Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- ZoomZoomKiwi
- drug_profi
#43253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U pravu je coek
- Laplace
#43254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato što to isto rade i kad cesta nije prazna, samo neće da priznaju.drug_profi wrote: ↑12/02/2023 14:19 Ja ne znam sta vas tako tangira sjecenje pregledne krivine kad je cesta prazna?
-
kakaljin
#43255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To rade samo budale, a onaj koji vodi racuna i razmislja glavom sjece krivine samo kada je situacija dobra gdje nece sebe i druge ugroziti.Laplace wrote: ↑12/02/2023 16:28Zato što to isto rade i kad cesta nije prazna, samo neće da priznaju.drug_profi wrote: ↑12/02/2023 14:19 Ja ne znam sta vas tako tangira sjecenje pregledne krivine kad je cesta prazna?
Ja sam vidjao vozaca kojima treba dozivotno oduzeti vozacku i nedati im nikada vise da sjednu da voze pa ne govorim da su svi takvi.
-
Naslovnica
#43256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo tako.kakaljin wrote: ↑12/02/2023 16:31To rade samo budale, a onaj koji vodi racuna i razmislja glavom sjece krivine samo kada je situacija dobra gdje nece sebe i druge ugroziti.
Ja sam vidjao vozaca kojima treba dozivotno oduzeti vozacku i nedati im nikada vise da sjednu da voze pa ne govorim da su svi takvi.
Već sam napisao, samo ako je preglednost 100%.
Ako je 99.9% no no.
I ja sam vozač, i znam šta znači kada ti se iznenada nađe debil u tvojoj traci.
- Laplace
#43257 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jasno. Budala imamo za izvoz.kakaljin wrote: ↑12/02/2023 16:31To rade samo budale, a onaj koji vodi racuna i razmislja glavom sjece krivine samo kada je situacija dobra gdje nece sebe i druge ugroziti.
- drug_profi
#43258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upavo tako. Ja sjecem krivinu samo kad je potpuno vidim. Znaci da nema nigdje sanse da ima neko nevidljivo auto.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#43259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne sijecem nikad, volim da osjetim auto i fiziku

-
kakaljin
#43260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sto brze bolje se fizika osjeti
- basicm
#43261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako niste sjekaci, onda ste splinteri.
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#43262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
kakaljin
#43263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato vidimo puno BMW-a i Golfova kao izlete sa cesteEvolution_IV wrote: ↑12/02/2023 19:59Za iole reguralnu voznju nema potrebe, ako se divlja i ne poznaju mogucnosti auta i sebe moraju zasjec jer krene da klize i umjesto da prati krivinu ide pravo![]()
![]()
- Ateista
#43264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne mozes reci da su jedni te isti, rijetki su oni koji ne postuju semafor i prolaze kroz crveno. Iako se objektivno i to moze uraditi nekad bezbjedno, iz nekog razloga je to za normalne ljude kao neki taboo, nesto sto se prekrsi samo ako vozis nekog u bolnicu. Oni koji idu kroz crveno su bas specificna sorta vozaca, blago receno.Laplace wrote: ↑12/02/2023 11:58U principu su to jedni te isti vozači. Ja pri vožnji 10 do 20 preko ograničenja nemam potrebe sjeći krivine pa mi je nejasno o kakvom komforu i ugodnijoj vožnji se ovdje priča.kakaljin wrote: ↑12/02/2023 11:25
Uporedjivanje ti nije na mjestu, bolje da uporedis one vozace koji ni na pravcu ne znaju se drzati svoje trake pravilno vec sveraju,a oni koji nekada sasjeku krivinu koja je veoma pregledna i sigurna da se moze sasjeci ne mogu se porediti sa onima koji se boje voznje i voziti brzo onoliko koliko pise na saobracajnom znaku a i dalje sjedaju za volan i voze i onda ugrozavaju ostale ucesnike u saobracaju.
Sijecenje krivine mozda ne radi bas svako, ali lao i prekoracenje brzine to radi vecina vozaca u nekim situacijama.
Ne znaci da se mora to uraditi, ali na primjer nekad na magistrali ako naidje par keatkih a preglednih okuka, moguce ih je proci ako mslo presijeces bez da ikako smanjis brzinu, a da bi prosao bez toga da je potrebno malo usporiti. Nije problem usporiti, ali dosta ljudi voli ravnomjernu voznju i ako ima mogucnost i ako je bezbjedno, radije ce malo presjeci da ne usporavaj bezveze.
- Laplace
#43265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pogrešno si shvatio komentar. Ne kažem da su isti oni koji prolaze kroz crveno i oni koji sijeku krivine nego da su isti oni koji na pravcu ne ostaju u svojoj traci i oni koji sijeku krivine. Tačnije, oni koji na pravcu prelaze u suprotnu traku će u pravilu i sjeći krivine (obrnuto ne mora da vrijedi).Ateista wrote: ↑12/02/2023 20:22Ne mozes reci da su jedni te isti, rijetki su oni koji ne postuju semafor i prolaze kroz crveno. Iako se objektivno i to moze uraditi nekad bezbjedno, iz nekog razloga je to za normalne ljude kao neki taboo, nesto sto se prekrsi samo ako vozis nekog u bolnicu. Oni koji idu kroz crveno su bas specificna sorta vozaca, blago receno.
Sijecenje krivine mozda ne radi bas svako, ali lao i prekoracenje brzine to radi vecina vozaca u nekim situacijama.
Ne znaci da se mora to uraditi, ali na primjer nekad na magistrali ako naidje par keatkih a preglednih okuka, moguce ih je proci ako mslo presijeces bez da ikako smanjis brzinu, a da bi prosao bez toga da je potrebno malo usporiti. Nije problem usporiti, ali dosta ljudi voli ravnomjernu voznju i ako ima mogucnost i ako je bezbjedno, radije ce malo presjeci da ne usporavaj bezveze.
- Ateista
#43266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Onda se izvinjavam ako sam te pogresno shvatio.Laplace wrote: ↑12/02/2023 21:10Pogrešno si shvatio komentar. Ne kažem da su isti oni koji prolaze kroz crveno i oni koji sijeku krivine nego da su isti oni koji na pravcu ne ostaju u svojoj traci i oni koji sijeku krivine. Tačnije, oni koji na pravcu prelaze u suprotnu traku će u pravilu i sjeći krivine (obrnuto ne mora da vrijedi).Ateista wrote: ↑12/02/2023 20:22
Ne mozes reci da su jedni te isti, rijetki su oni koji ne postuju semafor i prolaze kroz crveno. Iako se objektivno i to moze uraditi nekad bezbjedno, iz nekog razloga je to za normalne ljude kao neki taboo, nesto sto se prekrsi samo ako vozis nekog u bolnicu. Oni koji idu kroz crveno su bas specificna sorta vozaca, blago receno.
To se slazem, oni koji nisu u stanju da drze pravac znaju sjeci krivine, s tim sto je razlika izmedju tih koji ne znaju drzati pravac i onih koji to svjesno rade kad znaju da je bezbjedno.
- drug_profi
#43267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bome nisam ni znao da sam tako opasan....
-
Dzontra_Volta
#43268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja vala dok se popnem ili spuštam niz Ivan sasječem traku milion puta. I niko mi nikad nije zasvirao.
Naravno, ako se nađe neki "nesjekač" koji vozi 30 km/h nizbrdo, guslam za njim do dole (obično u takvim situacijama tamo gdje je isprekidana pojavi se kolona vozila odozdo).
Naravno, ako se nađe neki "nesjekač" koji vozi 30 km/h nizbrdo, guslam za njim do dole (obično u takvim situacijama tamo gdje je isprekidana pojavi se kolona vozila odozdo).
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#43269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da citiram tebe, mrsko mi i druge tagovati. Izgleda da su se brzaĆi pronašli
Svako kršenje zakona je kršenje zakona. Malo ili veliko, pitanje je samo koliko ko ide daleko. Nije do mene što kršite zakon i kažete ništa loše u tome, komfor. Pa tako i onaj ko zavrne milione to uradi iz komfora, nema drugog razloga.
Tako i ja vas upoređujem s bilo kojim drugim prekršajem. Još mi kaže nije isto poređenje crveno i sjeĆenje krivine. Pa kako nije, rođo? U krivini je puna, a naš narod kaže da je puna=zid
Tako da vi opravdavajte svoje postupke koliko god hocete, ali i sami znate da su pogrešni. Što je najgore od svega, to ne rade (ustvari rade) neki balavci, vec forumaši skoro +50.
- Laplace
#43270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali, zašto pretpostavljate da oni koji ne sijeku krivine voze ispod ograničenja? Smatrate da se ne može voziti po ograničenju i pri tome ostati u svojoj traci?Dzontra_Volta wrote: ↑12/02/2023 23:35 Ja vala dok se popnem ili spuštam niz Ivan sasječem traku milion puta. I niko mi nikad nije zasvirao.
- drug_profi
#43271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ću i dalje sjeći krivine koliko god vi kenjali o tome.
I naravno da nije isto kao preticati na punoj, ili krasti milione.
Laser je baš šou i bez lasera.
I naravno da nije isto kao preticati na punoj, ili krasti milione.
Laser je baš šou i bez lasera.
-
HelaS
#43272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kršenje zakona (u saobraćaju) je i vožnja preko ograničenja, pa makar bila i jedan metar u brzini. Tolerancija od 10 nije zakonom propisana, ali postoji. Onaj ko treba da nadzire zakon, toleriše prekoračenje brzine, toleriše kršenje zakona.laserShow wrote: ↑13/02/2023 07:38Da citiram tebe, mrsko mi i druge tagovati. Izgleda da su se brzaĆi pronašliMa nije problem rođo da ti praviš sebi komFor u vožnji, tvoja stvar. Problem je što slične stvari zamjerite drugima.
Svako kršenje zakona je kršenje zakona. Malo ili veliko, pitanje je samo koliko ko ide daleko. Nije do mene što kršite zakon i kažete ništa loše u tome, komfor. Pa tako i onaj ko zavrne milione to uradi iz komfora, nema drugog razloga.
Tako i ja vas upoređujem s bilo kojim drugim prekršajem. Još mi kaže nije isto poređenje crveno i sjeĆenje krivine. Pa kako nije, rođo? U krivini je puna, a naš narod kaže da je puna=zid
Tako da vi opravdavajte svoje postupke koliko god hocete, ali i sami znate da su pogrešni. Što je najgore od svega, to ne rade (ustvari rade) neki balavci, vec forumaši skoro +50.
Ne treba sve posmatrati rigidno, niti se tako ponašati spram propisa. Samo neznalica isključivo koristi formu nego suštinu
Ne postoji vozač koji u vožnji ne krši pravila, pa makar u vožnji na pola kilometra. Šta sad, policija bi trebala sve redom pokažnjavati
- Ateista
#43273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Realno, ogranicenja su nam takva da se na svakoj cesti moze bez ikakvih problema voziti po ogranicenju i drzati trake, cak i sa nekim starijim i puno slabijim i starijim autima, ne samo po ogranicenju nego i preko toga. Ne znam da sam ikad vidio na normalnoj cesti krivinu u kojoj se mora usporiti ispod ogranicenja, kazem normalnoj cesti jer tu ne racunam neke lokalne kozije staze koje su uske pa moras usporiti da se mimoidjes uopste i slicno, tako da sigurno nije mislio na to.Laplace wrote: ↑13/02/2023 07:42Ali, zašto pretpostavljate da oni koji ne sijeku krivine voze ispod ograničenja? Smatrate da se ne može voziti po ograničenju i pri tome ostati u svojoj traci?Dzontra_Volta wrote: ↑12/02/2023 23:35 Ja vala dok se popnem ili spuštam niz Ivan sasječem traku milion puta. I niko mi nikad nije zasvirao.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- drug_profi
#43275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Regionalne ceste imaju radijuse krivina koje cesto ne mozes savladati vozeci po ogranicenju od 50.
Takodjer, cesto nedostaju i znakovi koji bi te upozorili na to.
Takodjer, cesto nedostaju i znakovi koji bi te upozorili na to.