zavisi sa cim je radjeno i ko je radio i sta je bila stetacanvra888 wrote: ↑14/02/2023 15:35Mislio sam izričito samo na lim i zaštitu istog. Zna nakon udara bit jako teško uklopiti da besprijekorno izgleda kao prije udara, čak i ako je ostatak posla dobro urađen.vjeshalica wrote: ↑14/02/2023 15:30
Gdje je dobro uradjeno kad se vidi da nije uklopljeno a i boja odudara. To samo kod dunđera ima da nisu u stanju potrefiti boju ili raditi prelaze da ujednaci to. Boga pitaj kako je dole ispod sto ne ne vidi "majstorisano".
mi smo radili naseg golfa koji je davno kupljen to je znaci bzs ko ga je radio,nije to udarano bilo aman zaman,ali taj vanjski dio vrata i prag to je bogu za plakat kako je kreten uradio,msm iz aviona se vidjelo da je taj dio lupan,pa smo i tada spustili dobro cijenu,al smo mu stavili nove pragove i prednje blatobrane koje smo kupili, ali i njih je trebalo upasati u cijelu karoseriju,sreca pa nismo isli razvikanim majstorima prevarantima,doduse trebalo mu je vremena da ga uradi,i nigdje se ne vidi zijevanje haube i prednjih blatobrana,a da ne govorim o pragu i gore iznad kako su vrata upasana,i zadnja karambolka,boja pogotovo ima neki biser crni odsjaj, ni to kreten koji je radio ranije nije utrefio iako je imao šifru boje,pa prelazi itd...smijesno ko se sve naziva limarom pogotovo kad su skupa auta u pitanju,jer na primjeru ove mazde,neko ce ga kupiti pa jos mozda zalupiti,i u nekoj 4,5 ruci ce se kompletna istorija smetljarluka vidjeti i improvizacija....sta imamo pricati kad se na slici vidi odudaranje,a da ne govorim uzivo golim okom ona mazda je komplet rasklopljena....
sto se tice limarije i lakiranja, 99% posto ljudi nece da to bude kako treba, nego samo mi uradi da valja,ne vodeci racuna ni o cemu,a onih 1% tom problemu se posvete i urade fabricki....prema tome....