Mah, neću to doživjeti pa me i ne interesuje
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Hakiz
-
palermo
#83002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bit ce toga sve vise I vise, ovaj unutarbosnjacki sukob bi mogao ostaviti trajne posljedice.noviforumas wrote: ↑18/02/2023 15:04 Ovo "haj dolamo Nermine" je toliko ogavno da nemam rijeci, a vec duze vrijeme to koriste kao zajebanciju na drustvenim mrezama. Evo, vidim sad je doslo i do medija. Emira Suljagica prekrizili nedavno kad ih je zamolio da ne zloupotrebljavaju takvu tragediju u dnevno-politicke svrhe. U nasem javnom diskursu jednostavno ne postoji dno.
-
Hakiz
#83003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kada počneš ljudima govoriti da nije lijepo sprdati se sa "glOva" napadnu te.noviforumas wrote: ↑18/02/2023 15:04 Ovo "haj dolamo Nermine" je toliko ogavno da nemam rijeci, a vec duze vrijeme to koriste kao zajebanciju na drustvenim mrezama. Evo, vidim sad je doslo i do medija. Emira Suljagica prekrizili nedavno kad ih je zamolio da ne zloupotrebljavaju takvu tragediju u dnevno-politicke svrhe. U nasem javnom diskursu jednostavno ne postoji dno.
A to na kraju završi sa spomenutim. Isti mentalitet.
Malo nas je, al' smo fekalije.
-
DonieBrasco
#83004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad neko spomene Emira Suljagica, samo mi kroz glavu prolazi koliko je novca stiglo za Srebrenicu i idalje stize, samo za memorijalni centar da ne pricamo dalje.
-
Dr Arsla
#83005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nije da Bošnjaci nemaju iskustva u međusobnom ratovanju.palermo wrote: ↑18/02/2023 15:08Bit ce toga sve vise I vise, ovaj unutarbosnjacki sukob bi mogao ostaviti trajne posljedice.noviforumas wrote: ↑18/02/2023 15:04 Ovo "haj dolamo Nermine" je toliko ogavno da nemam rijeci, a vec duze vrijeme to koriste kao zajebanciju na drustvenim mrezama. Evo, vidim sad je doslo i do medija. Emira Suljagica prekrizili nedavno kad ih je zamolio da ne zloupotrebljavaju takvu tragediju u dnevno-politicke svrhe. U nasem javnom diskursu jednostavno ne postoji dno.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
-
archi_a
-
meridiyan
#83008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hajd dobro je, sreca nije u Iran!

-
palermo
#83009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ti I ne trazis da cujes nesto pametno, nego ono sto tvome uhu godi......ergo, ne.opterecujem se mnogo tvojim stavom ( vala ovo je pametno, sta god ti mislio)
-
A_A_AKCIJA
#83010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema unutarbošnjačkog sukoba!palermo wrote: ↑18/02/2023 15:08Bit ce toga sve vise I vise, ovaj unutarbosnjacki sukob bi mogao ostaviti trajne posljedice.noviforumas wrote: ↑18/02/2023 15:04 Ovo "haj dolamo Nermine" je toliko ogavno da nemam rijeci, a vec duze vrijeme to koriste kao zajebanciju na drustvenim mrezama. Evo, vidim sad je doslo i do medija. Emira Suljagica prekrizili nedavno kad ih je zamolio da ne zloupotrebljavaju takvu tragediju u dnevno-politicke svrhe. U nasem javnom diskursu jednostavno ne postoji dno.
Ima samo usrana SDA koja je izgubila izbore a ne želi to da prihvati. Najnormalnija stvar u demokratskim državama je za njih rat
Druga je priča što je za SDA unutarbošnjački sukob mala cijena da ostanu na vlasti. Isto kao i genocid.
A ti i ostali kadirovci ste tu da budete apologete za sve te poganluke i odvratnosti.
-
archi_a
#83011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Rukomet

Fudbal

Šta mislite jel prekinuto u Prijedoru?
Očekujem Bećirovića sa još nekom lijepom inicijativom i preporukom. Očekujem i od Konakovića neki komentar, tipa:" znate, u dvorani se igra rukomet, pa tu jače odjekuje i neka je prekinuto. A na stadionu se ništa nije čulo, ublažio vjetar". Očekujem i Nikšića sa komentarom:" moj fokus je na fotelji u fBiH, nemam ja ništa sa rs-om." Očekujem i da Forto.... Forto, u stvari od njega ništa ne očekujem. Samo relaksirano.

Fudbal

Šta mislite jel prekinuto u Prijedoru?
Očekujem Bećirovića sa još nekom lijepom inicijativom i preporukom. Očekujem i od Konakovića neki komentar, tipa:" znate, u dvorani se igra rukomet, pa tu jače odjekuje i neka je prekinuto. A na stadionu se ništa nije čulo, ublažio vjetar". Očekujem i Nikšića sa komentarom:" moj fokus je na fotelji u fBiH, nemam ja ništa sa rs-om." Očekujem i da Forto.... Forto, u stvari od njega ništa ne očekujem. Samo relaksirano.
-
Anquilla
#83012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Koji simpatizeri?Student_u_Ostavci wrote: ↑18/02/2023 14:16Simpatizeri osmorke kažu da je gore ovo što je SDA uradila nego genocid koji je izvršila stranka SDS i njeni članovi. Jeste osudili to ikada? Dokle ide vaše licemjerstvo? Čisto da znamo.
Zašto u odbrani ovog "novinara" generalizuješ kao da svi simpatizeri to misle?
Evo ja ne mislim tako, ne mogu uporediti genocid i stvaranje države na temeljima korupcije i kriminala i reći da je to jednako.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#83013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pitam se šta će reći kad mu Putin objasni da mu je potreban islamski svijet za borbu protiv zapada...
-
palermo
#83014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovo sam samo hotio reci, ovdje se zgraza nad odvratnim koristenjem one stravicne slike iz Srebrenice. Sa pravom.A_A_AKCIJA wrote: ↑18/02/2023 15:28Nema unutarbošnjačkog sukoba!
Ima samo usrana SDA koja je izgubila izbore a ne želi to da prihvati. Najnormalnija stvar u demokratskim državama je za njih rat
Druga je priča što je za SDA unutarbošnjački sukob mala cijena da ostanu na vlasti. Isto kao i genocid.
A ti i ostali kadirovci ste tu da budete apologete za sve te poganluke i odvratnosti.
Istovremeno, navodno ugledni forumas bez imalo stida naziva neistomisljenike kadirovcima....u prevodu, ubicama, ili makar podrzavaocima ubica, a da ja ne vidjeh da se na ovom forumu reaguje na to. Posebno iz ovog trojkinog tabor. Tako da ocito na ovom forumu principjelnost bas.i nije mnogo na cijeni. Iako neki vole misliti o sebi tako.
Ovo ostalo sto si napisao manje vise. Tvoja stvar.
-
Anquilla
#83015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Šutnja samoprozvane "stranke zaštitnika Bošnjaka" nam sve govori.
Da je ova usporedba napravljena u cilju napada na SDA, sigurno ne bi šutili k'o zaliveni.
Nažalost, kao što znamo, stranka je važnija od naroda, a očito i od onoga što je narod doživio u novijoj istoriji.
- Student_u_Ostavci
#83016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Opet lažeš. Koga ja branim?Anquilla wrote: ↑18/02/2023 15:37Koji simpatizeri?Student_u_Ostavci wrote: ↑18/02/2023 14:16
Simpatizeri osmorke kažu da je gore ovo što je SDA uradila nego genocid koji je izvršila stranka SDS i njeni članovi. Jeste osudili to ikada? Dokle ide vaše licemjerstvo? Čisto da znamo.
Evo ja ne mislim tako, ne mogu uporediti genocid i stvaranje države na temeljima korupcije i kriminala i reći da je to jednako.
Pa ja te gadosti koje vi ovdje postavljate vidim prvi put. Šta ja imam s tim novinarom?
Sa druge strane, vaše gadosti tipa 'Kadirovci' čitam svaki dan. Meni ne smeta jer sva vaša licemjernost ispliva pa onda sami sebe šamarate dvostrukim aršinima.
- Ricken
#83017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Apsurdno je da SDP sa Nikšićem na čelu spočitava nekome korupciju, a znamo da je kao prvi čovjek vlade fbih 2011. udomio brata u JPAC. SDP čija glavna vedeta je bio Damir Hadžić, akter afera Reket i Blok, SDP čiji je Hamdija Lipovača odgulio zatvora ili Lagumdžijine afere BS-BH Telecom....Anquilla wrote: ↑18/02/2023 15:37Koji simpatizeri?Student_u_Ostavci wrote: ↑18/02/2023 14:16
Simpatizeri osmorke kažu da je gore ovo što je SDA uradila nego genocid koji je izvršila stranka SDS i njeni članovi. Jeste osudili to ikada? Dokle ide vaše licemjerstvo? Čisto da znamo.
Korupcija je puno ozbiljniji i širi društveni problem koji se nažalost neće riješiti protjerivanjem kadrova jedne stranke. Nisam siguran da postoji i jedna stranka u BiH imuna na ovaj društveno politički fenomen.
Last edited by Ricken on 18/02/2023 16:03, edited 1 time in total.
-
Anquilla
#83018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li ti ok ova usporedba koju je napravio novinar?Student_u_Ostavci wrote: ↑18/02/2023 15:52Opet lažeš. Koga ja branim?
Pa ja te gadosti koje vi ovdje postavljate vidim prvi put. Šta ja imam s tim novinarom?![]()
Sa druge strane, vaše gadosti tipa 'Kadirovci' čitam svaki dan. Meni ne smeta jer sva vaša licemjernost ispliva pa onda sami sebe šamarate dvostrukim aršinima.
Opet, nikad nisam napisala "kadirovci", prestani generalizovati.
- Janjicar
#83019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vi ste vidjeli da nesto pliva i zakljucili to je Patka.sajber87 wrote: ↑18/02/2023 14:56Presudjeni su neki sdaovci od ranije kao onaj iz sanskog mosta za izbornu kradju pa se niko nije ni pocesao, za ovu sad kradju nema jos presude , ali tom logikom nema presudu ni slobodan milosevic pa je li to znaci da je cist kao suza a krvav trag po bosni. Kao sto sam vec rekao ako se oglasava kao patka ako izgleda kao patka ako hoda kao patka ako pliva kao patka onda je patka.
-
Anquilla
#83020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da se nismo razumjeliRicken wrote: ↑18/02/2023 16:03Apsurdno je da SDP sa Nikšićem na čelu spočitava nekome korupciju, a znamo da je kao prvi čovjek vlade fbih 2011. udomio brata u JPAC. SDP čija glavna vedeta je bio Damir Hadžić, akter afera Reket i Blok, SDP čiji je Hamdija Lipovača odgulio zatvora ili Lagumdžijine afere BS-BH Telecom....
Korupcija je puno ozbiljniji i širi društveni problem koji se nažalost neće riješiti protjerivanjem kadrova jedne stranke. Nisam siguran da postoji i jedna stranka u BiH imuna na ovaj društveno politički fenomen.
Pojma nemam spočitava li SDP nekom korupciju, moja rečenica na koju si se referirao je u vezi kolegine konstatacije da određeni forumaši smatraju da je gora SDA od počinioca genocida.
U svoje ime sam odgovorila da su te dvije stvari neuporedive.
-
Bossona
#83021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da su Izetbegovići i SDA vodila državotvornu politiku, da su se borili za pravo i pravdu za žrtve, sudeći i proganjajući ratne zločince ma gdje bili na zemaljskoj kugli ova zločinačka svinja Stevandić bi završio na dugoročnoj robiji ili bi ga pojeo mrak od ruke BOSAD-a po uzoru na Izraelski MOSAD koji i danas lovi naciste, umjesto što su se bavili čuvanja mindera, tendera i bratsko talovskim bratimljenjem sa ratnim zlikovcima na vlasti, trgovinom, prodajom i predajom države i njenih institucija u ruke ovih i drugih ratnih zločinaca i njihovih sljedbenika.
Izdajnici su mnogo veće zlo i smeće od ovih zločinačko genocindnih svinja za koje su decenijama radili i sa njima šurovali Izetbegovići, SDA i njihove podguzne muhe.
Ko je Nikola Poplašen, vojvoda za visoko obrazovanje
Autor:Tina Jelin-Dizdar24. nov 201518:55 > 19:32
Zastupnički dom Parlamenta BiH na današnjoj sjednici razmatra i izbor četiri člana Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.
Dom naroda već je usvojio izvještaj Privremene zajedničke komisije oba doma prema kojem bi jedan od članova Upravnog odbora Agencije trebao bi biti i Nikola Poplašen. Šta znamo o njemu?
Slika u četničkoj uniformi Nikole Poplašen preplavila je posljednjih dana bh. medijsku scenu, dan nakon što je nekadašnji profesor sarajevskog FPN dobio većinsku podršku u Upravnom odboru Agencije za visoko obrazovanje BIH. Objavljeno je i kako se glasalo, neki se nisu sjetili njegove ratne uloge, a neki su glasali zaradi dobrih koalicionih odnosa sa Savezom za promjene.
U međuvremenu članovi DF I SDA Sifet Podžic i Sead Kadić kasnije su se ispričali javnosti, dok je sam Poplašen u razgovoru za neke medije komentirao
Nikola Poplašen, profesor prava i nekadašnji predsjednik Republike Srpske, u martu 1993, osnovao je Srpsku radikalnu stranku, jer je smatrao da cilj SDS-a nije ujedinjenje svih Srba.
Godinu dana kasnije Vojislav Šešelj imenovao ga je četničkim vojvodom. Poslije ga se ‘odrekao’ uz tvrdnju da je izdajica U svjedočenju pred Haškim sudom na suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću potvrdio je teze odbrane kako nije bilo organiziranog protjerivanja nesrpskog stanovništva, između ostalog i u Vogošći, gdje je Poplašen postavljen za povjerenika RS.
Svjedočio je kako su se ratni zločini događali spontano, a ne organizirano, uz ostale I u zatočeničkom objekta „Kod Sonje“ u kojem su počinjena brojna zvjerstva nad zatočenim civilima.
Nikola Poplašen u jesen 1998. izabran je za predsjednika RS. S te funkcije smijenio ga je tadašnji visoki predstavnik Karlos Vestendorp jer je bio protiv imenovanja Milorada Dodika za premijera .Kandidiranje mu je dozvoljeno prošle godine kada postaje i jedan od istaknutih članova Saveza za promjene koji ga je I predložio u UO Agencije za visoko obrazovanje, gdje je izglasan “u skladu sa Zakonom”
Nikola Poplašen je 2012 godine odlikovan Ordenom Republike Srpske. Živi i radi u BanjaLuci kao redocvni profesor na FPN.
https://n1info.ba/vijesti/a71056-ko-je- ... razovanje/
-
kluz franjo
#83022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nakon što su tupavci zadnjih dana, sedmica i mjeseci "legitimno" uspjeli nadmašiti političko štetočinstvo Čovića i HDZ-a, sada SDF-vrhuška preko svojih propagandnih bijednika pokušava nadmašiti čak i Dodikov poganluk.
I pri tome se kukavički pokušavaju sakriti iza leđa "svih Bošnjaka".
Bagra. Upalilo im se opoziciono svjetlo, pa sada samo vidno rade ono što su loše pokušavali skrivati zadnjih frtalj vijeka.
Besomučno uništavanje društva i države.
I pri tome se kukavički pokušavaju sakriti iza leđa "svih Bošnjaka".
Bagra. Upalilo im se opoziciono svjetlo, pa sada samo vidno rade ono što su loše pokušavali skrivati zadnjih frtalj vijeka.
Besomučno uništavanje društva i države.
- Styling
#83023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Je li neko nešto bio pokrenuo? Je li HDZ bio u prilici da nešto odbije? Je li iko postavio pitanje blokade i kako je riješiti? Nije. Zašto? Jer je svima odgovarala. Prema tome, možete pametovati nekome ko ne zna ili ne razumije. Za one koji znaju sta je po srijedi, ispadate neznalice.Student_u_Ostavci wrote: ↑18/02/2023 15:03Pa ko predlaže sastav predsjedništva Federacije? SDA? Mora li HDZ predložiti svog kandidata?Styling wrote: ↑18/02/2023 14:50
Ti evidentno nisi upućen. Zašto SDFA ekipa u prošlom sazivu nisu predložili novi sastav predsjedništva Federacije, ako im je već Čavara toliko smetao. Jok, koalicioni dogovor. Ne diraj, ne diram te. A DF kao cukica, samo sluša šta SDA kaže. Jesu li pokušali nešto poduzeti da u parlamentu pokrenu smjenu Čavare, da dovedu nekoga drugog, i zašto nisu?![]()
Ko bi u parlamentu glasao za smjenu Cavare? HDZ?![]()
Šta je bio uslov HDZa za formiranje vlade FBiH?
Ti, ili fakat veze nemaš, što se nadam da je slučaj, ili ti je NiP toliko isprao mozak da ga više i ne koristiš.
-
Kat
#83024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
[media][/media]
tandmand wrote: ↑17/02/2023 22:16Da nije Tippfehler?Better Man wrote: ↑17/02/2023 21:59 Mogao bi Lendo biti uklonjen sa pozicije od strane Amerike i dobiti doživotnu zabranu javnog djelovanja, tj. bavljenja politikom.
Možda si mislio na Dodika ili Čovića, ali kako si radio Copy-Paste upao Lendo u rečenicu.
U na čelu crnolistaši, višegodišnji blokatori svega i svačega, pa i euroatlanskih integracija zasjeli na vlast a jadni Lendo samo što je jednom zalutao u podrum ti bi ga kaznio ko da je Dragan Čović ili nedaj bože Momčilo Krajišnik.
Da podsjetimo na osmorkinog gurua Dragana Čovića nekad:
LENDO general a ne zločinac!Visoki predstavnik, Pedi Ešdaun, smijenio je hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Dragana Čovića, sa ove visoke funkcije zbog podignute optužnice u državnom sudu. Istom odlukom, Čoviću se zabranjuje obavljanje bilo koje druge funkcije u izvršnoj vlasti u BiH, dok mu je ostavljana mogućnost da zadrži političke pozicije u Hrvatskoj demokratskoj zajednici.
Prema Ešdaunovim riječima, ova oduka donesena je nakon što Čović nije želio dobrovoljno odstupiti s ove visoke funkcije, kako bi se pred sudom pojavio kao obični građanin BiH:
“Ovo nije, kako to neki vole tvrditi, napad na Hrvate u BiH i ne radi se o podrivanju bilo kojeg pojedinca i konstitutivnog naroda. Ovdje se radi o podršci vladavini zakona i poštivanju najviših standarda u politici - i ništa drugo. Ne dovodi se u pitanje da li će gospodin Čović biti proglašen nevinim ili krivim u vezi sa vrlo ozbiljnim optužbama. To će odlučiti sud i niko drugi. On ima pravo na pretpostavku nevinosti, kao svaki drugi obični građanin - ali on nije obični građanin. On se nalazi na jednoj od najviših izvršnih funkcija u zemlji i ne može se dozvoliti da interesi jedne osobe budu iznad integriteta i ugleda institucija ove zemlje.”
Visoki predstavnik je podsjetio da se isti princip, prema kojem su smijenjeni brojni političari optuženi za kriminal i korupciju, već godinama primjenjuje u BiH, te da nema razloga da Dragan Čović bude izuzetak. Pored toga, Čović, optužen za kriminal i korupciju, narednih mjeseci koji će biti presudni za budućnost ne može predstavljati BiH u pregovorima sa međunarodnom zajednicom, ističe Ešdaun:
“Ova zemlja je suočena s odlukama od presudnog značaja, koje će se donijeti vjerovatno krajem aprila, a koje se odnose na njenu budućnost u NATO-u i Partnerstvu za mir. U maju će se Evropska unija odlučiti o tome da li BiH može nastaviti dalje na svom dugom putu ka punopravnom članstvu. Uslijedit će mjeseci i mjeseci mukotrpnih pregovora, u kojima Predsjedništvo BiH ima konkretnu ustavnu i političku odgovornost. Međutim, ključni međunarodnui partneri u Vijeću za implemantaciju mira jasno su se izjasnili da neće komunicirati sa Čovićem dok je suočen s optužnicom. Imati ovakvu osobu u Predsjedništvu sa kojom najvažniji međunarodni partneri BiH ne žele imati nikakve kontakte, mogla bi nanijeti stvarnu i trajnu štetu budućnosti BiH.”
Danas smjenjeni član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, kako je ranije predviđeno, sutra bi se pred Sudom BiH trebao izjasniti o optužnici koja ga tereti za višemilionske utaje i primanje mita u slučaju “Lijanović”.
-
A_A_AKCIJA
#83025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam napisao.
Svako je Kadirovac ko je spreman da relativizira svaku moguću gadost, spreman da unazadi državu da bi SDA ostala na vlasti.
Kadirovci su spremni da se izbori ne provedu drugi put za redom, da ostane Fadil i SDA.
Kadirovci su spremni da pričaju kako svi kradu, kako je korupcija kompleksan fenomen, kako ne treba redom hapsiti, kako su u Americi isto tako krali, pa vidi Amerike, samo da bi SDA moćnici ostali sa vanjske strane rešetaka i nastavili da nas gule.
Kadirovci su spremni da nas udalje od EU, jer to znači ostanak SDA na vlasti.
Kadirovci ne vide nikakav problem u zloupotrebi genocida za SDA promo aktivnosti.
Kadirovcima lažne, kupljene, nepostojeće diplome nisu problem.
Kadirovci izmišljaju međubošnjački sukob samo da bi ostali na vlasti. Čak ga i priželjkuju i iz anonimnosti zazivaju. Digli bi puške zbog gubitka izbora.
Kadirovci nemaju problem da ih predvode najgori od najgorih. Dileri drogom, siledžije, krkani, psihopate
Kadirovac je svako ko podržava rušenje institucija države, blokade, sunovrat demokratije, abolira kriminal, samo da bi SDA bila na vlasti. To što oni žele postoji u Čečeniji, gdje je nepismeni seljov glavni baja, djeca ministri, gdje se niko drugi ne pita ni za šta osim Kadirova i hulja oko njega.