Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
geoxx
#81776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Istina je to sto pricate. Medjutim, hajmo biti principijelni i sloziti se i da se mnoge stvari koje su ostale iste, odnosno vrijedile su i za vrijeme ucesca u SDA u vlasti, sada predstavljaju kao nesto vanredno, da ne kazem i kao historijska izdaja. Bog dragi zna samo koliko je ta prica opasna.
- vee-jay
#81777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mogu ja tebi nesto objasniti sto ti ne zelis da ti bude objasnjeno.n+1 wrote: ↑10/02/2023 22:51To što su pisali o SDA, ne znači da su pisali za SDA. Ljudi prenesu izjavu Izetbegovića, ti zaključiš da su na njihovom platnom spisku. Govorimo o news portalu. Kontaš da im je posao prenositi izjave?vee-jay wrote: ↑10/02/2023 22:39
Kakva Trojka, ja to pratim i o tome pisem ima 10 godina.
Evo primjer:
https://www.klix.ba/tagovi/bakir-izetbe ... 90?str=200
30.06.2016. // 04.07.2016. // 04.07.2016. // 08.07.2016. // 09.07.2016. // 11.07.2016. // 12.07.2016. // 13.07.2016. // 13.07.2016. // 16.07.2016.
Ako hoces vise primjera samo promijeni brojku u "200".
Ne postoji politar u BiH o kojem Klix nije vise i ljepse pisao.
https://www.klix.ba/tagovi/bakir-izetbe ... 90?str=247
Izetbegović u Ankari: Očekujemo još više turskih investitora u BiH
12.05.2014.
Izetbegović: BiH postaje sve značajnije mjesto za investitore
14.05.2014.
Izetbegović nakon obilaska poplavljenih područja: Uradit ćemo sve da pomognemo građanima
15.05.2014.
Izetbegović: Oružane snage BiH danas su napravile herojski posao
15.05.2014.
Izetbegović obišao poplavljena područja: Potrebno je da svi pomognemo
17.05.2014.
Izetbegović organizirao transport pomoći u Bosanski Šamac
17.05.2014.
Za vrijeme izbora 2018 je bukvalno 24/7 bio prisutan na Klixu:
https://www.klix.ba/tagovi/bakir-izetbe ... 90?str=120
https://www.klix.ba/tagovi/bakir-izetbe ... 90?str=119
Veoma vazne informacije za citatelje Klixa - i lijepe narodnjacke slike - pred izbore
Da zakljucim -- do sada je mozda samo o jednoj osobi u istoj kolicini pisano na Klixu ali u negativnom kontekstu -- a to je Dodik.
Dvije strane jedne medalje -- dobro i zlo.
Sve ostalo je samo šum.
Ili si mozda premlad da razumjes - u tom slucaju - oprosteno ti je.
Mali hint od mene: to sto sam ti pokazao je dokaz za "reach and frequency" na najpopularnijem portalu u BiH.
To je glavno i najvaznije oruzije u marketingu.
A ton, slika i storytelling u kojem je sve pisano je cista romantika.
Ako ni to ne razumijes onda drugi hint od mene:
-- gore postavljeni clanak iz 2014 je "Izetbegović u Ankari: Očekujemo još više turskih investitora u BiH"
-- zasto nema clanka "10 godina kasnije: Koliko je narastao broj turskih investitora u BiH od Izetbegovićvog obracanja Ankari"
Kontas, ne konstas - do tebe je, ne do mene.
Ali generalno je jednostavno: razmislis, usporedis, razmislis i zakljucis.
- Athlon64
#81778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja je poznajem lično, glupa sigurno nije, ali nije ni neko koga bih stavio za savjetnika, posebno na ovako ozbiljnu poziciju, jbg.JohnnyS wrote: ↑10/02/2023 22:04 Ne znam kakva je ova savjetnica koju spominjete, ali je prilično zaostalo nekog smatrati glupim, kurvom, što li već samo zato što atraktivno izgleda. Nije ni čudo da smo u pički materinoj kad vidimo da oni koji su dovoljno pismeni se registrirati na forum pišu ovakve debilne pizdarije. Možda je ženska najpametnija na svijetu. Svi su nam bitni ružni ko ponoć, a usto su i glupi ko kurac, tako da vam je priča bezveze
- Student_u_Ostavci
#81779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Klix bi valjao da po cijele dane piše kako sve SDFovce treba pohapsiti.
Neki dan ljudi objavili da kriminalni saziv VM već krši zakon i ustav, ovdje ljudi, umjesto da to pohvale, oni pljuju klix. Zamisli taj isprani mentalni sklop
Neki dan ljudi objavili da kriminalni saziv VM već krši zakon i ustav, ovdje ljudi, umjesto da to pohvale, oni pljuju klix. Zamisli taj isprani mentalni sklop
- n+1
#81780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Razmislio sam i zaključio da pričaš gluposti. Ali gori sam ja što me još uvijek iznenađuju kritički kapaciteti ljudi u zemlji koja ne bi bila takva kakva jeste da kritički kapaciteti postoje.vee-jay wrote: ↑10/02/2023 23:36Ne mogu ja tebi nesto objasniti sto ti ne zelis da ti bude objasnjeno.
Mali hint od mene: to sto sam ti pokazao je dokaz za "reach and frequency" na najpopularnijem portalu u BiH.
-- gore postavljeni clanak iz 2014 je "Izetbegović u Ankari: Očekujemo još više turskih investitora u BiH"
-- zasto nema clanka "10 godina kasnije: Koliko je narastao broj turskih investitora u BiH od Izetbegovićvog obracanja Ankari"
- vee-jay
#81781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam 25 godina u struci, inace bjezim od nje u slobodno vrijeme.n+1 wrote: ↑10/02/2023 23:44Razmislio sam i zaključio da pričaš gluposti. Ali gori sam ja što me još uvijek iznenađuju kritički kapaciteti ljudi u zemlji koja ne bi bila takva kakva jeste da kritički kapaciteti postoje.vee-jay wrote: ↑10/02/2023 23:36
Ne mogu ja tebi nesto objasniti sto ti ne zelis da ti bude objasnjeno.
Ali iskreno sad bjezim od tebe jer ili a) nisi razmislio ili si b) glupa osoba.
-
Spit_fire
#81782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma brate postoje ljudi na temi koji su je upoznali privatnopalermo wrote: ↑10/02/2023 22:26Pa nije se bas reagovalo na izgled. Vise na promjene radnog mjesta, a ne mozes ljudima zamjeriti sto pronalaze konekciju izmedju izgleda I mogucnosti mijenjanja posla. Savjetnickog.JohnnyS wrote: ↑10/02/2023 22:04 Ne znam kakva je ova savjetnica koju spominjete, ali je prilično zaostalo nekog smatrati glupim, kurvom, što li već samo zato što atraktivno izgleda. Nije ni čudo da smo u pički materinoj kad vidimo da oni koji su dovoljno pismeni se registrirati na forum pišu ovakve debilne pizdarije. Možda je ženska najpametnija na svijetu. Svi su nam bitni ružni ko ponoć, a usto su i glupi ko kurac, tako da vam je priča bezveze
- n+1
#81783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Spit_fire
#81784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko sto i za avdu govorite nea veze sto je upravu al sta ce on pricat..znaci ne sta je reko nego ko je reko
Isto tako vam je i klix sad, ne kazete da nisu upravu nego sto moraju objavljivat
pa jbt
Znaju objavit neprovjerene info nekad al za sve druge online medije u BiH su Liga prvaka, po ozbiljnosti pa nadlaje..i eto sad ne valjaju
Isto tako vam je i klix sad, ne kazete da nisu upravu nego sto moraju objavljivat
Znaju objavit neprovjerene info nekad al za sve druge online medije u BiH su Liga prvaka, po ozbiljnosti pa nadlaje..i eto sad ne valjaju
- Athlon64
#81785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zanimljivo razmišljanje sa Poskok foruma (strategija za preuzimanje Mostara):
Nova bitna promjena je u vođenju grada.
Nakon sto je SDA izbačena iz BiH i kantona Sarajevo (u Federaciji će se ovaj put obraniti, ali ćemo zato slijedeci put napasti na muslimanski klub u Domu naroda), Mostar dogodine je slijedeci.
Uvodimo SDP i Našu Stranku u vlast, Irma je bas građanski raspoložena.
Nova bitna promjena je u vođenju grada.
Nakon sto je SDA izbačena iz BiH i kantona Sarajevo (u Federaciji će se ovaj put obraniti, ali ćemo zato slijedeci put napasti na muslimanski klub u Domu naroda), Mostar dogodine je slijedeci.
Uvodimo SDP i Našu Stranku u vlast, Irma je bas građanski raspoložena.
- Point.
- Point.
#81787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Poenta je da se relaksiraju odnosi. Je li tebi u redu da se jednosmjerno oni relaksiraju? Ja ne spominjem da se išta obrusi, nego da se u duhu relaksacije dogovori da se ne omlažava jedan cijeli narod kojem i Konaković pripada i da se bar poštuju neke osnovne, zakonske stvari.dale cooper wrote: ↑10/02/2023 16:16Poenta je što, za razliku od Pointa, na nas sve ovdje što se dešava utiče, na njega baš i ne. Pa tako može pitati što MVP zemlje ne
odgovori Dodiku na njegove bljuvotine time što će mu odbrusiti. I onda to još nazvati nekim konkretnim radom.
- Point.
#81788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da je Trojka rekla mi smo isti ko SDA i radićemo slične stvari kao SDA, u redu, ali kada obećavaju jedno, da su bolji, ljepši i imaju veću kitu a onda rade iste stvari kao SDA i pritom se vade "pa kako je mogla SDA" onda nešto brate tukne.geoxx wrote: ↑10/02/2023 23:29 Istina je to sto pricate. Medjutim, hajmo biti principijelni i sloziti se i da se mnoge stvari koje su ostale iste, odnosno vrijedile su i za vrijeme ucesca u SDA u vlasti, sada predstavljaju kao nesto vanredno, da ne kazem i kao historijska izdaja. Bog dragi zna samo koliko je ta prica opasna.
- Point.
#81789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako ovako rezonuješ onda si a) promašio struku ili b) ko ti dade da se baviš time.
Činiš pravu stvar što bježiš od nje. Vjeruj, nisi ti za toga.
- Pandakonda
#81790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Druze uz duzno postovanje ti si se pogubio u svemu sto pricas. Niko ne postavlja da jedan narod vrijedi vise od drugog, nego da su svi jednaki. Imas predstavnicki dom koji oslikava jednu sliku i dom naroda koji oslikava drugu siku. Kako pobogu bilo ko vrijedi vise od drugog ako su svi jednaki ? Svaki je nivo građanski osim ta 2. Koji ustav ti citas ziv bio ako ne vidis elemente konsocijacije ?Jordan1961 wrote: ↑10/02/2023 16:38Ako pripadnika jednog naroda vrednujes visestruko vise od pripadnika drugog naroda samo zbog etnicke pripadnosti onda imas situaciju slicnu onoj u Juznoj Africi do 90-ih gdje je bijeli covjek bio vrednovan visestruko u odnosu na crnog covjeka, samo zbog boje koze.Pandakonda wrote: ↑09/02/2023 23:10
Jer ti je drzava uređena po principu etnicke konsocijacije gdje sva 3 konstitutivna naroda imaju jednaku moc. HDZ je "projekcija" moci jednog naroda jer je taj narod dominantno podrzao tu stranku. To vjerovatno i nije pravedan sistem ali je pravedniji od nastavka rata ili raspada drzave.
Elementarno nepoznavanje ustava i sistema dovodi do ovakvih glupih izjava da aparthejd izjednacavas sa nasim sistemom![]()
To o etnickoj konsocijaciji su tvoji mokri snovi jer se ona nigdje ni u Ustavu ni u ne spominje ovo o cemu pricas.
Drzava nije tako uredjena jer se temelji na ravnotezi demokratskog i etnickog. To sto je RH i HDZ izlobirao kod odlikovanog licemjera u vidu VP je drugi par rukava ali vidjecemo jos sta ce na to reci medjunarodni sudovi.
Drzava je vise građanska nego etnicka, doslovno su svi organi građanski osim domova naroda i 2 grada (sarajevo i mostar) koji imaju drugaciji nacin biranja. I Brcko Distikt.
Sta je pogresno u ovome sto sam rekao ? I kakav crni poskok forum, je li to znaci ako se ne uklapas u klix mainstream odma si poskokovac ili šetnikplavi_E wrote: ↑10/02/2023 16:51Selami, pozdravi i zelje sa ercegbosne i poskoka ne jenjavaju.Pandakonda wrote: ↑09/02/2023 23:10
Jer ti je drzava uređena po principu etnicke konsocijacije gdje sva 3 konstitutivna naroda imaju jednaku moc. HDZ je "projekcija" moci jednog naroda jer je taj narod dominantno podrzao tu stranku. To vjerovatno i nije pravedan sistem ali je pravedniji od nastavka rata ili raspada drzave.
Elementarno nepoznavanje ustava i sistema dovodi do ovakvih glupih izjava da aparthejd izjednacavas sa nasim sistemom![]()
![]()
?
- Styling
#81791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Generalno, sve što je ispod 35 godina nije sposobno ni kvalifikovano da bude savjetnik bilo kome u bilo čemu. Niti ima životnog niti profesionalnog iskustva da nekoga savjetuje. Još kad je ufurano, onda ti nema pomoći.DonieBrasco wrote: ↑10/02/2023 22:36Cura je 1991 ili 92 godiste a vec je promjenila niz ministarstava koja se bave razilicim poslovima, dvije stranke, nekoliko kancelarija i kabineta na drzavnom nivou, gdje je stekla toliko iskustvo u raznim sverama da ona savjetuje nekoga ?JohnnyS wrote: ↑10/02/2023 22:04 Ne znam kakva je ova savjetnica koju spominjete, ali je prilično zaostalo nekog smatrati glupim, kurvom, što li već samo zato što atraktivno izgleda. Nije ni čudo da smo u pički materinoj kad vidimo da oni koji su dovoljno pismeni se registrirati na forum pišu ovakve debilne pizdarije. Možda je ženska najpametnija na svijetu. Svi su nam bitni ružni ko ponoć, a usto su i glupi ko kurac, tako da vam je priča bezveze
-
meridiyan
#81792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne bi trebala biti losa cim dolazi iz DNS stranke Nenada NesicaStyling wrote: ↑11/02/2023 07:55Generalno, sve što je ispod 35 godina nije sposobno ni kvalifikovano da bude savjetnik bilo kome u bilo čemu. Niti ima životnog niti profesionalnog iskustva da nekoga savjetuje. Još kad je ufurano, onda ti nema pomoći.DonieBrasco wrote: ↑10/02/2023 22:36
Cura je 1991 ili 92 godiste a vec je promjenila niz ministarstava koja se bave razilicim poslovima, dvije stranke, nekoliko kancelarija i kabineta na drzavnom nivou, gdje je stekla toliko iskustvo u raznim sverama da ona savjetuje nekoga ?
https://n1info.ba/video/dan-uzivo/marin ... OGsFQG1L2w
Lucic
https://pozitivnasrpska.com/uhapseni-mi ... AtHWa3j1lQ
-
HelaS
#81793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Styling wrote: ↑11/02/2023 07:55DonieBrasco wrote: ↑10/02/2023 22:36
Cura je 1991 ili 92 godiste a vec je promjenila niz ministarstava koja se bave razilicim poslovima, dvije stranke, nekoliko kancelarija i kabineta na drzavnom nivou, gdje je stekla toliko iskustvo u raznim sverama da ona savjetuje nekoga ?
Generalno, sve što je ispod 35 godina nije sposobno ni kvalifikovano da bude savjetnik bilo kome u bilo čemu. Niti ima životnog niti profesionalnog iskustva da nekoga savjetuje. Još kad je ufurano, onda ti nema pomoći.
- vee-jay
#81794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Momak jel' ti vidis da sam ja na ovom forumu od 2004 i ti mene prozivas botom.
Nije se portal promijenio - promijenio se Konakovic - koji je napustio SDA.
Ponovit cu - ili si glup ili si dijete - ili si oboje.
Ja vjerujem da si oboje - i zato je za tebe odjeb lansiran.
- Bloo
- Globalna šefica
#81795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Adis Ahmetovic je tuzan zbog tvog komentara.Styling wrote: ↑11/02/2023 07:55Generalno, sve što je ispod 35 godina nije sposobno ni kvalifikovano da bude savjetnik bilo kome u bilo čemu. Niti ima životnog niti profesionalnog iskustva da nekoga savjetuje. Još kad je ufurano, onda ti nema pomoći.DonieBrasco wrote: ↑10/02/2023 22:36
Jos da dodamo da nam je Kifla do 35 godine obavljao bitne poslove...a kandidovao se za jos bitnije.
- vee-jay
#81796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Styling
#81797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja stojim iza ovoga što sam rekla.
Adis Ahmetovic? Poslanik a ne savjetnik. Razlika ogromna.
Koje je funkcije Dino obavljao do 35-te? Nisam ga pratila.
Obavljati funkciju i biti savjetnik su dvije različite stvari. Da kao nosilac funkcije sve znaš ne bi ti trebali savjetnici. Najbolji si ako oko sebe okupiš pametnije i iskusnije savjetnike.
Last edited by Styling on 11/02/2023 11:44, edited 1 time in total.
-
HelaS
#81798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tema je savjetnik političaru, ne član partije ili parlamenta ili slično, a vala baš ni Ahmetović ne kipti nekom pameću i iskustvom, osim što nam prija ušima
- Bloo
- Globalna šefica
#81799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa WikiStyling wrote: ↑11/02/2023 11:43Ja stojim iza ovoga što sam rekla.
Adis Ahmetovic? Poslanik a ne savjetnik. Razlika ogromna.
Koje je funkcije Dino obavljao do 35-te? Nisam ga pratila.
Obavljati funkciju i biti savjetnik su dvije različite stvari. Da kao nosilac funkcije sve znaš ne bi ti trebali savjetnici. Najbolji si ako oko sebe okupiš pametnije i iskusnije savjetnike.
From 2016 to 2020 he worked as an office manager and later as a personal advisor to Minister President of Lower Saxony and Chairman of the Lower Saxon SPD, Stephan Weil. Since 2020 he has been working as a consultant for government planning and fundamental issues in the Lower Saxon State Chancellery.
Kifla - Kandidovao se za nacelnika 2008. godine.
- -Chesterfield-
#81800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima raznih savjetnika. Na primjer savjetnik za imidž.
O kojoj ženi se ovdje govori?
O kojoj ženi se ovdje govori?