Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑26/01/2023 18:10
Ako i bude, neće biti bosansko već muslimansko.
Ovdje je, prije svega, u pitanju unutarmuslimanski sukob.
Kod Hrvata toga nema.
Kod Srba je i bilo pokušaja, ali je tamo opozicija prnula u fenjer.
Čeka se rasplet u muslimanskoj avliji, pa da se ovo jednom konačno podijeli onako kako je i planirano (i bilo potpisano) Owen-Stoltenbergovim planom '93.
Prvi korak u razrješenjeu tog sukoba je da vratimo naše staro historijsko ime muslimani. Da se kanemo ovih novotarija tipa Bošnjaci. Time ćemo 80 % problema riješiti. Nakon toga, praktički ostaje samo da se vidi kome će koji muslimani pripasti. Ja ću mislim da kod Hrvata....ovi muslimani iz Tuzle će kod Srba.....ne znam kako će sarajlije dijeliti....po mjestu stanovanja ili ono nizinski ovamo, visinski ovamo....tu bi moglo biti nekih problema...
haj vidjećemo
To su formalnosti.
Suštinsko je pitanje ko će biti beg u muslimanskom begovatu
Kod Hrvata toga nema.
Čeka se rasplet u muslimanskoj avliji, pa da se ovo jednom konačno podijeli onako kako je i planirano (i bilo potpisano) Owen-Stoltenbergovim planom '93.
Prvi korak u razrješenjeu tog sukoba je da vratimo naše staro historijsko ime muslimani. Da se kanemo ovih novotarija tipa Bošnjaci. Time ćemo 80 % problema riješiti. Nakon toga, praktički ostaje samo da se vidi kome će koji muslimani pripasti. Ja ću mislim da kod Hrvata....ovi muslimani iz Tuzle će kod Srba.....ne znam kako će sarajlije dijeliti....po mjestu stanovanja ili ono nizinski ovamo, visinski ovamo....tu bi moglo biti nekih problema...
haj vidjećemo
To su formalnosti.
Ne vejrujem da će to biti problem...ta izabrat će ga već, jal u Beogradu, jal u Zagrebu.....možda i zajednički, onako uz popodnevnu kaficu poslije ručka....
Samo da nam se hoće vratiti to tradicionalno ime muslimani
duh_sa_sjekirom wrote: ↑26/01/2023 18:25
To su formalnosti.
Ne vejrujem da će to biti problem...ta izabrat će ga već, jal u Beogradu, jal u Zagrebu.....možda i zajednički, onako uz popodnevnu kaficu poslije ručka....
Imena služe za šaltanje širokih narodnih masa...
A ne vjerujem da će se u Bg i Zg puno zamarati našim begom, kad dobiju ono što im treba...
Elem, ko će biti beg je pitanje svih pitanja
Mala bara a puno krokodila
Šta mi ne znamo? Pa oni su predložili te amandmane, Osmorka i HDZ? Kako misliš da mi ne znamo da su to oni predložili?
Ovo dole ispod što si navaljao, ja iskreno ne shvatam šta želiš reći? Da je HDZ kriminalna organizacija? Slažem se u potpunosti.
Mozda da obore Vladu? A sto ste u koaliciji sa kriminalnom organizacijom 30 godina? Oh wait, ruka ruku mije... Kad bi poceli sa SDA kriminalom, malo bi nam cetiri teme bile...
Ja nisam u koaliciji.
A što je SDA? Pa vjerovatno jer moraš praviti vlast s nekim. Iz istog razlog što je Osmorka ušla u vlast s njima.
A ne vjerujem da će se u Bg i Zg puno zamarati našim begom, kad dobiju ono što im treba...
Ma bit ce vise begova, hercegovacki beg, sarajevski beg, krajiski beg, mozda bude I kakav manji beg.
E sad mozda ti mislis na borbu za sarajevskog bega....vidit ce se to vec....treba prvo vidjeti hoce li se ga trebat odobriti beograd ili zagreb....nakon toga ce se vise znati
Mozda da obore Vladu? A sto ste u koaliciji sa kriminalnom organizacijom 30 godina? Oh wait, ruka ruku mije... Kad bi poceli sa SDA kriminalom, malo bi nam cetiri teme bile...
Ja nisam u koaliciji.
A što je SDA? Pa vjerovatno jer moraš praviti vlast s nekim. Iz istog razlog što je Osmorka ušla u vlast s njima.
Pa kako SDP uspje da ih izbaci oba puta, a SDA nikada? I SDP im daje sve sto traze? Odlicno...
duh_sa_sjekirom wrote: ↑26/01/2023 18:33
Ma bit ce vise begova, hercegovacki beg, sarajevski beg, krajiski beg, mozda bude I kakav manji beg.
E sad mozda ti mislis na borbu za sarajevskog bega....vidit ce se to vec....treba prvo vidjeti hoce li se ga trebat odobriti beograd ili zagreb....nakon toga ce se vise znati
Griješiš...Kad mi napravimo muslimaniju, neće se komšije ni susjedi ni po guzici počešati zbog nas...svakako bi nas ekonomski poklopili i postali bi njihova kolonija, zato bi nas i pustili da se sami krčkamo i koljemo unutar svog rezervata...
Last edited by duh_sa_sjekirom on 26/01/2023 18:51, edited 1 time in total.
Griješiš...Kad nam napravimo muslimaniju, neće se komšije ni susjedi ni po guzici počešati zbog nas...svakako bi nas ekonomski poklopili i postali bi njihova kolonija, zato bi nas i pustili da se sami krčkamo i koljemo unutar svog rezervata...
ma jok, muslimanija moze biti samo prelazno, kratkorocno rjesenje, 3- 4 godine traje, nakon toga slijedi zahtjev da se muslimanija pripoji jaj hrvatskoj, jal srbiji....a najvjerovatnije dio jednima, dio drugima....
“Dva miliona za Zrinjski, 0 za Velež”, rekao je Šabanović.
pa ja sramota je gurati neuspjesniji izvan mostarski klub dosta ga je federacija gurala u zadnjih nekoliko godina dobijali su vise miliona svake godine nego svi ostali bosanski klubovi skupa
Kod Hrvata toga nema.
haj vidjećemo
Budi miran sda je pocela da pada nece biti podjele na kojoj su tako predano radili skoro 30 godina, bosna ce biti spasena ima boga
-Dragane Bursać, šta je za tebe Bosna i Hercegovina?
-Jedina domovina koju imam i koja će biti moja uprkos mogućnosti da odem daleko iz nje i budem odlično situiran u bijelom, velikom svijetu! (Uaaaa izdajniče ustaško-četničko-balijski onaj SDfA botovski)
-Nenade Nešiću, šta je za tebe Bosna i Hercegovina?
-Zemlja koja nikad neće biti moja domovina i koju ne priznajem! (Dobordošao novi Ministre sigurnosti Bosne i Hercegovine!)
duh_sa_sjekirom wrote: ↑26/01/2023 18:49
Griješiš...Kad nam napravimo muslimaniju, neće se komšije ni susjedi ni po guzici počešati zbog nas...svakako bi nas ekonomski poklopili i postali bi njihova kolonija, zato bi nas i pustili da se sami krčkamo i koljemo unutar svog rezervata...
ma jok, muslimanija moze biti samo prelazno, kratkorocno rjesenje, 3- 4 godine traje, nakon toga slijedi zahtjev da se muslimanija pripoji jaj hrvatskoj, jal srbiji....a najvjerovatnije dio jednima, dio drugima....
To ce biti podrzano I od zapada...
Neće to podržati naša muslimanska braća...ipak smo nekome u amanet ostavljeni
Opstatt će jedno malo muslimansko ostrvo, više kao spomenik ili nacionalni park.
-Jedina domovina koju imam i koja će biti moja uprkos mogućnosti da odem daleko iz nje i budem odlično situiran u bijelom, velikom svijetu! (Uaaaa izdajniče ustaško-četničko-balijski onaj SDfA botovski)
-Zemlja koja nikad neće biti moja domovina i koju ne priznajem! (Dobordošao novi Ministre sigurnosti Bosne i Hercegovine!)
Relaksacija na djelu, sta kaze sajber drazi su hrvatima i srbima ovi bosnjacki nacionalisti nego drugi relaksirani bosnjaci
Bezze mu je ovo, al hajd...
Niti je osmorka kandidovala Nešića niti je Bursać bio kandidat niti ostali u SNSD-u ili DNS-u misle drugačije od Nešića a godinama su u vlasti...
Styling wrote: ↑26/01/2023 16:07
A, kako bi se birao novi parlament kad kod nas ne postoji institut vanrednih izbora, a izbori za novi parlament ne spadaju u kategoriju prijevremenih izbora?
Ne postoji institut vanrednih, ali bas spadaju u privremene izbore.
Osmorka cak moze zamoliti predsjednika FBiH da to uradi ako misli da moze proci bolje i osvojiti vecinu u klubu Bosnjaka.
Član 14.3
(1) Ako je neki izabrani organ raspušten odnosno ako mu prestane mandat u skladu sa ustavom i zakonom, Centralna izborna komisija BiH donosi odluku o raspisivanju prijevremenih izbora kojom se utvrđuje tačan datum održavanja izbora.
(2) Prijevremeni izbori bit će održani u roku od 90 dana od dana raspuštanja izabranog organa, odnosno prestanka mandata u skladu sa ustavom i zakonom.
(3) Od dana raspisivanja prijevremenih izbora do dana održavanja izbora ne može proteći manje od 30 niti više od 90 dana.
(4) Mandat članova organa izabranih na prijevremenim izborima traje do isteka tekućeg mandata organa izabranih na redovnim izborima.
(5) Centralna izborna komisija BiH provodi prijevremene izbore na način i prema postupku utvrđenom ovim Zakonom za provođenje redovnih izbora.
(6) Centralna izborna komisija BiH utvrđuje rokove koji su potrebni za održavanje izbora u skladu sa ovim Poglavljem.
Kako će kad se u DN bira iz kantonalnih skupština?