Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Student_u_Ostavci

#77426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Schmidt: SDA ima 13 delegata u Klubu Bošnjaka, to nije blokada, neka se dogovore s njima
Poglavnik kolonije i prvoklasni ublehaš
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#77427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Neka SDA sve blokira i spasi BiH.
Spit_fire

#77428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 13:24
Spit_fire wrote: 26/01/2023 13:19

To je druga prica i da se diskutovati... al poenta je sta nam ameriknci spremaju i kakve su te njihove "dobre namjere"..
Nema dobrih namjera, ali naivno je vjerovati da Bake je branik od njihovih zlih namjera. Naivno bi bilo vjerovati da ako takvo nesto zaista krene da Niksic je u stanju zaustavit jer to zaista nije, nije on taj kapacitet, ili da je sam dio takvog projekta. Za razliku od Baketa nema ratnih oraha u dzepu.
Ja ne zagovaram Baketa niti SDA...nema posta gdje sam to napisao, al zagovaram promjenu kursa i ove izdajnicke politkke koju osmorka provodi
Student_u_Ostavci

#77429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

sime_cipol wrote: 26/01/2023 13:36 Neka SDA sve blokira i spasi BiH.
Kako će blokirati kada poglavnik kaže da ne blokira?
Nije zar, gluho bilo, da se ne slažete sa našim saveznicima iz OHRa?
sime_cipol

#77430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Pa imaju vecinu u Klubu Bošnjaka, neka blokiraju, sta je problem. Demokratija kako rece Smit.
palermo

#77431 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

Pa sta znaci blokirati ? Nema blokade, ima Fadil I Jelka....I pici dalje.

Jebi ga, mi u Mostaru 12 godina bili u blokadi pa sad kad se promijenilo ne vidim neku razliku u odnosu na vrijeme kad smo bili kao blokirani ?

Ne podrzavam blokadu, al ovdje sad kao da bi bio kraj svijeta....ne bi...
sime_cipol

#77432 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

palermo wrote: 26/01/2023 13:44

Jebi ga, mi u Mostaru 12 godina bili u blokadi pa ne vidim neku tazliku u odnosu na vrijeme kad smo bili kao blokirani ?

Neka blokiraju, da vidimo sta ce Smit uraditi. Koliko se busaju, brane i galame, ja bih blokirao taman Israfil puhnuo.
Student_u_Ostavci

#77433 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Ili jednostavno, prihvatiš da ne možeš izbaciti SDA iz vlasti u FBiH, napraviš vladu s njima i izbjegneš blokade. Inače će Fadil ostati i nastaviti ovaj zamah. Taman da stignemo Njemačku do 2026te,

hidžretske.
tranquil

#77434 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tranquil »

To i jeste problem sa SDA, ne možeš raspoznati razliku kada nešto rade, kada ništa ne rade, ili kada prave blokadu. Sve izgleda isto.
palermo

#77435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

sime_cipol wrote: 26/01/2023 13:47

Jebi ga, mi u Mostaru 12 godina bili u blokadi pa ne vidim neku tazliku u odnosu na vrijeme kad smo bili kao blokirani ?

Neka blokiraju, da vidimo sta ce Smit uraditi. Koliko se busaju, brane i galame, ja bih blokirao taman Israfil puhnuo.
Ako su imalo politicki pismeni, I ako imaju mrvu muda, blokirat ce.....
PM72

#77436 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PM72 »

A Fadil i Federacija se taman počeli razvijat ko Hong Kong.Počeo nas ubjeđivat kako napredujemo,ko i Mile kad se razlaže za govornicom.
Sve kontam ,kad na bankomatu ugledam iznost plate ,da je to u eurima a ne u KM
sime_cipol

#77437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Pa i u eurima da je nije nesto na ovoj skupoci :D
Spit_fire

#77438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Nadam se da do blokade nece doci, nek se dogovore i nadju kompromis..kad mogu Dodiku izglasat Nesica i HDZu Cavaru mogu vala nac i zajednicki jezik sa SDA makar do te mjere da nema blokade..makar na jednom od 4 nivoa vlasti

Ako ne bude toga..nek blokiraju...pa nek vidi citav svijet kakav glup sistem vladanja je ovdje..mada svi znaju al eto mozda ima konacno sine da je glupost jer se moze i dobre krscane iz hercegovine blokirat, a ne da samo oni imaju tu privilegiju

Ostace Fadil..vec odavno se pravi narativ da je Fadil ostao jer je on htio tako a ne jer je americki covjek, dobri, posteni, nekorumpirani Covic sve blokirao jer mu se moze
Sve to se zaboravilo ko dlanom o dlan..

Nego jedno ovih dana nepopularno misljenje:

Narod (DN) koji je teska manjina blokira sve iz dobro poznatih ralzoga koji usput receno nemaju veze s mozgom....i sta cemo uradir? Udovolji mu da ne blokira

Narod (DN) koji je velika vecina ima sad istu tu mogucnost iz dobro poznatih razloga ...i sta cemo uradir? E NECES MAJCIN SINE

Sutra ce opet manjina uzet da blokira iz xy razloga i svi ce se polomit da im se uduvolji jer to je "teznja hrvatskog naroda"...
dr_Evil

#77439 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 26/01/2023 13:34
Vec sam napisao za 2sv rat ko smo i sta smo
bili.

Sto se ovog zadnjeg rata tice selo koje je najmanje stradalo je odakle sam ja porijeklo iako smo na kraju svi morali otici...zasto? Zato sto za razliku od drugih sela prvi cetnik kad je dosao da trazi predaju oruzja i "ekstremista"(clanova PL) docekan je sa metk u cijevi i porukom da ako smiju neka dodju. E da vidis onda prpe i vaganja hocemol necemol..sto nam je dalo dovoljno vrmena da se pripremimo za zbjeg...drugi koji su isli logikom "ne znam ja nista, nismo mi" i bili "relaksirano kooperativni", do danas ih vecina nije ni nadjena
To je jedini nacin bio, ja to stalno tvrdim samo mjesta koja su se branila su izvukla zivu glavu, ostaju ona mjesta koja se se mogla odbraniti da im nije slagano oruzje a uzete pare, i ona koja su se mogla evakuirati na vakat a nisu nego su ostavljeni za pod noz. Naravno to sto je neko ostavio nekoga bez mogucnosti da se brani, nije razlog ovom drugom da pokolje selo, to samo pokazuje kakve su civilizacijske vrijednosti ovog drugog.
Lakat Jebić

#77440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lakat Jebić »

Pa nista. Sinoc rekao, to nije blokada, to je demokratska vecina, nek se dogovore sa SDA.

Ili tiga "ja sam ovo zavrsio HDZua vi bosnjaci se dogovorite"
Roccohljup

#77441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

eh dokle je došlo da se ovi bore za pravu stvar :D
"SB" PATROLA: Na protestima ispred Vlade Kantona Sarajevo i dva člana SDA... (FOTO)
(...) Faruk Kapidžić i Haris Zahiragić.

Vijesti

Prije 33 min Prije 35 min

2

Pred Vladom Kantona Sarajevo održani su protesti za pitku vodu i čist zrak.

Protestima se odazvalo dvadesetak građana.

Uključujući dvojicu SDA-ovaca, Faruka Kapidžića i Harisa Zahiragića.

Image

Bili su tu i advokat Senad Pećanin, pa Sejfudin Tokić, Mladen Jeličić Troko...

Šteta. Bitne stvari, a tako malo ljudi.
dr_Evil

#77442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

Samo blokada, ja podrzavam SDA apsolutno u blokadi. Da vidimo onda sta je Schmit herr iznjedrio, ako skine mogucnost blokade aferim mu onda za sva vremena jer vise ni HDZ nece moci blokirati, ako ne skine onda je lazov, trece opcije nema.

OD blokade moze samo Osmorka najebati jer ce ih SDA prikazivati kao vlast iako to nisu, i za sve Fadilove greske njih optuziti, ali ako ce iz toga biti s vremenom skinuta mogucnost blokada halalsum, nema se za cim zalit.
DonieBrasco

#77443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

dr_Evil wrote: 26/01/2023 14:18 Samo blokada, ja podrzavam SDA apsolutno u blokadi. Da vidimo onda sta je Schmit herr iznjedrio, ako skine mogucnost blokade aferim mu onda za sva vremena jer vise ni HDZ nece moci blokirati, ako ne skine onda je lazov, trece opcije nema.

OD blokade moze samo Osmorka najebati jer ce ih SDA prikazivati kao vlast iako to nisu, i za sve Fadilove greske njih optuziti, ali ako ce iz toga biti s vremenom skinuta mogucnost blokada halalsum, nema se za cim zalit.
Sinoc je rekao da nema nista od blokade jer SDA ima 13 delegata da se drugi "moraju" dogovarati sa njima.

A ja vjerujem da ce HDZ i SNSD da preveslaju osmorku i prave vlast na nivou drzave sa SDA, rahat patnja u koju su stranci umjesani.
dr_Evil

#77444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dr_Evil »

DonieBrasco wrote: 26/01/2023 14:20
Sinoc je rekao da nema nista od blokade jer SDA ima 13 delegata da se drugi "moraju" dogovarati sa njima.
Jest, tako je rekao, ali posto od toga nema nista, onda slijedi apsolutna blokada. To sta je on rekao bez kazne prema bilo kojoj strani je smijurija. Veca smijurija od crne liste.

Blokada, i za sve neuspjehe federalne vlade na celu sa Fadilom sljedece 4 godine bit ce optuzen NIksic. Rekao sam vec, najveca greska Niksica je sto je potpisao drzavnu bez federalne vlasti - amaterizam jos nevidjen na ovim prostorima.
Dupli_skalp

#77445 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dupli_skalp »

znači slijedi nam rokenrol :roll:
sime_cipol

#77446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sime_cipol »

Lakat Jebić wrote: 26/01/2023 14:15
Pa nista. Sinoc rekao, to nije blokada, to je demokratska vecina, nek se dogovore sa SDA.

Ili tiga "ja sam ovo zavrsio HDZua vi bosnjaci se dogovorite"
Taman, nek SDA blokira jer nece sa 8.
sajber87

#77447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 26/01/2023 13:07
sajber87 wrote: 26/01/2023 12:36

Ti da si srbin bio bi najgori cetnik glasao ze neke dveri zavjetnike itd, da si hrvat tvoj glas bi isao vjerovatno nekim pravasima onom ludaku i cirkusantu drazanu keleminecu itd, a posto si bosnjak onda je jasno zasto si za sda i df, a kako kazes prozapadno orjentisan sve dok ameri vode sda i df politiku :lol:
Ja sam svoj glas vise puta javno rekao ovdje

Meni nijedna stranka nista ne znaci u pogledu BiH..tj strnaka nije bitna nego njeno djelovanje

A za ove uvrede ti hvala puno, ja koji ne mrzim nikoga i OVI bosnjaci koji su spasavli srbe i bili na pravoj strani historije su ekstremisti...

Jedino prema kome sam ekstreman su neprijatelji ove drzave..al znam ja da tebe to zulja

Jer od OVIH Bosnjaka cetnici zaziru i boje ih se, a ti TVOJI su im itekako dragi
Najveci neprijatelji drzave su antizapadne stranke i antizapadne politike. Imas na jednoj strani amere veliku vecinu eu i ostale zapadne zemlje ( japan australija j koreja itd) i na drugoj strane desnicarsko fasisticko populiaticke diktature rusija iran pa i kina madjarska srbija itd. Proberi stranu
Srpski i hrvatski nacionalisti najvise vole bosnjacke nacionaliste to dobro zapamti oni se najlakse oko plijena dogovore. Raditi protiv neprijatelja drzave a svaki potez koji napravis da ide njima u korist ja bi se zamislio u cemu je problem i do koga je.
Ne znam gdje si vidio uvrede tvoji politicki stavovi me navode da procjenim za koga bi ti glasao da si srbin ili hrvat, sta je tu uvreda.
U svijetu postoji samo podjela na demokrate i autokrate ili diktatore sve drugo je sekundarno
Roccohljup

#77448 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Roccohljup »

eyesburn wrote: 26/01/2023 14:23 znači slijedi nam rokenrol :roll:
to se dalo predvidjeti jos od objave rezultata izbora. Kako god da okreneš, mi smo ga nahebali.....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#77449 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

sto smo najebali
sve isto ko prije
sajber87

#77450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Jordan1961 wrote: 26/01/2023 13:16
sajber87 wrote: 26/01/2023 08:23

Nisam znao za ovo 1 i trecina, ali forumas mirza je objasnio, da je to period kad je valjda radoncic dao ostavku pa ga mjenjao zamjenik do izbora novog ministra kada je tkz probosanska kvota pala na turkovicku i podzica koji valjda nosi tu trecinu
Ako si ti Sajber, Dino je salabajzer koji nikakvu obuku svojih botova ne vrsi pa se sramote po forumima. Ako bude takav i kao ministar, crno nam se pise.
Citam sta pises vidim koliko nemas pojma ili si zlonamjeran i sve sto mogu odgovoriti na ove gluposti je :lol:
Locked