viasat Nature HD, CMC HD, Euronews HD, Deutsche Welle HD, Al Jazeera Arabic HD i Playboy HD samo putem EON-a)

DVB-C/EON - 4K/UHD - 2 kanala (Sport Klub 4K, Eurosport 4K)
kakaljin

#17186 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 19/02/2023 11:35
Mirzareli wrote: 18/02/2023 22:55 Pojedini kanali trebaju biti u HD
DVB-C - HD - 118 kanala (RTCG Sat HD i Sevdah HD samo putem DVB-C mreže)

DVB-C - SD - 109 kanala (B92 SD, RTV SLO SD, Sport Klub 6 SD, Sport Klub 7 SD, Sport Klub 8 SD, Sport Klub 9 SD, Sport Klub 10 SD, Sport Klub 1 HR SD, Viasat Nature SD, CMC SD, Euronews SD, Deutsche Welle SD i Playboy SD samo putem DVB-C mreže)

EON - SD - 120 kanala (RTCG Sat SD, Sevdah SD, Pink World Cinema, Pink Classic, Pink Serije, Pink Family, Pink Pedia, Pink Super Kids, Pink World, Pink Show, Pink Style, Pink Fashion, Pink Kuvar, Pink HA HA, Pink LOL, Bravo Music, Pink Folk 1, Pink Folk 2, Pink Music 2, Pink Hits, Pink Hits 2, Pink'n'Roll, Pink Koncert i City Play samo putem EON-a)

EON - HD - 131 kanal (B92 HD, RTV SLO 1 HD, Sport Klub 6 HD, Sport Klub 7 HD, Sport Klub 8 HD, Sport Klub 9 HD, Sport Klub 10 HD, Sport Klub 1 HR HD, Shift TV HD, Viasat Nature HD, CMC HD, Euronews HD, Deutsche Welle HD, Al Jazeera Arabic HD i Playboy HD samo putem EON-a)

DVB-C/EON - 4K/UHD - 2 kanala (Sport Klub 4K, Eurosport 4K)
Kada ce se ovo sve izjednaciti da imam sve kanale na tri tv-a jer to placam, imam 2 modula na dvb-c i jedan resiver PDS3 koji takodjer ide preko dvb-c tako da mi po ovome fali 11 SD kanala i 13 HD kanala a placam najjaci paket EON premium tv.

@Telemach kada ce se ovo izjednaciti da se ima ono sto se placa a trenutno nema?

Hvala
Telemach

#17187 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 19/02/2023 12:03 Kada ce se ovo sve izjednaciti da imam sve kanale na tri tv-a jer to placam, imam 2 modula na dvb-c i jedan resiver PDS3 koji takodjer ide preko dvb-c tako da mi po ovome fali 11 SD kanala i 13 HD kanala a placam najjaci paket EON premium tv.

@Telemach kada ce se ovo izjednaciti da se ima ono sto se placa a trenutno nema?

Hvala
Pozdrav @kakaljin,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Isti ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za uređivanje programske ponude kompanije Telemach. Kada i ukoliko dođe do promjene, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
ern11

#17188 Re: Telemach BH

Post by ern11 »

Pozdrav,
Prešao sam na EON paket prije par dana i imam problema s internetom. Dakle, brzina je odlična, međutim, svakih sat, sat i po, dolazi do prekida u trajanju od 20 sekundi. Prekid nastaje i na računaru koji je spojen utp kablom na modem. Jako iritantna stvar jer me izbacuje iz gejming sesije, prilikom poziva, zastoj eon smart tv aplikacije...Napravio sam reset modema i routera( Archer C6), provjerio sve kablove...Problem je i dalje prisutan. :sad: :sad:
kakaljin

#17189 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 19/02/2023 12:59
kakaljin wrote: 19/02/2023 12:03 Kada ce se ovo sve izjednaciti da imam sve kanale na tri tv-a jer to placam, imam 2 modula na dvb-c i jedan resiver PDS3 koji takodjer ide preko dvb-c tako da mi po ovome fali 11 SD kanala i 13 HD kanala a placam najjaci paket EON premium tv.

Hvala
Pozdrav @kakaljin,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Isti ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za uređivanje programske ponude kompanije Telemach. Kada i ukoliko dođe do promjene, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Poštovani, ja vec placam u sklopu pretplate te kanale a nemam mogucnost da ih koristitm tako da to nije uredu da se ceka da se to napravi. Sve to mozete veoma brzo uraditi jer ste dosta kanala sa analogije ugasili i oslobodili prostor da izjednacite EON i dvb-c ponudu jer se sve to vec placa kroz pretplatu.
Telemach

#17190 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

ern11 wrote: 19/02/2023 13:18 Pozdrav,
Prešao sam na EON paket prije par dana i imam problema s internetom. Dakle, brzina je odlična, međutim, svakih sat, sat i po, dolazi do prekida u trajanju od 20 sekundi. Prekid nastaje i na računaru koji je spojen utp kablom na modem. Jako iritantna stvar jer me izbacuje iz gejming sesije, prilikom poziva, zastoj eon smart tv aplikacije...Napravio sam reset modema i routera( Archer C6), provjerio sve kablove...Problem je i dalje prisutan. :sad: :sad:
Pozdrav @ern11,
Zamolit ćemo Vas da sve uređaje spojite direktno na Telemach Home Gateway uređaj i provjerite da li će dolaziti do prekida. Ukoliko se prekidi nastave, zamolit ćemo Vas da nam u inbox dostavite Vaše korisničke podatke i kontakt broj telefona, kako bismo izvršili detaljne provjere Vaše internet usluge. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
Telemach

#17191 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 19/02/2023 13:28 Poštovani, ja vec placam u sklopu pretplate te kanale a nemam mogucnost da ih koristitm tako da to nije uredu da se ceka da se to napravi. Sve to mozete veoma brzo uraditi jer ste dosta kanala sa analogije ugasili i oslobodili prostor da izjednacite EON i dvb-c ponudu jer se sve to vec placa kroz pretplatu.
Pozdrav @kakaljin,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Trenutno ne postoje tehničke mogućnosti za uvrštavanje navedenih kanala u HD rezoluciji, zbog ograničenosti kapaciteta DVB-C mreže. Frekvencije koje su od nedavno dostupne se koriste za rad internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
kakaljin

#17192 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 19/02/2023 13:31
kakaljin wrote: 19/02/2023 13:28 Poštovani, ja vec placam u sklopu pretplate te kanale a nemam mogucnost da ih koristitm tako da to nije uredu da se ceka da se to napravi. Sve to mozete veoma brzo uraditi jer ste dosta kanala sa analogije ugasili i oslobodili prostor da izjednacite EON i dvb-c ponudu jer se sve to vec placa kroz pretplatu.
Pozdrav @kakaljin,
Hvala Vam na dostavljenom prijedlogu. Trenutno ne postoje tehničke mogućnosti za uvrštavanje navedenih kanala u HD rezoluciji, zbog ograničenosti kapaciteta DVB-C mreže. Frekvencije koje su od nedavno dostupne se koriste za rad internet usluge. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Postoje tako da ukinete kompletnu analogne kanale i oslobodite kapacitete da izjednacite ponudu kanala i internet usluge. To vam i ja i ovdje korisnici vec veoma dug period govorimo da uradite radi poboljsanja usluga ali vi i dalje ne radite na tome.

Ja te dodatne kanale mogu gledati samo preko eon smart tv aplikacije i to samo na jednom tv-u, a imam uredjaje koji ste vi dali i te kanale ne mogu gleadati i ponovo ponavljam PLACAM te kanale a ne mogu ih gledati na 3 tv-a. Znaci na ta tri tv-a imam osakacenu uslugu koja nije adekvatna onome sto placam.
Telemach

#17193 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 19/02/2023 13:39 Postoje tako da ukinete kompletnu analogne kanale i oslobodite kapacitete da izjednacite ponudu kanala i internet usluge. To vam i ja i ovdje korisnici vec veoma dug period govorimo da uradite radi poboljsanja usluga ali vi i dalje ne radite na tome.

Ja te dodatne kanale mogu gledati samo preko eon smart tv aplikacije i to samo na jednom tv-u, a imam uredjaje koji ste vi dali i te kanale ne mogu gleadati i ponovo ponavljam PLACAM te kanale a ne mogu ih gledati na 3 tv-a. Znaci na ta tri tv-a imam osakacenu uslugu koja nije adekvatna onome sto placam.
Pozdrav @kakaljin,
Zahvaljujemo se na dostavljenom prijedlogu, isti ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za kreiranje i uređivanje programske ponude. Kada i ako dođe do izmjena, bit ćete blagovremeno obaviješteni. Preporučujemo Vam da se odlučite na zamjenu D3 uređaja za EON box uređaje, kako biste bili u mogućnosti da uživate u svim kanalima iz naše ponude, u najboljoj kvaliteti slike i zvuka. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Last edited by Telemach on 19/02/2023 13:49, edited 1 time in total.
kakaljin

#17194 Re: Telemach BH

Post by kakaljin »

Telemach wrote: 19/02/2023 13:41
kakaljin wrote: 19/02/2023 13:39 Postoje tako da ukinete kompletnu analogne kanale i oslobodite kapacitete da izjednacite ponudu kanala i internet usluge. To vam i ja i ovdje korisnici vec veoma dug period govorimo da uradite radi poboljsanja usluga ali vi i dalje ne radite na tome.

Pozdrav @kakaljin,
Zahvaljujemo se na dostavljenom prijedlogu, isti ćemo proslijediti kolegama koji su zaduženi za kreiranje i uređivanje programske ponude. Kada i ako dođe do promijena, bit ćete blagovremeno obaviješteni. Preporučujemo Vam da se odlučite na zamijenu D3 uređaja za EON box uređaje, kako biste bili u mogućnosti da uživate u svim kanalima iz naše ponude, u najboljoj kvaliteti slike i zvuka. Za sve dodatne upite Vam stojimo na raspolaganju.
Moze ako necu nista vise placati sto vec placam. jer svakao vec u pretplati i pogodnostima za ugovor to vec placam.

Ili da mi dozvolite jos dvije EON smart tv aplikacije jer imam android tv tako da eon box mi u sustini i ne treba.

A ovaj prijedlog nije ni trebao dolaziti od korisnika vec vi da to vec uradite kada ste pravilil dvije programsek seme za istu uslugu, trebali ste odmah zajedno sve usaglasavati uporedo i za dvb-c i EON da bude identicna programska sema.
Telemach

#17195 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

kakaljin wrote: 19/02/2023 13:47 Moze ako necu nista vise placati sto vec placam. jer svakao vec u pretplati i pogodnostima za ugovor to vec placam.

Ili da mi dozvolite jos dvije EON smart tv aplikacije jer imam android tv tako da eon box mi u sustini i ne treba.

A ovaj prijedlog nije ni trebao dolaziti od korisnika vec vi da to vec uradite kada ste pravilil dvije programsek seme za istu uslugu, trebali ste odmah zajedno sve usaglasavati uporedo i za dvb-c i EON da bude identicna programska sema.
Pozdrav @kakaljin,
Hvala Vam na dostavljenim prijedlozima, iste ćemo rado proslijediti kolegama zaduženim za kreiranje ponude paketa i kreiranje programske ponude. Na ovaj način smo Vam dostavili sve informacije sa kojima raspolažemo. Kada budemo raspolagali sa novim informacijama, iste ćemo Vam rado dostaviti. Hvala Vam na javljanju i saradnji na ovaj način.
fusion_ba

#17196 Re: Telemach BH

Post by fusion_ba »

Opet ovaj samo kuka...
Evo imaš mogućnost raskini ugovor i poštedi i sebe i nas.
MTV

#17197 Re: Telemach BH

Post by MTV »

fusion_ba wrote: 19/02/2023 14:01 Opet ovaj samo kuka...
Evo imaš mogućnost raskini ugovor i poštedi i sebe i nas.
+1
krajina78

#17198 Re: Telemach BH

Post by krajina78 »

Telemach zvao sam korisnicku podrsku s ciljem da predjem sa eon full trio na eon full duo,receno mi je da ce mene neko iz posebnog tima kontaktirati,medjutim jos uvijek nista,sta da radim?
chakany

#17199 Re: Telemach BH

Post by chakany »

Ne znam zašto im treba ovako dugo da umjesto Prve BH ubace nešto. Šteta, mislim ima prostora, ali očito nemaju predstavu šta ubaciti :lol:
A i ovo oslobađanje analognih frekvencija je bilo evo sad će mjesec dana, zar to tako sporo ide? Da se ne može ubaciti nešto na digitalnu :?
mc-twin

#17200 Re: Telemach BH

Post by mc-twin »

ern11 wrote: 19/02/2023 13:18 Pozdrav,
Identican problem, isto mi se desava.
Post Reply