Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#65702 Re: Liverpool FC
Protiv Wolvesa njega desno a Salaha lijevo na klupu.
-
convict
#65703 Re: Liverpool FC
Joj Gandalfe, ti kao da ne znas da se takvo razmisljanje ovdje smatra blasfemijom. Svi mogu biti krivi, igraci, uprava, vlasnici, samo sv. Klopp ne.
Mnogi igraci su nas zaduzili u prethodnim godinama, pa kad im padne forma, s pravom ih kritikujemo. Za Kloppa to pravilo ne vazi, kakve god gluposti da pravi, suti i trpi, bolji se nije rodio.
Vlasnici su skrti, to stoji, ali Klopp u svakom intervjuu tvrdi da je ekipa top i da mu niko ne treba. Dake, ili to stvarno tako misli, sto je zabrinjavajuce ili jednostavno radi u interesu vlasnika, sto je razumljivo, ali je onda jednako kriv kao i vlasnici.
- drug_profi
#65704 Re: Liverpool FC
Pa ne ocekujete valjda da Klop mahala na presicama kako su vlasnici skrtice i kako mu ne daju 150 miliona dzeparca?
Da polize sve sto je popljuvao kod drugih?
I igracu forma moze pasti, moze ostariti, ali kako trener moze ispasti iz forme?
Klop je zadnja osoba koja zasluzuje otkaz u prvom timu.
I igracu forma moze pasti, moze ostariti, ali kako trener moze ispasti iz forme?
- vaučer
#65705 Re: Liverpool FC
Ne radi u interesu vlasnika nego je takav tip. Ne pere prljav veš javno. Nije mi jasno kako to ljudima nije jasno nakon toliko godina uz Kloppa. Šta on stvarno misli o ekipi, transferima, vlasnicima - možda nekad saznamo kad ode u mirovinu, iako sumnjam i tad.
- drug_profi
#65706 Re: Liverpool FC
Klop ima svoje kodekse i nece ih prekrsiti. Uvijek ce reci da je sve ok.
Narocito nece, sto ti kazes, prljav ves vaditi.
Narocito nece, sto ti kazes, prljav ves vaditi.
-
convict
#65707 Re: Liverpool FC
Ne ocekujem ja da iznosi prljav ves, ali bi mogao nekad odgovoriti na nacin da se bar izmedju redova nasluti da je u pitanju politika vlasnika, a ne njegova volja.
Kako moze trener "ispasti iz forme"? Pa bar mi smo ovdje nasli 100 zamjerki, tvrdoglavost, forsiranje taktike koja ne ide, forsiranje pojedinih igraca kad im ne ide, ne davanje sansi nekim igracima kad za to postoji mogucnost, neisprobavanje nekih igraca na drugim pozicijama...
Na papiru i dalje imamo ekipu za top 3-4, a mucimo se sa fenjerasima. Igraci psihicki slomljeni nakon prosle sezone. Pa ko to treba da razdrma i poslozi ako ne Klopp?
Ne kazem ni ja da mu treba dati otkaz, ali reci da ima dosta i njegove krivice, to ne bi trebao biti tabu.
Kako moze trener "ispasti iz forme"? Pa bar mi smo ovdje nasli 100 zamjerki, tvrdoglavost, forsiranje taktike koja ne ide, forsiranje pojedinih igraca kad im ne ide, ne davanje sansi nekim igracima kad za to postoji mogucnost, neisprobavanje nekih igraca na drugim pozicijama...
Na papiru i dalje imamo ekipu za top 3-4, a mucimo se sa fenjerasima. Igraci psihicki slomljeni nakon prosle sezone. Pa ko to treba da razdrma i poslozi ako ne Klopp?
Ne kazem ni ja da mu treba dati otkaz, ali reci da ima dosta i njegove krivice, to ne bi trebao biti tabu.
- drug_profi
#65708 Re: Liverpool FC
Ima krivice naravno. Niko ne tvrdi suprotno, samo kazemo da je zadnja osoba koja treba dobiti otkaz.
-
missko
#65709 Re: Liverpool FC
Klop ovako kad suti i trpi najvise mi lici da ce sam otici prosao je sa svojim klubom ovu situaviji vec prije 10 godina tako da zna sta da cini
- Gandalf
#65710 Re: Liverpool FC
Kloppov problem je tvrdoglavost, za nas u ovoj trenutnoj situaciji ta tvrdoglavost je pogubna, jer igrače koje ima, nisu ta klasa da igraju ono što je on zamislio. A Klopp veoma rijetko prilagođava igru realnim mogućnostima limitiranog tima. Ne mislim da mu treba dati otkaz, mada ima i njegove krivice u ovom hororu od sezone.
Prvo što se mora promijeniti su vlasnici a zatim pojedini operativci kluba. Nakon toga slijedi i velika igračka čistka. Realno na sredini nam trebaju tri igrača, barem dva stopera i jedan desni bek a kako igra Salah, možda i još jedan krilni igrač. Klub bi trebalo napustiti najmanje 10 igrača.
Da se pametnije radilo, da se kupovalo pametnije ljeti proteklih godina, a višak igrača prodavao u januaru, ne bi smo bili u ovoj situaciji, gdje je potrebna rotacija od 15-20 igrača. A potrebna je i te kako, ako ne želimo reprize best off sezona, Roya i Bodgersa.
Prvo što se mora promijeniti su vlasnici a zatim pojedini operativci kluba. Nakon toga slijedi i velika igračka čistka. Realno na sredini nam trebaju tri igrača, barem dva stopera i jedan desni bek a kako igra Salah, možda i još jedan krilni igrač. Klub bi trebalo napustiti najmanje 10 igrača.
Da se pametnije radilo, da se kupovalo pametnije ljeti proteklih godina, a višak igrača prodavao u januaru, ne bi smo bili u ovoj situaciji, gdje je potrebna rotacija od 15-20 igrača. A potrebna je i te kako, ako ne želimo reprize best off sezona, Roya i Bodgersa.
- zomri
- BHF_Manijak
#65713 Re: Liverpool FC
Pa ne moze ispasti iz forme, ali moze doci jednostavno do tacke gdje ta njegova ideja nailazi na otpor, iz kojeg god razloga.drug_profi wrote: ↑29/01/2023 23:18 Pa ne ocekujete valjda da Klop mahala na presicama kako su vlasnici skrtice i kako mu ne daju 150 miliona dzeparca?
Ni prvi ni zadnji, treneri se mijenjaju, gotovo cesto kao i igraci.
I ovim ne prizivam da ode Klopp, vec samo opaska na to kako trener moze ispasti iz forme. Cim ne daju rezultata njegove ideje, to je to, pa nazvali ga pad forme ili klupska kriza, kako god.
A sto se tice Kloppa, pa nesto kada ti se desi jednom, to se moze nazvati slucajnost, ali kad nesto dvaputa prozivis i na pragu si treceg, onda to vise ne mozemo tako nazvati.
Desava mu se sto i u Mainzu i u Dortmundu. Jednostavno kad jedna generacija ili generacija i po bude izhabana, kada treba smjenu napraviti, tu obicno nailazi na zid i tu je kraj.
Ide prvo period usadjivanja mentaliteta u ekipu, pravljenje ekipe, pa peak i nakon toga strmoglav pad gdje vec evo treci put pada na glavu.
Eto on na pressici rece kao da se ne veze za igrace, da mu to ne predstavlja problem rijesiti ih se i zamijeniti, a ja upravo mislim da jeste, ali ne moze ili ne zeli da prizna.
Veze se previse, daje im sanse po milion puta, opravdano ili ne, ali ne ide. Manje bitnih se lahko rijesi, tipa Minamina ili nekih ciji odlazak ne moze zaustaviti (Coutinho, Goetze), ali oni koji su mu nesto dali/donijeli, ima taj momenat slabosti gdje ih onda mamuza k'o mrtvog konja dok ili sami ne odu ili vise ne mogu fizicki.
To obicno bude sve samo ne produktivno.
- no_sekirli
#65714 Re: Liverpool FC
Ako cemo realno, vise je Minamino donio za uspjehe kluba nego Ox i Keita skupa. Placen neku sicu, ne sjecam se sada tacno, ali je prodan za cca duplo vise nego je placen.
- AmiĐa_Idriz
#65716 Re: Liverpool FC
Bukvalno gledam kako nam u ovih 48 sati konkurenti kupe sve naše tzv. long term mete
Još City da kapariše na ljeto Judea i preostaje nam samo da produžimo Keitu i Oxa.
Još City da kapariše na ljeto Judea i preostaje nam samo da produžimo Keitu i Oxa.
- no_sekirli
#65717 Re: Liverpool FC
Je li ono Enzo bio na nisanu 
-
convict
#65718 Re: Liverpool FC
Kako da ne, kao i meni sto je Margot Robbie na nisanu, nije zabranjeno mastati.
Budimo realni, nema sanse da Jude dodje. Da je situacija kao prosle godine, mogli bi se i nadati necemu, u trenutnim okolnostima nema teorije.
Ja bih se radije fokusirao na manje mete, tipa Declan ili Mount, donijeli bi potrebnu energiju, a ostalo bi valjda love za jos neko pojacanje. Ovako ako skrhaju 150 miliona za Judea, bice eto vam Jude, jebo vas on i nikog drugog pored njega.
Budimo realni, nema sanse da Jude dodje. Da je situacija kao prosle godine, mogli bi se i nadati necemu, u trenutnim okolnostima nema teorije.
Ja bih se radije fokusirao na manje mete, tipa Declan ili Mount, donijeli bi potrebnu energiju, a ostalo bi valjda love za jos neko pojacanje. Ovako ako skrhaju 150 miliona za Judea, bice eto vam Jude, jebo vas on i nikog drugog pored njega.
- no_sekirli
#65719 Re: Liverpool FC
Svaka cast za izbor stvari na nisanuconvict wrote: ↑30/01/2023 23:54 Kako da ne, kao i meni sto je Margot Robbie na nisanu, nije zabranjeno mastati.
Naravno da nece doci, pa to je svima bilo jasno cim je Real pustio u medije da je zainteresiran.
Rice-a bih i ja volio vidjeti, kako da ne. Faba prodat, a on i Stefan da udaraju. Mounta vec ne bih.
- MMM1977
#65720 Re: Liverpool FC
Neko je ovdje pisao kako su navijači Liverpula zajebati, kako će dići proteste ako nas kupe Indijanci iz Katara i sl. Što sad šute? Razvaljuju nam klub na način da se nećemo dozvati 10 godina. Hej, viceprvaci Evrope a patimo se sa klubovima iz zone ispadanja, gubimo od kluba koji rasprodaje igrače i tako to. Potjerati sve iz uprave, ako treba i Klopa i krenuti ispočetka.
- AmiĐa_Idriz
#65721 Re: Liverpool FC
Bolje da ništa ni ne rade nego da se provaljuju nekim novim Arthurom. A sve su prilike.
- BHF_Manijak
#65723 Re: Liverpool FC
Ma idu novi ugovori Keiti, Oxu i Milneru, sta se brinete...
Jebo te led najneaktivnija ekipa na trzistu, a najvise im gori.
Klub nece ovi debili ni prodat, samo ce prestat investirat, a onda idu protesti navijaca, borba, kurci palci...
Jebo te led najneaktivnija ekipa na trzistu, a najvise im gori.
Klub nece ovi debili ni prodat, samo ce prestat investirat, a onda idu protesti navijaca, borba, kurci palci...
- AmiĐa_Idriz
#65724 Re: Liverpool FC
Ako vam je malo "dobrih" vijesti.
- BHF_Manijak
#65725 Re: Liverpool FC
I sta je s tim likom? Niti se vodi medju povrijedjenim niti medju timom.AmiĐa_Idriz wrote: ↑31/01/2023 10:48 Bolje da ništa ni ne rade nego da se provaljuju nekim novim Arthurom. A sve su prilike.