Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

qlface

#26 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by qlface »

vjeshalica wrote: 09/02/2023 11:54
qlface wrote: 09/02/2023 11:53

Kod glupih ljudi i fejsbuk mame sa smiješno nepotpunim pričama uživaju status veličina.
Na tebi je dubok trag ostavila Bajrovićeva supruga. De te traume liječi zvaničnom medicinom.
Nije ona, ali pamtim osobe koje su me najviše napadale pa se ušutile kao hinje kada je i druga strana priče izašla. Pokušala si da me ocrniš i nabiješ mi najgore seksističke etikete a sada mi se nešto smješkaš po odgovorima. Da imaš imalo obraza i ljudskosti otišla bi na onu temu i izvinula se zbog pozivanje na linč devetogodišnjeg djeteta. Dok to ne uradiš, ne odgovaraj na moje upise.
vjeshalica

#27 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by vjeshalica »

qlface wrote: 09/02/2023 11:59
vjeshalica wrote: 09/02/2023 11:54

Na tebi je dubok trag ostavila Bajrovićeva supruga. De te traume liječi zvaničnom medicinom.
Nije ona, ali pamtim osobe koje su me najviše napadale pa se ušutile kao hinje kada je i druga strana priče izašla. Pokušala si da me ocrniš i nabiješ mi najgore seksističke etikete a sada mi se nešto smješkaš po odgovorima. Da imaš imalo obraza i ljudskosti otišla bi na onu temu i izvinula se zbog pozivanje na linč devetogodišnjeg djeteta. Dok to ne uradiš, ne odgovaraj na moje upise.
Izvini, već te sada zamisljam kako skičiš u nekim ružičastim stvarima iza ekrana? :lol:
Ja se nigdje nisam ušutila kao hinja, ali je masa komentara obrisana. Malo je znaš,i više nego opasno lajati takve stvari, kužiš? Jer na forumu nisi toliko anoniman kao što ti misliš. Nemoj to shvatiti kao prijetnju,već te napominjem da nema potrebe da bezočno lažeš i nabijaš nekome da je nešto rekao kad nije, pogotovo da pozivam na navodni linč nekog djeteta od 9 godina. Pokušaj da razgraničiš sitne zajebancije, ujede,i par uvreda čisto forumske prirode sa nekim ozbiljnijm stvarima poput te tvoje laži da pozivam na linč djeteta od 9 godina. I naravno, nećeš me natjerati da se izvinjavam tebi, pogotovo ne za ono što nisam uradila. Ima više razloga za to,a forum sigurno nije mjesto da ja sa takvim sch osobama vodim tu vrstu diskusije.Osim toga moderacija je sigurno upućenija u sadržinu od tebe,koju pokušavaš nazor podvaliti. Poyy :mrgreen:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#28 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by izvrsni direktor »

moonca wrote: 08/02/2023 17:33

Poznajem osobu da se i time bavi u Srbiji .dodushe :-D i koliko mi je poznato. polagala je neke ispite . tj morala je imati neku obuku.. da drzava to podrzava...
Sami biramo nachin, kako da si pomognemo. drzavi nije problem . ne dozvoliti lijechenje svima. bez ikakvih uslova. ili 'pravom' dr da che te vratiti ako ti zdrav. knjizica nije 'ovjerena' :-)
Pazi recenica, tacaka. Oci zabole od ovih h pa onda glava zaboli od gramatike :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by Chmoljo »

carobnjak_N wrote: 08/02/2023 13:25 Znači , iskače mi na fb oglasima hrpa ovih tobožnjih iscjelitelja. Riječ je o prevarantima, konkretno ovo je neki Sejo sa Grbavice, koji je
naravno i hadžija i koji koristi ljudsku glupost, naivnost i očaj pred bolešću, da im prodaje šuplju.
Ne samo on ali ovaj njegov oglas je posebno retardiran jer u istom tvrdi kako on posjeduje "zadnju riječ tehnike" :lol: što valjda
prikopča na pacijenta, kao da je riječ o automobilu, i otkriva grešku na "kvantnom nivou".

Image
Ovo na videu je slika kite, Sejo valjda liječi i to. On je "holističar". Što znači da nije završio ništa od medicine.
Ovo je valjda neka novija verzija Torabija, nije više naučena vodica, nego je u skladu s vremenom.
Ovaj narod kakav je poluretardiran, masovno puši te priče da će za 50km dobiti dijagnozu, a lik propisuje i jebene terapije.
Postoji li neko ko može zakonski ovakva ljudska smeća zaustaviti, pitam se?

Jer, što se naroda tiče, oni su potpuno idiotizovani do ovakvih granica, pa kad umre lažni iscjelitelj koji je varao ljude da može
izliječiti rak, oni nastavljaju da izmišljaju razna opravdanja istome.

Image
Član 233

Nadriliječništvo

Ko se, nemajući propisanu stručnu spremu, neovlašćeno bavi liječenjem ili drugom zdravstvenom djelatnošću, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine i novčanom kaznom.

Član 240

Teška krivična djela protiv zdravlja ljudi

(1) Ako je krivičnim djelom iz člana 225. (Prenošenje zarazne bolesti) st. 1. i 2.; člana 228. (Zapošljavanje osoba oboljelih od zarazne bolesti) stav 1.; člana 229. (Nesavjesno liječenje) st. 1. i 2.; člana 233. (Nadriliječ- ništvo); 234. (Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica) stav 1.; člana 235. (Nesavjesni pregled mesa za prehranu) stav 1. i člana 236. (Zagađivanje vode za piće i živežnih namirnica) stava 1. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe, ili joj je zdravlje teško narušeno, ili postojeća bolest znatno pogoršana, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

(2) Ako je krivičnim djelom navedenim u stavu 1. ovog člana prouzrokovana smrt jedne ili više osoba, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do dvanaest godina.
prijavi kantonalnom tužilaštvu.
pinkman

#30 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by pinkman »

Postoje poliklinike koje rade analizu organizma kvantnom medicinom. Sad da li ima koristi ili ne, ne znam
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by Truba »

Image
samo otaj rad
samo zdravo
carobnjak_N

#32 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by carobnjak_N »

pinkman wrote: 10/02/2023 01:13 Postoje poliklinike koje rade analizu organizma kvantnom medicinom. Sad da li ima koristi ili ne, ne znam
ne postoji kvantna medicina :-)
sabanss

#33 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by sabanss »

carobnjak_N wrote: 10/02/2023 09:11
pinkman wrote: 10/02/2023 01:13 Postoje poliklinike koje rade analizu organizma kvantnom medicinom. Sad da li ima koristi ili ne, ne znam
Treba pitati te "doktore" da objasne kvant prvo :D

Makar da je fizičar ili neki obični inžinjer koji je to nekad makar ovlaš učio ako već nije doktor. Šta su ovi po struci što liječe uopšte, varalice?

Poštenije su hodže koje zapisuju, makar ne pokušavaju naći naučnu podlogu za svoje gluposti.
carobnjak_N

#34 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by carobnjak_N »

sabanss wrote: 10/02/2023 09:14

Treba pitati te "doktore" da objasne kvant prvo :D

Makar da je fizičar ili neki obični inžinjer koji je to nekad makar ovlaš učio ako već nije doktor. Šta su ovi po struci što liječe uopšte, varalice?

Poštenije su hodže koje zapisuju, makar ne pokušavaju naći naučnu podlogu za svoje gluposti.
Ma završe za mjesec dana nekakve kurseve na kojima im isti takav šarlatan izda nekakav komad kartona na kojem piše da su certifikovani.
Najžalosnije što to smeće nema mrvu empatije prema teško bolesnim i očajnim ljudima koji se hvataju za slamku, već to iskorištavaju. Levate stare ljude, uzimaju im od bijedne penzije.
pinkman

#35 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by pinkman »

Nemam pojma. Kazem samo da postoje poliklinike koje imaju neki aparat kojim vrse "uvid u stanje organizma".
carobnjak_N

#36 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by carobnjak_N »

pinkman wrote: 10/02/2023 12:33

Nemam pojma. Kazem samo da postoje poliklinike koje imaju neki aparat kojim vrse "uvid u stanje organizma".
Znam, to je isto prevara.
Vidio sam da takav aparat, koji je jos prije 100 godina u medicini odbacen kao čisto šarlatanstvo, reklamira jednom kod Senada u emisiji ona Jasna Bajraktarevic.
Ona ima diplomu ali psihologa, i riječ je o čistom lupeštvu i.gramzivosti dotične.
Jednostavnom analogijom mozes doci do zakljucka, čemu toliki skupi aparati za dijagnozu u medicini, kad ima taj takav "holistički", za kobajagi sve??
broj dva

#37 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by broj dva »

Pa ako su nas mogli ljeciti kristalima i vibracijama, "energijom" (za koju ti nikada ne kazu kakva vrsta energije, cime se mjeri, kako se izrazava...) i homeopatijom zasto ne bi mogli i kvantnom medicinom. Ja cekam da nas pocnu ljeciti tamnom materijom i tamnom energijom...
A ako nista od gore navedenog ne pomogne uvjek ima Torabi ili Medjugorje
n+1

#38 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by n+1 »

Sve je to zbog manjka negativnih jona.
Arminovski

#39 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by Arminovski »

Chmoljo wrote: 09/02/2023 21:07
carobnjak_N wrote: 08/02/2023 13:25 Znači , iskače mi na fb oglasima hrpa ovih tobožnjih iscjelitelja. Riječ je o prevarantima, konkretno ovo je neki Sejo sa Grbavice, koji je
naravno i hadžija i koji koristi ljudsku glupost, naivnost i očaj pred bolešću, da im prodaje šuplju.
Ne samo on ali ovaj njegov oglas je posebno retardiran jer u istom tvrdi kako on posjeduje "zadnju riječ tehnike" :lol: što valjda
prikopča na pacijenta, kao da je riječ o automobilu, i otkriva grešku na "kvantnom nivou".

Image
Ovo na videu je slika kite, Sejo valjda liječi i to. On je "holističar". Što znači da nije završio ništa od medicine.
Ovo je valjda neka novija verzija Torabija, nije više naučena vodica, nego je u skladu s vremenom.
Ovaj narod kakav je poluretardiran, masovno puši te priče da će za 50km dobiti dijagnozu, a lik propisuje i jebene terapije.
Postoji li neko ko može zakonski ovakva ljudska smeća zaustaviti, pitam se?

Jer, što se naroda tiče, oni su potpuno idiotizovani do ovakvih granica, pa kad umre lažni iscjelitelj koji je varao ljude da može
izliječiti rak, oni nastavljaju da izmišljaju razna opravdanja istome.

Image
Član 233

Nadriliječništvo

Ko se, nemajući propisanu stručnu spremu, neovlašćeno bavi liječenjem ili drugom zdravstvenom djelatnošću, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine i novčanom kaznom.

Član 240

Teška krivična djela protiv zdravlja ljudi

(1) Ako je krivičnim djelom iz člana 225. (Prenošenje zarazne bolesti) st. 1. i 2.; člana 228. (Zapošljavanje osoba oboljelih od zarazne bolesti) stav 1.; člana 229. (Nesavjesno liječenje) st. 1. i 2.; člana 233. (Nadriliječ- ništvo); 234. (Proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih živežnih namirnica) stav 1.; člana 235. (Nesavjesni pregled mesa za prehranu) stav 1. i člana 236. (Zagađivanje vode za piće i živežnih namirnica) stava 1. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe, ili joj je zdravlje teško narušeno, ili postojeća bolest znatno pogoršana, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

(2) Ako je krivičnim djelom navedenim u stavu 1. ovog člana prouzrokovana smrt jedne ili više osoba, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do dvanaest godina.
prijavi kantonalnom tužilaštvu.
Pod šta pada iscjeljivanje u tunelima piramida? :D
broj dva

#40 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by broj dva »

To spada pod turisticku ponudu...
Bloo
Globalna šefica

#41 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by Bloo »

Mozda mislis na nuklearnu medicinu. Jedan fini combo PET/CT skeniranja uz krvne pretrage bi bilo najblize ovome sto se prica "uvid u cijelo stanje organizma".
pinkman

#42 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by pinkman »

Bloo wrote: 10/02/2023 13:00

Mozda mislis na nuklearnu medicinu. Jedan fini combo PET/CT skeniranja uz krvne pretrage bi bilo najblize ovome sto se prica "uvid u cijelo stanje organizma".
Na ove mislim: https://poliklinika-irac.ba/odjeli-i-us ... -medicina/

Spominju nekakav e-Lybra aparat
https://poliklinika-irac.ba/2016/12/16/ ... rac-tuzla/
Bloo
Globalna šefica

#43 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by Bloo »

pinkman wrote: 10/02/2023 13:35
Bloo wrote: 10/02/2023 13:00

Na ove mislim: https://poliklinika-irac.ba/odjeli-i-us ... -medicina/

Spominju nekakav e-Lybra aparat
https://poliklinika-irac.ba/2016/12/16/ ... rac-tuzla/
Ok, brzim preletajem podataka sa linka....zatitralo mi je oko.
Bio polje, rezonantni nivo...e-LYBRA JE BALANSIRAJUĆI SISTEM ZA BIOPOLJE
...energetskog balansiranja organizma, ali se razlikuju po tome koliko rezonantnih ,lekovitih uzoraka sadrže u svojoj memoriji.
Biorezonantna objašnjenja

Opšti opis teorije biorezonantna i kako se sprovodi sa e – Libra sistemom.

-enzimi -hormoni -peptidi
-medicinske trave BHPC -Nove Homeopatije -TCM-Kineske med.trave
-Pascoe .boje -kineske patent formule
-bakterije -virusi -paraziti
-gljivice,plesni -mikotoksini -teški metali
-sanum Remedy -farmaceutski lekovi -FM kompleks
-Powell remedy .Homeopatski lekovi -periodni sistem
-de Reckeweg -FES i Kalifornijska esencija – Australijski pustinj.cvet
-lekovi cvetnog latičnog tona -lekovi Ciprus cveta -Tibetanske biljke
-drH,Klark protokol -drago kamenje,minerali ,metali
-DNK i hromozomi -restauracija čakri
-Soli Tkiva -formacije kružnih useva

a?

https://www.tga.gov.au/resources/public ... compliance
https://www.tga.gov.au/resources/cancel ... s-act-1989

Ne mogu da nadem neke normalne izvore za ovo (e-lybra) da nije obicna prevara. Sve su reklamne.
Bloo
Globalna šefica

#44 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by Bloo »

Ja nemam nista protiv prirodnih pripravaka uz "normalnu medicinu".

Probat cu sa berberine pripravcima umjesto metformina da vidim da li ima isti ucinak. Ako da i manje ostecuje bubrege, nastavit cu koristiti. Naravno nakon konsultacija sa svojim endokrinologom i kada mi isti dumb down studije koje sam procitala.
Ali ovakve hocus-pocus momente...nisam liječnik, ali kad procitas ova objasnjenja sa stranice, ako imas imalo zdravog razuma, nesto ce ti biti suhveli...da nemas pojma o biologiji bilo bi ti cudno. Jeidno ako nisi sav u prirodna medicina, protivU vakcija, cakre, vibracije i treptaji nase duse momentima. Onda ne dolazis tobe dok ne bude prekasno i kad ti ni mrska zapadnjacka medicina ne moze pomoci.
carobnjak_N

#45 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by carobnjak_N »

broj dva wrote: 10/02/2023 12:44 Pa ako su nas mogli ljeciti kristalima i vibracijama, "energijom" (za koju ti nikada ne kazu kakva vrsta energije, cime se mjeri, kako se izrazava...) i homeopatijom zasto ne bi mogli i kvantnom medicinom. Ja cekam da nas pocnu ljeciti tamnom materijom i tamnom energijom...
A ako nista od gore navedenog ne pomogne uvjek ima Torabi ili Medjugorje
Pa to je to. Dok zvanična nauka stoji zbunjena pred kvantnom fizikom, hadži Sejo i ekipa već liječe "kvantnom medicinom".
I ne samo da liječe, već imaju dijagnostički instrument.
Bilo bi smiješno da nije riječ o bezdušnom iskorištavanju bolesnih ljudi.
carobnjak_N

#46 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by carobnjak_N »

Bloo wrote: 10/02/2023 13:53 Ja nemam nista protiv prirodnih pripravaka uz "normalnu medicinu".

Probat cu sa berberine pripravcima umjesto metformina da vidim da li ima isti ucinak. Ako da i manje ostecuje bubrege, nastavit cu koristiti. Naravno nakon konsultacija sa svojim endokrinologom i kada mi isti dumb down studije koje sam procitala.
Ali ovakve hocus-pocus momente...nisam liječnik, ali kad procitas ova objasnjenja sa stranice, ako imas imalo zdravog razuma, nesto ce ti biti suhveli...da nemas pojma o biologiji bilo bi ti cudno. Jeidno ako nisi sav u prirodna medicina, protivU vakcija, cakre, vibracije i treptaji nase duse momentima. Onda ne dolazis tobe dok ne bude prekasno i kad ti ni mrska zapadnjacka medicina ne moze pomoci.
Ima uz restauraciju čakri i restauracija karme, tako što te liječi ALI u prošlom životu.
Što bi valjda uključivalo onda i svojevrsnu vremensku mašinu.
Ovo o restauraciji karme mi je isto iskakalo po fb.
-Chesterfield-

#47 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by -Chesterfield- »

Bloo wrote: 10/02/2023 13:49
Ok, brzim preletajem podataka sa linka....zatitralo mi je oko.
Bio polje, rezonantni nivo...e-LYBRA JE BALANSIRAJUĆI SISTEM ZA BIOPOLJE
...energetskog balansiranja organizma, ali se razlikuju po tome koliko rezonantnih ,lekovitih uzoraka sadrže u svojoj memoriji.
Biorezonantna objašnjenja

Opšti opis teorije biorezonantna i kako se sprovodi sa e – Libra sistemom.

-enzimi -hormoni -peptidi
-medicinske trave BHPC -Nove Homeopatije -TCM-Kineske med.trave
-Pascoe .boje -kineske patent formule
-bakterije -virusi -paraziti
-gljivice,plesni -mikotoksini -teški metali
-sanum Remedy -farmaceutski lekovi -FM kompleks
-Powell remedy .Homeopatski lekovi -periodni sistem
-de Reckeweg -FES i Kalifornijska esencija – Australijski pustinj.cvet
-lekovi cvetnog latičnog tona -lekovi Ciprus cveta -Tibetanske biljke
-drH,Klark protokol -drago kamenje,minerali ,metali
-DNK i hromozomi -restauracija čakri
-Soli Tkiva -formacije kružnih useva

a?

https://www.tga.gov.au/resources/public ... compliance
https://www.tga.gov.au/resources/cancel ... s-act-1989

Ne mogu da nadem neke normalne izvore za ovo (e-lybra) da nije obicna prevara. Sve su reklamne.
Vještičarenje...
Liječenje na daljinu... bla, bla...
Traže uzorak kose isto što i vješticama treba.

Image
Bloo
Globalna šefica

#48 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by Bloo »

carobnjak_N wrote: 10/02/2023 14:02
Bloo wrote: 10/02/2023 13:53 Ja nemam nista protiv prirodnih pripravaka uz "normalnu medicinu".

Ima uz restauraciju čakri i restauracija karme, tako što te liječi ALI u prošlom životu.
Što bi valjda uključivalo onda i svojevrsnu vremensku mašinu.
Ovo o restauraciji karme mi je isto iskakalo po fb.
Znači....karma is no longer a bitch? :lol:
Bloo
Globalna šefica

#49 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by Bloo »

-Chesterfield- wrote: 10/02/2023 14:03 Vještičarenje...
Pa iz uzorka kose mozes vidjeti dosta. Toksikologija u forenzici.

D'oh. Vidi se da ne gledas CSI..
-Chesterfield-

#50 Re: Kome prijaviti lažne iscjelitelje lažnom "kvantnom medicinom"?

Post by -Chesterfield- »

Bloo wrote: 10/02/2023 14:05
-Chesterfield- wrote: 10/02/2023 14:03 Vještičarenje...
Pa iz uzorka kose mozes vidjeti dosta. Toksikologija u forenzici.

D'oh. Vidi se da ne gledas CSI..
Kapsula = hamajlija.
Sihiri 100%
Post Reply