mirza_15 wrote: ↑28/01/2023 19:01
palermo wrote: ↑28/01/2023 18:42
Cek, sta smo mi to dosada tadili ? Opstruirali dogovor, kompromis ?
Kontali kako da uzmemo 6 Hrvata u DN i preuzmemo kontrolu u FBiH izbornim inženjeringom. Člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda smo svakako uzeli. Šta misliš kako prosječan Hrvat gleda na to da ih pokušavaš staviti pod kontrolu i napraviti bošnjački entitet gdje ćeš kontrolisati i one pozicije koje bi trebale da štite interese Hrvata u BiH i po Vašinktonskom i po Dejtonskom sporazumu.
I onda očekuješ da ti Hrvati aplaudiraju na to i vole BiH? Druga stvar je što to ni međunarodna zajednica neće dozvoliti. Umjesto što smo trošili vrijeme birajući Komšića i prijeteći da ćemo uzeti dom naroda bolje bi bilo da smo pokušali razvijati međusobno povjerenje. Možda danas tema ne bi ni bio IZ na ovakav način kao sada jer niko se ne bi sjetio da je moguće da neko drugi zastupa Hrvate osim Hrvata. Znam da ćeš odgovoriti da je to kao odgovor na politiku HDZ-a. Ja mislim da je taj odgovor samo išao na euku HDZ-u. Hajde što si jednom uradio to s Komšićem, ali 4 puta je logično da izazove frustracije kod Hrvata. Probaj se staviti u njihovu kožu. Ubjedljivo ih je manje, nedavno je bio rat imaju neke poluge koje im garantuju da neće postati nacionalna manjina, a Bošnjaci im uzimaju neke od tih poluga, prijete da će uzeti druge, prijete da će od njih napraviti nacionalnu manjinu, a potezi naše strane liče na pokušaj pravljenja bošnjačke nacionalne države. I očekuješ da oni to prihvate?
Fino ti popljuva Hrvate koji nisu HDZ i određene koji nisu iz Hercegovine.
Ne, ti se nisi stavio u kožu svakog Hrvata već u kožu svakog hrvatskog nacionaliste.
Zamisli da neko tako opravdava bošnjački fašizam sa "Treba na izborima potpuno politički eliminisati sve Srbe iz SDPa. Probaj se staviti u kožu Bošnjaka. Nedavno je bio rat, sjećaju se kako je zadnji put bilo kada su Srbi vladali u Sarajevu, imaju neke poluge koje im garantuju da kao većinski narod ne dožive aparthejd i boje se da bi Sarajevo moglo opet biti drugi najvažniji srpski grad u Ex-Yu".
Ko bi takve bljuvotine pisao, taj post bi mu bio zadnji na forumu ali zato tvoje bljuvotine mogu proći.
I ne biraju Bošnjaci Hrvatima nikoga jer ne postoji hrvatski član predsjedništva ili hrvatski predstavnik već član predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, po toj logici Bošnjaci biraju Srbima u entitetu rs ili Srbi i Hrvati Bošnjacima u Federaciji predstavnika.
To ste vješto spinovali, gdje ste izbor Komšiča koji je kao korak naprijed multietničnog ponašanja BH građana pretvorili u korak naprijed bošnjačkog nacionalizma, samo zato jer je izdao koaliciju u Sarajevu sa ljudskim gromadama poput Damira Nikšića koji bi vodili Bosnu i Hercegovinu u bolje sutra, ili iskreno govoreći vašu FGR verziju fildžan države u bolje od danas do sutra.
U tvoju odbranu, bar ti post paše perfektno uz današnju političku atmosferu gdje se sa pro-europskim SNSD i HDZ formira vlast koja će se boriti protiv nacionalizma korupcije i za ulaz u EU.