AhmeteAhmetShabo wrote: ↑27/01/2023 22:00Repliciram samo da post bude jos koji put vidjenPaulTracy wrote: ↑27/01/2023 17:04
Džaba pišeš, za Bosanca planetu Zemlju čine zapadna Europa,USA, Kanada, Australija, Japan, Novi Zeland, Juzna Korea i još par arapskih/egzotičnih država, odnosno države u kojim je neto plaća 2000€ ili više. Takvih je 30-35 država i u njima zajedno živi maksimalno 1 milijarda svjetske populacije ili 12%. Onih ostalih 7 milijardi ili 88% Bosanac/Balkanac ne vidi.
Mladi Bosanac ima percepciju da su zemlje poput Austrije , Njemačke i Švedske normalne zemlje, da možeš do 25. da trljaš cojones, pročitaš 2 knjige u životu a država ti osigura posao s plaćom od 2000€ od koje možeš da plaćaš ratu kredita za auto od 20 000€, mijenjaš Iphone svake 2g, nosiš markiranu odjecu i putujes svijetom,London, Mallorca, Dubai, Tajland ...
Isto je i u Hrvatskoj, skoro je bio članak da je Hrvatska na dnu EU po plaćama i automatski je počelo pljuvanje kao i na Klixu, jedan je bio razuman i napisao "Najsiromašniji među najbogatijim što i nije loše,živimo bolje od 80% planete".
Naravno da čovjek treba da se ugleda i teži boljem ali malo i šire stvari treba da gleda a ne "Moj komšija vozi AMG 63 GT a ja bijednik Škodu 1.6 TDI, koji sam ja jado".
Uđem na Klix, vidim naslov članka "Bosanac glavni dizajner u Fordu" i uđem na komentare čisto da se 100% uvjerim da je prvi komentar nekog primata "Da je ostao u BiH sad bi radio u Bingu i gluplji od njega bi mu bio šef".To bude prvi i topkomentar pa se i ja zapitam "je li ja stvarno živim sa majmunima koji u 2023 pišu komentare o Golfu 2, Nokiji 3310, semaforu iz GTA, tetki iz Njemačke...
Aferim, svaka cast
Odlicno napisano
Nama je profesor govorio na fakultetu, nemojte kukati ner spadate u prvu milijardu ljudi na svijetu.
mi moramo i trebamo da zivimo kao nasi susjedi, jer ipak mi smo u srcu Evrope
tu pripadamo i tu nam je mjesto, jednako ili priblizno ko drugi