Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nisam te to pitao procitaj pitanje ponovo, a sto se tice broja u klubu naroda jedino su tople kuglice odlucivale kod bosnjaka uz poneku dodatnu kupovinu. To nije volja bosnjaka, bosnjaci su vecinski glasali za stranke osmorke a ne za sda df. Ovdje sda i df koji su manjinska volja bosnjaka zele da nametnu vecinskoj volji bosnjaka vlast na silu toplim jajima i korupcijom
ReymondReddington wrote: ↑26/01/2023 16:12
SDA nema razloga da podrzi vladu. Sta im osmorka i hdz mogu dati a da vec nemaju?
Schmit nece nametnuti nove izmjene jer bi time ugrozio HDZ. Ako izbaci SDA onda odmah izbacuje i HDZ.
Vlada ce vjerovatno biti formairana tako sto ce neko iz 13 zastupnika SDA i DF glasati za vladu. Bit ce neke blokade onda ce neko iz principa glasati i zavrsiti kao ministar u toj vladi.
Ne moze se vlada formirati da je ne aminuje podpredsjednik Federacije iz SDA.
Prpa.ba wrote: ↑26/01/2023 16:08
Sta kaze mali privredni cvecar Delic, de u paketu da izglasamo i HDZ-ove amandmane, da se ne vide PiP-ovske rucice kako se dizu za skidanje novca Zeljeznicama FBiH u korist migrantske krize u ZHK..
Nestvarno šta ljudi rade.
Onaj što je pominjao da će se paliti nešto nije daleko od istine.
Ali palit će i on.
Nisam te to pitao procitaj pitanje ponovo, a sto se tice broja u klubu naroda jedino su tople kuglice odlucivale kod bosnjaka uz poneku dodatnu kupovinu. To nije volja bosnjaka, bosnjaci su vecinski glasali za stranke osmorke a ne za sda df. Ovdje sda i df koji su manjinska volja bosnjaka zele da nametnu vecinskoj volji bosnjaka vlast na silu toplim jajima i korupcijom
A sto ne saberu sve ove glasove naspram glasova Hdz.
Volja biraca osmorke ne moze da utice na volju srba i hrvata ( iako je bila izborna pljacka), oni su pokazali da imaju zeludac za jos 4 godine snsd i hdz, bosnjaci i svi probosanci zeludca vise nemaju za sda i df
Znaci za SDP i NS su iskljucivo bosnjaci glasali?
Cini mi se da sam napisao i probosanci, pokusaj ponovo da procitas naci ces
Cini mi se da sam napisao i probosanci, pokusaj ponovo da procitas naci ces
Pa cekaj pricas o volji Bosnjaka a pozivas se na probosance...? Ja ne znam za taj probosanski Dom naroda?
Ako cemo probosanski to onda znaci da se valjda to odnosi na sve narode i drzavu jel tako? Pa super evo nek Forto onda bude vitalni interes srba npr? Mozel? Moze al u qrcu mugdime
Pravi si Smitov i HDZov vojnik, uzmi sta ti gdje pase
Ima li gdje kasumovica ima li pda , da ne pominjem sbb nisu cenzus presli ali su blizu bili pa za nove generacije. Iskreno da te pitam kad postujes ovo bude li te imalo stid kad znas da pokusavas da proturis lazne brojke a musliman si vjerujem
Last edited by sajber87 on 26/01/2023 16:36, edited 1 time in total.
Kad se sve sabere i oduzme, ovo je jos cetiri godine Fadilove vlade.
Ali opet, nije sve toliko crno. Uzmimo za primjer Veska Drljacu, Editu Djapo i Nermina Dzindica, sve troje iz SBB-a koji su ni krivi ni duzni upali na ministarske pozicije nakon povlacenja DF-a iz vlasti (pozdrav Reufu ) i izgleda da ce biti ministri punih 11 godina. Bas jedna lijepa, topla, ljudska prica o uspjehu ni iz cega
Ima li gdje kasumovica ima li pda , da ne pominjem sbb nisu cenzus presli ali su blizu bili pa za nove generacije. Iskreno da te pitam kad postujes ovo bude li te imalo stid kad znas da pokusavas da proturis lazne brojke a musliman si vjerujem
Fali i Marjanovic. Ali bukvalno lik podeblja stranke OSMORKE i onda stavi pet stranaka
sajber87 wrote: ↑26/01/2023 16:34
Fali i Marjanovic. Ali bukvalno lik podeblja stranke OSMORKE i onda stavi pet stranaka
Ocigledno radi po zadatku ili je putinovski slijep za sve sto mu se ne svidja. Ne valjaju cinjenice, tim gore po cinjenice
Mozes li na grafikon ubaciti pda, kasumovica i za nove generacije zaboravio si
Ja tačno mrzim sebe, šta sam pričao gledajući političke kampanje. Mrzim sebe jer sam znao na šta će izaći posmatrajući uhljebe kako na pres konferencijama izgovaraju isprazne fraze i deplasirane gluposti boreći se za naš glas. Tačno se mrzim što sam se raspravljao sa prijateljima kada bi ova tema došla kada sam im tvrdio da govno mijenjamo drugim govnetom. Da je sve borba za ovladavanje foteljama i tenderima, podjelu plijena bez ikakve vizije i cilja za boljitak naroda i države.
I žele da me otjeraju, da me natjeraju da napustim sve, da odem daleko da bih za svoju djecu obezbjedio sigurniju budućnost, usmjerenje, danas sutra siguran posao u skladu sa kvalifikacijama i sposobnošću bez štele, da ih ima ko liječiti ako ih nešto ne dao Bog zaboli. Žele da napustim sve što sam sa svojom suprugom desetljećima pošteno stvarao, bez ičije pomoći. Da napustim svoju ulicu, svoja sjećanja, svoju prošlost. Da napustim svoje mezarje gdje su mi najvoljeniji ukopani. Žele da napustim svoj život. Da napustim sebe! Žele da se odreknem svega i odem na put u nepoznato.
E neću napustiti, ne dam svoje, ne dam sebe, ne dam nas. Ne dam vam svoj svijet, ono što smo požrtvovanošću stvarali i gradili bez ikakve pomoći, pošteno i sami. Ne dam vam svoje dostojanstvo i nastavit ću se boriti protiv vas, svim dozvomjenim sredstvima, ma.u vam ebem svima, uhljebi licemjerni, potkupljivi, servilni.
Ne mrzim ja sebe, ja istinski prezirem vas jer ste dokazali da sam bio u pravu o politici koju vodite i to ću vam u stvarnom životu, na svakom mjestu i u svakoj prilici reći i pokazati u lice. Ne vodi se politika radi uhljebljenja i zarade, rješavanja stambenog problema, niti je politika prilika da se obogatite i riješite budućnost za vaših 5 koljena. Kada to shvatite, možda postanete cijenjeni i poštovani u društvu poštenih i nepotkupljivih. Do tada ste samo dno.
Last edited by archi_a on 26/01/2023 16:50, edited 1 time in total.
Ti su bitni kao i tvoji upisi po forumu.
Ah da, keslanje kao vjeciti odgovor trolova. Sto nisu bitni? Pricamo o 42 hiljade glasova
Ti su bitni kao i tvoji upisi po forumu.
Ok moguce, ali ajde dopisi i njihove brojeve ovako ispada da si bot manipulator i lazov a vjerujem da nisi, muslimani ne lazu i ne manipulisu
Last edited by sajber87 on 26/01/2023 16:54, edited 1 time in total.
palermo wrote: ↑26/01/2023 15:07
SDA ako hoce da ugasi stranku onda nece blokirati. Ako ne blokiraju, onda ce pokazati, prije svega, svojim glasacima a onda I drugim vukovima da su samo bukaci, galamdzije I da nema razloga da postoje. Sta bi izniklo novo na zasadima SDA je pitanje za sasvim drugu raspravu. Ne bih iskljucio ni ovu opciju, jer negativna selekcija kadrova koja je godinama provodjena, upravo sada im se moze obiti o glavu. Al rekoh, ako imaju imalo politicke pismenosti onda ce blokirati.
Sa stanovista BiH bi naravno bilo dobro da blokiraju, jer bi poslali poruku MZ da nema ovdje jednostavnih rjesenja I da se ne mogu donositi odluke u kojima se izrazito favoritism jedna strana a da.to nema posljedice.
Čini mi se da SDA sada ne može blokirati državu BiH ali može F BiH.
I ja sam za to da blokiraju sve što mogu zajedno sa DF, a državu ne mogu blokirati.
Tim potezom će MZ poslati poruku ali ne onakvu kakvu misliš.
A kad je HDZ blokirao zadnjih godina onda ti nije smetalo. Što ne mogu ovih licemjera.